1sedinta

Dimensiune font:

Consens general în Consiliul Local!

| 11-08-2018 00:00

PNL şi PMP au votat cot la cot cu coaliţia PSD-ALDE toate proiectele aflate ieri pe ordinea de zi * sunt proiecte extrem de importante pentru oraş, în Iaşi urmând a fi deschise în următorii doi ani şantiere vizând reabilitarea şinei de tramvai în paralel cu achiziţia de mijloace de transport noi * de asemenea, au fost votate proiectele vizând sănătatea, iluminatul stradal şi acţiunile derulate în cadrul Programului Centenar * „Încercăm să ne adunăm peste cinci sute de oameni şi să punem la cale un proiect de ţară care vizează reîntregirea teritoriilor până la Nistru şi nordul României”, a declarat primarul Mihai Chirica, referindu-se la apropiatul Congres al Reîntregirii Neamului

La un pas de a nu putea avea loc din lipsă de cvorum (iniţial au lipsit 10 consilieri locali, doi dintre ei venind în timpul reuniunii), şedinţa de ieri a Consiliului Local a fost una cât se poate de liniştită. Exceptând micile înţepături între liberali şi social-democraţi cu referire la mitingul anti-Guvern organizat ieri la Bucureşti, toate cele 13 proiecte aflate pe ordinea de zi au fost votate în unanimitate. Lucru extrem de logic, atât timp cât hotărârile au vizat, printre altele, proiectele de reabilitare a infrastructurii de tramvai, accesarea de fonduri europene pentru spitalele ieşene sau modernizarea reţelei de iluminat.

Trei din cinci

Astfel, plenul CLM a avizat trei din cele cinci proiecte pregătite de Primărie pentru a fi finanţate cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020. Unul dintre proiecte prevede reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iaşi pe trei tronsoane. Este vorba de tronsonul Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriţă, Piaţa Podu Roş – Intersecţie cu bulevardul Primăverii şi Bulevardul Virgil Săhleanu – Intersecţie cu bulevardul Metalurgiei – rond Ţuţora. Valoarea totală a proiectului este de 114.284.517,70 lei, inclusiv TVA, din care lucrările de construcţii – montaj reprezintă 44.293.234,39 lei, inclusiv TVA. Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, din care 24 de luni durata de execuţie a lucrărilor. Investiţia va fi eşalonată pe trei ani. Un al doilea proiect se referă la reorganizarea circulaţiei pe bulevardul Tudor Vladimirescu. Proiectul  presupune reabilitarea infrastructurii şi suprastructurii căii de rulare tramvai pe tronsonul cuprins între intersecţie Bucşinescu – bulevardul Tudor Vladimirescu – intersecţie Calea Chişinăului. Valoarea totală a proiectului este de 113.742.261,72 lei, inclusiv TVA, din care lucrările de construcţii – montaj reprezintă 34.144.878,20 lei, inclusiv TVA. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, din care 18 de luni durata de execuţie a lucrărilor. Investiţia va fi eşalonată pe doi ani.

Cel de-al treiela proiect are în vedere amenajarea a 50 de amplasamente care totalizează 62 de staţii de îmbarcare şi închiriere pentru biciclete. Vor fi cumpărate 813 de biciclete mecanice, 37 de biciclete electrice, 60 de triciclete pentru persoanele de vârsta a treia şi 20 de triciclete pentru persoanele cu dizabilităţi. Totodată, vor fi amenajate 10 staţii de depanare şi 35 de parcări private.

Fonduri europene pentru spitalele ieşene

Tot în şedinţa de ieri au fost aprobate două proiecte care privesc accesarea de fonduri europene în vederea îmbunătăţirii actului medical din cadrul Unităţilor de Primiri Urgenţe şi din ambulatoriile mai multor spitale de pe raza judeţului Iaşi. Cele două proiecte privesc „Îmbunătăţirea accesului populaţiei din judeţul Iaşi la servicii medicale de urgenţă” şi „Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populaţia judeţului Iaşi”, cheltuielile legate de acestea şi încheierea unui parteneriat între Municipiul Iaşi şi Ministerul Sănătăţii (liderul de proiect), Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria”, Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, Judeţul Iaşi şi Municipiul Paşcani.

Finanţarea celor două proiecte se realizează în cadrul Programului Operaţional 2014-2020, Axa prioritară 8. În cazul primului proiect, valoarea eligibilă totală este de 35.876.737,61 lei, cu TVA, iar în cazul celui de-al doilea, de 13.909.666,07 lei, cu TVA.

Iluminat modern

În fine, Primăria intenţionează să obţină fonduri europene pentru un proiect de reabilitare, modernizare, extindere şi eficientizare a reţelei de iluminat public din Municipiul Iaşi. Valoarea totală a investiţiei este estimată la 18.837.777,56 lei, fără TVA (22.416.955,29 lei, cu TVA, adică circa 4,8 milioane de euro), din care lucrările de construcţii - montaj reprezintă 17.227.163,84 lei, fără TVA. Concret, proiectul vizează realizarea unui sistem de telegestiune, modernizarea a 287 de puncte de aprindere, 41 de stâlpi echipaţi cu panouri fotovoltaice, 3.380 de module de telegestiune punct luminos şi 3.346 de corpuri de iluminat cu led.

În prezent, în municipiul Iaşi sunt 18.858 corpuri de iluminat, din care 17.328 bucăţi sunt reabilitate, iar 530 bucăţi sunt noi, preluat de la SC Delgaz Grid SA. Lista tehnică este completată de 16.155 stâlpi de iluminat public, din care 3.184 bucăţi sunt reabilitate şi aparţin Primăriei Municipiului Iaşi, 2.138 bucăţi sunt ale Companiei de Transport Public Iaşi, iar 2.559 sunt preluaşi de la societatea Delgaz Grid, alături de alţi 8.274 de stâlpi.

Două noi proiecte în Programul Centenar

Consilierii locali au mai aprobat două proiecte de hotărâre care fac referire la completarea calendarului proiectelor, manifestărilor şi acţiunilor incluse în Programul Centenar al Primăriei Municipiului Iaşi 2017-2020. Unul dintre acestea se referă la propunerea editării cărţii „România 100. Iaşul în arcul timpului”, care va fi tipărită în 250 de exemplare şi distribuită în bibliotecile liceelor din Iaşi. Un alt eveniment care va completa Programul Centenar al Primăriei este Congresul Reîntregirii Neamului, al cărui organizator este Primăria Municipiului Iaşi, în parteneriat cu organizaţia Acţiunea 2012. Municipalitatea va semna cu organizaţia un acord de parteneriat, obiectul acestui document fiind colaborarea părţilor în vederea cazării unui număr de 550 de invitaţi la Conferinţa Reîntregirii Neamului, care se va desfăşura la Iaşi în perioada 25-26 august. „Vrem să aducem la acest congres reprezentanţii din toate provinciile româneşti din afara graniţelor ţării şi din zona de Diaspora. Încercăm să ne adunăm peste cinci sute de oameni şi să punem la cale un proiect de ţară care vizează reîntregirea teritoriilor până la Nistru şi nordul României”, a declarat primarul Mihai Chirica. Tudor DAMASCHIN

Comentarii

stepimar

Aug 11, 2018

sa speram ce de aceasta data daca tot se va face reabilitarea caii de rulare la tamvaiese va renunta la ecartamentul ingustsi se va trece la cel larg, normal, care este si mult mai sigur

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA
Pe scurt

00:00

 

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC GANESHA DREAM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași – Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr. 85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bun imobil – proprietate agro - industrială, (tip “ferm[ creștere suine”) situată în extravilanul Com. Ibănești, punctul Condrea, T119, P3068/7; 3068/8, jud. Vaslui, format din teren extravilan în sup. de 8.432 mp, Construcția C1 în sup. de 98 mp, Construcția C2 în sup. de 720 mp și Construcția C3 în sup. de 720 mp, dotate cu echipamente interior grajd creștere suine și panouri fotovoltaice – Preț de pornire 100% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare - 379.562 Euro (exclusiv TVA). 2. Bunuri mobile conform Raport de evaluare - Preț de pornire 100% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr. crt. – Denumirea bunurilor – Buc – Valoare de piață lei – fără TVA 1 – Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 – 1 – 306.153 2 – Vidanja TESTORE model C160, fabricație 2015 – 1 – 78.300 3 – Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 – 1 – 54.527 Licitațiile vor avea loc în data de 08,15,22 și 29.06.2018, ora 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr.4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud.Iași, Complex de Birouri ”NH BUSINESS”, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei; - dovada achitării caietului de sarcini de 1.000 lei fără TVA – pentru bunul imobil; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector deschis pe numele debitoarei la Piraeus Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare și contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul lichidatorului judiciar decshis la Piraeus Bank Iaşi. În cazul în care creditorul garantat Piraeus Bank România SA îşi exprimă intenția de a adjudeca în contul creanţei bunul imobil, acesta va putea participa la licitaţiile organizate fără alte cheltuieli (taxă de participare la licitație, caiet de sarcini, cauţiunea de 10% etc.) şi fără a fi necesar a prezenta documentele de participare. Creditorul garantat poate adjudeca în contul creanţei bunul asupra căruia poartă garanţia sa la un preţ care se încadrează în strategia de valorificare aprobată de către creditori. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508, 0744994490; fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
ANUNŢ Privind organizarea, la data de 11.07.2018 ora 11, a selecţiei de oferte în vederea desemnării unor evaluatori în vederea efectuării rapoartelor de evaluare a bunurilor imobile şi mobile ale debitoarei Subscrisa CASA DE INSOLVENŢĂ A&B SPRL, în calitate de lichidator judiciar al SC OPEN SERVICE SA IAŞI, anunţă organizarea, la data de 11.07.2018 ora 11 a selectie de oferte în vederea desemnării a 2 evaluatori (unul pentru evaluarea bunurilor imobile şi unul pentru evaluarea bunurilor mobile ale debitoarei) care să efectueze rapoartele de evaluare a bunurilor imobile şi mobile ale debitoarei. Bunurile imobile constau în teren şi cladiri situate în Iaşi, Calea Chişinăului nr. 45 iar bunurile mobile constau în utilaje, autoturisme şi stoc de marfă (piese auto). Ofertele vor fi depuse în plic la sediul lichidatorului judiciar în Iaşi, str. A. Panu nr. 13-15 mezanin sau trimise prin fax la nr. 0232/211090 cel mai târziu până la data de 10.07.2018 ora 16. În ofertă se va menţiona onorariul solicitat de evaluator şi perioada de execuţie a lucrării. Desemnerea ofertei câştigătoare va avea loc la data de 11.07.2018 ora 11 la sediul lichidatorului. Criteriile de desemnare a ofertelor câştigătoare atât pentru evaluarea bunurilor imobile cât şi pentru evaluarea bunurilor mobile sunt: onorariul cel mai mic solicitat de evaluator – 20 de puncte maxim şi perioada ce mai scurtă de execuţie a lucrărilor – 10 puncte maxim. Lichidator Judiciar, Casa de Insolvenţă A&B SPRL.
ANUNȚ SELECȚIE FIRMĂ SPECIALIZATĂ ÎN SERVICIUL ARHIVISTIC Subscrisa EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Iași, str. Zorilor nr. 11, jud. Iași, înregistrată în Registrul Societăţilor Profesionale de Practicieni în Insolvenţă sub nr. RFO II 0022/2006, Cod de Identificare Fiscală 16605670, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C. GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L, cu sediul social în: Iași, Calea Chișinăului nr. 33, bl. Constr. C1, ap. birouri, jud. Iași, înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului Iaşi sub nr. J22/108/2006, Cod de Identificare Fiscală 18291905, astfel desemnat prin Sentinţa Civilă nr. 62 din data de 30.01.2018 pronunţată de Tribunalul Iaşi, secţia II Civilă-Faliment, în dosarul nr. 4062/99/2014 (format vechi: 285/2014) primește oferte, pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 20.08.2018, orele 13.00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 20.08.2018, orele 14.00. Plata se va face după valorificarea bunurilor din patrimoniul debitoarei. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente, modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului, a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale, precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr. 137/27.09.2013 și a art. 18 indice 4, din Legea nr. 138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc. ale societăţii falite S.C. GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L, cu sediul social în Iași, Calea Chișinăului, nr. 33, bl. Constr. C1, ap. birouri, jud. Iași – în cantitate de aproximativ 8 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmează a fi primite vor fi supuse atenţiei Comitetului Creditorilor debitoarei GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L. - in faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Comitetului Creditorilor. Relații suplimentare la tel./fax 0232/220777, mail: office.is@lrj.ro, www.lrj.ro.
A rupt totul în cale şi a plonjat în albia râului
22/08/2018 00:01

Şoferul unui SUV BMW X5 a scăpat ca prin minune după ce a fost implicat intr-un accident spectaculos in municipiul Oneşti. Evenimentul rutier a avut loc duminică după-amiază, in jurul orei 16,15, in ca ...

Subcarpaţi şi Elisabeta Lipă vin la Zilele Nordului
22/08/2018 00:00

Cel mai mare festival din judeţ transformă Nordul Moldovei. Zona se transformă pentru al cincilea an la rand in scenă de festival. Ediţia din acest an a Zilelor Nordului ii aduce, in perioada 30 augu ...

Moldova n-are noroc la autostradă
22/08/2018 00:00

* este oficial: lucrările pe primii km de autostradă din Moldova mai aşteaptă! * CNSC a admis contestaţia firmei turce Ictas Insaat şi obligă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii ...

Ursul a atacat din nou la Ceahlău
22/08/2018 00:00

O stană aparţinand Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Bovine „Floare de Colţ a fost atacată de urs, iar astăzi se va intruni comisia de la nivel local pentru a stabili pagubele şi despăg ...

 

Amendă pentru un ieşean care fuma într-un parc de joacă
22/08/2018 00:00

Avand in vedere faptul că parcurile de joacă pentru copii sunt tot mai populate, poliţiştii locali au intensificat activităţile zilnice de patrulare pentru asigurarea unui climat de siguranţă publ ...

Un nou proiect marca ATOR
22/08/2018 00:00

Asociaţia Tineretul Ortodox Roman Iaşi impreună cu de Primăria Municipiului Iaşi a lansat un nou proiect destinat tinerilor - Investeşte in TINE(ri). #Experienţă. #COOL(tură). #Formare. Proiectul, care ...

Axialul, buba turismului nemţean
22/08/2018 00:00

Lucrarea la DJ 155F, aşteptată de turişti şi de cei care indrăgesc zona de un pitoresc rar intalnit, a fost mulţi ani amanată, tergiversată sau trecută cu vederea şi asta, spun oamenii locului, ...

Revoltă la Bârnova!
22/08/2018 00:00

Ca in multe alte situaţii, realitatea din teren diferă radical de ceea ce susţin edilii, fie ele declaraţii enunţate in conferinţele de presă sau promisiuni cu iz electoral. Ultimul exemplu este cel ...

Concurs „cu dedicaţie” la Ansamblul Folcloric ieşean
22/08/2018 00:00

* prezent la concursul pentru funcţia de dirijor la Ansamblul Folcloric, Ciprian Chiţu, cadru didactic la Universitatea de Arte Iaşi, susţine că a semnalat, in diferite memorii, erorile grave care s-au ivi ...

Preotul Penitenciarului Bacău, un gardian şi un avocat au căzut în ispită
22/08/2018 00:00

Nu mai este un secret pentru nimeni că telefoanele mobile sunt introduse in inchisori prin intermediul unor vizitatori, colaboratori sau angajaţi ai penitenciarelor, aparatele fiind ascunse in alimente, ...