« Inapoi

După ce a recunoscut totul,

Magistrat, condamnat pentru trafic de influenţă!

Magistrat, condamnat pentru trafic de influenţă!#1
Mărime font - +

Un fost judecător a primit o pedeapsă cu suspendare, pentru trafic de influenţă * acesta a decis să-şi recunoască faptele în faţa procurorilor DIICOT

Un fost judecător a primit o pedeapsă din partea colegilor de breaslă. Astfel, Tribunalul Iaşi a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Viorel Maftei cu procurorii DIICOT. „Instanţa condamnă inculpatul Maftei Viorel, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, la pedeapsa de trei ani de închisoare, cu suspendare”, au spus magistraţii ieşeni. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la instanţa superioară.

Cum a izbucnit scandalul

La finele anului trecut, procurorii DIICOT au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Viorel Maftei, fost preşedinte al Judecătoriei Paşcani, acum aflat la pensie.

Maftei a fost acuzat ca a intervenit pe lângă un magistrat de la Curtea de Apel Iaşi, pentru „rezolvarea unui dosar în care erau implicaţi doi acuzaţi.

Conform anchetatorilor, în ianuarie 2015, cei doi inculpaţi au fost condamnaţi de Curtea de Apel Iaşi la câte trei ani de închisoare, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Având în vedere faptul că cei doi urmau să fie încarceraţi, aceştia ar fi pus la cale un plan care să le asigure în primul rând o viata cât mai uşoară în penitenciar, precum şi liberarea cât mai rapidă, spun procurorii.

Anchetatorii au adăugat că cei doi acuzaţi au depus la Curtea de Apel Iaşi o contestaţie în anulare, după care ar fi făcut demersuri pentru a-l influenţa pe judecătorul căruia i se repartizase acea contestaţie.

Acuzaţii ar fi decis iniţial să-l abordeze direct pe judecătorul ieşean, deplasându-se la domiciliul acestuia, pentru a-i oferi suma de 200.000 de lei şi a obţine o soluţie favorabilă. Dar aceştia au renunţat la abordarea directă a judecătorului şi au decis să ia legătura cu Viorel Maftei, fost preşedinte al Judecătoriei Paşcani şi, ulterior, al Judecătoriei Târgu Neamţ, conform reprezentanţilor DIICOT. Acuzaţii au luat, astfel, în calcul faptul că Viorel Maftei ar fi lucrat împreună cu judecătorul ieşean. Ciprian NEDELCU

Data publicarii: 17/02/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > IASI

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

Horoscop 28 iunie 2017

Horoscop 28 iunie 2017

 BERBEC: Veselia şi cheful de aventuri de care dai dovada te vor face remarcat(...)
Oportunități de lucru în Danemarca

Oportunități de lucru în Danemarca

 Din ce in ce mai multe persoane aleg să muncească pentru o perioadă în(...)
Primul Război Mondial reflectat în presa vremii. Ziarul „Evenimentul” acum 100 de ani " 28 iunie 1917 GALERIE FOTO

Primul Război Mondial reflectat în presa vremii. Ziarul „Evenimentul” acum 100 de ani – 28 iunie 1917 GALERIE FOTO

 Astăzi a avut loc înmormântarea medicilor francezi Dubois, Clunet şi(...)

 

 

 

editia online din 28.06.2017 - 18:46

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange