„Cârnăţarii” au dat lovitura de 1 Mai
Dimensiune font:
Consumul de carne şi preparate pentru grătar a crescut faţă de anul trecut * cele mai mari vânzări au fost la mici
Omul de afaceri Iulian Căzăcuţ, proprietarul Doly-Com, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa naţională a industriei cărnii, spune că micii sunt vedetele acestei sărbători. „Conform tradiţiei din România se consumă multă carne în perioada asta. Au fost planuri mari la mici, ca de fiecare dată. În general românul mănâncă într-o zi cât într-o săptămână, la fel procedăm toţi. Micii s-au consumat cel mai mult, şi celelalte sortimente pentru grătare, dar micii conduc”, a declarat Iulian Căzăcuţ.
Consum mare de mici
Sărbătoarea de 1 Mai a dus la explozia consumului de carne proaspătă şi de mici. Costel Pătrăuceanu, manager al departamentului de vânzări al Avastar, unul dintre principalii furnizori de carne din România, a declarat că vânzările de ieri au fost mai mari cu 10-20 % comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. „Faţă de perioada anterioară sărbătorii, au crescut cu 30-40% la carnea proaspătă, cel mai mult la ceafa cu os. În ceea ce priveşte tocături şi mici, nici nu am mai avut marfă să le dau”, a spus Pătrăuceanu. El a precizat că trendul de creştere a consumului de carne s-a înregistrat încă de la începutul anului, în ianuarie-februarie fiind o creştere de 8-10%. Avastar este o companie din judeţul Suceava, care activează lângă graniţa cu judeţul Botoşani şi foloseşte animale crescute inclusiv de fermierii botoşăneni.
Patronatul Român susţine lăptarii
Alina CALINIUC
„Mulţumim lui Dumnezeu că a mers foarte bine. Faţă de anul trecut avem o creştere de 10-12%” - Costel Pătrăuceanu, manager al departamentului de vânzări al Avastar
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau