« Inapoi

Contractele colective de muncă vor redeveni obligatorii

Contractele colective de muncă vor redeveni obligatorii#1
Mărime font - +

 

Anunţul a fost făcut ieri la Botoşani de către ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea

 

 

La invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, a făcut ieri o vizită la Botoşani. El s-a întâlnit cu reprezentanţii ONG-urilor, sindicatele, patronatele şi parlamentarii din judeţul Botoşani. Alături de ministru a fost şi prefectul Dan Nechifor, dar şi senatorul Doina Federovici, preşedintele PSD Botoşani. „Trebuie să vedem cum putem face ca această comunicare dintre ONG-urilor şi ministerul pe care îl reprezint să devină foarte eficientă, să preluăm expertiza dumneavoastră. Ce putem face noi? Să punem la dispoziţie mecanisme prin care cetăţenii să înveţe ce înseamnă implicarea civică”, a spus Gabriel Petrea. Jurnaliştii i-au solicitat modificarea Legii 544, privind accesul la informaţiile publice. Ei au cerut să primească informaţiile şi în baza solicitărilor verbale, precum şi înăsprirea pedepselor celor care încalcă această lege.

Consultări publice pe subiecte foarte importante

De la întâlnirea cu ONG-urile, ministrul Petrea a participat la Comisia de Dialog Social, la care au fost prezenţi sindicalişti din sănătate şi învăţământ, alături de patronate şi parlamentarii PNL şi PSD la CDS. „Vrem să demarăm consultări publice pe subiecte foarte importante. De exemplu, legea prevenţiei, extrem de aşteptată de mediul de afaceri. Încercăm să punem această lege în practică în cel mai scurt timp. Tot în zona de dialog social sunt şi legile privind sectoarele de activitate”, a spus Gabriel Petrea. Ministerul a anunţat că toate contractele colective de muncă vor redeveni obligatorii în România. Obligativitatea urmează a fi inclusă în noua Lege a dialogului social, care va fi lansată spre dezbatere imediat după intrarea în vigoare a Legii salarizării unice în sistemul bugetar. „Există o solicitare a tuturor sindicatelor reprezentative la nivel naţional şi trebuie să creăm un sistem de protecţie a angajaţilor, astfel încât drepturile acestora să fie respectate. Legea actuală trebuie modificată astfel încât noi să creăm condiţiile minime pentru respectarea drepturilor angajaţilor, pentru că nu vrem să influenţăm foarte mult mediul de afaceri”, a afirmat Petrea.

Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social consideră că Guvernul a făcut o eroare, în 2011, când a eliminat contractele colective de muncă la nivel de ramură şi unitate.

Alina CALINIUC

 

Trebuie să creăm un sistem de protecţie a angajaţilor astfel încât drepturile acestora să fie respectate” - ministrul Gabriel Petrea

Data publicarii: 18/03/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > BOTOSANI

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

Mii de pelerini sunt aşteptaţi la hramul Sucevei

Mii de pelerini sunt aşteptaţi la hramul Sucevei

  Pelerinajul la moaştele Sfântului Ioan Cel Nou de la Suceava, prăznuit(...)
Troc cu biluţe pentru o victorie la mustaţă

Troc cu biluţe pentru o victorie la mustaţă

„Parlamentari roşii din toate colţurile, uniţi-vă!“. Nu pentru că aţi(...)
 Competiţie pe fondurile CJ. O treime din proiecte au primit finanţare

Competiţie pe fondurile CJ. O treime din proiecte au primit finanţare

Consiliul Judeţean Iaşi a anunţat finalizarea etapei de evaluare şi selectare a dosarelor(...)

 

 

editia online din 24.06.2017 - 6:36

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange