« Inapoi

Botoşani, în top la dinamica de creştere a firmelor nou-înfiinţate

Botoşani, în top la dinamica de creştere a firmelor nou-înfiinţate#1
Botoşani, în top la dinamica de creştere a firmelor nou-înfiinţate#1Botoşani, în top la dinamica de creştere a firmelor nou-înfiinţate#2
Mărime font - +

 Statistica a fost făcută pe primele 4 luni

 

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a declarat că, în urma analizării datelor de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, judeţul Botoşani a înregistrat în primele patru luni ale acestui an cea mai mare dinamică a creşterii numărului de firme nou înfiinţate din toată ţara, respectiv 45%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. El a precizat că acestea sunt primele rezultate ale guvernării, chiar dacă promisiunile pentru mediul de afaceri şi programele guvernamentale sunt încă doar pe hârtie. „Judeţul Botoşani ocupă primul loc din ţară la creşterea numărului de companii nou-înfiinţate raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut. Judeţul de pe locul doi este Mehedinţi, cu 27%”, a spus Rotaru.

Start-up Nation, motiv de creştere a numărului firmelor

Potrivit parlamentarului, au fost mai mulţi factori care au contribuit la acest procent astfel încât botoşănenii au luat decizia să-şi deschidă o nouă afacere: eliminarea mai multor taxe şi tarife pentru înmatricularea firmelor, scăderea impozitului pe dividende şi eliminarea acestuia de la începutul anului viitor. „Cel mai important factor cred că sunt întâlnirile pe care le-am avut în judeţ pentru promovarea programuui Start-up Nation România şi pentru încurajarea tinerilor să ia iniţiativă şi să acceseze măsura prin care primesc 200.000 lei nerambursabili de la stat”, a declarat Răzvan Rotaru.

La finalul săptămânii trecute, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a lansat pentru testare aplicaţia electronică a programului Start Up Nation România, pentru a explica modul de funcţionare al platformei online. „Fac un apel la toţi cei interesaţi să se înscrie în număr cât mai mare pentru a fi locul întâi pe ţară la afaceri nou-înfiinţate prin această măsură şi pentru a beneficia de cea mai mare finanţare din partea Guvernului României. Obiectivul meu principal este să generăm cât mai multe locuri noi de muncă în judeţul nostru şi tinerii din Botoşani să aibă joburi cât mai bine plătite”, a mai spus Rotaru.

Potrivit datelor de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, în primele 4 luni, numărul de firme nou înfiinţate a crescut la nivel naţional cu 6,43 la sută comparativ comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016.

Alina CALINIUC

 

45 la sută

Acesta este procentul cu care a crescut numărul firmelor nou-înfiinţate în judeţ faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Data publicarii: 17/06/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > BOTOSANI

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

Dolarul pierde patru bani, euro doar unul

Dolarul pierde patru bani, euro doar unul

Cursul euro a revenit spre pragul de 4,56 lei, el coborând de la 4,5733 la 4,5630(...)
Tabără pentru copiii cu diabet

Tabără pentru copiii cu diabet

Anul acesta, Lions Club Iaşi România 2000 a organizat prima ediţie a unei tabere(...)
Business şi performanţă

Business şi performanţă

Impresarul Arcadie Zaporojanu, reprezentantul firmei „Fotbal Hebdo”, care(...)

 

 

 

editia online din 28.06.2017 - 6:37

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange