« Inapoi

Investiţii de 600.000 la singura şcoală profesională din Botoşani

Investiţii de 600.000 la singura şcoală profesională din Botoşani#1
Mărime font - +

Deschisă în urma unui parteneriat între Primăria Vlăsineşti şi mediul de afaceri din zona Săveni, şcoala profesională din Vlăsineşti va beneficia în acest an de investiţii în valoare de 600.000 euro. Andrei Bouariu, primar interimar şi candidat la funcţia de primar al comunei Vlăsineşti, a declarat că autorităţile locale nu vor contribui cu niciun leu din bugetul comunei la acest proiect şi că toată finanţarea este obţinută prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Cum se vor cheltui banii

Prima licitaţie are o valoare de 1 milion de euro şi va avea loc pe 12 iunie. „În proiect intră şi reabilitarea unui corp de şcoală care are 100 de ani de la construcţie, dar şi construcţia unui corp nou. De asemenea, prin acest proiect, deosebit de important pentru comunitatea locală şi pentru mediul de afaceri din zonă, vom reuşi dotarea cu materiale didactic şi achiziţia de maşini şi utilaje agricole necesare unui fermier pentru ca elevii şcolii noastre să facă practic agricultură”, a declarat Andrei Bouariu.

El a precizat că din toamnă şcoala profesională din Vlăsineşti va avea trei grupe cu 75 de elevi cu specializarea mecanica agricolă.

Depunem toate eforturile pentru ca proiectul să fie implementat în această vară, până la începerea noului an şcolar”, a completat Andrei Bouariu. Elevii şcolii profesionale Vlăsineşti au locul de muncă asigurat, având în vedere parteneriatul dintre unitatea de învăţământ şi agenţii economici din zonă care se confruntă cu lipsă de personal calificat.

Alina CALINIUC

 

75

Acesta este numărul de elevi care vor învăţa la şcoala din Vlăsineşti.

Data publicarii: 19/05/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > BOTOSANI

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

 

 

editia online din 21.07.2017 - 1:47

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange