« Inapoi

Cel mai întârziat buget din ultimii 13 ani

Cel mai întârziat buget din ultimii 13 ani#1
Mărime font - +

Edilul-şef Ion Lungu a precizat că, de când se află la conducerea Primăriei, din 2004, nu s-a mai întâmplat niciodată ca, timp de 2 luni, municipiul Suceava să nu aibă buget.

 

 

Autorităţile municipale sucevene aşteaptă publicarea Legii bugetului de stat în Monitorul Oficial al României, astfel încât să poată fi derulate procedurile pentru aprobarea bugetului local. Ion Lungu, primarul Sucevei, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că după intrarea în vigoare a acestei legi, este nevoie de încă cel puţin 17 zile pentru ca proiecţia de venituri şi cheltuieli pe anul în curs să ajungă pe masa de dezbateri a deliberativului. Edilul-şef a întocmit un grafic al consultărilor premergătoare pe marginea prevederilor bugetare, iar după întâlniri cu responsabilii unităţilor de învăţământ preuniversitar, urmează cele cu grupurilor politice ale consilierilor şi cu şefii de asociaţii de proprietari, dar şi dezbaterea publică obligatorie, conform prevederilor legale obligatorii. Lungu a precizat că, de când se află la conducerea Primăriei, din 2004, nu s-a mai întâmplat niciodată ca, timp de 2 luni, municipiul Suceava să nu aibă buget. „Eu îmi doresc ca bugetul de stat să fie cât mai repede publicat în Monitorul Oficial, să-l aprobăm pe cel local, în şedinţa Consiliul Local de pe 27 februarie, şi să trecem la treabă. Este pentru prima dată în ultimii 13 ani când bugetul Sucevei se aprobă cu o aşa de mare întârziere”, a reliefat primarul.

  • După unul „umflat” electoral, anul acesta Suceava va avea un buget cu 23% mai mic.

Potrivit proiectului propus dezbaterilor, bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2017 este fundamentat la 381,86 de milioane de lei, unul mai mic cu 2,43 de puncte procentuale sub cel aprobat în anul 2016. Pe de altă parte, conform execuţiei bugetare de la începutului lui decembrie anul trecut, totalul veniturilor municipiului Suceava a fost de 232,85 de milioane de lei, din 405,19 milioane de lei aprobate prin hotărâre a Consiliului Local, ceea ce înseamnă realizări de doar 57,47% din program. Şeful municipalităţii apreciat că în 2066, având loc alegeri, prin amendamentele aduse de consilierii locali a fost aprobat un buget supraevaluat. „Practic, bugetul pe anul 2017, comparativ cu 2016, este mai mic cu 23%. An de an trebuie să reglăm bugetul, astfel încât să ajungem al parametri de execuţie cât mai mari”, a explicat Ion Lungu.

Lidia DIACONU

Data publicarii: 16/02/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > SUCEAVA

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

Horoscopul pentru miercuri , 27 iunie 2017

Horoscopul pentru miercuri , 27 iunie 2017

BERBEC Nu va aratati toleranta fata de greselile unei rude mai tinere, doar pentru a(...)
LOCURI DE MUNCĂ STRĂINĂTATE   -   26 IUNIE

LOCURI DE MUNCĂ STRĂINĂTATE - 26 IUNIE

                         (...)
GBT LOGISTIC angajeaza soferi profesionişti categoria B,C,E

GBT LOGISTIC angajeaza soferi profesionişti categoria B,C,E

SC angajează şoferi profesionişti categoria B,C,E pentru a efectua transport  în(...)

 

 

editia online din 27.06.2017 - 11:48

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange