« Inapoi

8 instituţii de învăţământ nu îşi găsesc directori

8 instituţii de învăţământ nu îşi găsesc directori#1
Mărime font - +

 În competiţia pentru ocuparea posturilor de conducere nu s-a înscris nimeni

 

Concursul pentru ocuparea celor 60 de posturi de directori în unităţile de învăţământ din judeţul Neamţ începe astăzi. Examenul va avea loc la Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ. În săli vor fi prezenţi 78 de candidaţi interesaţi de postul de director plin sau adjunct în diverse şcoli generale, cluburi ale copiilor, licee sau colegii. Concurenţă mare este înregistrată la şcoala Gimnazială din Agapia unde sunt 3 candidaţi pentru funcţia de director general şi unul pentru cea de adjunct. Există însă şi unităţi de învăţământ unde nu s-a arătat nimeni interesat de vreo funcţie de conducere. Este cazul Şcolii Gimnaziale de la Bahna, Şcolii nr.1 Bicaz, Şcoala „Ion Luca” Farcaşa şi Şcoala „Iustin Pîrvu” din Poiana Teiului. Nici liceele nu stau mai bine. Nimeni nu vrea să fie director la Liceul „Mihail Sadoveanu” Borca şi nici la Liceul de Arte „Victor Brauner” Piatra Neamţ. Aceeaşi situaţie este întâlnită şi la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” din Vânători-Neamţ sau Liceul Romano-Catolic din Roman. Şi Şcoala Postliceală Sanitară din Piatra Neamţ sau Clubul Copiilor Săbăoani au nevoie de şefi, dar nimeni nu îşi doreşte funcţia.

Cum arată graficul concursului

De buna desfăşurare a acestui examen răspund prof. Viorel Stan, inspectorul şcolar general al ISJ Neamţ în calitate de preşedinte al Comisiei de organizare şi desfăşurare, şi inspectorul şcolar prof. Cristinel Secară, în calitate de preşedinte al Comisiei de organizare şi desfăşurare a probei scrise. Proba scrisă de astăzi va fi urmată de evaluarea CV-ului şi de interviu, care se vor desfăşoara în intervalul 19 - 31 iulie. Rezultatele finale vor fi afişate cel târziu pe 2 august, urmând ca pe 4 august să fie validate în consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ şi să fie transmise la Ministerul Educaţiei Naţionale. Până pe 23 august 2017 se va proceda la emiterea deciziilor de numire în funcţie începând cu 1 septembrie 2017, iar acolo unde nu se vor ocupa posturile prin concurs se vor face detaşări.

Gianina BUFTEA

 

Cea mai mare bătălie este pentru conducerea Şcolii Gimnaziale din Agapia, unde sunt 3 candidaţi pentru două posturi.

Data publicarii: 17/07/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > NEAMT

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

S-a aflat în sfârșit adevărul: ce a declanșat INCENDIUL de la Bamboo

S-a aflat în sfârșit adevărul: ce a declanșat INCENDIUL de la Bamboo

 După tragedia din Clubul Colectiv, istoria era pe punctul să se repete în(...)

 

 

editia online din 22.07.2017 - 1:32

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange