Adevărul din spatele relaţiei amoroase a primarului Iaşului

default

Dimensiune font:

| 06-05-2015 01:05

Adina Samson, amanta primarului Gheorghe Nichita, susţine că edilul ar fi bătut-o, ar fi pus interlopi pe urmele ei şi a ameninţat-o, chiar de hramul Sfintei Parascheva, cu moartea şi cu violul * în jurul lui Nichita s-a dezvoltat o adevărată reţea de „sifonari”, unii dintre aceştia urmând a fi daţi în judecată de amanta lui Nichita, alături de şefii Poliţiei Locale * potrivit amantei, primarul Gheorghe Nichita a avut nevoie de foarte multe ori de consiliere psihologică, necesară ameliorării unor sechele din tinereţe

Dezvăluirile amantei lui Gheorghe Nichita, făcute în cursul dimineţii de ieri, scoate la lumină un personaj care nu îşi poate înfrâna pornirile instinctuale şi nu poate rezista într-o relaţie normală cu o femeie, fără ca aceasta să nu devină o victimă, să nu sufere maltratări şi traume pshice. Adina Samson, şefa Serviciului Managementul Calităţii din cadrul Primăriei Iaşi, cunoscuta amantă a primarului din Iaşi, a susţinut, ieri, o serie de acuzaţii foarte grave la adresa edilului.

Aceasta susţine că a fost lovită de edil şi că în cursul lunilor septembrie şi octombrie 2014, primarul a ameninţat-o cu violul şi cu moartea. Adina Samson a precizat că ameninţările au început în momentul în care a refuzat să se mărite cu Nichita. „Mă lovea din gelozie şi faptul că nu am vrut să-i accept cererea în căsătorie. M-a cerut în căsătorie de nenumărate ori. Pot să vă spun că i-am zis că ne vedem la tribunal, iar el mi-a trimis mesaj că o să ne vedem la starea civilă. Mi-a promis că o să-mi dea un apartament de serviciu şi o să-mi facă diferite afaceri. Menţioneze că eu nu am niciun apartament, nicio casă, niciun teren pe numele meu, există un apartament cu trei camere în blocurile Iasicon din Păcurari, dar apartamentul este pe numele Paulei Vornicu (n.r. consilier judeţean PSD). În septembrie am spus că vreau să-mi refac viaţa, să am o viaţă normală, să mă căsătoresc, să am un copil şi mi-a spus că eu sunt singura opţiune în viaţa lui şi că dacă voi face acest lucru mă va distruge, ceea ce a şi pus în practică. De Sfântul Gheorghe, la ziua lui, mi-a spus că dacă mă voi întâlni cu acea persoană îi va rupe picioarele şi pe mine o să mă distrugă. Atunci, m-a ameninţat că mă distruge şi că acesta va fi singurul lui scop în viaţă”, a declarat Adina Samson.
www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/fulminanta-ascensiune-a-amantei-primarului-nichita-adina-samson--216185.html

Maşinile Poliţiei Locale, dotate pentru filaj


Aceasta le-a arătat ziariştilor şi o ordonanţă de clasare a unui dosar din noiembrie 2014 în baza unei plângeri formulate de ea, semn că ieri dimineaţă a venit la serviciu, hotărâtă să facă aceste dezvăluiri în faţa presei. Potrivit acestei ordonanţe emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, rezultă faptul că în luna octombrie 2013, perioadă în care primarul mai era căsătorit cu Florentina Nichita, acesta a început să o urmărească în mod repetat, atât la domiciliu, cât şi în alte locuri frecventate de ea, iar în cursul lunilor septembrie şi octombrie 2014, edilul a ameninţat-o cu violul şi cu moartea. „În data de 21 noiembrie 2014, persoana vătămată, Adina Samson, şi-a retras plângerea formulată împotriva numitului Gheorghe Nichita pentru infracţiunile de ameninţare şi hărţuire. Pe aceste considerente s-a dispus clasarea cauzei cu privire la cele două infracţiuni”, se arată în ordonanţa semnată de procurorul Pavel Vlad. Potrivit documentului, pe lângă cele două infracţiuni, Adina Samson a arătat, cu ocazia audierii sale de către procuror, faptul că a fost aproape în permanenţă urmărită de două autoturisme cu numerele de înmatriculare B 48 UST şi IS 93 RCV.

În urma cercetărilor s-a stabilit că unul dintre cele două autovehicule care o urmăreau pe tânără era o maşină Dacia folosită de către Poliţia Locală, în timp ce celălalt autovehicul aparţine lui Vasile Vrabie, gardian public. „Având în vedere aceste aspecte, în cauză se conturează elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu. Cu privire la această infracţiune se va dispune disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor în vederea identificării autorilor”, se mai precizează în ordonanţă.


Ce rol a avut nepotul din Dorohoi
Adina Samson a dezvăluit că primarul Gheorghe Nichita a lovit-o într-un apartament din Păcurari. Incidentul a avut loc în septembrie, iar, ulterior, Samson susţine că i-a comunicat edilului că vrea să încheie relaţia, moment în care Nichita ar fi început să o hărţuiască şi să o ameninţe. Samson a mai susţinut că Nichita a avut relaţii şi cu alte persoane din instituţie cărora, de asemenea, le-a făcut viaţa un calvar din cauza geloziei. Mai mult, Nichita ar fi mers o perioadă îndelungată la psiholog pentru a-şi rezolva anumite traume. „Din cauza geloziei mi-a dat două palme şi am hotărât să plec în acel moment. În luna septembrie 2014 am comunicat domnului primar că vreau să închei această relaţie sub toate aspectele. Timp de două luni, până în octombrie 2014, acesta m-a urmărit, m-a hărţuit, m-a ameninţat, într-o seară când mă întoarcem acasă cu sora mea a trimis un borfaş în faţa blocului să mă ameninţe cu moartea. Văzând acest lucru, am făcut această plângere la Parchet. Individul care m-a aşteptat mi-a spus că nu va fi bine. Ulterior, am aflat că borfaşul ar fi nepotul său de la Dorohoi”, a spus Adina Samson.


Caruselul sifonarilor
Fosta concubină a primarului a precizat că a depus plângere la Parchet în octombrie 2014, dar pe care ulterior a retras-o. Acum, a precizat că îl va da în judecată. „În luna noiembrie 2014, am retras plângerea la insistenţele dumnealui şi a celor din anturajul său şi văzând că cu acea plângere nu se întâmplase absolut nimic. Nu s-au lăsat măsuri deloc. Am o înregistrare cu dumnealui în care mă ameninţă că mă va distruge şi în care recunoaşte că l-a trimis pe domnul Hliboceanu să mă urmărească. La mall, am fost ameninţată de doi indivizi, nu-i ştiam, nu ştiam cine sunt, am bănuit că ar avea legătură cu un clan, dar eu nu-i ştiam. Eu am fost foarte mult internată şi anul trecut, şi anul acesta, deoarece din cauza stresului am dezvoltat o boală imună. Voi da în judecată Poliţia Locală şi pe dumnealui şi anumite persoane care au fost complici şi ştiau de tot ce se întâmplă şi se dădeau prietenele mele (n.r. Laura Butnariu, promovată de primarul Nichita în cadrul Biroului de Comunicare este una dintre ele). Eu nu am făcut niciun denunţ la DNA, plângerea a fost făcută la Parchet în octombrie. I-am spus că voi mai face o altă plângere şi ne vom vedea la Tribunal”, a mai spus Adina Samson.


Începuturile relaţiei
Adina Samson a povestit şi cum era relaţia dintre cei doi la început, subliniind că aceasta a durat câţiva ani, dar a susţinut că nu ea a fost motivul divorţului pronunţat anul trecut între edil şi soţia sa, Florentina Nichita. Întrebată de ce a ales să aibă o relaţie cu un om cu aproape 30 de ani mai bătrân, tânăra a mai spus ca acesta părea un om echilibrat, care ştia ce vrea de la viaţă. „Relaţia cu domnul primar a durat câţiva ani. La începutul relaţiei părea un om echilibrat, care ştie ce vrea de la viaţă de asta l-am şi plăcut la un moment dat, un om absolut normal. După aceea mi-am dat seama că sunt anumite probleme, poate şi din trecut, care nu şi le-a rezolvat; într-adevăr a mers şi la psiholog o lungă perioadă de timp, eu l-am încurajat să meargă la psiholog, mergea să-şi rezolve anumite traume din copilărie. Nu a fost gelos numai cu mine, probabil şi cu alte persoane, şi le-a făcut viaţa un calvar, se ştie că a avut relaţii şi cu alte persoane din Primărie, nu vreau să dau nume”, a declarat Adina Samson.


În ce priveşte reacţia primarului, aceasta încă se lasă aşteptată, cu toate că edilul a avut ieri o primă confruntare cu jurnaliştii care l-au aşteptat să revină la treabă. „ Astăzi sunt într-o fază în care, efectiv, nu pot să vă vorbesc, să vă răspund la întrebări. Sunt într-o fază în care ancheta trebuie să-şi facă rolul mai departe. Ştiu că sunt multe întrebări, ştiu că sunt multe lucruri de spus, va veni şi momentul când o să spun tot ceea ce e de spus şi, inclusiv, tot ceea ce poate e senzaţional în această anchetă şi în tot ceea ce s-a întâmplat în această perioadă. Nu sunt niciun robot, nici puritan”, a spus Gheorghe Nichita. În cursul zilei de ieri, Adina Samson a precizat că va face publice înregistrări cu primarul în care acesta o ameninţa.

Merge sau nu la psiholog?

Primarul Gheorghe Nichita a mărturisit că a solicitat sprijin de specialitate pentru a reuşi să treacă peste pasiunea pentru amanta sa, Adina Samson. „Pasiunea pe care a dezvoltat-o pentru martora Samson Adina Mihaela iese din limitele normalului, motiv pentru care a apelat şi la sprijinul unui psiholog care este chiar decanul Facultăţii de psihologie din Iaşi”, se explică în motivarea sentinţei date de Tribunalul Bucureşti. Pe de altă parte, profesorul Ion Dafinoiu nu a confirmat spusele primarului, dar nici nu le-a infirmat. „Confidenţialitatea este cel mai important principiu în profesia aceasta. Aceasta nu ţine doar de demersul terapiei, ci şi de faptul dacă o persoană solicită ajutorul sau nu. Domnul primar Nichita poate declara orice doreşte, însă eu nu pot nici confirma asta, dar nici infirma, întrucât intervine confidenţialitatea”, a declarat psihoterapeutul Ion Dafinoiu.


Profesor universitar doctor, Ion Dafinoiu este decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Cadrul Universităţii „Al.I. Cuza” Iaşi, dar şi preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză Clinică, Relaxare şi Terapie Ericksoniană. Licenţiat în psihologie în anul 1976, profesorul universitar ieşean a fost invitat de-a lungul carierei la numeroase instituţii de învăţământ superior din ţară şi străinătate. De asemenea, acestea este cunoscut pentru articolele şi volumele de specialitate publicate în calitate de autor sau coautor, dintre care amintim „Psihoterapii scurte. Strategii, metode, tehnici”, „Hipnoza clinică. Tehnici de inducţie. Strategii terapeutice”, „Personalitatea. Metode calitative de abordare: Observaţia şi interviul”, „Elemente de psihoterapie integrativă”.


Nelu PĂUNESCU, Andreea IGNEA
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
FOTO-VIDEO: Reportaj la
02/08/2022 14:54

Într-un colţ de rai, pe ţinuturile Bucovinei, este situat varful Dadu. Pentru a ajunge la el, am ajuns pană in Iacobeni, iar de acolo am virat la dreapta pană la Carlibaba. Într-o zi de iulie, ...

Liberalii, ținta atacurilor unui deputat PSD
18/12/2019 10:54

    Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru are o sumă de reprosuri pentru liberalii din Botosani care in urmă cu un an au votat impotriva bugetului de stat, iar acum se laudă cu alocările fina ...

Marea grijă a şoferului beat: să nu-i agite poliţistul petul cu bere
25/11/2019 18:53

 O nouă culme a impertinenţei manifestată de un conducător auto depistat la volan sub influenţă bahică a fost atinsă cu ocazia turului doi al alegerilor prezidenţiale. I.C., in varstă de 28 de an ...

„ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede”, la BNR Iaşi
22/11/2019 00:00

  * Sucursala Regională Iaşi şi Muzeul Băncii Naţionale a Romaniei au inaugurat, ieri, expoziţia „ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede” * proiectul este iniţiat in parteneria ...

Mecanica, marele pariu al învăţământului profesional ieşean
21/11/2019 00:00

  * domeniile cu cele mai mari solicitări din partea operatorilor economici pentru includerea in planul de şcolarizare 2019-2020 au fost cele de mecanică - 910 locuri * totodată, s-au format 5 noi cla ...

Puterea şi opoziţia din CJ se pun la aceeaşi masă, pentru a soluţiona soarta a 46 de proiecte
19/11/2019 00:00

  Consilierii judeţeni se vor intruni din nou maine, avand in dezbatere 46 de proiecte de hotărare. Printre acestea se află şi proiectul privind solicitarea de trecere din administrarea Consiliului Lo ...

Începe Postul Crăciunului
15/11/2019 11:11

      După Lăsatul Secului, petrecut ieri, in seara de Sfantul Filip, astăzi incepe Postul Crăciunului, una dintre cele patru mari perioade de ajunare randuite de Biserica Ortodoxă. Post ...

Un tânăr din Iași, beat și fără permis, nu a oprit la semnalul politistilor. Oamenii legii l-au urmarit 1km
10/11/2019 12:51

În jurul orei 01.00, in timp ce patrulau in zona Horlesti, politistii din Letcani au observat o masină cu un comportament destul de suspect in trafic. Oamenii legii au facut semn de oprire autoturismulu ...

Poliţiştii din Popricani, cei mai iscusiţi vânători de şoferi băuţi
09/11/2019 20:04

Datele statistice arată fără dubiu faptul că poliţiştii din Popricani sunt foarte dibaci in depistarea şi prinderea şoferilor ce conduc sub influenţa alcoolului. Numai in primele 10 luni din 2019, pe r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei