download (1)

Dimensiune font:

La mulți ani de 10 ani! De 10 ani dezvoltăm o idee, urmăm o viziune, formăm o FAMILIE!

| 07-12-2017 16:54

 Familia în definiția ei clasică are trei funcții sociale elementare:

"1. Funcția de socializare-formarea capacitătii de adaptare și motivare în conviețuirea socială.
2. Funcția economică-asigurarea materială și protejarea "copiilor" fată de lipsuri și boli.
3. Funcția politică-asigură "copiilor" o poziție legitimă în societatea existentă." (Wikipedia)


1. Open Mind în primul rand reprezintă un punct de plecare în principal pentru cei din afară reîntorși acasă, pentru "italieni" (nominativ des auzit mai ales în preajma concediilor de sărbători) persoane care, revenind în țară se găsesc în situația de a lua absolut totul de la capăt... pentru a doua oară!
Deci atunci când vorbim despre Marea Familie Open Mind Group ne referim exact la aceaste funcții de bază fundamentale pentru profilul care completează nucleul și portretul acestei firme. Colegii noștri, sunt persoane curajoase care nu au renunțat niciodată la ideea de a fi români dar care au fost nevoite să-și schimbe "casa" pentru a găsi acea oportunitate pe care nu au întâlnit-o în țara lor. După multe călătorii dus-întors Italia-România, au ales din diferite motive să revină în țară. Au regăsit după mulți ani o altă realitate, schimbată la care sunt nevoiți să se adapteze cât mai repede: din punct de vedere lucrativ, social dar și emoțional.
Suntem de 10 ani o echipă de formatori de "suflete" dincolo de experiențe profesionale!
Cine ne-a cunoscut de-a rândul anilor, cu siguranță iși amintește ca fost primit cu brațele dar și cu mintea deschise, într-o atmosferă prietenoasă propice nu numai creșterii profesionale într-un domeniu atât de competitiv ca cel al vânzărilor dar și propice creșterii personale prin integrarea psiho-sociala în noul mediu, formarea, dezvoltarea și motivarea lor ca persoane.
Mulți declară că au regăsit în Open Mind acel loc în care se simt liberi, acceptați, considerați și respectați.
Open Mind este și va fi în continuare, indiferent de creșterea tot mai pronunțată în ultimul timp a numărului de angajați prin deschiderea de noi proiecte de asistentă clienți în domeniul telecomunicațiilor și alte proiecte în Iași și alte sedii, o companie cu față umană.
Face parte din viziunea și valorile declarate, respectate și urmărite cu perseverență de membrii fondatori pe parcursul acestor 10 ani de activitate: umanitate, respect, inițiativă, comunicare, empatie, încredere, determinare, caracter.


2. Din anul 2007 suntem alături de angajații noștri și le oferim seriozitate salarială, formare continuă și posibilitate de promovare în internul companiei. În Open Mind am încercat mereu să punem accentul pe profesionalism și corectitudine. Scopul managementului performanței este de a imbunătăti performanța prin încurajarea unui proces bidirecțional, angajații putând oferi feedback managementului direct: îi incurajăm pe angajați să participe și să evidențieze lacunele în propriile abilităti sau cunoștințe pe care le consideră că le au și le dăm posibilitatea sa învețe și astfel să crească profesional și salarial în cel mai scurt timp.
Ducem în același timp o politică Șanse Egale pentru angajați având ca și obiectiv dezvoltarea și succesul firmei prin atragerea și păstrarea celor mai buni, oferind un mediu de lucru sigur la nivel financiar. Punctam performanța și asta se regăsește în alegerea operatorilor de top de a lucra cu noi de 10 ani.
Oferim de 10 ani stabilitate financiară și respect pentru performanță!
În plus credem în valoarea resurselor umane pentru că imaginea unei companii este dată de persoanele care lucrează aici. În fiecare organizație se nasc, se dezvoltă relații între persoanele care lucrează împreună. Companiile sunt în general evaluate și după capitalul uman și relațiile pe care firma a reușit să le consolideze cu proprii angajați. Fiecare angajat are propriile proiecte și nevoi pe care dorește să și le realizeze. Dacă o persoană nu se simte apreciată, înțeleasă și considerată nu va lucrea cu drag și plăcere, va fi mai puțin interesată, motivată, creativă, productivă și asta se va reflecta în rezultatele obținute de companie. De aceea Open Mind acordă o mare atenție, relațiilor instaurate între companie și angajator precum și între angajați. În toți acești ani am oferit programe suplimentare de motivare a angajaților în domeniul sănătate, wellness, timp liber, încercând să menținem balanța între muncă și timpul alocat pentru familie: flexibilitate orar, programe asistentă medicală privată, concursuri cu premii în timp liber, centre recreative în internul companiei, programări saloane de cosmetică, petreceri anuale și teambuilding-uri etc.

3. Integrarea psiho-socio-profesională a noilor angajați este un capitol important în manualul nostru de organizare internă pentru că sprijinind noii angajați în familiarizarea cu noile condiții de muncă, facilitând acomodarea lor cu grupul și construirea unei atmosfere de siguranță, confidențialitate și de afiliație, vor căpăta încredere în sine aspect care este cheia sucesului în domeniul nostru de activitate.
În plus, în rezultatele cercetărilor psihologice s-a ajuns la concluzia că dintre sentimentele cele mai importante pentru om, unul este recunoașterea celorlalți. Astfel, în relațiile informale, cu colegii, se impune principiul „comporta-te așa cum tu, la rându-ți ai dori ca ceilalți să se comporte cu tine." Fiecare angajat se simte astfel parte dintr-un întreg, un nucleu, un grup, o familie și exact ca într-o familie, chiar dacă ne mai supăram sau câteodată ne mai certăm totuși rămânem împreună!
De 10 ani în Open Mind sentimentul acesta de apartenență și afiliație este motorul secret care menține în top această firmă "micuță"(în ochii unora) dar care între timp a devenit mare, cuprinzând peste 250 de angajați multumiți în Iași, Brașov, Botoșani, Suceava!


Mulțumim astazi tuturor celor care au participat activ la construirea acestei firme:
celor care lucrează cu noi dar mai ales celor care nu mai lucrează cu noi, pentru că ne-au învățat și motivat să devenim mai buni pentru cei care urmează să vina:


OPEN MIND OPEN DOORS, LA MULȚI ANI DE 10 ANI!

Loading...

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

ANUNŢ Privind organizarea, la data de 11.07.2018 ora 11, a selecţiei de oferte în vederea desemnării unor evaluatori în vederea efectuării rapoartelor de evaluare a bunurilor imobile şi mobile ale debitoarei Subscrisa CASA DE INSOLVENŢĂ A&B SPRL, în calitate de lichidator judiciar al SC OPEN SERVICE SA IAŞI, anunţă organizarea, la data de 11.07.2018 ora 11 a selectie de oferte în vederea desemnării a 2 evaluatori (unul pentru evaluarea bunurilor imobile şi unul pentru evaluarea bunurilor mobile ale debitoarei) care să efectueze rapoartele de evaluare a bunurilor imobile şi mobile ale debitoarei. Bunurile imobile constau în teren şi cladiri situate în Iaşi, Calea Chişinăului nr. 45 iar bunurile mobile constau în utilaje, autoturisme şi stoc de marfă (piese auto). Ofertele vor fi depuse în plic la sediul lichidatorului judiciar în Iaşi, str. A. Panu nr. 13-15 mezanin sau trimise prin fax la nr. 0232/211090 cel mai târziu până la data de 10.07.2018 ora 16. În ofertă se va menţiona onorariul solicitat de evaluator şi perioada de execuţie a lucrării. Desemnerea ofertei câştigătoare va avea loc la data de 11.07.2018 ora 11 la sediul lichidatorului. Criteriile de desemnare a ofertelor câştigătoare atât pentru evaluarea bunurilor imobile cât şi pentru evaluarea bunurilor mobile sunt: onorariul cel mai mic solicitat de evaluator – 20 de puncte maxim şi perioada ce mai scurtă de execuţie a lucrărilor – 10 puncte maxim. Lichidator Judiciar, Casa de Insolvenţă A&B SPRL.
S.C. MECANO FUC S.A. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Metalurgiei nr. 4, construcția C1, birou 9, jud. Vaslui, nr. de înreg. La Registrul Comerțului J37/748/1992, C.U.I. RO 842629 prin administrator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., desemnat prin Încheierea de ședință nr. 16/F/2016 din data de 29.06.2016, pronunţată de Tribunalul Vaslui, în dosarul nr. 1320/89/2016, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 18.07.2018, ora 13.00, la sediul administratorului judiciar din Mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, a următoarelor active: Nr. crt. – Bunuri mobile – Mijloace de transport – Valoare pornire la licitaţie (lei fără TVA) BUNURI MOBILE – MIJLOACE DE TRANSPORT - GESTIUNEA IAŞI: – TRACTOR UTB, TIP U825, NR. IDENTIFICARE ROPHCCM3790004, MASA PROPRIE 4.310 KG, TOTAL MAX. AUTORIZATĂ 5.860 KG, NR. LOCURI 1, CAPACITATE CILINDRICĂ 4400 CMC, PUTERE/TURAŢIE 55/2200 (75 CP), SURSA DE ENERGIE MOTORINĂ, NR. AXE 2, TRACŢIUNE SPATE, CULOARE ROŞU-NEGRU, AN FABRICAŢIE 2012, nr. inv. 3550. Stare tehnica - funcţional – 37.760,00 3. – AUTOUTILITARĂ CATEGORIA BA SUPRASTRUCTURĂ DESCHISĂ, MARCA RENAULT VI, TIP 42AEA1/UV9A69/MIDLUM 180DCI, AN FABRICAŢIE 2006, NR. IDENTIFICARE VF642AEA000023396, MASA PROPRIE 4664 KG, MASA TOTAL AUTORIZATĂ 11990 KG, DIMENSIUNILE DE GABARIT 9545X 2500 X 3330 MM, NR, LOCURI 2, CILINDREE 4116 CMC, PUTERE 128 KW, TIP MOTOR DCI 4CJO1, SERIA MOTOR NU POATE FI POANSONATĂ, SURSA ENEGIE MOTORINĂ, TRACŢIUNE SPATE, CULOARE ALB-GRI, NR. ÎNMATRCULARE VS-05-AYG (în lista inventar este identificată ca AUTOUTILITARĂ RENAULT VI cu nr. înmatriculare IS-49-ARR), nr. inv. 4-0021. Stare tehnica - nefuncţională (defecţiuni motor, injectoarele necesită înlocuire fiind defecte, defecţiuni la sistem suspensii, ITP expirat, anvelope uzate, acumulator descărcat şi nu poate fi citit kilometrajul în bord) – 14.640,00 8. – AUTOUTILITARĂ VOLKSWAGEN, CAROSERIA FURGON 21 UŞI, TIP CADDY, NR. IDENTIFICARE WV1ZZZ9KZ1R525805, AN FABRICAŢIE 2001, NORMA DE POLUARE EURO 3, MASA PROPRIE 1.180 KG, NR. LOCURI 2, CAPACITATE CILINDRICĂ 1,896 CMC, PUTERE/TURAŢIE 47/4200 (64 CP), SURSA DE ENERGIE MOTORINĂ, TRACŢIUNE FAŢĂ, CULOARE ALBASTRU, NR. ÎNMATRICULARE IS-05-HBD. Stare tehnică - nefuncţională (defecţiuni motor, sistem suspensii, ITP expirat, anvelope uzate, caroseria prezintă urme de corozie, acumulator descărcat şi nu poate fi citit kilometrajul în bord) – 1.760,00 BUNURI MOBILE – MIJLOACE DE TRANSPORT - GESTIUNEA MOINEȘTI: 11. – AUTOÎNCĂRCĂTOR TIH, nr. inv. 400040. Stare tehnică - funcţional – 5.584,00 13. – REMORCĂ COMPA, CAROSERIE CAMION, TIP SELECT 300 AE, NR. IDENTIFICARE UVP103SUCXNAE0068, MASA PROPRIE 150 KG, TOTAL MAX. AUTORIZATĂ 500 KG, DIMENSIUNI DE GABARIT 2860*1538*1426 (L*l*h), TRACŢIUNE FĂRĂ, CULOARE ROŞIE, AN FABRICAŢIE 1999, NR. DE IDENTIFICARE BC-80-EKR – 1.200,00 Pentru bunurile mobile se aplică TVA. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunurilor scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 16.07.2018, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232/212231 sau e-mail vanzari@insolventa.ro; intenţia de vizitare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, până pe data de 16.07.2018, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine prin accesarea site-ul-ui www.insolventa.ro si la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: 0751083082, 0757545545, 0232/243864. Administrator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Iaşul, din nou în cursă pentru Capitala Tineretului
18/07/2018 17:45

 Bistriţa, Braşov, Iaşi şi Roman sunt cele patru oraşe care au intrat in cursa pentru titlul de Capitala Toneretului din Romania, ediţia 2019-2020. Aceasta este cea de-a patra ediţie a programului, ...

Palatul Beldiman, expertizat pentru consolidare
18/07/2018 17:43

 Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi a publicat caietul de sarcini pentru atribuirea contractului de prestări servicii in vederea efectuării unei Expertize Tehnice pentru consolidarea Corpului B al ...

10% dintre candidaţii la definitivat au renunţat la examen
18/07/2018 17:37

 22 de viitori profesori au ieşit din sală cand au văzut subiectele 413 de cadidaţi aşteaptă rezultatele examenului care le va atesta calitatea de dascăl in reţeua şcolară ieşeană. Ieri, aceş ...

Şi-a tăiat venele după ce a făcut sex cu sute de bărbaţi
18/07/2018 16:28

 Minora a fost păcălită de un individ care practica proxenetismul alături de fratele şi tatăl său. După ce a ajuns la domiciliul acestuia, adolescenta a fost sechestrată două luni, timp in care a ...

 

Razie în traficul din Iaşi
18/07/2018 12:00

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au organizat zilele trecute o acţiune pentru combaterea accidentelor produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor. Au fost date 24 de amenzi, in va ...

În bucluc, din cauza armelor
18/07/2018 11:00

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat recent in judeţul Iaşi, pentru verificarea respectării prevederilor Legii privind regimul armelor şi muniţiilor ...

  Taxe şi impozite majorate la Oneşti
18/07/2018 10:34

  Consilierii oneşteni au aprobat, la ultima şedinţă, proiectul de hotărare privind indexarea taxelor şi impozitelor locale aferente anului 2019 cu un coeficient de 1,3%, care reprezintă indicele ...

Cu dosar penal, din pricina permisului
18/07/2018 10:00

Agenţii din cadrul Poliţiei oraşului Harlău au oprit ieri pentru control un autoturism condus de un tanăr de 26 de ani, din comuna Belceşti, pe DE 58 Scobinţi. În urma verificărilor in baza de dat ...

Bacaul nu are apa la robinet de 5 zile. Locuitorii au blocat o trecere de pietoni in semn de protest
18/07/2018 09:44

O trecere de pietoni din Bacau a fost blocata de mai multe persoane care protesteaza fata de faptul ca orasul a ramas fara apa rece de sambata. Protestatarii s-au adunat in fata Primariei Bacau, au blocat stra ...

  Medicii stomatologi fug de Vaslui
18/07/2018 09:33

  Consiliul Judeţean Vaslui va organiza o nouă licitaţie pentru concesionaree spaţiilor de cabinete medicale din Centrul stomatologic de langă Copou. La prima licitaţie nu a venit nimeni, cu toate c ...