Carne infestată cu E. Coli
Dimensiune font:
Controalele făcute de inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) la mai mulţi agenţi economici din ţară au dus la descoperirea bacteriei Escherichia Coli (E.Coli) în diferite alimente * prezenţa bacteriei a fost constatată într-un restaurant, într-o carmangerie şi într-un abator
Inspectorii sanitari-veterinari au făcut controale în abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte în Bucureşti, Cluj, Călăraşi, Botoşani, Iaşi, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Brăila, Galaţi, Satu Mare, Covasna, Braşov, Suceava, Vaslui, Giurgiu, Maramureş, Neamţ, Vrancea, Dolj, Buzău, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Bacău, Alba şi Vâlcea. Ei au recoltat 115 probe din carne de vită şi de oaie, carne tocată, pastă de mici, hamburgeri, pastramă, cârnaţi de casă amestec, lapte, telemea, caşcaval, smântână, iaurt. A fost depistată bacteria Escherichia Coli (E.Coli) în patru probe prelevate din mici (amestec vită şi oaie) dintr-un restaurant din judeţul Giurgiu, caş proaspăt, dintr-un centru de prelucrare a laptelui din judeţul Vaslui, din carne tocată de vită, dintr-o carmangerie din judeţul Iaşi şi din carcasă de ovine (test de sanitaţie), dintr-un abator din Timiş. „Direcţiile sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat controale oficiale la unităţile în care s-a depistat şi comercializat produsele incriminate şi au dispus măsurile prevăzute în Planul Naţional de Control”, au anunţat reprezentanţii ANSVSA. Georgiana BĂNUC
În urma controalelor efectuate de ANSVSA s-au depistat produse infestate cu E. Coli la Vaslui şi Iaşi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau