Conferinta Aeroport (5)

Dimensiune font:

Aeroportul Iaşi va avea un terminal nou, pentru 4 milioane de pasageri!

| 13-01-2018 05:43

 

* conducerea Consiliului de Administraţie al Aeroportului Iaşi scoate din ecuaţie teoria închiderii Aeroportului, lansată după suspendarea fostului director general * preşedintele Consiliului de Administraţie, Mitică Rebegea, declară că a purtat deja discuţii pentru reactualizarea studiului de fezabilitate pentru proiectul de modernizare şi extindere a Aeroportului * vizată este zona de est a aerogării * de săptămâna viitoare se demarează concursurile pentru posturile de director în cadrul Aeroportului


Consiliul de Administraţie demontează posibilitatea închiderii temporare a Aeroportului, ca urmare a specualţiilor referitoare la lipsa responsabilului cu siguranţa şi securitatea. În urma şedinţei CA-ului de ieri, preşedintele Mitică Rebegea a declarat că forul de conducere are în plan reactualizarea studiului de fezabilitate pentru proiectul de terminal cargo, terminal de pasageri şi alte facilităţi. Tot ieri s-a discutat în Consiliul de Administraţie strategia de dezvoltare a Aeroportului Iaşi şi lista de investiţii pentru ceea ce se prognozează în următorii ani. „Aeroportul Iaşi a beneficiat de un proiect amplu finalizat în 2008, dar care nu a putut fi dus la îndeplinire până în momentul de faţă. Ceea ce se întâmplă cu dezvoltarea pe partea de vest a pistei, a ajuns într-o fază în care se presupune că peste 2-3 ani de zile se va bloca. În acest sens, CA-ul a reluat vechiul proiect pentru a-l reactualiza. Proiectul nu a fost abandonat, ci a fost întrerupt, ca drept dovadă pista flexibilă, unică în România, a fost realizată. În viitor, în funcţie de ce va reieşi din studiile de fezabilitate, proiectul va fi etapizat. În primă fază putem vorbi de un modul din două părţi, respetiv un terminal de pasageri pentru 3-4 milioane de pasageri şi platforma cu acces la pistă. Nu este un moft, este o necesitate, ca urmare a trendului de creştere a numărului de pasageri pe Iaşi”, a declarat Mitică Rebegea, preşedintele CA al Aeroportului Iaşi.

 

Cine răspunde de securitate?

 

Vicerpreşedintele CA al Aeroportului, Sorin Eugen Zaharia, a declarat că responsabilitatea siguranţei şi securităţii în Aeroport nu este legată de persoană, ci de structura de management, adică de funcţie. „Vreau să vă asigur că Aeroportul îşi desfăşoară activitatea în deplină siguranţă şi securitate. Sunt respectate toate regulamentelele şi toate obligaţiile conform reglementărilor internaţionale de trafic. Certificatul de aeroport a fost obţinut pe baza manualului de aeroport supus evaluării Autorităţii Aeronautice Civile şi acest manual nu este legat de nicio persoană în mod special ci de structura de management, de respectarea regulamentelor şi condiţiilor de siguranţă în ceea ce priveşte structura de infrastructură. Există un potenţial destul de ridicat în transportul aerian. Există însă o rezervă în zona de Nord-Est, aici sunt 4 milioane de locuitori, iar noi avem 1,2 milioane pasageri pe Iaşi, 300 mii la Suceava şi 400 mii la Bacău. Raportul pasager – populaţie este de 0,5 iar la nivelul României, raportul este de aproape 1 la 1. Anul acesta, pentru mai multă transparenţă, ne gândim să punem la dispoziţie un mail prin care să primim toate sugestiile pasagerilor care tranzitează Aeroportul Iaşi, astfel încât să-l facem modern. Avem de rezolvat probleme importante în modernizarea Aeroportului, în ceea ce priveşte digitalizarea şi reducerea impactului asupra mediului, a declarat Sorin Eugen Zaharia, vicepreşedinte CA al Aeroportului.

 

Se reanalizează vechiul proiect

 

Membrii CA au recunoscut că doresc continuarea proiectelor existente dar caută, totodată, noi soluţii de modernizare a Aeroportului. „În şedinţa de astăzi s-au luat hotărâri importante. Dezvoltarea Aeroportului are în vedere, din perspectiva noastră, atât continuarea dezvoltării obiectivelor de până acum cât şi găsirea unei noi dezvoltări care să crească adresabilitatea şi calitatea serviciilor pe Aeroportul Iaşi. Am luat decizia de a reactualiza studiul de fezabilitate pentru o dezvoltare iniţiată cu ani în urmă, privind zona de est a Aeroportului, luând în considerare dezvoltarea capacităţii de operare de la 2 milioane la 3 milioane de pasageri. De asemenea, am luat în calcul şi unele dezvoltări foarte necesare ale platformei de parcare şi căii de rulare. Avem în vedere dezvoltarea fostei Aviaţii Utilitare în care ar urma să fie mutată administraţia Aeroportului şi găsite modalităţi pentru crearea de facilităţi cargo, aşa încât dezvoltarea Aerostar să se constituie ca o linie coerentă a extinderii aerogării”, a declarat Mihai Iordache, vicepreşedinte CA.

 

Pregătiri pentru concursuri de directori la Aeroport

 

Toate aceste modificări şi interimate au fost datorită aplicării Ordonanţei 109. Comisia de selecţie a aplicat planul de selecţie, urmând ca luni, cel mai probabil, să fie publicate anunţurile de selecţie al directorilor la Aeroportul Iaşi, atât pentru directorul general cât şi director tehnic, director operaţii aeroportuare şi director economic. Sperăm că odată realizat acest proces de selecţie, tot ce înseamnă interimatul la Aeroportul Iaşi să înceteze şi lucrurile să intre pe făgaşul lor normal. Data limită pentru încheierea procedurilor de concurs este 15 martie”, a declarat Cătălin Bulgariu, membru şi purtător de cuvânt al CA. Referitor la relaţiile Aeroportului cu WizzAir şi BlueAir, conducerea aerogării spune că acestea sunt într-o notă pozitivă. „Actuala conducere a Aeroportului Iaşi are o comunicare constructivă cu toate companiile aeriene care operează la noi. În ceea ce priveşte compania Blue Air s-a luat legătura cu dumnealor, s-a realizat un plan de măsuri pentru recuperarea datoriilor, astflel încât până la soluţionarea cazului aflat pe rolul instanţelor să stingem amiabil acest diferent. Ei şi-au arătat toată disponibilitatea de a fi la zi cu plata în perioada următoare. De asemenea, legat de WizzAir, trebuie înţeles că fiecare companie are un plan de business, deciziile se iau cu 6-7 luni înainte. Ceea ce au comunicat în decembrie, că amână cu o lună demararea unor noi curse nu a fost din cauza celor speculate de unii, datorită unor probleme la Aeroportul Iaşi”, a mai spus Cătălin Bulgariu. 

***

BlueAir şi-a exprimat intenţia de a mări numărul de frecvenţe şi destinaţii la Iaşi- Mitică Rebegea, preşedinte CA al Aeroportului 

Loading...

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

ANUNŢ Privind organizarea, la data de 11.07.2018 ora 11, a selecţiei de oferte în vederea desemnării unor evaluatori în vederea efectuării rapoartelor de evaluare a bunurilor imobile şi mobile ale debitoarei Subscrisa CASA DE INSOLVENŢĂ A&B SPRL, în calitate de lichidator judiciar al SC OPEN SERVICE SA IAŞI, anunţă organizarea, la data de 11.07.2018 ora 11 a selectie de oferte în vederea desemnării a 2 evaluatori (unul pentru evaluarea bunurilor imobile şi unul pentru evaluarea bunurilor mobile ale debitoarei) care să efectueze rapoartele de evaluare a bunurilor imobile şi mobile ale debitoarei. Bunurile imobile constau în teren şi cladiri situate în Iaşi, Calea Chişinăului nr. 45 iar bunurile mobile constau în utilaje, autoturisme şi stoc de marfă (piese auto). Ofertele vor fi depuse în plic la sediul lichidatorului judiciar în Iaşi, str. A. Panu nr. 13-15 mezanin sau trimise prin fax la nr. 0232/211090 cel mai târziu până la data de 10.07.2018 ora 16. În ofertă se va menţiona onorariul solicitat de evaluator şi perioada de execuţie a lucrării. Desemnerea ofertei câştigătoare va avea loc la data de 11.07.2018 ora 11 la sediul lichidatorului. Criteriile de desemnare a ofertelor câştigătoare atât pentru evaluarea bunurilor imobile cât şi pentru evaluarea bunurilor mobile sunt: onorariul cel mai mic solicitat de evaluator – 20 de puncte maxim şi perioada ce mai scurtă de execuţie a lucrărilor – 10 puncte maxim. Lichidator Judiciar, Casa de Insolvenţă A&B SPRL.
S.C. MECANO FUC S.A. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Metalurgiei nr. 4, construcția C1, birou 9, jud. Vaslui, nr. de înreg. La Registrul Comerțului J37/748/1992, C.U.I. RO 842629 prin administrator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., desemnat prin Încheierea de ședință nr. 16/F/2016 din data de 29.06.2016, pronunţată de Tribunalul Vaslui, în dosarul nr. 1320/89/2016, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 18.07.2018, ora 13.00, la sediul administratorului judiciar din Mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, a următoarelor active: Nr. crt. – Bunuri mobile – Mijloace de transport – Valoare pornire la licitaţie (lei fără TVA) BUNURI MOBILE – MIJLOACE DE TRANSPORT - GESTIUNEA IAŞI: – TRACTOR UTB, TIP U825, NR. IDENTIFICARE ROPHCCM3790004, MASA PROPRIE 4.310 KG, TOTAL MAX. AUTORIZATĂ 5.860 KG, NR. LOCURI 1, CAPACITATE CILINDRICĂ 4400 CMC, PUTERE/TURAŢIE 55/2200 (75 CP), SURSA DE ENERGIE MOTORINĂ, NR. AXE 2, TRACŢIUNE SPATE, CULOARE ROŞU-NEGRU, AN FABRICAŢIE 2012, nr. inv. 3550. Stare tehnica - funcţional – 37.760,00 3. – AUTOUTILITARĂ CATEGORIA BA SUPRASTRUCTURĂ DESCHISĂ, MARCA RENAULT VI, TIP 42AEA1/UV9A69/MIDLUM 180DCI, AN FABRICAŢIE 2006, NR. IDENTIFICARE VF642AEA000023396, MASA PROPRIE 4664 KG, MASA TOTAL AUTORIZATĂ 11990 KG, DIMENSIUNILE DE GABARIT 9545X 2500 X 3330 MM, NR, LOCURI 2, CILINDREE 4116 CMC, PUTERE 128 KW, TIP MOTOR DCI 4CJO1, SERIA MOTOR NU POATE FI POANSONATĂ, SURSA ENEGIE MOTORINĂ, TRACŢIUNE SPATE, CULOARE ALB-GRI, NR. ÎNMATRCULARE VS-05-AYG (în lista inventar este identificată ca AUTOUTILITARĂ RENAULT VI cu nr. înmatriculare IS-49-ARR), nr. inv. 4-0021. Stare tehnica - nefuncţională (defecţiuni motor, injectoarele necesită înlocuire fiind defecte, defecţiuni la sistem suspensii, ITP expirat, anvelope uzate, acumulator descărcat şi nu poate fi citit kilometrajul în bord) – 14.640,00 8. – AUTOUTILITARĂ VOLKSWAGEN, CAROSERIA FURGON 21 UŞI, TIP CADDY, NR. IDENTIFICARE WV1ZZZ9KZ1R525805, AN FABRICAŢIE 2001, NORMA DE POLUARE EURO 3, MASA PROPRIE 1.180 KG, NR. LOCURI 2, CAPACITATE CILINDRICĂ 1,896 CMC, PUTERE/TURAŢIE 47/4200 (64 CP), SURSA DE ENERGIE MOTORINĂ, TRACŢIUNE FAŢĂ, CULOARE ALBASTRU, NR. ÎNMATRICULARE IS-05-HBD. Stare tehnică - nefuncţională (defecţiuni motor, sistem suspensii, ITP expirat, anvelope uzate, caroseria prezintă urme de corozie, acumulator descărcat şi nu poate fi citit kilometrajul în bord) – 1.760,00 BUNURI MOBILE – MIJLOACE DE TRANSPORT - GESTIUNEA MOINEȘTI: 11. – AUTOÎNCĂRCĂTOR TIH, nr. inv. 400040. Stare tehnică - funcţional – 5.584,00 13. – REMORCĂ COMPA, CAROSERIE CAMION, TIP SELECT 300 AE, NR. IDENTIFICARE UVP103SUCXNAE0068, MASA PROPRIE 150 KG, TOTAL MAX. AUTORIZATĂ 500 KG, DIMENSIUNI DE GABARIT 2860*1538*1426 (L*l*h), TRACŢIUNE FĂRĂ, CULOARE ROŞIE, AN FABRICAŢIE 1999, NR. DE IDENTIFICARE BC-80-EKR – 1.200,00 Pentru bunurile mobile se aplică TVA. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunurilor scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 16.07.2018, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232/212231 sau e-mail vanzari@insolventa.ro; intenţia de vizitare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, până pe data de 16.07.2018, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine prin accesarea site-ul-ui www.insolventa.ro si la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: 0751083082, 0757545545, 0232/243864. Administrator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
100 de copii ieşeni săraci vor ajunge la mare
20/07/2018 17:56

* in acest scop, Asociaţia MicNews derulează o campanie de strangere de fonduri , menită să-i ajute pe copiii din mediile sociale sărace din localităţile Boureni. Balş şi Targu Frumos să ajungă intr- ...

Schimb de ironii pe tema Balului Centenarului
20/07/2018 17:32

 Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, lider al PSD Iaşi, a declarat că la inceputul lunii decembrie la Iaşi va avea loc Balul Centenarului şi că la eveniment va fi invitat „t ...

„Trăim într-o ţară democratică!”
20/07/2018 17:05

 Ministrul Culturii, George Ivaşcu, a precizat la Iaşi, intrebat fiind cum comentează faptul că actorii strang semnături in cadrul campaniei „Fără Penali”, că trăim intr-o ţară democ ...

 

Anchetată din cauza unor sticle cu whiskey
20/07/2018 12:00

Oamenii legii din cadrul Secţiei II de Poliţie au fost sesizaţi recent de către un reprezentant al unui magazin din Iaşi cu privire la faptul că agenţii de pază au prins o tanără de 23 de ani, care ar ...

Heisterkamp Transport România și-a deschis punct de lucru la Iași
20/07/2018 11:34

 O importantă companie olandeză din domeniul transporturilor care activează de mai bine de 100 de ani pe piata internatională si de 3 ani in Romania, avand sediul central la Cluj-Napoca a inceput să i ...

  Teste cu „Bicicleta beată”
20/07/2018 11:03

  Proiectul „Bicicleta beată” a ajuns la Suceava şi peste 100 de persoane au testat-o. Dispozitivul a fost creat de o agenţie de marketing in scopul conştientizării persoanelor care folo ...

Infractor ieşean, prins în Italia
20/07/2018 11:00

În urma colaborării dintre poliţiştii Biroul Urmăriri Iaşi şi autorităţile italiene, realizată prin intermediul Biroului SIRENE, a fost prins in Milano (Italia) un urmărit naţional şi internat ...

Investiţii la Dorohoi, Săveni şi Stăuceni
20/07/2018 10:20

    Liderul PSD Botoşani, senatorul Doina Federovici, a declarat că trei noi investiţii cu fonduri guvernamentale se vor realiza in trei localităţi din judeţul Botoşani. Astfel, trei blocuri ...

Tot mai multe victime în accidentele rutiere din Bacău
20/07/2018 10:18

    Creşterea an de an a parcului auto a determinat şi o creştere a numărului de accidente rutiere in judeţ şi, implicit, şi a victimelor. Astfel, conform datelor de la Institutul Naţional ...