Deseuri01

Dimensiune font:

Îngropaţi în gunoaie

| 14-03-2018 05:45

 

* gunoiul rămâne una dintre cele mai mari provocări pentru primarii comunelor ieşene * la ţară, „salubritatea se face la fel ca în secolul trecut”, se plâng unii edili care au rămas fără operator, după ce firma contractată a falimentat * pubelele Consiliului Judeţean, împărţite comunelor prin Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor, stau în continuare în depozite, fără posibilitatea de a fi folosite * conducerea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Iaşi susţine că licitaţia pentru operatorul de selectare a deşeurilor se va demara luna viitoare, iar planul va funcţiona, „în cel mai rău caz, de anul viitor”

 În unele comune din judeţul Iaşi, gunoiul rămâne o adevărată provocare pentru administraţia locală. Colectarea se face dificil, atât din cauza infrastructurii, a unor operatori intraţi în faliment ori a licitaţiilor promise de ani de zile. Judeţul Iaşi are în lucru Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor, un proiect de 70 milioane euro, dar care încă aşteaptă demararea operatorului pentru sortarea deşeurilor. Unii primari spun că aşteaptă de ani buni startul licitaţiei, deşi au semnat cu toţii acordurile solicitate de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Iaşi. Unele primării care au semnat contracte cu firme de apartament s-au trezit că acestea au falimentat şi i-au lăsat cu gunoiul în poartă. „Avem contract cu o firmă de prestări servicii din Flămânzi care a dat faliment între timp iar acum noi facem colectarea deşeurilor însă ne descurcăm greu. Reuşim să colectăm deşeurile o dată pe lună. Avem pubelele primite de la Consiliul Judeţean pe care le avem în spatele primăriei, peste o mie de bucăţi, însă aşteptăm să de-a drumul la licitaţie pentru că o să rămânem, în curând, blocaţi în gunoaie, a declarat Paul Mursa, primarul comunei Plugari. Alţi primari au acorduri cadru cu Salubris, care vine doar la solicitarea administraţiei locale, atunci când este nevoie. „Noi avem contract cu Salubris iar în momentul în care containerele sunt pline, îi chemăm să colecteze. E adevărat că pe timp de vară se colectează mai puţin însă nu avem zone în care maşinile Salubris să nu poată intra. Noi prin Consiliul Local am aprobat regulamentul, actele adiţionale şi le-am trimis la ADIS încă din luna decembrie. De acum este treaba lor să facă licitaţia, a precizat Maricel Turcu, primarul comunei Andrieşeni.

 

Colectarea deşeurilor, în urmă cu un secol

 

Alţi edili spun că au adevărate probleme cu colectarea deşeurilor şi caută răspunsuri de la ADIS pentru întârzierea licitaţiilor. La Belceşti, primarul este obligat să ţină pubelele Consiliului Judeţean în spatele primăriei, sub cerul liber, de ani de zile, iar o parte din acestea au fost deja distruse. „La noi colectarea se face ca acum 100 de ani iar noi nu avem operator în momentul de faţă. Dacă iau un operator acum, sunt chemat în instanţă. Încerc să fac faţă situaţiei dar nu am bani la dispoziţie pentru asta iar oamenii arată cu degetul către primărie. Noi aşteptăm un răspuns concret de la ADIS şi încă mai cred în seriozitatea acestei instituţii. Sunt câţiva ani de când stăm la nivelul unor intenţii dar nu se întâmplă nimic. Am vorbit şi eu cu alţi primari despre asta şi situaţia mă îngrijorează, a declarat Constantin Ciobăniţă, primarul comunei Belceşti. În comuna Gorban, pubelele stau într-o cameră a căminului cultural, fiind interzistă împărţirea containerelor în comună până la desemnarea unui operator. „Noi chemăm Salubris când avem gunoi adunat. Aşteptăm de la ADIS o reacţie şi sperăm ca până la sfârşitul anului să de-a drumul la operare. Pe containerele de la CJ le ţin degeaba depozitate, chiar m-am certat cu ei din cauza asta. Noi ţinem pubelele acum într-o cameră la căminul cultural unde ne blochează spaţiul”, a spus şi Dănuţ Rotaru, primarul comunei Gorban.

 

Şefii ADIS: „Demarăm licitaţia luna viitoare”

 

Preşedintele Consiliului de Administraţie ADIS Iaşi, Romeo Olteanu, a precizat că la finalul acestei luni se vor trasa ultimele detalii pentru demararea licitaţiei. Potrivit lui, în cel mai optimist scenariu, operatorul de sortare îşi va începe activitatea până la finele acestui an. „Mai sunt de primit de la câteva comune acordurile de la Consiliile Locale şi apoi se poate da drumul la licitaţia pentru operatorul de sortare. Între timp, aceste acorduri au fost votate în toate consiliile locale, însă aşteptăm ca hârtiile să apară la noi în formă fizică. Chiar săptămâna trecută s-a aprobat ultimul acord, la Andrieşeni şi aşteptăm să îl trimită la noi. Consiliul director ADIS pentru aprobarea demarării procedurii se va întâlni pe 22 sau 23 martie. Deci luna asta se ia decizia demarării licitaţiei. Noi sperăm ca licitaţia să nu dureze foarte mult, noi sperăm să nu fie contestaţii astfel încât, în cel mai bun caz, să avem serviciul de sortare contractat până la sfârşitul anului. În cel mai rău caz, dacă ne lungim cu licitaţiile, începem sortarea de anul viitor. Toată problema şi motivul pentru care s-a întârziat este că unele comune aveau contracte cu nişte operatori mai mici şi a durat până i-am convins că nu se mai poate aşa”, a declarat Romeo Olteanu, preşedinte Consiliului de Administraţie ADIS şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

ANUNȚ SELECȚIE FIRMĂ SPECIALIZATĂ ÎN SERVICIUL ARHIVISTIC Subscrisa EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Iași, str. Zorilor nr. 11, jud. Iași, înregistrată în Registrul Societăţilor Profesionale de Practicieni în Insolvenţă sub nr. RFO II 0022/2006, Cod de Identificare Fiscală 16605670, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C. GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L, cu sediul social în: Iași, Calea Chișinăului nr. 33, bl. Constr. C1, ap. birouri, jud. Iași, înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului Iaşi sub nr. J22/108/2006, Cod de Identificare Fiscală 18291905, astfel desemnat prin Sentinţa Civilă nr. 62 din data de 30.01.2018 pronunţată de Tribunalul Iaşi, secţia II Civilă-Faliment, în dosarul nr. 4062/99/2014 (format vechi: 285/2014) primește oferte, pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 20.08.2018, orele 13.00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 20.08.2018, orele 14.00. Plata se va face după valorificarea bunurilor din patrimoniul debitoarei. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente, modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului, a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale, precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr. 137/27.09.2013 și a art. 18 indice 4, din Legea nr. 138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc. ale societăţii falite S.C. GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L, cu sediul social în Iași, Calea Chișinăului, nr. 33, bl. Constr. C1, ap. birouri, jud. Iași – în cantitate de aproximativ 8 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmează a fi primite vor fi supuse atenţiei Comitetului Creditorilor debitoarei GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L. - in faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Comitetului Creditorilor. Relații suplimentare la tel./fax 0232/220777, mail: office.is@lrj.ro, www.lrj.ro.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitorului SC BART LIV COM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 3157/103/2013 aflat pe rolul Tribunalului Neamț – Secția II Civilă, în temeiul dispozițiilor Legii 85/2006, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raportului de evaluare al bunurilor mobile – stoc de marfă compus din echipamente electrice, echipamente sanitare, instalații electrice, feronerie, etc., situate în mun. Roman, jud. Neamț, astfel: a. Preț de pornire 95% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 65.891 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 03, 10, 17 și 24.08.2018, ora 12.00; b. Preț de pornire 85% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 58.955 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 07, 14, 21 și 28.09.2018, ora 12.00; c. Preț de pornire 75% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 52.019 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 05, 12, 19 și 26.10.2018, ora 12.00. Licitațiile vor avea loc la data și ora stabilită, la biroul lichidatorului judiciar din mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr.4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, etaj 1, Cabinet nr. 13, jud. Iași, Complex de Birouri NH BUSINESS, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 100 lei; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector nr. RO26PIRB2900710925003000 deschis pe numele debitorului la Piraeus Bank – Sucursala Iași; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul: RO33PIRB2400738563001000, deschis pe numele lichidatorului judiciar la Piraeus Bank Iaşi. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în preziua licitaţei, ora 16.00. Lista completă a bunurilor mobile precum și alte informaţii suplimentare pot fi oferite la biroul lichidatorului judiciar din mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, jud. Iași, sau tel: 0744520508, 0744994490, fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com
S.C. MECANO FUC S.A. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Metalurgiei nr. 4, construcția C1, birou 9, jud. Vaslui, nr. de înreg. la Registrul Comerțului J37/748/1992, C.U.I. RO 842629 prin administrator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., desemnat prin Încheierea de ședință nr. 16/F/2016 din data de 29.06.2016, pronunţată de Tribunalul Vaslui, în dosarul nr. 1320/89/2016, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 05.10.2018, ora 13.00, la sediul administratorului judiciar din Mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, a următoarelor active: Nr. crt. – Bunuri mobile – mijloace de transport – Valoare evaluare (lei fara TVA) – Valoare pornire la licitatie (lei fara TVA) BUNURI MOBILE – MIJLOACE DE TRANSPORT - GESTIUNEA IASI: 3. – AUTOUTILITARA CATEGORIA BA SUPRASTRUCTURA DESCHISA, MARCA RENAULT VI, TIP 42AEA1/UV9A69/MIDLUM 180DCI, AN FABRICATIE 2006, NR. IDENTIFICARE VF642AEA000023396, MASA PROPRIE 4664 KG, MASA TOTAL AUTORIZATA 11990 KG, DIMENSIUNILE DE GABARIT 9545X 2500 X 3330 MM, NR, LOCURI 2, CILINDREE 4116 CMC, PUTERE 128 KW, TIP MOTOR DCI 4CJO1, SERIA MOTOR NU POATE FI POANSONATA, SURSA ENEGIE MOTORINA, TRACTIUNE SPATE, CULOARE ALB-GRI, NR. INMATRCULARE VS-05-AYG(in lista inventar este identificata ca AUTOUTILITARA RENAULT VI cu nr. inmatriculare IS-49-ARR), nr. inv. 4-0021. Stare tehnica - nefunctionala (defectiuni motor, injectoarele necesita inlocuire fiind defecte, defectiuni la sistem suspensii, ITP expirat, anvelope uzate, acumulator descarcat si nu poate fi citit kilometrajul in bord) – 18.300,00 – 13.725,00 8. – AUTOUTILITARA VOLKSWAGEN, CAROSERIA FURGON 21 USI, TIP CADDY, NR. IDENTIFICARE WV1ZZZ9KZ1R525805, AN FABRICATIE 2001, NORMA DE POLUARE EURO 3, MASA PROPRIE 1.180 KG, NR. LOCURI 2, CAPACITATE CILINDRICA 1,896 CMC, PUTERE/TURATIE 47/4200 (64 CP), SURSA DE ENERGIE MOTORINA, TRACTIUNE FATA, CULOARE ALBASTRU, NR. INMATRICULARE IS-05-HBD. Stare tehnica - nefunctionala (defectiuni motor, sistem suspensii, ITP expirat, anvelope uzate, caroseria prezinta urme de coroziune, acumulator descărcat și nu poate fi citit kilometrajul în bord). – 2.200,00 – 1.650,00 ECHIPAMENTE TEHNOLOGICE, APARATE DE MASURA SI CONTROL, MOBILIER, MATERII PRIME, OBIECTE INVENTAR etc. depozitate la sediul din mun. Vaslui, str. Metalurgiei, nr. 4, jud. Vaslui 14. – MASINA DE ALEZAT SI FREZAT AFD 100, nr. inv. 41416, stare tehnica functional; – 32.000,00 – 25.600,00 18. – MASINA DE RECTIFICAT FILET 5K 822B (URSS, TIP 5K822B, NR. 2021), nr. inv. 42697, stare tehnica functionala; – 5.000,00 – 4.000,00 19. – MASINA DE RECTIFICAT FILET 5K 822B (URSS, TIP 5K822B, NR. 1972, AN FABRICATIE 1972), nr. inv. 42662, stare tehnica functionala; – 5.000,00 – 4.000,00 20. – MASINA PRELUCRARE PRIN ELECTROEROZIUNE (ELECTROTEHNICA, TIP ROGIF20, NR. 206, AN FABRICATIE 1968), nr. inv. 42888, stare tehnica functional; – 5.000,00 – 4.000,00 22. – MASINA DE ALEZAT SI FREZAT AFD-100, nr. inv. 41924, stare tehnica functional; – 32.000,00 – 25.600,00 26. – MASINA DE GAURIT RAD Z 3063X2000, nr. inv. 41219, 1 buc.; – 4.000,00 – 3.200,00 Pentru bunurile mobile se aplica TVA. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunurilor scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 03.10.2018, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232/212231 sau e-mail vanzari@insolventa.ro; intenţia de vizitare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, până pe data de 03.10.2018, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine prin accesarea site-ul-ui www.insolventa.ro si la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: 0751083082, 0757545545, 0232/243864. Administrator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
S.C. MECANO FUC S.A. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Metalurgiei nr. 4, construcția C1, birou 9, jud. Vaslui, nr. de înreg. la Registrul Comerțului J37/748/1992, C.U.I. RO 842629 prin administrator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., desemnat prin Încheierea de ședință nr. 16/F/2016 din data de 29.06.2016, pronunţată de Tribunalul Vaslui, în dosarul nr. 1320/89/2016, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 05.10.2018, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar din Mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, a următoarelor active: Nr. activ – Denumire activ – Valoare pornire la licitaţie (lei, fără T.V.A.) Activ nr. 1.1 – Fosta Fabrica de Utilaje pentru Constructii (F.U.C.) cu teren intravilan in st. de 31.747,81 mp si cladiri industriale in sc. de 17.067,88mp, amplasate in intravilanul orasului Negresti, str. Garii, nr 48, jud Vaslui. Proprietatea este formata din spatii administrative, ateliere, spatii depozitare si alte cladiri ce sunt pretabile pentru activitati industriale si de productie. Imobilul dispune de utilitati si accesul se realizeaza direct din str. Garii beneficiind de o deschidere frontala de cca. 100 ml pe latura de Est, iar pe partea de Vest de o deschidere frontala de 223,30 ml. Fabrica se invecineaza la N cu de SC LUCEAFARUL SA, la E cu proprietate privata si Str. Garii, la S cu CFR si proprietate privata si la V cu FILATURA DE BUMBAC NEGRESTI. – 1.306.575,00 lei Activ nr. 2 – Fostul Amplasament Al Filaturii De Bumbac compus din teren intravilan in st. de 42.150,95 mp si cladiri industriale in sc. de 21.816,77 mp amplasat in intravilanul orasului Negresti, str. Garii, nr. 65 (fosta nr. 2), jud. Vaslui. Proprietatea este pretabila pentru activitati industriale, dispune de utilitati si accesul se realizeaza direct din str. Garii, beneficind de o deschidere frontala de 157,60 ml. Amplasamentul de invecineaza la N si V cu proprietati particulare si la E - Constructii SA. Împreuna cu proprietatea se vand si bunurile mobile aferente conform anexa 2, postata pe site-ul www.insolventa.ro. – 2.018.902,50 lei Activ nr. 3 – Hale si Constructii industriale in sc. de 2.889,63mp si teren in st. de 7.894 mp situate în intravilanul mun. Moinești, str. Atelierelor, nr. 148, jud. Bacău (vis-a-vis de Showroom-ul de mobila si Hexagon). Proprietatea este pretabila pentru activitati industriale, de productie si depozitare, dispune de utilitati si are deschidere frontala la str. Atelierelor (drum auto asfaltat cu doua benzi) de cca. 147 ml. Se invecineaza la S cu Pensiunea Davis si la E cu PREST SERV. Împreuna cu proprietatea se vand si bunurile mobile aferente conform anexa 3, postata pe site-ul www.insolventa.ro. – 1.346.175,00 lei Pentru alte informatii suplimentare referitoare la conditiile de participare la licitatie si aplicarea regimului TVA accesati site-ul www.insolventa.ro. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunurilor scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 03.10.2018, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232/212231 sau e-mail vanzari@insolventa.ro, intenţia de vizitare. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 03.10.2018, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar din mun. Iași, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, documentele prevăzute în Regulamentul de vânzare si caietul de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, până pe data de 03.10.2018, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: 0751083082, 0757545545, 0232/243864. Administrator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Infractor, dus după gratii
20/09/2018 12:00

Politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au pus recent in aplicare un mandat de executare a pedepsei de nouă ani de inchisoare, emis de Tribunalul Iasi pe numele unui bărbat in varstă de 5 ...

Suspectaţi de jafuri pe stradă
20/09/2018 11:00

Politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Iasi au identificat recent patru tineri si un bărbat de 37 de ani, bănuiti de comiterea infractiunilor de talhărie calificată si complicitate la talh ...

  Licitaţie de 20 milioane lei pentru traseul mănăstirilor din Botoşani
20/09/2018 10:20

  Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani a scos la licitaţie modernizarea unui drum care va avea o importanţă deosebită in strategia de promovare turistică a judeţului. Este vorba d ...

 După Caşcavalul de Săveni, a apărut şi Caşcavalul de Botoşani
20/09/2018 10:18

  „Caşcaval de Botoşani” este numele celui mai nou sortiment din portofoliul fabricii Vlăsie Company din Vlăsineşti, judeţul Botoşani, care este şi unul dintre producătorii celebrului ...

 

GRUPUL SESE, garanţia calităţii în transporturi
20/09/2018 10:09

Cu peste 3.000 de vehicule şi aproape 25 de ani de experienţă in domeniu, Grupul Sese oferă un serviciu diferenţiat de transport, oferind clienţilor soluţii flexibile, rapide şi eficiente, care le permi ...

Razie în trafic, la Târgu Frumos
20/09/2018 10:00

Agentii din cadrul Politiei orasului Targu Frumos au actionat zilele trecute pentru prevenirea accidentelor rutiere. În cadrul actiunii au fost date 51 de amenzi, in cuantum de 15.225 de lei, dintre care ...

Simulare de CUTREMUR la Iași!
20/09/2018 09:30

Un exercitiu de amploare coordonat de către reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă (ISU) Iasi are loc astăzi in zona fostei fabrici Fortus. Astfel, reprezentantii Inspectoratului de Poli ...

CELE MAI NOI PROIECTE IMOBILIARE DIN IASI  20.09.2018
20/09/2018 09:26

                   80% dintre dezvoltatorii imobiliari din judetul Iasi sunt deja partenerii nostri. Pentru o ofertă personalizată de promovare a proiect ...

Episcopia Huşilor, donaţii pentru 500 de elevi
20/09/2018 09:19

    La inceputu de an şcolar, peste 500 de elevi din judeţul Vaslui au fost beneficiarii programului „Un ghiozdan pentru noul an şcolar” al Episcopiei Huşilor. Prin acest proiect, Ep ...

Sancţionaţi din pricina lemnului
20/09/2018 09:00

Agenţii din cadrul Sectiei IV de Politie Rurală Miroslava au oprit recent, pentru control, in comuna Tibana, o autoutilitară condusă de un bărbat in varstă de 31 de ani, din comuna Mogosesti, si o autouti ...