« Inapoi

200 de lei pentru sterilizarea unui maidanez

200 de lei pentru sterilizarea unui maidanez#1
Mărime font - +

Municipalitatea va disponibiliza de la buget 50.000 de lei, jumătate din suma necesară pentru operaţiile şi tratamentele aplicate celor 500 de câini fără stăpân

 

Primăria municipiului Suceava se va asocia cu Asociaţia pentru protecţia animalelor „Pro anima”, în vederea desfăşurării în comun a unei campanii de sterilizare a câinilor fără stăpân. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a declarat că din bugetul municipal se vor aloca 50.000 de lei, cu o sumă de aceeaşi mărime trebuind să vină şi partenerul asociat în proiect. Acţiunea va fi demarată după sărbătorile pascale, urmând a fi supuşi intervenţiilor chirurgicale 500 de câini vagabonzi. „Vrem să facem, în această primăvară, o campanie de sterilizare, pentru că am văzut ce s-a întâmplat cu doamna care a fost muşcată de o căţea agresivă cu pui. Sterilizarea va avea loc în cabinetul de la adăpost, precum şi în unul cu care colaborează cei de la «Pro anima», astfel încât câinii să nu se mai înmulţească”, a accentuat şeful executivului local.

Primarul Ion Lungu a subliniat că deşi, în 2016, de pe străzi au fost adunate 1.845 de animale, problema maidanezilor încă nu a fost rezolvată, o soluţie fiind inclusiv limitarea înmulţirii acestora.

Pe parcursul anului trecut, au fost sterilizaţi 444 de câini, cheltuielile totale cu adăpostul din Lunca Sucevei ridicându-se la 513.930 de lei. Pentru anul 2017, prevederile bugetare sunt de 766.200 de lei, dintre care 50.000 de lei pentru operaţii de sterilizare.

Primăria municipiului Suceava a plătit despăgubiri, constând în contravaloarea spitalizării, unei bătrâne de 79 de ani care, încercând să le dea de mâncare, a fost atacată şi rănită grav de o căţea cu 8 pui, care se pripăşise printre blocurile de pe strada Samuil Isopescu.

Lidia DIACONU

Data publicarii: 20/03/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > SUCEAVA

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

S-a aflat în sfârșit adevărul: ce a declanșat INCENDIUL de la Bamboo

S-a aflat în sfârșit adevărul: ce a declanșat INCENDIUL de la Bamboo

 După tragedia din Clubul Colectiv, istoria era pe punctul să se repete în(...)
Lucrări de modernizare a trotuarelor din Podu Roş

Lucrări de modernizare a trotuarelor din Podu Roş

Începând de luni, 24 iulie, vor avea loc lucrări de modernizare a trotuarelor(...)
Lucrări de igienizare a două rezervoare de apă

Lucrări de igienizare a două rezervoare de apă

În scopul igienizării rezervorului de apă Brăești, de 200 mc capacitate, luni(...)

 

 

editia online din 22.07.2017 - 3:39

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange