Chef Silviu Furdui se însoară
Dimensiune font:
Silviu Furdui este din Botoşani, iar nunta ar putea avea loc la Vorona
O poveste de succes este trăită de un tânăr din Botoșani într-un mediu select, în care foarte puțini au ocazia să intre și, mai ales, să se afirme. Este tânăr, este muncitor, este fiul unui cunoscut polițist, a ajuns chef în bucătăria îndrăgitului Florin Dumitrescu, de la Master Chef și Iadul bucătarilor, iar anul acesta se însoară. Este vorba despre Silviu Furdui, fiul comisarului șef Tiberiu Furdui, fost purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean. Nașul de cununie al lui Silviu Furdui și al viitoarei sale soții, Adriana Gabriela Sabie, va fi omul de afaceri Cornel Șfaițer, patronul fabricii Voronskaya, care este și unchiul viitorului mire, iar la nuntă va cânta Talisman.
Povestea lui Silviu
Silviu are 28 de ani și a ajuns în bucătăria lui chef Florin Dumitrescu, cunoscut din emisiunile Master Chef și Iadul bucătarilor, în urmă cu trei ani, în restaurantul de lux Goccia. Tot pe atunci s-a cunoscut, la bunici, la Vorona, și cu Adriana Gabriela Sabie, care are aceeași vârstă ca a lui. După o dragoste de trei ani, în care el a delectat-o și cu delicioase feluri de mâncare învățate în restaurantul de lux în care lucrează, cei doi au hotărât să facă pasul cel mare și să se căsătorească. Nu au uitat de unde au plecat și au hotărât ca nunta, la care va cânta celebra trupă Talisman, să aibă loc la Vorona, dacă până atunci va fi gata cea mai nouă sală de nunți din județ, sau la Hotel Maria. „S-ar putea la Vorona...speram că acolo...face Cornel( n.r.: omul de afaceri Cornel Șfaițer) o sală de nunți, acum să dea Dumnezeu să fie gata”, a spus Silviu Furdui. Viitoarea soție a lui Silviu are un job tot în București, într-o rețea de farmacii. Ambii sunt învățați, datorită talentului său în bucătărie, să se delecteze cu feluri de mâncare la care marea majoritate dintre români doar visează. „Mâncarea ei preferată e pieptul de rață. Mâncarea mea... hamburger-ul de vită pe care îl gătește chef Albert Ciucur, unul dintre cei mai buni bucătari din țară”, ne-a mărturisit Silviu. Botoșăneanul care lucrează în restaurantul unui chef care este cunoscut în toată țara spune că a plecat de jos în bucătărie și a ajuns să fie al doilea om ca importanță într-un restaurant de lux, Goccia.
Alina CALINIUC
„La început am fost un practicant, am spălat podelele, am curățat mulți saci de cartofi, iar într-un final am ajuns bucătar lângă el (n.r.: chef Florin Dumitrescu). Cu timpul am ajuns să fiu al doilea om în bucătărie, sous chef-ul lui Florin Dumitrescu” - Silviu Furdui
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau