umf

Dimensiune font:

BOMBĂ: Scandal la Medicină, cu implicarea serviciilor secrete! EXCLUSIV

| 21-04-2017 06:00

Opt membri de la vârful UMF Iaşi au fost vizaţi de o anchetă a DNA * procurorii au cerut interceptarea convorbirilor telefonice şi chiar filmarea suspecţilor, printre care s-au aflat şi Vasile Astărăstoae, Doina Azoicăi sau Dragoş Pieptu * DNA făcuse percheziţii pe 1 septembrie 2016 la UMF, sub suspăiciunile de şantaj şi abuz în serviciu * mai mult, printre şefii UMF a fost inflitrat şi un colaborator, autorizat să-i „tragă de limbă

Un nou scandal privind Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) a izbucnit în instanţele de judecată ieşene.

Două angajate ale instituţiei de învăţământ superior au formulat o plângere împotriva rezoluţiei procurorului, după percheziţiile care au avut loc în urmă cu câteva luni la sediul universităţii. Astfel, Doina Azoicăi şi Daniela Druguş au contestat rezoluţia procurorilor DNA în cazul lor, chiar dacă aceasta a fost de clasare a cazului.

Autosesizare”, urmată de percheziţii

Procurorii DNA au precizat că au efectuat percheziţiile de la UMF în urma unei „autosesizări”. Pe 19 august 2016, DNA a început chiar urmărirea penală cu privire la comiterea infracţiunilor de şantaj şi abuz în serviciu. Anchetatorii au menţionat că, atunci, au suspectat faptul că Daniela Druguş, director administrativ la UMF, ar fi beneficiat de cursurile unui master fără să fi îndeplinit condiţiile legale. Mai exact, procurorii au susţinut iniţial că Druguş nu s-ar fi prezentat la cursuri şi examene, precum şi că Doina Azoicăi, decanul Facultăţii de Medicină la acea dată, precum şi prof.dr. Vasile Astărăstoae ar fi intervenit la şefii de catedre pentru a consemna prezenţa Danielei Druguş la ore şi pentru a-i da acesteia note de trecere.

Demersurile celor trei au avut ca finalitate ocuparea unui post la catedră de către numita Druguş Daniela, post care a fost păstrat special pentru aceasta. Numita Gavrilovici Cristina, având calitatea de profesor la unul dintre cursurile masterului, a refuzat să treacă în fals notele în cataloage, motiv pentru care a fost supusă uunor presiuni pe linie ierarhică de către decanul Azoicăi Doina şi de către Astărăstoae Vasile. În urma refuzului, acesta din urmă a trecut în fals note de trecere numitei Druguş Daniela în mai multe rânduri, deoarece titulara cursului a tăiat acele note”, au menţionat procurorii DNA. Anchetatorii au adăugat că aceste aspecte i-ar fi fost aduse la cunoştinţă şi rectorului de la acea vreme, Dragoş Pieptu.

Interceptări aprobate

Anchetatorii au susţinut că percheziţiile au avut loc pe 1 septembrie 2016, iar procurorii au solicitat Tribunalului să autorizeze supravegherea audio-video sau prin fotografiere a persoanlor vizate de anchetă în perioada 31 august – 29 septembrie 2016. Astfel, le-au fost interceptate convorbirile lui Vasile Astărăstoae, Doinei Azoicăi, Cristinei Gavrilovici, Danielei Druguş, lui Lucian Doru Botezat, lui Liviu Oprea, lui Dragoş Pieptu şi lui Anton Knieling. „Cu ocazia punerii în executare a mandatelor de supraveghere tehnică emise în acest sens nu au fost obţinute date şi probe care să confirme aspectele cuprinse în procesul-verbal de sesizare”, au subliniat cei de la DNA.

O cârtiţă”, în sânul UMF

Pe data de 31 august 2016, procurorii au dispus chiar folosirea unui colaborator cu identitate protejată în perioada 30 august – 28 octombrie 2016, acesta fiind autorizat să poarte discuţii telefonice şi directe cu suspecţii, să-i filmeze şi să obţină şi alte probe.

După percheziţia din 1 septembrie 2016, procurorii au ridicat şi analizat mai multe acte. Din analiza documentelor identificate şi ridicate cu ocazia percheziţiilor a rezultat faptul că numita Druguş Daniela a fost declarată absentă la examenul pentru susţinerea disertaţiei şi, astfel, nu a fost admisă şi nici nu i s-a eliberat diploma de master la specialitatea respectivă”, au adăugat procurorii anticorupţie. Astfel, în final s-a dispus clasarea cauzei pentru şantaj şi abuz în serviciu.

O plângere pe motive tehnice

Dintre cei vizaţi de anchetatori în perioada amintită, doar Doina Azoicăi şi Daniela Druguş au decis să conteste rezoluţia de clasare dată de procurorul de caz. Motivul este explicat chiar de către avocatul Ionel Nechita, care o reprezintă pe Doina Doina Azoicăi.

Am contestat rezoluţia pe motiv că procurorul nu a indicat în actul procedural, în concret şi motivat pentru fiecare faptă în parte, care este temeiul legal ce a fundamentat soluţiile de clasare a cauzei. Situaţia de fapt descrisă în ordonanţă este ambiguă, iar soluţia dată nu a indicat în concret care este corespondentul acesteia în actele de urmărire penală. Un alt motiv constă în faptul că dorim să avem şi o opinie clară a instanţei în acest caz”, a spus ieri Ionel Nechita.

El a adăugat că, de fapt, procurorii ştiau imediat după efectuarea percheziţiilor că nu a fost comisă nicio infracţiune în această situaţie. „E un mod de a acţiona ciudat. Să ştii din actele pe care le-ai ridicat că nu s-a încălcat nicio lege şi, totuşi, să ceri mandate de surpaveghere, să interceptezi convorbiri şi să faci acest lucru pentru o lună mi se pare bizar. În condiţiile date, cei vizaţi de această anchetă au fost monitorizaţi timp de aproape şase luni, poate-poate 'or găsi ceva!”, a subliniat avocatul ieşean.

Ce spun cei vizaţi

Fostul rector al UMF, prof.dr. Vasile Astărăstoaie, a declarat iniţial că nici nu îşi aminteşte despre ce dosar este vorba şi că procesul există pentru că două persoane dintre cei vizaţi de anchetă, Doina Azoicăi şi Daniela Druguş, au vrut o hotărâre de la instanţă, ca o măsură de precauţie. „A fost o reclamaţie, s-a dat clasare pentru că fapta nu există şi unii dintre cei care au fost vizaţi, ca să îşi ia măsuri de precauţie, au vrut să aibă şi o hotărâre de la instanţă. Din moment ce fapta nu există, eu nu îmi bat capul! Nici mai ţin minte fapta, ca să vă spun despre ce era vorba...”, a spus ieri Astărăstoae.

La rândul său, Liviu Oprea, actualul preşedinte al Colegiului Medicilor din Iaşi, a fost şi el vizat de procurorii DNA, acum fiind trecut în dosar în calitate de intimat. Acesta spune că nu ştie de ce se regăseşte şi el, atât timp cât nu a făcut parte din comisia de examen, precum ceilalţi din dosar, şi că nu e implicat în vreun fel. „Sincer vorbind, nici nu ştiu bine despre ce este vorba în acest dosar, pentru că nu am avut curiozitatea să-l citesc şi nici de ce sunt implicat nu ştiu. A fost o suspiciune la adresa unor persoane de la UMF, care s-a infirmat. Totul a ponit de la o autosesizare a DNA-ului legată de un posibil abuz. A fost ceva legat de o comisie de examen, comisie din care nu am făcut parte, de aceea nici nu înţeleg de ce sunt şi eu implicat! S-a luat decizia neurmăririi penale şi două dintre persoanele vizate în acel dosar au făcut o plângere, nefiind de acord cu ceva, dar nu ştiu cu ce”, a declarat ieri dr. Liviu Oprea, preşedintele Colegiului Medicilor Iaşi.

Doina Azoicăi a refuzat să facă vreun comentariu. „Vă rog să luaţi legătura cu avocatul meu, Ionel Nechita, care vă va da toate informaţiile de care aveţi nevoie”, a spus aceasta. Ciprian NEDELCU, Roxana NĂSTASĂ 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, S.C. MASTER WOOD S.R.L. cu sediul în loc. Comănești, str. Combinatului, nr. 9, jud. Bacău, C.U.I. 12014190, nr. de înreg. O.R.C. J4/493/1999, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., anunţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006 şi ale hotărârilor Adunării Creditorilor din data de 13.09.2017, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 24.11.2017, ora 13.00, a activelor: Nr. crt. – Denumire activ – Valoarea de evaluare (lei fără T.V.A.) – Valoare de pornire licitație (70% din val. evaluare) (lei fără T.V.A.) 1 – Fabrică cherestea functionala (2001) Sc. 4.388,60 mp, cu Echipament prelucrare lemn si mijloace transport, amplasata pe teren intravilan st. 30.379,81 mp in oraș Comănești, str. Combinatului, nr. 9, jud. Bacău (zona periferica, vis-a-vis a serele Comanesti si de cartierul Vernesti). Fabrica este compusa din: Cladire administrativa, P cu Sc. 141mp; hala gater P cu Sc. 595mp; ateliere P+1E partial si Sc. 376mp; depozit cherestea P si Sc. 660mp; soproane de uscare si aburire P si Sc. 2.155,60mp, capacitate de 100mc/celula (marca Baschild); locuinta P+1E, sc. 90mp; hala banzic P si Sc. 252mp; sera cu centrala termica cu Sc. 119mp. Fabrica este dotata cu echipament prelucrare lemn (functional) si mijloace de transport, dispune de utilitati (energie electrica, apa) si este pretabila pentru activitati industriale specifice prelucrarii lemnului. Proprietatea are deschidere frontala la str.Combinatului (cca. 100m). (CF nr. 60399, nr. cad. 763) si dispune de plaforma betonată (11.010,90 mp) – 2.633.005,60 Lei – 1.843.103,92 Lei 22 – Fabrică cherestea Sc. 2.933,81mp cu Echipamente si Utilaje pentru fabricare lemn situate pe teren intravilan st. 85.488,635 mp în sat Agăș, com. Agăș, jud. Bacău (zona ocupata de constructii rezidentiale si terenuri virane). Fabrica este compusa din: hala productie cu Sc. 2.296,89 mp avand in dotare echipamente (platforme uscatoare 6 buc; uscator; camera uscare; instalatie aer comprimat; instalatie exhaustare; post trafo; pupitru comanda uscator; actionare electrica; instalatie electrica hg); magazie Sc. 152,56 mp; 2 soproane cu Sc 393 Fabrica este dotata cu stocuri mărfuri și materii prime, echipamente și utilaje pentru prelucrarea lemnului și a metalelor, dispune de utilitati (energie electrica, apa, canalizare) si este pretabila pentru activitati industriale specifice prelucrarii lemnului. Proprietatea are deschidere frontala la DN 12A (cca. 500m) si drum satesc pe doua laturi. (CF nr. 60112/, cu nr.cad. 39). – 1.965.769,40 Lei – 1.376.038,58 Lei Poate participa la licitatie orice persoana fizica sau juridica care depune pana la data de 23.11.2017, ora 16.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, documentele prevazute in Regulamentul de vanzare si caietul de sarcini. Relatii suplimentare se pot obtine la telefoanele: 0232/243864, 0757545545
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE S.C. INTERFARM BOTOSANI S.R.L. Iasi prin lichidator judiciar ACORD SPRL, Dosar nr. 2950/89/2014 Tribunalul Vaslui/Judecător Sindic ANUNŢĂ Organizarea şedinţei de licitație publică de vânzare, cu strigare, la data de 08.12.2017, ora 12.0, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iasi, str. Decebal 22A, bl.Z8, sc.A, et.1, ap.8, jud. Iaşi, pentru patrimoniul debitoarei S.C. INTERFARM BOTOSANI S.R.L. - in faliment, in bancruptcy, en faillite, CUI 2585521, cu numar de inregistrare la Registrul Comerţului J37/251/2011, cu sediul in municipiul Vaslui, Str. Ing. Badea Romeo, nr.1A, Parter, jud. Vaslui constând în: a. Construcţie situată în Botosani, Str. Viilor, Nr.77, Ap.1, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr.50058-C1-U13 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 339.829 lei, valoare fără TVA. b. Constructie situată în Municipiul Botosani, Str. Vârnav, Nr.17, Parter, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr. 50058-C1-U15 si Extindere si Terasa, Municipiul Botosani, Str. Vârnav, Nr.22, Parter, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr. 5558 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 332.904 lei, valoare fără TVA. c. Construcţie situată în Botosani, Piata Centrala, Platoul A, Obiectiv U18, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr.4819/N la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 516.793 lei, valoare fără TVA. d. Construcţie situată în Botosani, Str. Prieteniei, Nr.4, Bloc V4, Sc. C, Et.II, Ap.13, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr50386-C1-U20 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 67.151 lei, valoare fără TVA. e. Proprietate imobiliara constând în Teren intravilan in suprafaţă de 3.048 mp si construcţii situat în mun. Botoşani, Str. Dobosari, Nr.21 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 1.374.357 lei, valoare fără TVA. In caz de neadjudecare, urmatoarele şedinţe de licitații publice de vânzare, cu strigare, se vor desfăşura în fiecare zi de vineri la ora 1200, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iasi, str. Decebal 22A, bl.Z8, sc.A, et.1, ap.8, jud. Iaşi. Condițiile de participare la şedinţa de licitație publică de vânzare cu strigare și condițiile de adjudecatare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat de la sediul lichidatorului judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 1.000 lei pentru fiecare proprietate imobiliară pentru care se participă la licitaţie. Bunurile imobile anterior menţionate formează obiectul Dosarului nr.1219/193/2016 înregistrat pe rolul Judecatoriei Botosani având ca obiect Actiune in revendicare. Poate participa la şedinţa de licitatie publică de vânzare cu strigare orice persoana care isi manifesta, intentia de cumparare si care pana in preziua şedinţei de licitatie ora 1200, depune o cautiune reprezentand 10% din prețul de pornire al şedinţei de licitație pentru bunul imobil pentru care participa si face dovada achizitionarii caietului de sarcini. Înscrierile se pot face si cu scrisoare de participare la şedinţa de licitație, precum si cu toate documentele menționate în caietul de sarcini, până în preziua şedinţei de licitație, ora 1200. Nedepunerea tuturor documentelor la sediul lichidatorului judiciar în termenul menționat anterior conduce la pierderea dreptului de a participa la licitație. Toate persoanele interesate în achiziționarea bunurilor imobile care fac obiectul şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare sunt invitate să se înscrie la licitație. Orice persoana care emite pretentii asupra bunurilor imobile care fac obiectul şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare, este rugata sa-si manifeste pozitia cu 5 zile inainte de data şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare, aducand la cunostinta lichidatorului judiciar orice pretentie. Informatii suplimentare se pot obtine de la lichidatorul judiciar la telefon 0742207571. Lichidator judiciar ACORD S.P.R.L. Asociat coordonator Nitescu Dan Nistor
 Captură de sute de brăduți de Crăciun
16/12/2017 14:31

  Captură de sute de brazi de Crăciun fără documente legale, făcută de politisti  la o firmă din Suceava. O echipă de politisti ai PJ Suceava, sprijiniti de o grupă de luptători S.A.S., in ...

Începe modernizarea drumului spre Târgu Frumos
16/12/2017 11:19

    Guvernul PSD a aprobat proiectul de modernizare a drumului naţional Botoşani-Targu Frumos şi a inclus şi banii necesari in bugetul pentru 2018. Este vorba despre proiectul „Moderniz ...

Bănci şi coşuri de gunoi
16/12/2017 11:12

În urma solicitărilor depuse de asociaţiile de proprietari dar şi de persoanele fizice, Primăria Bacău a comandat Societăţii de Servicii Publice Municipale Bacău SA 200 de bănci şi 200 de coşur ...

Firme amendate de oamenii legii
16/12/2017 11:00

Politistii din cadrul Sectiei III de Politie au acţionat recent pentru identificarea societăţilor care nu sunt asigurate cu pază şi au controlat paza proprie neinarmată de la unităţile care işi desfă ...

Începe Târgul de Crăciun
16/12/2017 10:24

Cea de-a doua ediţie a Targului de Crăciun de la Piatra Neamţ va debuta maine, la ora 15.00. Organizat de Consiliul Judeţean Neamţ, prin Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, tar ...

Modernizări la Spitalul Onești
16/12/2017 10:21

Se apropie finalul anului 2017 şi deja prind din ce in ce mai mult contur renovările secţiilor cele mai defavorizate ale Spitalului „Sf. Ierarh dr. Luca” Oneşti. Aceste lucrări de renovare, car ...

Urmărire în trafic, la Vicovu de Sus
16/12/2017 10:20

Un şofer care a dat bir cu fugiţii la vederea unui echipaj de poliţie a pus pe jar o aşezare intreagă. Scandalul a avut loc la Vicovu de Sus. O  patrulă de poliţie a observat un autoturism de culoar ...

De la petrecere, în arest
16/12/2017 10:13

Un contrabandist de ţigări, care impreună cu alţi trei indivizi au sechestrat şi agresat in trecut un alt contrabandist, a fost ridicat de mascaţi direct de la o petrecere, pentru a fi dus in penitenciar. ...

Suspectată de contrabandă
16/12/2017 10:00

Agenţii din cadrul Sectiei II de Politie au prins zilele trecute o femeie de 49 de ani, din municipiul Iasi, care avea asupra ei 300 de tigări susceptibile a proveni din contrabandă. În cauză a fost i ...