Vrăjile de Sânziene atrag dragostea ca un magnet. Ce trebui să faci

default

Dimensiune font:

| 24-06-2018 09:33

Vrăjile de Sânziene au rolul lor. Denumirea de Sânziene a sărbătorii vine de la floarea cu acelaşi nume, de culoare galbenă sau albă, frumos mirositoare, care înfloreşte în preajma solstiţiului de vară, în perioada pârguirii cerealelor, întrebuinţată în medicină şi cosmetică.

 

 Datorită proprietăţilor ei benefice, în popor i s-au atribuit şi calităţi mistice, fiind folosită în practicile magice. Cele mai multe superstiţii legate de Sânziene se referă la fertilitate, sănătate şi dragoste. Iar vrăjile de Sânziene se bazează pe această floare magică.

Tradiţia cere ca fetele să culeagă flori de sânziene, din care să împletească cingători şi cununi, puse apoi la uscat pentru leacuri. După felul cum se usucă sau sunt luate de vânt, cununile vestesc cine se căsătoreşte, cine moare şi cine va avea noroc peste an. Tot de Sânziene se culeg plante de leac şi pentru vrăji, precum şi renumita "iarbă a fiarelor", care poate deschide orice uşă.

Se spune că în această noapte ar înflori şi feriga, plantă a cărei floare albă, strălucitoare, se păstrează pentru descântece şi leacuri. Ţăranii spun că Drăgaica ar fi o sărbătoare rea, căci dacă nu e respectată cum se cuvine, oamenii pot avea parte de multe nenorociri. Mai exact, dacă trebăluiesc prin gospodărie în această zi, pot muri înecaţi ori fulgeraţi.

Cununa e nelipsită

Din spice de grâu şi alte 7 plante diferite precum pelinul, verbina, busuiocul, sunătoarea, feriga, socul, cicoarea, salcia şi neapărat florile de sânziană, fetele tinere împletesc cununi, în formă de cerc. Acestea sunt menite să apere oamenii, animalele şi recoltele de forţele rele, de inundaţii, furtuni ori grindină, dacă sunt agăţate la uşi, la ferestre, la stâlpii porţilor şi pe crucile mormintelor.

Cel mai important rol al cununilor este însă cel de a ghici ursita, viitorul. Astfel, aruncate pe casă, în funcţie de felul în care rămân pe acoperiş, atârnate de horn sau alunecate mai jos, anul care va urma va fi bun sau rău, tinerii se vor căsători cu omul iubit sau nu, recolta va fi bună sau proastă, locuitorii casei sănătoşi sau vor boli, vor avea noroc sau ghinion.

În vrăjile de Sânziene, floarea are numeroase întrebuinţări. Dar pentru a fi eficientă trebuie culeasă după un anume ritual. Florile, în zorii zilei de Sf. Ioan, în timp ce tulpina şi seminţele, cum e şi firesc, doar toamna. Dacă sunt culese corespunzător, întăresc copiii debili. Vindecă frigurile. Puse în rachiu vindecă vătămăturile. Roua căzută pe flori în noaptea de Sf. Ioan este leac sigur pentru bolile de ochi şi piele. Prin urmare, iată ce ai de făcut:

Transformă-te în vrăjitoare bună!

-Dacă nu poţi participa la Hora Drăgaicelor, dar eşti încă în căutarea dragostei şi vrei cu orice preţ să te măriţi, nu-ţi rămâne decât să te rostogoleşti goală în iarbă. Și să te speli cu rouă, dimineaţa devreme. Şi femeile măritate pot practica acest ritual dacă vor să fie iubite tot anul şi să aibă copii frumoşi şi sănătoşi.

– Dacă la miezul nopţii bei roua căzută pe floarea de Sânzâiană, aceasta purifică şi este aducătoare de noroc.

-Ca să afli cine e ursitul, pune-ţi sub pernă, în ajunul sărbătorii, flori de sânziene. Îl vei cunoaşte cu siguranţă în vis.

-Fetele trebuie să rupă petalele florii unui ciulin şi să păstreze floarea într-un pahar cu apă. Cu cât petalele ciulinului vor creşte mai repede, cu atât are fata şanse mai mari să se mărite cu bărbatul iubit.

– Pune-ţi în păr sau în sân sânziene. Vei deveni mai atrăgătoare şi mai drăgăstoasă.

– Pentru a cuceri inima iubitului, rupe în noaptea de Sânziene o tulpină de urzică. Flutură-i-o bărbatului prin faţa ochilor şi gurii, apoi lasă-i-o pe prag. A doua zi, când "alesul" va păşi peste urzică, inima lui va fi a ta definitiv.

– În noaptea de Sânziene se deschid porţile cerului. Lumea de dincolo vine în contact cu cea pământeană. Animalele stau la sfat cu grai omenesc şi dacă le pândeşti poţi afla multe taine. Acum se pomenesc morţii. Se deretică mormintele, se aprind lumânări şi se dă de pomană la cimitir.

– Dacă hainele, covoarele şi aşternuturile sunt expuse la soare pe 24 iunie, ele nu vor fi mâncate de molii.

– Dacă în această zi vezi o furnică roşie, aceasta îţi va purta noroc. Iar dacă găseşti o furnică în portmoneu, vei avea un an foarte bogat.

Vrăjile de Sânziene în lume
–În Germania, dacă o fată aruncă un buchet de flori de sânziene prin uşa deschisă sau îl dă prin fereastră, îşi va găsi în acest an ursitul. Se mai spune că de culegi şi mănânci la miezul nopţii din ajunul zilei Sfântului Ioan Botezătorul petale de albăstrică, tot anul vei avea noroc în toate.

– Doar în această noapte se culege nebunariţa. Este cea mai veche plantă folosită pentru vrăji în spaţiul indo-german. E utilizată în alifia cu care se dădeau vrăjitoarele pentru a putea zbura. E bună în calmarea durerilor de dinţi şi combaterea viermilor intestinali la porci.

– În Silezia, dacă faci în această zi o baie cu decoct făcut din 9 plante, printre care şi sânziana, tot anul vei fi sănătos şi-ţi va merge bine.

– În Mecklenburg se atârnă crăci de arţar la uşi şi ferestre. Pentru că astfel vor fi îndepărtate vrăjitoarele şi forţele demonice. Frunzele de arţar culese în această zi şi puse la uscat vindecă orice rană şi înlătură durerea de cap.

– În Bavaria, Prusia şi Danemarca se mănâncă turte din aluat cu flori de soc, prăjite în untură, pentru ca întregul an să fii sănătos. Crăcuţe de soc sunt atârnate la ferestre şi uşi, pentru a apăra casa de necazuri şi boli şi a asigura bunăstarea. Se crede că în arbustul de soc sălăşluieşte un duh care-i apără pe oameni de nenorociri.

Dragoste fără verbină nu se poate!

Încă din cele mai vechi timpuri, verbina este o plantă folosită adesea în descântecele de dragoste şi în medicina populară. Aceasta se culege doar în noaptea de Sânziene şi de Sf. Petru şi Pavel. Importanţa ei în vrăjile de Sânziene și în ritualuri se observă încă din vremea romanilor, care îşi împodobeau cu ea templele. Dacă se pune pe câmp, aduce recoltă bogată. Dacă se pune în pantof, îţi ia oboseala pe loc.

Nu ai voie să o scoţi din pământ cu un obiect din fier, ci doar de argint şi numai după ce ai turnat pe pământ ceară şi miere. Apoi trebuie vegheată până în zori. Bărbatul care are necazuri în dragoste trebuie să împletească 7 fire de verbină cu 7 fire scoase din cămaşa iubitei şi să i le pună sub pernă. Astfel dragostea îi va fi împărtăşită. Culeasă înainte de asfinţit, verbena te scapă de dureri de cap tot anul. rtv.net

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

Bancul Zilei

05:36

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei