10 demoni ridicoli din religiile lumii

default

Dimensiune font:

| 06-11-2018 21:34

 Probabil la fel ca alte creaturi mitologice, demonii au fost imaginați de către strămoșii noștri cu scopul principal de a da vina pe ei pentru nenorocirile oamenilor. Acești demoni erau învinuiți pentru boli și pentru comiterea păcatelor.

Ei serveau, de asemenea, drept avertisment și erau folositori pentru a speria copiii și a-i face să fie ascultători. Și, deși cei mai mulți demoni par înspăimântători, unii sunt și incredibil de ridicoli.

În acest articol îți prezentăm o listă cu zece astfel de demoni ridicoli.

1. Demoni ridicoli – Titivillus

demoni

Titivillus este adeseori numit „demonul patron al scribilor”. În zilele în care tiparnița nu fusese încă inventată, copiile cărților și ale documentelor trebuiau făcute de mână.

Acest lucru era îndeplinit de scribi profesioniști, care erau adeseori călugări în Scriptorium-ul mănăstirilor lor. După cum îți poți imagina, era inevitabil să apară greșeli.

În loc să-și asume greșelile, călugării l-au inventat pe Titivillus. Erorile scribului erau puse pe seama demonului, și acesta servea ca un avertisment pentru călugărul neatent.

Se spunea că Titivillus se plimba pe pământ în fiecare zi și colecționa erori ale scribilor, până când aduna destule greșeli cât să-și umple sacul de o mie de ori. La sfârșitul fiecărei zi, Titivillus ducea sacul la diavol și fiecare greșeală era trecută într-o carte, în dreptul numelui călugărului care o făcuse.

Se credea că în ziua judecății de apoi, greșelile aveau să fie citite cu glas tare și imputate călugărului care le făcuse. Înfățișările acestor demoni demonstrează că oamenii au dintotdeauna o imaginație debordantă

2. Pugot

demoni

Pugot este un demon cu formă umană, fără cap, din regiunea filipineză Ilocos. El apare de obicei în locuri întunecate și în clădiri mari, nelocuite sau în clădiri care sunt în stare de ruină.

Pugot, la fel ca alți demoni, se poate transforma în mai multe spirite rele care au forme diferite, cum ar fi cele umane sau cele animale. Totuși, dacă se transformă într-un om, acesta va fi unul de mărime colosală.

Dacă se transformă într-un animal, el ia de obicei forma unui cal, câine, porc sau pui. Interesant este faptul că se crede că Pugot are o slăbiciune pentru lenjeria intimă a femeilor.

3. Bushyasta

demoni

Bushyasta este un demon din mitologia zoroastriană, care îi slujește lui Ahriman. Se spune că demonul are un corp emaciat, mâini lungi și piele galbenă. El este adeseori descris ca fiind un „geniu malefic”.

Bushyasta este demonul letargiei, al trândăviei și procrastinării. De fapt, în fiecare zi înainte de răsărit, Bushyasta părăsește nordul și se afundă în întuneric, murmurând o incantație ciudată: „Continuați să dormiți, o, oameni! Continuați să dormiți, o, păcătoși! Continuați să dormiți și trăiți în păcat.”

Prin recitarea acestei incantații, Bushyasta speră să facă oamenii să doarmă, în loc să-și practice obligațiile lor religioase. Totuși, la răsărit, demonul trebuie să-și abandoneze planurile și să se întoarcă înapoi în întunericul său.

Deci, oricând dormi, în loc să te ocupi de o obligație importantă sau te surprinzi nefăcând nimic util, știi pe cine să dai vina!

4.  Pishacha

demoni

În mitologia hindusă, Pishacha este un spirit rău, care bântuie cimitirele. Pishacha este un demon asemănător unui zombie, prin faptul că îi place să se înfrupte din carnea morților.

Se spune că înspăimântătorul demon are pielea neagră, ochi uriași bulbucați și roșii și vene umflate. El vorbește o limbă misterioasă, cunoscută drept Paischachi.

Lui Pishacha îi place să posede oameni vii, ceea ce cauzează tot felul de probleme pentru cel posedat, cum ar fi nebunia și boala. Totuși, poți preveni intrarea unui Pishacha în corpul tău prin practicarea anumitor cântări și mantre, precum și prin ofrande de mâncare și băutură.

Fiindcă nu există demon căruia să nu-i placă un ospăț pe cinste.

5. Hantu Raya

demoni

Hantu Raya, sau „fantoma mare”, vine din folclorul din vestul Malaeziei. Este un tip de demon aerian care este legat de un practicant al magiei negre malaeziene, care îl alege pe demon drept slujitor.

Un practicant poate să primească Hantu Raya după ce face un pact cu un djinn (spirit) sau prin moștenire. Dacă demonul nu este dat mai departe unui nou practicant, el va lua înfățișarea ultimului său stăpân și va bântui zona.

El este în căutare de mâncare și un nou stăpân. Totuși, dacă practicantul nu dă mai departe Hantu Raya înainte să moară, moartea sa va fi extrem de lungă și dureroasă.

Ea ar putea avea drept rezultat întoarcerea lui ca zombie. Hantu Raya poate lua forma oricărui om sau obiect și va urma conștiincios ordinele stăpânului său.

Totuși, dacă este lăsat de capul său, demonul va ataca pe oricine călătorește noaptea târziu și trece printr-o răscruce. Pentru a împiedica un Hantu Raya să te posede, trebuie să îi dai în mod regulat ofrande de „acak”, un tip de prăjitură făcută din ouă, prăjituri de orez, pui prăjit și orez galben cu gluten.

Desigur, s-ar putea să fie nevoie să i se ofere ocazional sânge de animal.

6. Mukil-Res-Lemutti

demoni

Mukil-Res-Lemutti este demonul durerilor de cap, care își are originea în mitologia neo-asiriană și neo-babiloniană. Se spune că el are corpul unui leu și capul, trunchiul, brațele și mâinile unui om.

De asemenea, se pare că el poartă coiful cu coarne al divinităților. Mukil-Res-Lemutti se traduce prin „slujitorul cel rău”, „cel ce oferă nenorocire” și „cel ce deține capul răului”.

Mukil-Res-Lemutti cauzează nu numai dureri de cap, ci și o oscilație sălbatică a emoțiilor. Acestea pot să ducă uneori la moarte, după cum se poate vedea din diagnosticului unui medic antic:

„Dacă el râde fără oprire, mâna lui Mukil-Res-Lemutti; el va muri… dacă se bucură și este îngrozit, mâna lui Mukil-Res-Lemutti; el va muri… dacă se simte hărțuit, el va muri.”

7. Atahsaia

demoni

Atahsaia este un tip de demon gigantic care își are originea în tribul Zuni din sud-vestul Americii de Nord. Într-un fel, demonul este Bigfoot-ul original, și îi place să vâneze atât demoni, cât și oameni, pentru a-și procura hrană.

Totuși, activitatea preferată a demonului este capturarea și mâncarea femeilor care s-au îndepărtat de satele lor. În timpul unui dans ceremonial special, cei din tribul Zuni folosesc figura lui Atahsaia pentru a-i speria pe copii și a-i face să-i asculte.

Se spune că Atahsaia are trunchiul la fel de mare ca al unui elan, o coamă de păr cenușiu de bizon și mâini atât de groase încât monturile pumnilor lui par să aibă coarne.

În unele versiuni, părul de pe piept al lui Atahsaia este comparat cu țepii porcului spinos și se spune că mâinile lui sunt acoperite de solzi. Toată lumea este de acord că el are ochi care nu clipesc și colți galbeni.

8. Reeri Yakka

demoni

Reeri Yakka, cunoscut și ca demonul sângelui, își are originea în folclorul singalez. Se spune că Reeri Yakka are fața unei maimuțe și corpul unui om și pielea lui este roșie ca focul. El călărește un taur roșu.

Singalezii cred că demonul este responsabil pentru tot felul de boli, dar mai ales pentru cele care produc un flux de sânge din corp. Se crede, de asemenea, că atunci când un om este pe moarte, Reeri Yakka este prezent printr-un avatar (o încarnare a oricărei ființe sau spirit) sau printr-o apariție numită „Avatarul Maru”.

Demonul poate de asemenea să ia înfățișarea morții. În acest caz, demonul ia dimensiunile unui pigmeu. El duce într-o mână un cocoș, în cealaltă mână un ciomag și, în gură, cadavrul unui bărbat.

9. Jikininki

demoni

În budismul japonez, Jikininki sau „fantomele mâncătoare de oameni” sunt spirite ale oamenilor lacomi, egoiști sau fără Dumnezeu, care au fost blestemați după moarte să mănânce cadavre umane. Astfel, ei își petrec noaptea căutând cadavre proaspete și ofrande de mâncare lăsate pentru morți.

Uneori, Jikininki jefuiesc cadavrele de posesiuni valoroase, pe care apoi le folosesc pentru a mitui oficialii locali, iar aceștia îi lasă în pace. Se spune că Jikininki se aseamănă cu cadavrele în descompunere și că numai câteva trăsături inumane trădează adevărata lor natură.

Se crede că orice muritor care îi vede este paralizat de frică. Totuși, unii cred că Jikininki au abilitatea de a se deghiza în ființe umane normale și chiar că duc vieți obișnuite în timpul zilei.

10. Mammon

demoni

Potrivit teologiei creștine, Mammon este demonul lăcomiei, care are puterea de a inspira invidie și poftă trupească. Aflat sub controlul lui Mammon, chiar și un om bun poate fi corupt.

Se spune că, odată ce ai căzut sub vraja lui Mammon, vei deveni obsedat de lucrul cu care el încearcă să te ispitească. Nu există o imagine clară a lui Mammon.

Unii și l-au imaginat ca un demon uriaș, în timp ce alții au susținut că seamănă cu un împărat glorios, ca Iulius Caesar. Alții credeau că era un bătrân malefic, care se putea ascunde cu ușurință în mulțime.

În Evul Mediu, mulți credeau că Mammon era o zeitate malefică. Capii Bisericii au luat notă de puterea lui și îl vedeau ca pe un stăpân puternic, numindu-l unul dintre „cei șapte prinți ai iadului”.

Unii teologi au estimat chiar că Mammon avea până la 6.600.000 de demoni sub controlul său!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
PORECLA SEXUALĂ a zodiei tale
26/06/2021 17:01

  Berbec – "Omul minutului" Acest semn de foc este cunoscut ca un jucător rapid, un impulsiv robust căruia ii place sexul pur şi mai puţin detaliile romantice care l-ar putea condimen ...

Schimbarea la care nu se aștepta o ZODIE. Astrolog: ”Va fi o nebunie!”-VIDEO
21/11/2019 08:41

 Pe parcursul lunii noiembrie, horoscopul dragostei capătă o nouă valentă pentru o zodie. „Venus in Săgetător inseamnă că iubirea capătă o nouă valentă, este mai pozitivă, este plină d ...

Cel mai mare păcat pe care îl fac femeile în timpul postului! Părintele Calistrat a transmis un mesaj
17/11/2019 10:14

Suntem in perioada Postului Crăciunului, iar părintele Calistrat vorbeste despre unul dintre păcatele mari pe care femeile il fac acum. Potrivit preotului, acestea ar trebui să fie mult mai atente la rugăc ...

​Horoscopul pentru marti 12 noiembrie 2019
12/11/2019 04:00

BERBEC Veti descoperi ca o situatie nu trebuie sa fie neaparat logica pentru a avea un final fericit. Inregistrati un varf de "incasari" fara precedent, din relatii comerciale la care nu va pricepeti ...

Ce înseamnă dacă visez că îmi cad dinții. Grijă mare!
11/11/2019 10:04

    Ce inseamnă dacă visez că imi cad dintii. Ar trebui să ai grijă! Cum se interpretează acest tip de vis. Iată la ce să fii atent.        Ce inseamnă dacă visez ...

Ce NU trebuie sa faci SUB NICIO FORMA de Mihail si Gavril! Lucrul care este INTERZIS cu desavarsire! E PACAT mare sa faci asta
07/11/2019 16:03

  Ce nu trebuie să faci pe noiembrie, de Sfintii Mihail si Gavril.   Sfintii Mihail si Gavril este una dintre cele mai importante sărbători ale toamnei. Acesti doi sfinti sunt cinstiti ...

O stiinta milenara: zodiacul indian
08/09/2019 20:47

  In tara multiplelor stiinte, tehnici si experiente spirituale, demersul de cunoastere al naturii umane ce se bazeaza exclusiv pe folosirea horoscopului este primordial. Va prezentam deci acest zodiac ...

 Fazele lunii, zodiile si viata zilnica
08/09/2019 10:49

Cunoastem faptul ca in astrologie luna simbolizeaza principiul feminin, sufletul, calitatile psihice, sanatatea, sensibilitatea si inconstientul. Ea parcurge patru perioade (luna in descrestere,luna noua, lu ...

 Casele astrologice
07/09/2019 10:52

Casele astrologice sunt foarte importante atunci cand se face citirea unui horoscop. Pe parcursul vietii vei petrece mai mult timp in unele case astrologice dacat in altele. Casele pot determina daca esti o ...

BABA VANGA previziuni 2019 - predicții surprinzătoare
01/09/2019 10:01

  Descriere foto: BABA VANGA PREDICTII 2019   BABA VANGA previziuni 2019. Baba Vanga a făcut predictii pentru 2019. Desi a murit in 1996, ea a făcut predictii pană pentru secolul 51 cand, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei