« Inapoi

O fetiţă, supusă unor chinuri incredibile - „mama”, judecată

Iadul unei copile de câteva luni: dezvirginată cu un obiect, de un străin

Iadul unei copile de câteva luni: dezvirginată cu un obiect, de un străin#1
Mărime font - +

O fetiţă de câteva luni a avut parte de un început de viaţă îngrozitor * aceasta a fost tratată cu nepăsare totală chiar de către propria mamă * medicii au anunţat autorităţile, iar, acum, individa care i-a dat naştere va fi nevoită să dea explicaţii în instanţă

O femeie din judeţul Iaşi va da explicaţii în instanţă, după ce a fost acuzată că şi-a tratat propriul copil cu o nepăsare de nedescris. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au trimis-o în judecată pe Isaura Nechita, pentru rele tratamente aplicate minorilor.

Femeia a început în 2010 o relaţie de concubinaj cu actualul soţ, cei doi având trei copii, dintre care doi sunt gemeni, un băiat şi o fată. De pe 22 octombrie 2010, cei doi concubini s-au mutat într-o locuinţă socială acordată de municipalitate. În apartamentul cu două camere locuiau şi părinţii soţului şi, mai mult de atât, pe acolo se perindau fel de fel de persoane.

Medicii s-au crucit

Oamenii legii spun că, după naşterea gemenilor, tânăra a avut grijă mai mult de băieţel, în vreme ce fetiţa a fost neglijată aproape complet. Astfel, în ultimele luni, fetiţa a ajuns de mai multe ori la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria”, doctorii punându-i multiple diagnostice grave. Fetiţa a fost găsită cu anemie, suflu sistolic, deficit ponderal (cântărea doar 2,5 kilograme), malformaţie congenitală cardiacă etc.

De asemenea, medicii au constatat că, de fiecare dată când era internată, fetiţa lua în greutate, după care, dusă acasă, pierdea kilograme. Aşadar, specialiştii i-au recomandat femeii să îi dea tratament medicamentos copilei şi să o hrănească la sân, la fel ca pe frăţiorul ei.

Inculpata a ignorat recomandările medicilor, copila fiind privată de administrarea corespunzătoare a hranei, respectiv de laptele matern. Mai mult, inculpata nu-i schimba scutecele şi nu o spăla. În plus, nu a protejat-o în momentul în care a dat semne că vrea să înveţe să meargă, lăsând-o să se lovească de diferite din locuinţă”, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Şi-au stins ţigările de mâna fetei

Anchetatorii spun că fetiţa a ajuns în repetate rânduri la spital cu echimoze şi escoriaţii, semn că era agresată în mod constant. Mai mult, medicii au constatat că aceasta avea pe antebraţ o cicatrice făcută prin stingerea unui obiect incandescent de piele ei (ţigară sau chibrit).

Pe 26 ianuarie 2016, spun procurorii, femeia a plecat de acasă, lăsându-şi cei trei copii în casă, fetiţa fiind fără scutec. Oamenii legii au precizat că, în ziua respectivă, în vizită la cei trei copii au fost mai multe persoane, iar un necunoscut i-a introdus fetiţei în vagin un obiect, generându-i astfel leziuni traumatice grave. Conform procurorilor, tratamentul aplicat fetiţei este unul des întâlnit în familiile de rromi, fiind vorba despre o discriminare perpetuă, pe criterii de sex”.

În cele din urmă, la sesizarea medicilor, reprezentanţii DGASPC au cerut instanţei preluarea fetiţei din mediul familial, judecătorii admiţând solicitarea. Acum, copila este dată în plasament către un asistent maternal profesional. De asemenea, procurorii au ajuns la concluzia că soţul femeii nu poate fi tras la răspundere pentru cele întâmplate, deoarece era mai mult plecat de acasă, pentru a face rost de bani pentru mâncare. Ciprian NEDELCU

Data publicarii: 17/02/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > IASI

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

„Făceam sex cu trei necunoscuţi pe zi!”

„Făceam sex cu trei necunoscuţi pe zi!”

O anchetă a procurorilor a scos la iveală modul sălbatic în care funcţionează(...)
Horoscopul pentru luni, 29 mai 2017

Horoscopul pentru luni, 29 mai 2017

BERBEC Nu mai aveti probleme de comunicare cu niciunul dintre sefi si nici persoana iubita(...)
Primul Război Mondial reflectat în presa vremii. Ziarul „Evenimentul” acum 100 de ani " 29 mai 1917 GALERIE FOTO

Primul Război Mondial reflectat în presa vremii. Ziarul „Evenimentul” acum 100 de ani – 29 mai 1917 GALERIE FOTO

 NOTA: Citiţi în cele 10 facsimile din ziarul EVENIMENTUL din 29 mai 1917(...)

 

editia online din 29.05.2017 - 12:40

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange