Află ce metal îţi influenţează zodia

default

Dimensiune font:

| 06-07-2015 19:50

Astrologia a împrumutat, din vremuri străvechi, simboluri puternice din alchimie. Fiecare zodie a căpătat trăsături specifice în funcţie de metalele folosite de alchimişti, despre care ei credeau că se află în strânsă legătură cu astrele cerului. Află și tu ce calități a împrumutat zodia ta de la metalele magice.
 

 Berbecul, zodia fierului

Dominat de planeta Marte, semnul Berbecului este asociat cu fierul, metalul masculin prin excelenţă, care emană forţă şi duritate. Din punct de vedere spiritual, fierul reprezintă necesitatea de a reprima instinctele primare şi de a fortifica sufletul. Rezistenţa şi agresiunea sunt adesea asociate cu acest metal, dar şi rugina, uzura sau degradarea. Mai mult decât celelalte zodii de Foc, Leul şi Săgetătorul, Berbecul trebuie să se ferească de semnele de Apă, Racul, Peştii sau Scorpionul.

Taurul, zodia cuprului

Remediile din cupru erau folosite de popoarele antice înainte să fie descoperite de alchimişti. Metalul roşcat, asociat planetei Venus, este moale, uşor de prelucrat şi bun conducător de căldură. Cuprul atrage şi răspândeşte energie, iar din punct de vedere spiritual, el modelează şi transformă resursele înconjurătoare. Asemeni lui Venus, cuprul este vindecător şi echilibrează organismul. El face legătura între inimă, spirit şi univers, modelând destinul uman.

Gemeni, zodia mercurului

Singurul metal lichid cunoscut de alchimişti, mercurul avea să fie supranumit „argintul viu“. Pentru ei, era energia din adâncul pământului, materia originară din care au apărut celelalte metale şi care ar fi putut transforma totul în aur. Simbol al fluidităţii, al forţei şi al energiei, mercurul avea nenumeroase valenţe în alchimie. Metalul argintiu era principiul de legătură între toate elementele. Asociat cu planeta Mercur, el reprezenta transformarea, schimbarea şi adaptarea.

Racul, zodia argintului

Lumina rece a argintului a fost din cele mai vechi timpuri asociată cu astrul nopţii care guvernează semnul Racului. Este al doilea metal ca importanţă, după aur, dar simbolistica lui este mult mai bogată. Argintul reprezenta principiul feminităţii, al purităţii şi al adevărului. Prin contrast cu aurul, lumina lui rece semnifică pacea interioară, iubirea şi echilibrul, de aceea era adesea utilizat în ritualurile de purificare şi vindecare. Coroziunea metalului aminteşte, totuşi, şi de latura întunecată a acestui semn: pervertirea.

Leul, zodia aurului

Perfecţiune, putere şi împlinire: astfel era văzut metalul preţios de către alchimişti, al căror vis etern era să transforme orice metal în aur. Asociat cu Soarele, aurul înseamnă viaţă, enegie, căldură şi prosperitate. Totodată, legătura cu divinitatea implica înţelepciune şi cunoaştere profundă. Fascinaţia magică, aproape bolnavă, pe care aurul o exercita asupra alchimiştilor avea şi o latură întunecată: lăcomia şi lipsa de demnitate.

Fecioara, zodia alamei

În Antichitate, alama se obţinea din cupru şi zinc, metale pe care alchimiştii încercau să le transforme în aur. Culoarea ei galben-aurie şi rezistenţa la eroziune, datorată zincului, a transformat alama într-un aliaj preţios din care se făceau bijuterii şi obiecte decorative. Aliajul avea o semnificaţie aparte pentru alchimişti, el simboliza uniunea dintre spirit şi corp, dintre energie şi materie. Luciul alamei avea o chemare magică, reprezentând năzuinţa spre perfecţiune.

Balanţa, zodia bronzului

Aliaj dur şi rezistent, bronzul întruchipa puterea, statornicia şi echilibrul. Bronzul, cu luciul lui auriu, juca un rol important în procesele de obţinerea a aurului. Procesul de topire şi solidificare, care avea drept rezultat un metal atât de dur, era comparat cu purificarea spiritului şi înălţarea lui. Focul activa energia pozitivă a metalelor care compuneau bronzul, iar spiritul putea să se înalţe. Alchimiştii asociau bronzul cu planeta Venus şi năzuinţa spre eternitate.

Scorpionul, zodia fosforului

Fosfor înseamnă „purtător de lumină“, o metaforă deosebită pentru substanţa recunoscută pentru toxicitatea ei letală. În accepţiunea alchimiei, fosforul combină, în mod straniu, lumina cu întunericul şi viaţa cu moartea. Este semnul tenebrelor, al umbrelor şi al tainelor. Totodată, este semnul ambiţiei şi al reuşitei, dar îşi vădeşte puterea în întuneric, astfel că drumul Scorpionului este întotdeauna unul ascuns. El îşi urmăreşte scopul din umbră, alegând căile lăturalnice, misterioase.

Săgetătorul, zodia cositorului

Metal straniu, care „scrâşnea“ în timp ce era prelucrat şi se topea la temperaturi relativ mici, cositorul era asociat mai degrabă cu puterile malefice ale diavolului. Cu toate acestea, alchimiştii îi recunoşteau calităţile deosebite de protejare a obiectelor pe care le acoperea. Rezistent la apă, dar nu şi la foc, cositorul era o enigmă. Drept pentru care a început să fie folosit în practicile divinatorii. Ghicitul în cositor topit era larg răspândit în Europa Evului Mediu.

Capricorn, zodia plumbului

Metalul planetei Saturn, unul dintre cele mai grele şi dense, plumbul a avut din vremuri străvechi conotaţii magice. Paracelsus, celebrul alchimist elveţian, considera plumbul „apa tuturor metalelor“, adică elementul care ajută la dizolvarea celorlalte. Era materia primă a alchimiştilor, metalul de bază pe care îl foloseau în diverse aliaje. În plan astrologic, plumbul reprezentă stabilitatea, puterea interioară şi duritatea. Din perspectiva spirituală, plumbul poate fi asociat cu latura întunecată şi cu dorinţele ascunse.

Vărsător, zodia arsenicului

Pulbere fină, cu miros specific de usturoi, arsenicul a fost cea mai puternică otravă din Antichitate până în secolul XVIII. Celebra familie Borgia folosea arsenicul în mod ingenios pentru a scăpa de rivalii politici. Otrava era totodată temută şi adorată. Se credea că sporeşte virilitatea bărbaţilor şi frumuseţea femeilor. Pentru alchimişti, substanţa solidă care devenea gaz când era încălzită, părea să fie sursa unor puteri supranaturale şi a tinereţii veşnice.

Peşti, zodia antimoniului

Cunoscut încă din Antichitate, antimoniul a exercitat o fascinaţie deosebită asupra alchimiştilor. Metalul alb-argintiu era adesea întrebuinţat în aliaje cu alte metale care aveau calitatea rară de a se dilata la solidificare. În Evul Mediu, antimoniul capătă o semnificaţie magică, asemeni mercurului, şi începe să fie folosit la obţinerea remediilor pentru purificarea organismului. Antimoniul reprezenta şi purificarea spirituală, înălţarea, căutarea idealului dincolo de limitele pământeşti.

Libertatea.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
PORECLA SEXUALĂ a zodiei tale
26/06/2021 17:01

  Berbec – "Omul minutului" Acest semn de foc este cunoscut ca un jucător rapid, un impulsiv robust căruia ii place sexul pur şi mai puţin detaliile romantice care l-ar putea condimen ...

Schimbarea la care nu se aștepta o ZODIE. Astrolog: ”Va fi o nebunie!”-VIDEO
21/11/2019 08:41

 Pe parcursul lunii noiembrie, horoscopul dragostei capătă o nouă valentă pentru o zodie. „Venus in Săgetător inseamnă că iubirea capătă o nouă valentă, este mai pozitivă, este plină d ...

Cel mai mare păcat pe care îl fac femeile în timpul postului! Părintele Calistrat a transmis un mesaj
17/11/2019 10:14

Suntem in perioada Postului Crăciunului, iar părintele Calistrat vorbeste despre unul dintre păcatele mari pe care femeile il fac acum. Potrivit preotului, acestea ar trebui să fie mult mai atente la rugăc ...

​Horoscopul pentru marti 12 noiembrie 2019
12/11/2019 04:00

BERBEC Veti descoperi ca o situatie nu trebuie sa fie neaparat logica pentru a avea un final fericit. Inregistrati un varf de "incasari" fara precedent, din relatii comerciale la care nu va pricepeti ...

Ce înseamnă dacă visez că îmi cad dinții. Grijă mare!
11/11/2019 10:04

    Ce inseamnă dacă visez că imi cad dintii. Ar trebui să ai grijă! Cum se interpretează acest tip de vis. Iată la ce să fii atent.        Ce inseamnă dacă visez ...

Ce NU trebuie sa faci SUB NICIO FORMA de Mihail si Gavril! Lucrul care este INTERZIS cu desavarsire! E PACAT mare sa faci asta
07/11/2019 16:03

  Ce nu trebuie să faci pe noiembrie, de Sfintii Mihail si Gavril.   Sfintii Mihail si Gavril este una dintre cele mai importante sărbători ale toamnei. Acesti doi sfinti sunt cinstiti ...

O stiinta milenara: zodiacul indian
08/09/2019 20:47

  In tara multiplelor stiinte, tehnici si experiente spirituale, demersul de cunoastere al naturii umane ce se bazeaza exclusiv pe folosirea horoscopului este primordial. Va prezentam deci acest zodiac ...

 Fazele lunii, zodiile si viata zilnica
08/09/2019 10:49

Cunoastem faptul ca in astrologie luna simbolizeaza principiul feminin, sufletul, calitatile psihice, sanatatea, sensibilitatea si inconstientul. Ea parcurge patru perioade (luna in descrestere,luna noua, lu ...

 Casele astrologice
07/09/2019 10:52

Casele astrologice sunt foarte importante atunci cand se face citirea unui horoscop. Pe parcursul vietii vei petrece mai mult timp in unele case astrologice dacat in altele. Casele pot determina daca esti o ...

BABA VANGA previziuni 2019 - predicții surprinzătoare
01/09/2019 10:01

  Descriere foto: BABA VANGA PREDICTII 2019   BABA VANGA previziuni 2019. Baba Vanga a făcut predictii pentru 2019. Desi a murit in 1996, ea a făcut predictii pană pentru secolul 51 cand, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei