Conferinta Aeroport (5)

Dimensiune font:

Aeroportul Iaşi va avea un terminal nou, pentru 4 milioane de pasageri!

| 13-01-2018 05:43

 

* conducerea Consiliului de Administraţie al Aeroportului Iaşi scoate din ecuaţie teoria închiderii Aeroportului, lansată după suspendarea fostului director general * preşedintele Consiliului de Administraţie, Mitică Rebegea, declară că a purtat deja discuţii pentru reactualizarea studiului de fezabilitate pentru proiectul de modernizare şi extindere a Aeroportului * vizată este zona de est a aerogării * de săptămâna viitoare se demarează concursurile pentru posturile de director în cadrul Aeroportului


Consiliul de Administraţie demontează posibilitatea închiderii temporare a Aeroportului, ca urmare a specualţiilor referitoare la lipsa responsabilului cu siguranţa şi securitatea. În urma şedinţei CA-ului de ieri, preşedintele Mitică Rebegea a declarat că forul de conducere are în plan reactualizarea studiului de fezabilitate pentru proiectul de terminal cargo, terminal de pasageri şi alte facilităţi. Tot ieri s-a discutat în Consiliul de Administraţie strategia de dezvoltare a Aeroportului Iaşi şi lista de investiţii pentru ceea ce se prognozează în următorii ani. „Aeroportul Iaşi a beneficiat de un proiect amplu finalizat în 2008, dar care nu a putut fi dus la îndeplinire până în momentul de faţă. Ceea ce se întâmplă cu dezvoltarea pe partea de vest a pistei, a ajuns într-o fază în care se presupune că peste 2-3 ani de zile se va bloca. În acest sens, CA-ul a reluat vechiul proiect pentru a-l reactualiza. Proiectul nu a fost abandonat, ci a fost întrerupt, ca drept dovadă pista flexibilă, unică în România, a fost realizată. În viitor, în funcţie de ce va reieşi din studiile de fezabilitate, proiectul va fi etapizat. În primă fază putem vorbi de un modul din două părţi, respetiv un terminal de pasageri pentru 3-4 milioane de pasageri şi platforma cu acces la pistă. Nu este un moft, este o necesitate, ca urmare a trendului de creştere a numărului de pasageri pe Iaşi”, a declarat Mitică Rebegea, preşedintele CA al Aeroportului Iaşi.

 

Cine răspunde de securitate?

 

Vicerpreşedintele CA al Aeroportului, Sorin Eugen Zaharia, a declarat că responsabilitatea siguranţei şi securităţii în Aeroport nu este legată de persoană, ci de structura de management, adică de funcţie. „Vreau să vă asigur că Aeroportul îşi desfăşoară activitatea în deplină siguranţă şi securitate. Sunt respectate toate regulamentelele şi toate obligaţiile conform reglementărilor internaţionale de trafic. Certificatul de aeroport a fost obţinut pe baza manualului de aeroport supus evaluării Autorităţii Aeronautice Civile şi acest manual nu este legat de nicio persoană în mod special ci de structura de management, de respectarea regulamentelor şi condiţiilor de siguranţă în ceea ce priveşte structura de infrastructură. Există un potenţial destul de ridicat în transportul aerian. Există însă o rezervă în zona de Nord-Est, aici sunt 4 milioane de locuitori, iar noi avem 1,2 milioane pasageri pe Iaşi, 300 mii la Suceava şi 400 mii la Bacău. Raportul pasager – populaţie este de 0,5 iar la nivelul României, raportul este de aproape 1 la 1. Anul acesta, pentru mai multă transparenţă, ne gândim să punem la dispoziţie un mail prin care să primim toate sugestiile pasagerilor care tranzitează Aeroportul Iaşi, astfel încât să-l facem modern. Avem de rezolvat probleme importante în modernizarea Aeroportului, în ceea ce priveşte digitalizarea şi reducerea impactului asupra mediului, a declarat Sorin Eugen Zaharia, vicepreşedinte CA al Aeroportului.

 

Se reanalizează vechiul proiect

 

Membrii CA au recunoscut că doresc continuarea proiectelor existente dar caută, totodată, noi soluţii de modernizare a Aeroportului. „În şedinţa de astăzi s-au luat hotărâri importante. Dezvoltarea Aeroportului are în vedere, din perspectiva noastră, atât continuarea dezvoltării obiectivelor de până acum cât şi găsirea unei noi dezvoltări care să crească adresabilitatea şi calitatea serviciilor pe Aeroportul Iaşi. Am luat decizia de a reactualiza studiul de fezabilitate pentru o dezvoltare iniţiată cu ani în urmă, privind zona de est a Aeroportului, luând în considerare dezvoltarea capacităţii de operare de la 2 milioane la 3 milioane de pasageri. De asemenea, am luat în calcul şi unele dezvoltări foarte necesare ale platformei de parcare şi căii de rulare. Avem în vedere dezvoltarea fostei Aviaţii Utilitare în care ar urma să fie mutată administraţia Aeroportului şi găsite modalităţi pentru crearea de facilităţi cargo, aşa încât dezvoltarea Aerostar să se constituie ca o linie coerentă a extinderii aerogării”, a declarat Mihai Iordache, vicepreşedinte CA.

 

Pregătiri pentru concursuri de directori la Aeroport

 

Toate aceste modificări şi interimate au fost datorită aplicării Ordonanţei 109. Comisia de selecţie a aplicat planul de selecţie, urmând ca luni, cel mai probabil, să fie publicate anunţurile de selecţie al directorilor la Aeroportul Iaşi, atât pentru directorul general cât şi director tehnic, director operaţii aeroportuare şi director economic. Sperăm că odată realizat acest proces de selecţie, tot ce înseamnă interimatul la Aeroportul Iaşi să înceteze şi lucrurile să intre pe făgaşul lor normal. Data limită pentru încheierea procedurilor de concurs este 15 martie”, a declarat Cătălin Bulgariu, membru şi purtător de cuvânt al CA. Referitor la relaţiile Aeroportului cu WizzAir şi BlueAir, conducerea aerogării spune că acestea sunt într-o notă pozitivă. „Actuala conducere a Aeroportului Iaşi are o comunicare constructivă cu toate companiile aeriene care operează la noi. În ceea ce priveşte compania Blue Air s-a luat legătura cu dumnealor, s-a realizat un plan de măsuri pentru recuperarea datoriilor, astflel încât până la soluţionarea cazului aflat pe rolul instanţelor să stingem amiabil acest diferent. Ei şi-au arătat toată disponibilitatea de a fi la zi cu plata în perioada următoare. De asemenea, legat de WizzAir, trebuie înţeles că fiecare companie are un plan de business, deciziile se iau cu 6-7 luni înainte. Ceea ce au comunicat în decembrie, că amână cu o lună demararea unor noi curse nu a fost din cauza celor speculate de unii, datorită unor probleme la Aeroportul Iaşi”, a mai spus Cătălin Bulgariu. 

***

BlueAir şi-a exprimat intenţia de a mări numărul de frecvenţe şi destinaţii la Iaşi- Mitică Rebegea, preşedinte CA al Aeroportului 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

Primăria municipiului Iaşi, cu sediul în bdul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 11, organizează licitaţii publice pentru: 1. vânzare prin licitaţie publică conform HCL nr. 33/30.01.2018 organizată în data de 06.03.2018, ora 14.00, pentru terenul în suprafaţă de 134mp, situat în Iaşi, strada Mioriţei între nr. 2 şi 4, aparţinând domeniului privat al municipiului Iaşi. Data limită pentru depunerea dosarelor: 05.03.2018, ora 13.00; 2. vânzare prin licitaţie publică conform HCL nr. 34/30.01.2018 organizată în data de 06.03.2018, ora 14.00, pentru terenul în suprafaţă de 1062,18mp, situat în Iaşi, strada Hlincea nr. 67A, identificat în tarlaua 69, parcela 3837/52, având nr. cadastral 157758, înscris în cartea funciară nr. 157758, situat în Iaşi, strada Hlincea nr. 67. Data limită pentru depunerea dosarelor: 05.03.2018, ora 13.00; 3. vânzare prin licitaţie publică conform HCL nr. 35/30.01.2018 organizată în data de 06.03.2018, ora 14.00, pentru terenul în suprafaţă 149mp, situat în Iaşi, strada Hlincea nr. 71A, identificat în tarlaua 69, parcela 3837/51, având nr. cadastral 157789, înscris în cartea funciară nr. 157789. Data limită pentru depunerea dosarelor: 05.03.2018, ora 13.00. 4. vânzare prin licitaţie publică conform HCL nr. 36/30.01.2018 organizată în data de 06.03.2018, ora 14.00, pentru terenul în suprafaţă de 285mp, situat în Iaşi, strada Hlincea nr. 59A, identificat în tarlaua 69, parcela 3837/50, având nr. cadastral 157740, înscris în cartea funciară nr. 157740. Data limită pentru depunerea dosarelor: 05.03.2018, ora 13.00. Licitaţiile vor avea loc la primăria municipiului Iaşi din bdul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 11.
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE LD EXPERT GRUP IPURL, lichidatorul judiciar al debitoarei SC Hermes Top SRL - societate ȋn faliment, dosar nr. 272/99/2013 (10/2013) pe rolul Tribunalului Iaşi, în temeiul dispoziţiilor Legii 85/2006, vinde la licitaţie publică cu strigare bunuri mobile, reprezentând mobilier . Preţurile nu conţin TVA. Bunurile se vȃnd ȋn bloc sau individual. Licitaţiile vor avea loc ȋn data de 27.04.2018, 08.05.2018, 15.05.2018, orele 11.00, la biroul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Cronicar Mustea, nr. 17, parter, ap. 12, jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire a licitaţiei cu TVA inclus; - dovada achitării cauţiunii de 50% din preţul de pornire a licitaţiei fără TVA; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxele se vor achita în contul de lichidare nr. RO09RNCB0175033587030030 – BCR Iaşi deschis pe numele debitoarei SC Hermes Top SRL la BCR Iaşi. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Iaşi, cel tȃrziu cu o zi ȋnainte de ziua licitaţiei, orele 12.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit, 5 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare se va adresa lichidatorului judiciar cel tȃnziu cu două zile ȋnainte de fiecare şedinţa de licitaţie. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar - telefon: 0232/235508.
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE Subscrisa EUROBUSINESS LRJ S.P.R.L., cu sediul în Mun. Iaşi, Str. Zorilor, nr. 11, Jud. Iaşi, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei TRIAX COMPANY S.R.L., desemnat de Tribunalul Iaşi – Secția a-II-a Civilă-Faliment în dosarul nr. 4743/99/2009 (format vechi 340/2009), prin Încheierea nr. 53/20.02.2013, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenței, coroborat cu prevederile Codului de Procedură Civilă, în măsura compatibilităţii, organizează licitaţie publică cu strigare, competitivă, în data de 30.04.2018, ora 14:00, pentru valorificarea următorului activ imobil: DENUMIRE ACTIV – PREȚ DE PORNIRE a LICITAȚIEI (EUR, fără TVA) Teren intravilan în suprafaţă de 3.154, 00 mp, situat în sat Dancu, Com. Holboca, Jud. Iaşi, categoria de folosință fâneață, nr. cad. 13277, înscris în CF nr. 60203/UAT Holboca – 2.100, 00 În cazul în care la licitația din 30.04.2018, nu se va reuşi valorificarea activului, aparţinând debitoarei, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, în data de 07.05.2018, respectiv 14.05.2018, ora 14:00, la sediul lichidatorului judiciar. Persoanele care pretind vreun drept asupra activului ce urmează a fi scos la vânzare, au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 29.04.2018, 06.05.2018, respectiv 13.05.2018, la sediul lichidatorului judiciar. În conformitate cu prevederile art. 53, din Legea nr. 85/2006, bunurile înstrăinate de administratorul judiciar sau lichidator, în exerciţiul atribuţiilor sale, sunt dobândite libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanţii reale mobiliare sau drepturi de retenţie, de orice fel, ori măsuri asiguratorii. Modalitatea de valorificare a activului este licitaţie publică cu strigare, competitivă, conform regulamentului de valorificare aprobat de Adunarea Creditorilor din data de 29.03.2018. Pasul de licitaţie stabilit este de 5% din preţul de pornire al licitaţiei, conform hotărârii Adunării Creditorilor din data de 29.03.2018. Înscrierea la licitaţie se face cel târziu cu o zi înainte de data fixată pentru începerea licitaţiei prin depunerea tuturor documentelor prevăzute în Regulamentul de organizare al licitaţiei. Garanţia de participare la licitaţie este în valoare de 10% din preţul de pornire a licitaţiei, sumă ce va fi depusă în contul de lichidare al debitoarei, nr.: RO45RZBR0000060015515121, deschis la Raiffeisen Bank, suc. Iași. În cazul câştigării licitaţiei garanţia se constituie avans, iar în caz contrar se va restitui licitantului. Dovada consemnării va fi ataşată ofertei de cumpărare, până la termenul stabilit pentru vânzarea la licitaţie publică. Detaliile privind documentaţia necesară, în vederea participării la licitaţia publică şi modul de organizare a licitaţiei, precum şi descrierea bunului imobil supus procedurii de valorificare sunt expuse în Caietul de Sarcini care include Regulamentul de vânzare şi de organizare a licitaţiei şi care poate fi achiziţionat de la sediul lichidatorului judiciar.Potenţialii ofertanţi au obligaţia achiziţionării caietului de sarcini, aceasta fiind condiţie obligatorie privind participarea la licitaţie. Preţul caietului de sarcini este de 250,00 lei, fără TVA, plătibili în contul lichidatorului judiciar, nr.: RO93 BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi sau în numerar la sediul lichidatorului judiciar. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar, pe www.lrj.ro, la tel./fax: 0232/220777, 0733683702, mail: vanzari@lrj.ro.
Ieşenii îşi pot face buletine noi prin... SMS!
23/04/2018 14:34

Directia Locală de Evidentă a Persoanelor Iasi lansează maine cea mai nouă facilităte pentru ieseni: plata prin SMS a Cărţii de Identitate. La baza acestui proiect au stat necesitatea de a eficientiza ti ...

Amendat după ce a făcut scandal
23/04/2018 12:00

Agentii din cadrul Politiei orasului Harlău au actionat la finele săptămanii trecute pentru prevenirea infractiunilor şi a contraventiilor. Au fost verificate 13 societăti comerciale, 36 de vehicule si leg ...

O fetiță de 6 ani din Iași a primit pe numele său o somație pentru a plăti spitalizarea,
23/04/2018 11:34

 O femeie din localitatea ieseană Vanători susţine că a primit o somaţie pe numele fiicei sale in varstă de 6 ani, privind achitarea unei datorii către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, ...

Sancționați din pricina alcoolului
23/04/2018 11:00

La finele săptămanii trecute, agentii din cadrul Politiei orasului Targu Frumos au actionat pentru combaterea infractiunilor si contraventiilor. Au fost verificate cinci societăti comerciale, 55 de vehicule ...

Bucovina va fi promovată la Viena
23/04/2018 10:59

    Pe 16 iunie, o delegaţie a Sucevei, condusă de către preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, va fi prezentă la Viena. Oficialii vor participa la o serie de manifestări care vor marca m ...

Șoferi ieșeni, lăsați fără permise
23/04/2018 10:00

Politistii ieşeni au intervenit recent la peste 80 de incidente, majoritatea sesizate prin numărul unic de urgentă 112. Acestia au dat peste 200 de amenzi, iar, in urma actiunilor efectuate, poliţiştii au ...

  Premieră la Teatrul Tineretului Piatra Neamţ
23/04/2018 09:04

  Actorii pietreni vă invită la premiera naţională „Aventura”, de Alfredo Sanzol, in regia lui Theodor-Cristian Popescu. Avanpremiera va avea loc miercuri, 25 aprilie, iar premiera sambăt ...

O nouă amânare în scandalul de la Consiliul Judeţean
23/04/2018 09:00

Procesul in care mai mulţi funcţionari publici au fost trimişi in judecată in urmă cu peste doi ani a avut un nou termen de judecată. Magistraţii ieşeni au decis amanarea cauzei pană pe data de 17 mai. ...

Elev atacat de câine pe când se întorcea de la şcoală
23/04/2018 08:59

    Un copil de 10 ani, din Horodnicu de Jos, a ajuns la spital după ce a fost atacat pe stradă şi muşcat de cainele unui localnic. Băiatul a fost atacat pe cand se intorcea de la şcoală, el ...