1aeroport

Dimensiune font:

Aeroportul Iaşi a urcat pe locul 3 în ţară!

| 14-09-2018 00:00

* cu toate acestea, liberalii nu contenesc să critice lipsa „viziunii manageriale” a aerogării ieşene * „Evoluţia Aeroportului trebuie judecată pe prognoze, previziuni, obiective şi, în primul rând, pe tendinţe, şi nu pe baza unor creşteri punctuale pe orizontală”, susţine PNL iaşi * liberalii afirmă că numărul pasagerilor a scăzut dramatic pe principala rută internă, Iaşi -Bucureşti - 7,9 la sută, considerând acest fapt drept „o situaţie unică, nemaiîntâlnită pe niciun alt aeroport din România”

Oficial, pentru prima dată Aeroportul Internaţional Iaşi a depăşit aeroportul din timişoara, plasându-se pe locul trei în ţară, după Bucureşti-Otopeni şi Cluj-Napoca.

La baza acestei premiere stau cei 150.000 de pasageri care au tranzitat aerogara ieşeană în cursul lunii august, cu 10.000 mai mulţi decât a înregistrat aeroportul din Timişoara. Mai mult, după cum a anunţat Cătălin Bulgariu, directorul general al Aeroportului Iaşi, reuşita a creat premisele organizării unei conferinţe foarte importante. În perioada 1-2 noiembrie 2018, Iaşul va găzdui cel mai mare eveniment de aviaţie din ţară - Adunarea Generală a Aeroporturilor din România. La evenimentul centenar sunt aşteptaţi peste 200 de reprezentanţi ai aeroporturilor, companii aeriene, firme care asigură mentenanţa etc, alături de autorităţi centrale. Se va discuta, în principal, despre activităţi de extindere a infrastructurii aeroportuare impuse de creşterea traficului, precum şi stabilirea căilor de finanţare europeană.

Mai mult, conducerea Aeroportului a anunţat că, în luna septembrie, vor fi demarate procedurile de achiziţie a studiului de fezabilitate privind masterplanul de dezvoltare a aerogării. Pâna când va putea fi construit un nou terminal, soluţia imediată o va constitui redeschiderea terminalul T1, odată cu trecerea la orarul de iarnă. T1 va avea două porţi de îmbarcare, aici urmând sa fie transferată o parte din activitatea de procesare din Terminul T3 destinat curselor externe.

Liberalii tună şi fulgeră

Deşi realizările par, la prima vedere, unele remarcabile, liberalii ieşeni au ţinut să remarce ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, „managementul defectuos” al Aeroportului Iaşi.

Planul de administrare al Aeroportului ieşean a fost şi rămâne un subiect contestat şi dezbătut intens, fiind chiar retras de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean de săptămâna trecută, la solicitarea PMP şi a celorlalte partide din opoziţie, mulţi consilieri acuzând că actualului plan îi lipseşte „viziunea managerială şi curajul în asumarea responsabilităţilor cu privire la obiectivele de investiţii”.

De peste un an jumătate, Aeroportul Iaşi este în regres. Rata de creştere este mult sub cea din perioada 2012-2016, şi mult sub tendinţele generale actuale, chiar din România. Evoluţia Aeroportului trebuie judecată pe prognoze, previziuni, obiective şi, în primul rând, pe tendinţe, şi nu pe baza unor creşteri punctuale pe orizontală, aşa cum fac cei care conduc astăzi Aeroportul.

Numărul pasagerilor a scăzut dramatic pe principala rută internă, Iaşi -Bucureşti - 7,9 la sută este o situaţie unică, nemaiîntâlnită pe niciun alt aeroport din România. Această scădere trebuie corelată şi cu numărul de turişti şi înnoptări în Iaşi - puteţi privi faptul că, într-o perioadă în care în toate marile oraşe din România, absolut toate, cresc numărul de turişti, la Iaşi scade.

Aveţi situaţia comparativă – Clujul a crescut cu 9,90 la sută numărul de turişti comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, Oradea cu 17,5 la sută (...) şi Braşovul cu 4,3 la sută. Este absolut o catastrofă ca în an centenar, când se cheltuie milioane de euro în Iaşi pe evenimente care au drept scop tocmai creşterea numărului de vizite, de turişti, de înnoptări, nu poţi concluziona decât că tot acest efort financiar şi logistic presupus de aniversarea Centenarului Marii Uniri a fost anulat complet de regresul Iaşului, în general, în ceea ce priveşte atractivitatea sa. Oriunde, în orice manual de business, o să găsiţi că indicatorul atractivităţii economice, la un oraş care are şi aeroport, este numărul de pasageri pe rutele interne. Este clar că Iaşul nu mai este atractiv, aşa cum se laudă primarul Chirica”, a declarat deputatul Marius Bodea.

Potrivit acestuia, cei responsabili - de la Consiliul Judeţean, pe de o parte, şi cei de la Aeroport, pe de altă parte, „nu văd situaţia critică în care se află, nu fac o comparaţie la ce se întamplă la aeroportul din Iaşi, cu aeroporturile din jurul lor - care cresc şi fac investiţii în continuare, şi sunt convins că nici nu au capacitatea intelectuală şi administrativă să intre în negocieri cu companiile aeriene şi să facă aeroportul nostru atractiv”, este de părere Bodea.

Cinci companii aeriene operează la Iaşi

În prezent, Aeroportul Iaşi are deschise 23 de rute internaţionale şi patru zboruri interne, cinci companii aeriene operând aici. Tarom: Londra (Luton), Tel Aviv, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara. Blue Air: Barcelona, Paris (Beauvais), Londra (Luton), Roma (Fiumicino), Milano (Bergamo), Torino, Munchen, Bruxelles, Koln (Bonn), Bucuresti şi Oradea (via Otopeni). Wizz Air: Milano (Bergamo), Roma (Ciampino), Veneţia (Treviso), Catania, Bologna, Londra (Luton), Larnaca, Tel Aviv, Eindhoven, Billund, Dortmund, Salonic, Paris (Beauvais), Bruxelles (Charleroi), Malmo (pâna pe 15 septembrie 2018), Liverpool (din 29 octombrie 2018), Austrian Airlines: Viena, şi Ernest Airlines: Cuneo şi Verona. Cu menţiunea că Ernest Airlines a anunţat că îşi suspendă, din octombrie, zborurile din România, urmând a reveni, cu aceleaşi rute, din primăvara anului viitor. Florentina SANDU, Dan BERCIU

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

ANUNȚ SELECȚIE FIRMĂ SPECIALIZATĂ ÎN SERVICIUL ARHIVISTIC Subscrisa EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Iași, str. Zorilor nr. 11, jud. Iași, înregistrată în Registrul Societăţilor Profesionale de Practicieni în Insolvenţă sub nr. RFO II 0022/2006, Cod de Identificare Fiscală 16605670, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C. GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L, cu sediul social în: Iași, Calea Chișinăului nr. 33, bl. Constr. C1, ap. birouri, jud. Iași, înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului Iaşi sub nr. J22/108/2006, Cod de Identificare Fiscală 18291905, astfel desemnat prin Sentinţa Civilă nr. 62 din data de 30.01.2018 pronunţată de Tribunalul Iaşi, secţia II Civilă-Faliment, în dosarul nr. 4062/99/2014 (format vechi: 285/2014) primește oferte, pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 20.08.2018, orele 13.00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 20.08.2018, orele 14.00. Plata se va face după valorificarea bunurilor din patrimoniul debitoarei. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente, modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului, a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale, precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr. 137/27.09.2013 și a art. 18 indice 4, din Legea nr. 138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc. ale societăţii falite S.C. GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L, cu sediul social în Iași, Calea Chișinăului, nr. 33, bl. Constr. C1, ap. birouri, jud. Iași – în cantitate de aproximativ 8 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmează a fi primite vor fi supuse atenţiei Comitetului Creditorilor debitoarei GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L. - in faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Comitetului Creditorilor. Relații suplimentare la tel./fax 0232/220777, mail: office.is@lrj.ro, www.lrj.ro.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitorului SC BART LIV COM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 3157/103/2013 aflat pe rolul Tribunalului Neamț – Secția II Civilă, în temeiul dispozițiilor Legii 85/2006, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raportului de evaluare al bunurilor mobile – stoc de marfă compus din echipamente electrice, echipamente sanitare, instalații electrice, feronerie, etc., situate în mun. Roman, jud. Neamț, astfel: a. Preț de pornire 95% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 65.891 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 03, 10, 17 și 24.08.2018, ora 12.00; b. Preț de pornire 85% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 58.955 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 07, 14, 21 și 28.09.2018, ora 12.00; c. Preț de pornire 75% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 52.019 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 05, 12, 19 și 26.10.2018, ora 12.00. Licitațiile vor avea loc la data și ora stabilită, la biroul lichidatorului judiciar din mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr.4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, etaj 1, Cabinet nr. 13, jud. Iași, Complex de Birouri NH BUSINESS, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 100 lei; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector nr. RO26PIRB2900710925003000 deschis pe numele debitorului la Piraeus Bank – Sucursala Iași; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul: RO33PIRB2400738563001000, deschis pe numele lichidatorului judiciar la Piraeus Bank Iaşi. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în preziua licitaţei, ora 16.00. Lista completă a bunurilor mobile precum și alte informaţii suplimentare pot fi oferite la biroul lichidatorului judiciar din mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, jud. Iași, sau tel: 0744520508, 0744994490, fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com
ANUNȚ LICITAȚIE MATINAL PRODCOM S.R.L CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENŢĂ IORGOAEA EUGENIA, reprezentată legal prin practician în insolvenţă IORGOAEA EUGENIA, în calitate de administrator judiciar al debitoarei MATINAL PRODCOM SRL, identificată prin CUI RO6959297 si nr. înregistrare la Registrul Comerţului: J27/2317/1994, având sediul social în com. Tupilati, jud. Neamţ, conform Încheierii de şedinţă din 10.04.2013 ce priveşte cauza ce face obiectul dosarului nr. 1969/103/2013 aflat pe rolul Tribunalului Neamţ organizează licitaţie publică deschisă cu strigare pentru următoarele bunuri aparţinând debitoarei: 1. Construcţie beci semiîngropat - suprafaţa construită 583.6 mp,– 43.500 lei, amplasat pe teren concesiont de la Primăria Roman str. Plopilor; 2. Teren neconstruit - 2 parcele: 1455mp – 69.700 lei şi 1400mp – 67.200 lei aflate în Com. Hangu, sat. Grozavesti, Jud. Neamţ; 3. Teren neconstruit - 2 parcele: 2.161,50 mp - 41.400 lei şi 2.161,50 mp – 41.400 lei aflate în incinta SC Carpin S.A., Mun. Roman, Jud. Neamţ; 4. Terenul neconstruit în suprafaţă de 4.390 mp – 275.500 lei aflat în Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava. Valorile nu includ cota de TVA. Licitația va avea loc în zilele de 24, 26, 28.09.2018, orele 10.30, la sediul administratorului judiciar din Bucureşti, B-dul Mircea Vodă nr. 36, Bl M6, Sc. 2, Ap. 57, Int. 57, Sector 3. Regulamentul de vânzare poate fi consultat atât la sediul debitoarei cât şi la sediul administratorului judiciar sau poate fi solicitat la tel. 0722978184 şi e-mail expertiorgoaea@gmail.com.
  Accident cu 10 victime, în zona Vămii Siret
19/09/2018 16:33

  Mobilizare de forţe ale ISU Suceava, Poliţiei şi Jandarmeriei la Siret, in cadrul unei simulări de accident radiologic. Scenariul exerciţiului a presupus intervenţia in cazul producerii, in Punctu ...

VIDEO - „Jumătate din studiile de fezabilitate pentru autostradă sunt la DNA”
19/09/2018 16:19

  Pe Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, il aşteaptă cateva luni de foc. Vrea să obţină şefia filialei judeţene a PSD, să aducă un miliard de euro pentru judeţ şi mul ...

FOTO / VIDEO Lider sindical: Domnul ministru Tudorel Toader minte! DEMISIA!
19/09/2018 13:55

Aproximativ 30 de protestatari s-au strans miercuri, in jurul orei 13.00, in faţa Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, aceştia avand mai multe solicitări, printre care şi eliminarea deţinuţilor d ...

Accident rutier mortal, la Leţcani
19/09/2018 13:40

Un accident rutier mortal a avut loc azi după-amiază in localitatea Leţcani. Astfel, o persoană a fost lovită de o maşină in apropierea unei treceri pentru pietoni. La faţa locului au intervenit un ec ...

 

Administratori de firme, sancţionaţi de poliţişti
19/09/2018 11:05

Politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalitătii Economice, Serviciului de Investigatii Criminale Iasi, Serviciului Rutier si Serviciului de Actiuni Speciale Ia ...

Transport public gratuit în Iaşi!
19/09/2018 10:33

Compania de Transport Public Iaşi şi-a propus să ajute oraşul să respire mai uşor şi, implicit, să protejeze mai mult mediul inconjurător, in Săptămana Europeană a Mobilităţii 2018. „Astfe ...

Dezastru în Bârnova!
19/09/2018 10:32

Locuitorii din Barnova şi-au pierdut speranţa de a-şi vedea asfaltată, anul acesta, cea mai importantă stradă din localitate. Iniţial, acestora li s-a promis că modernizarea şoselei Barnova va fi t ...

Planul Urbanistic General al Iaşului, în faza finală
19/09/2018 10:31

Ieri, o echipă a Primăriei Municipiului Iaşi, coordonată de primarul Mihai Chirica, a avut o intalnire de lucru cu reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Cultură Iaşi, in scopul analizării şi fin ...

Prins băut la volan
19/09/2018 10:00

Agentii din cadrul Secţiei II de Poliţie Rurală Ciurea au oprit recent, pentru control, in comuna Scanteia, un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani. Întrucat soferul mirosea a alcool, a fost te ...

Protest de amploare, la Penitenciarul Iaşi
19/09/2018 09:00

Membrii Sindicatului „Iuris” vor protesta astăzi, in jurul orei 13.00, in faţa Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi. Aceştia susţin că sunt nemulţumiţi deoarece nu li s-au plătit ore ...