Carnea de miel, direct de la ciobani
Dimensiune font:
Crescătorii de animale spun că nu e convenabil să scoată pe piaţă miel sau ied pentru că preţurile sunt foarte mari şi există riscul să rămână cu ei nevânduţi * cei care vor să aibă friptură de miel pe masa de Paşte merg direct la ciobani
Cei mai mulţi dintre vasluieni s-au obişnuit încă din anii anteriori să cumpere mielul sau iedul, direct de la stână. E mai sigur şi mai ieftin. „Eu îl cumpăr an de an de la ţară. Am un vecin care are oi. Îl aleg pe care-l vreau eu, îl tai, îl aranjez, ştiu sigur ce iau. Ne înţelegem şi la preţ că nu mă jupoaie omul. Tot aşa cumpăr şi brânză. Nu are amidon sau alte chestii cum mai cumperi de pe piaţă”, a spus vasluianul Vasile Macarie.
Nicio fleică de miel în piaţă
În prezent, pe piaţă, nu există nicio bucăţică de miel la vânzare. Comercianţii spun că taxele de la producător până în galantar sunt prea mari şi nu-şi permit să rişte. Puţini vor fi cei care, în cursul săptămânii viitoare vor aduce câte un miel la vânzare. „Nu aducem miei fiindcă ne trebuie o grămadă de bani şi nu are rost. Trebuie sacrificaţi la abator autorizat, cu analize, cu taxe cu tot trebuie să vinzi cu 25 de lei/kg. Normal că nu îţi mai iese şi ţie ceva. Vin oamenii şi tot ne întreabă din sfert în sfert de oră, dar când le spunem care ar fi preţul nici nu se gândesc că ar putea cumpăra”, a spus un comerciant din Piaţa Traian. Cei care vor să fie siguri că vor avea miel pe masa de Paşte trebuie să se adreseze direct producătorilor în mediul rural.
Simona POP
Anul trecut, un kilogram de carne de miel s-a vândut cu 18-20 de lei
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau