Traumele copilăriei ne pot bloca potenţialul

default

Dimensiune font:

| 13-03-2015 13:03

De multe ori v-aţi simţit captivi într-o situaţie şi nu aţi ştiut cum să reacţionaţi ori aţi retrăit aceeaşi poveste tristă şi v-aţi întrebat de ce * s-a întâmplat poate să vă întrebaţi de ce întâlniţi parteneri de viaţă ori de proiecte cu trăsături comune, cu aceleaşi obiceiuri, bune sau greu de acceptat * răspunsul este legat de programele de viaţă pe care le derulăm continuu, multe dintre ele impregnate încă din copilărie * analizând trecutul putem obţine răspunsuri pentru rezolvarea eventualelor conflicte din prezent sau pentru îmbunătăţirea rezultatelor

Sintagma cu importanţa celor şapte ani de acasă este foarte valabilă în orice domeniu al vieţii, fie personal, fie în carieră. Mulţi s-au întrebat cum este posibil ca trăirile din prima copilărie să le afecteze parcursul profesional, iar răspunsul îl găsim în prelegerile multor specialişti în psihologie, ştiinţele educaţiei, sociologi, preoţi.
Potrivit teoriilor medicului egiptean Menis Yousry, autorul unui program performant de dezvoltare personală, oamenii sunt făcuţi ca în primii şapte ani de viaţă să înregistreze toate informaţiile din exterior fără a avea abilitatea de a pune întrebări legate de corectitudinea afluxului de date. Situaţia se schimbă în momentul în care începe să se dezvolte ego-ul personal, când cei mici încep să pună întrebări, să se certe cu cei din jur. „Părinţii voştri au făcut o treabă minunată – v-au oferit convingerile lor, iar voi le-aţi preluat. Cu toţii le-am preluat. Nu au greşit, v-au dat credinţele lor fiind convinşi că sunt cele mai bune, aşa cum au primit şi ei. Până la un punct, convingerile voastre sunt imaginea pe care v-aţi făcut-o asupra lumii în funcţie de ce aţi primit. Situaţia se schimbă în momentul interacţiunilor cu factorii externi – mergem la şcoală, intrăm în relaţii, întâlnim anumite persoane care au alte imagini date de alte convingeri. Aici apare interacţiunea – voi vreţi să-i învăţaţi să trăiască după regulile voastre, iar ei după ale lor. Amândoi aveţi dreptate, nu reuşiţi să vă armonizaţi, iar de aici pleacă toate conflictele dintr-o relaţie”, explică Menis Yousry pe siteul fundaţiei pe care o coordonează.

Citeşte şi Construieşte relaţii armonioase cu forţa gândului
 

Banca de date secrete
Informaţiile din primii ani sunt bine stocate în subconştient. Pe unele le cunoaştem, le folosim ori am renunţat la ele fiindcă nu ne-au fost de ajutor, pe altele le apărăm inconştient. Cum ne putem da seama de ceea ce este stocat în subconştient? „Uitaţi-vă la rezultatul pe care îl produceţi în lume - aceasta este subconştientul vostru. Dacă intru mereu în conflicte, dacă eşuez în multe proiecte ori dimpotrivă, dacă mi se întâmplă numai lucruri frumoase, acestea sunt reflexia subconştientului meu. Ce facem când lucrurile merg rău? Dăm vina pe alţii. Nu suntem dispuşi să spunem sau recunoaştem că tot ceea ce ni se întâmplă ne creează lumea de afară”, a atras atenţia Menis Yousry.
Cum adunăm programe negative? La naştere, omul nu ştie nimic despre el. Partea dreaptă a creierului este conectată la sistemul nervos, deci la corp, şi aşa aflăm informaţii despre lume de la cei din jur pe care le stocăm şi în trup, în fascii. Se întâmplă uneori ca în jurul bebeluşului să fie oameni nefericiţi şi el învaţă că lumea este un loc nesigur, care produce durere. În jurul copilului ajung şi persoane echilibrate, care îi transmit sentimente frumoase, iar cel mic află că există şi bine în jur. În tradiţia ortodoxă există cele trei ursitoare, care îi vor dărui copilului tot ce va avea nevoie în viaţă. „Aceste informaţii le vom stoca în subconştient. Unele sunt frumoase, altele dureroase şi le vom ascunde fiindcă ne vom simţi răniţi. Vom închide rănile şi vom purta traume de-a lungul vieţii. Fie uităm, fie ne temem să privim înăuntru. Ei bine, la un moment dat trauma iese la suprafaţă, de obicei într-o criză, şi dacă suntem atenţi şi recunoaştem că am purtat cu noi convingeri care nu ne aparţin, o vindecăm. Dacă nu, o luăm de la capăt şi ne întrebăm de ce nu avem succes. Fiindcă nu suntem fericiţi. Fericirea este secretul pentru orice”, a explicat Daniela Bercu, terapeut şi consilier de dezvoltare personală.

Citeşte şi Cum renunţăm la autosabotaj


Ridică zidiri cu sufletul!

Acesta este momentul în care ar trebui să înţelegem că nu putem construi nimic trainic doar folosind inteligenţa cognitivă, adică doar din cunoaştere. Este adevărat că este cea mai simplă şi mai directă metodă – afli cum se face un lucru, înveţi, repeţi, pui în practică şi obţii rezultate care nu mereu aduc şi mulţumire sufletească. Aici intervin inteligenţa emoţională şi cea spirituală, felul în care ne percepem noi înşine, valoarea pe care o oferim acţiunilor şi sensul pe care îl dăm vieţii. Munca cognitiva e uriaşă, e foarte buna, dar complementară. Nu poate funcţiona singură. Suntem motivaţi de scopuri împlinite, dar nu mereu aduc şi mulţumirea interioară. De fapt, intelectul este sclavul emoţiilor. Partea dreaptă a creierului îi dă instrucţiuni celei stângi şi astfel luăm decizii. Emoţional, adică. Putem lucra doar pe intelect şi să suprimăm emoţiile, dar vom face o greşeală imensă. Soluţia este corelarea dintre cele două elemente.
Pe această temă există foarte multe recomandări, dar toate se rezumă la câteva sfaturi simple – priviţi în jur, priviţi la voi şi înlăuntrul vostru, stabiliţi care sunt convingerile care vă aparţin şi care sunt preluate de la familie, de la parteneri sau pur şi simplu de la oameni cu care aţi avut interacţiuni chiar minimale, apoi decideţi ce şi cum vi se potriveşte. Veţi şti că aţi ales corect doar în momentul în care veţi simţi starea de linişte interioară dublată de rezultatele exterioare – familii fericite, afaceri de succes, cariere înfloritoare.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei