« Inapoi

Şi-au acoperit feţele pentru a jefui o femeie

EXPLOZIV: Mamă şi fiu, acuzaţi că au comis împreună o tâlhărie!

EXPLOZIV: Mamă şi fiu, acuzaţi că au comis împreună o tâlhărie!#1
Mărime font - +

Doi indivizi acuzaţi de comiterea unui jaf ca-n filme vor da socoteală în faţa judecătorilor * cei doi sunt fiu şi mamă, femeia fiind cunoscută cu antecedente penale similare * în urma jafului, cei doi s-au ales cu un telefon mobil şi câţiva lei

Caz inedit pe rolul instanţelor ieşene! O femeie a fost acuzată, alături de fiul ei, de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus trimiterea în judecată a Anişoarei (51 de ani) şi a lui Iancu Cobzariu (22 de ani). Conform anchetatorilor, femeia este cunoscută cu antecedente penale, ea fiind cercetată în trecut pentru fapte similare.

Au dat buzna în toiul nopţii

Procurorii au menţionat că, în seara zilei de 30 noiembrie 2016, în jurul orei 22.00, cei doi indivizi din satul Goruni, comuna Tomeşti, au sărit gardul şi au intrat în curtea casei unei consătence, E.S., după ce aflaseră de la o rudă că femeia locuia singură şi că „avea bani”. Oamenii legii au spus că, înainte de a intra în curtea femeii, cei doi şi-au acoperit feţele cu glugi şi pulovere. Cei doi au găsit descuiată uşa casei şi au intrat fără jenă în prima cameră, unde au început să scotocească după bani.

Pentru că nu au găsit vreun şfanţ, cei doi au spart uşa care dădea în dormitorul victimei, care se uita la televizor. Când a auzit zgomote, femeia a dat să se ridice din pat, însă în cameră au dat buzna cei doi.

Victima a fost lovită cu pumnul în zona feţei de către inculpatul Iancu Cobzariu, după care a căzut la pământ. Inculpatul a luat un prosop, pe care i l-a băgat în gură victimei, în aşa fel încât aceasta să nu poată striga după ajutor”, a declarat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Anchetatorii mai spun că, în clipa în care femeia a vrut să se ridice pentru a aprinde lumina, Anişoara Cobzariu ar fi spart becul cu pumnul şi ar fi pălmuit-o pe consăteancă, aceasta căzând din nou la podea.

În cele din urmă femeia le-a spus agresorilor că banii pe care îi avea erau într-o sacoşă, pe noptieră. Cei doi au scotocit punga, au luat banii. Victima a încercat să aprindă o lumânare, pentru a-i vedea pe agresori, dar a fost din nou lovită peste mână. Cei doi s-au făcut nevăzuţi şi au cheltuit banii a doua zi.

A dat vina pe altcineva

Victima a mers imediat la o vecină, care a anunţat Poliţia. În urma incidentului, femeia a fost transportată la spital, doctorii concluzionând că aceasta a avut nevoie de 3-4 zile de îngrijiri medicale.

După efectuarea unor cercetări, oamenii legii au ajuns la Iancu Cobzariu. Potrivit anchetatorilor, deoarece mama lui avea antecedente, acesta ar fi spus că ar fi comis fapta alături de un alt bărbat. La audierea celui de-al doilea suspect, poliţiştii au ajuns la concluzia că bărbatul nici măcar nu se afla în localitate la acea dată. Astfel, anchetatorii au ajuns la mama lui Cobzariu. Victima a declarat că agresorii i-au luat 120 de lei şi un telefon mobil. Ciprian NEDELCU

Data publicarii: 17/02/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > IASI

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

Mii de pelerini sunt aşteptaţi la hramul Sucevei

Mii de pelerini sunt aşteptaţi la hramul Sucevei

  Pelerinajul la moaştele Sfântului Ioan Cel Nou de la Suceava, prăznuit(...)
Troc cu biluţe pentru o victorie la mustaţă

Troc cu biluţe pentru o victorie la mustaţă

„Parlamentari roşii din toate colţurile, uniţi-vă!“. Nu pentru că aţi(...)
 Competiţie pe fondurile CJ. O treime din proiecte au primit finanţare

Competiţie pe fondurile CJ. O treime din proiecte au primit finanţare

Consiliul Judeţean Iaşi a anunţat finalizarea etapei de evaluare şi selectare a dosarelor(...)

 

 

editia online din 24.06.2017 - 6:31

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange