« Inapoi

Bătaia de joc din gospodărirea apelor, sancţionată cu sute de mii de lei

Bătaia de joc din gospodărirea apelor, sancţionată cu sute de mii de lei#1
Mărime font - +


Cea mai mare amendă, una de 75.000 de lei, a vizat nerespectarea prevederilor autorizaţiei la depozitarea sterilului şi nămolului.

 

 

În 2016, în controalele personalului specializat al Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava s-au axat, în principal, pe modul de funcţionare a obiectivelor, cât şi încadrarea acestora în prevederile avizelor şi autorizaţiilor de gospodărire a apelor. Directorul executiv Daniel Drăgoi face cunoscut că, în acest sens, lucrătorii din subordine au făcut nu mai puţin de 564 de verificări la utilizatorii de apă şi lucrările construite pe cursurile de apă sau în legătură cu acestea din urmă. Potrivit lui Daniel Drăgoi, neregulile depistate s-au concretizat în 52 de sancţiuni contravenţionale, controlorii Sistemului de Gospodărire a Apelor dând 44 de avertismente şi aplicând 8 de amenzi. valoarea acestora totalizând 240.000 de lei.

Cea mai mare amendă, una de 75.000 de lei a vizat nerespectarea prevederilor autorizaţiei de gospodărire a apelor, respectiv pentru depozitarea neconformă de steril şi nămol. La 40.000 de lei s-a ridicat sancţiunea contravenţională aplicată în cazul executării unui puţ forat în lipsa avizului de gospodărire a apelor, cu câte 35.000 de lei fiind sancţionată contravenţional funcţionarea a două obiective fără autorizaţie de gospodărire a apelor. Pentru exploatarea de agregate minerale de agregate minerale din albia pârâului Boura, fără a se solicita autorizaţia de rigoare, controlorii SGA au aplicat o amendă de 25.000 de lei. Nu în cele din urmă, 3 sancţiuni contravenţionale de câte 10.000 de lei au fost aplicate în cazul evacuării de ape uzate menajere, dintr-o vidanjă în pârâul Neagra; pentru funcţionarea unei păstrăvării şi executarea unui prag de captare pe pârâul Deia, în lipsa autorizaţiei cu specific, cât şi pentru amenajarea unei platforme de beton pe pârâul necodificat Marghel, fără a se solicita autorizaţia de gospodărire a apelor.

Lidia DIACONU

Data publicarii: 16/02/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > SUCEAVA

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

Horoscopul pentru miercuri , 27 iunie 2017

Horoscopul pentru miercuri , 27 iunie 2017

BERBEC Nu va aratati toleranta fata de greselile unei rude mai tinere, doar pentru a(...)
LOCURI DE MUNCĂ STRĂINĂTATE   -   26 IUNIE

LOCURI DE MUNCĂ STRĂINĂTATE - 26 IUNIE

                         (...)
GBT LOGISTIC angajeaza soferi profesionişti categoria B,C,E

GBT LOGISTIC angajeaza soferi profesionişti categoria B,C,E

SC angajează şoferi profesionişti categoria B,C,E pentru a efectua transport  în(...)

 

 

 

editia online din 27.06.2017 - 11:45

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange