« Inapoi

Medicul care şi-a drogat copiii este aşteptat la psiholog

Medicul care şi-a drogat copiii este aşteptat la psiholog#1
Medicul care şi-a drogat copiii este aşteptat la psiholog#1Medicul care şi-a drogat copiii este aşteptat la psiholog#2Medicul care şi-a drogat copiii este aşteptat la psiholog#3
Mărime font - +

Întâlnirea ar trebui să aibă loc astăzi * la cabinetul psihologului vor trebui să ajungă atât părinţii, cât şi cei doi copii cărora li s-a administrat morfină şi diazepam * mama celor doi este medic, iar tatăl este şeful Serviciului de Descarcerare de la SMURD

 


 

Cei doi fraţi care au ajuns la spital drogaţi cu diazepam şi morfină vor rămâne în familie. Potrivit unor surse, instanţa de judecată a respins cererea Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) privind preluarea copiilor în regim de urgenţă, până la clarificarea situaţiei. Informaţia nu a fost confirmată de conducerea instituţiei. Purtătorul de cuvânt al direcţiei, Nicoleta Daneliuc, ne-a declarat că vineri după-amiază nu ajunsese răspunsul oficial al instanţei. Pe de altă parte, Daneliuc a spus că astăzi sunt aşteptaţi la sediu atât cei doi copii, cât şi părinţii lor pentru consiliere psihologică.

Mama, principalul suspect

Scandalul a pornit pe 7 martie când la sediul DGASPC Suceava a ajuns o sesizare ani din care reiese că adolescenţilor de 11 şi 15 ani li se administra morfină şi benzodiazepină, care este substanţa activă a unui calmant puternic. Mama celor doi minori este şefa Centrului Medical judeţean al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Adriana Loreana Bârleanu, iar tatăl este şeful Serviciului de descarcerare de la SMURD. „Pe 7 martie, la sediul instituţiei s-a primit o sesizare anonimă cu privire la doi copii minori asupra cărora plana suspiciunea că li se administrează diverse substanţe. Specialiştii din cadrul Direcţiei au luat legătura cu părinţii care au înţeles că este necesară colaborarea în acest caz”, Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt al DGASPC.

La îndemnul Direcţiei de Asistenţă Socială, mama şi-a dus copiii la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” pentru recoltarea probelor toxicologice. Este vorba despre probe de urină. Urmează să li se recolteze şi probe de sânge. „La UPU s-au recoltat analize toxicologice din urină şi s-au evidenţiat a fi pozitive la morfină şi benzodiazepină”, a spus Liviu Cârlan, şeful UPU Suceava.

Copiii erau somnoroşi la şcoală

Primii care au observat modificările de comportament ale celor doi copii sunt profesorii de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”. „S-au mutat la noi la şcoală în toamna anului trecut. Aveau rezultate bune. Am fost bucuroşi să-i integrăm în colective. În noiembrie, profesorii de la clasă au sesizat că randamentul lor a scăzut, mai ales la cel mai mare. Era somnoros şi obosit. Mama copiilor ne-a spus că cerinţele şcolii sunt prea mari, copiii stau mult seară ca să înveţe şi din acest motiv randamentul este scăzut”, a declarat Renato Tronciu, directorul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.

Între timp, mama şi-a mutat copiii la o altă şcoală din municipiul Suceava. Pe de altă parte, pentru că probele toxicologice au arătat că celor doi minori li s-a administrat morfină şi benzodiazepină, Direcţia de Asistenţă Socială a sesizat instanţa de judecată, solicitând ca cei mici să fie preluaţi în regim de urgenţă până la clarificarea situaţiei.

A început ancheta penală

Specialiştii spun că morfina se administrează doar în cazuri excepţionale, când pacientul are dureri foarte mari, în general la bolnavii de cancer. Apoi benzodiazepinele se administrează şi în cazul bolnavilor de epilepsie. Pentru că cele două substanţe au regim special, Poliţiştii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate au deschis un dosar de cercetare penală in rem în acest caz. Pe de altă parte, am încercat să obţinem un punct de vedere de la mama celor doi minori, dar nu am reuşit să dăm de ea. Şefa Centrului Medical Judeţean al Inspectoratului de Poliţie Suceava şi-a luat concediu medical.

Oana ŞLEMCO

 

S-au recoltat analize toxicologice din urină şi s-au evidenţiat a fi pozitive la morfină şi benzodiazepină” - Liviu Cârlan, şeful UPU Suceava

Data publicarii: 20/03/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > SUCEAVA

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

S-a aflat în sfârșit adevărul: ce a declanșat INCENDIUL de la Bamboo

S-a aflat în sfârșit adevărul: ce a declanșat INCENDIUL de la Bamboo

 După tragedia din Clubul Colectiv, istoria era pe punctul să se repete în(...)

 

 

editia online din 22.07.2017 - 1:29

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange