chirica  mihai  2517_n

Dimensiune font:

MIHAI CHIRICA raportul de activitate pe anul 2017 DOCUMENTE

| 22-04-2018 19:00

 Dragi ieșeni,

Anul 2017 a fost unul încărcat din punct de vedere administrativ și politic, un an al proiectelor, dar și al provocărilor, un an în care, în pofida dificultăților, ne-am recăpătat demnitatea și mândria de Capitală a Moldovei.

În anul 2017 mai multe analize efectuate de experți au plasat Iașul printre cele mai dinamice și mai creative orașe ale României. Și nu numai! Astfel, potrivit Băncii Mondiale, Iașul - la fel ca unele dintre marile orașe din Ardeal -, a avut un ritm de creștere economică superior celui înregistrat de Singapore în perioada sa de boom economic. De asemenea, într-o gală europeană organizată în Polonia, Iașul a câștigat premiul „Emerging City of the Year“, fiind declarat orașul anului 2017 pentru dezvoltarea industriei IT & Outsourcing din Europa Centrală şi de Est.

Iașul stă foarte bine și în topul celor mai eficiente orașe din România. Într-un top prezentat de UrbanizeHub, care s-a bazat în principal pe cât de mult s-au transformat fizic în ultimii ani orașele din România, Iașul a ieșit pe un onorant loc 3. Orașul este considerat un top-performer în absorbția de fonduri europene, raportul subliniind faptul că „dacă te plimbi prin oraș, la fiecare 5 metri dai de o intervenție făcută cu bani europeni.”
În plus, într-un raport al Institutului Național de Statistică, Iașul este considerat un oraș din ce în ce mai atrăgător pentru românii din toate provinciile istorice, care îl plasează printre destinațiile favorite în ceea ce privește stabilirea reședinței. De altfel, faptul că Iașul – al doilea oraș al României ca populație, după București – s-a distanțat, din punctul de vedere al numărului de locuitori, de Timișoara, Cluj-Napoca și Constanța este o dovadă clară în acest sens. Mai mult, Iașul apare de fiecare dată în topul orașelor din România în care se trăiește cel mai bine (pornind de la percepția pe care o au locuitorii asupra costului vieții); dar și că zona Copou a fost apreciată drept cartierul cu cele mai bune facilități educaționale din întreaga țară!

Deși accept că unele topuri conțin și criterii subiective, un lucru este absolut clar: suntem pe calea cea bună! Iașul se dezvoltă, se transformă într-un oraș trepidant, tot mai atrăgător pentru tineri și pentru oamenii de afaceri.
Atuurile noastre sunt binecunoscute: avem o Școală de excepție, care formează specialiști în toate domeniile, un mediu cultural vibrant, suntem o capitală medicală recunoscută internațional, deținem o industrie IT valoroasă și în continuă expansiune și oferim facilități pentru oricine dorește să investească în orașul nostru. Viitorul parc industrial pe care îl vom construi pe platforma Fortus va fi un exemplu de cum putem dezvolta Iașul recapacitând o veche și distrusă zonă industrială.

În anul care a trecut mi-am respectat promisiunea de a deschide Primăria către cetățeni, comunicând permanent cu ieșenii și încercând să rezolv cât mai multe dintre problemele pe care aceștia le-au semnalat. Am supus dezbaterii publice o serie de proiecte de interes general și am transparentizat activitatea administrației locale. Am invitat permanent ieșenii să se implice în stabilirea agendei Primăriei, am ținut mereu cont de propunerile și proiectele venite din partea Dumneavoastră, am investit în domeniile de bază ale infrastructurii și am asigurat funcționarea orașului la parametri optimi.

Din păcate, problemele pe care le-am întâmpinat în anul 2017 - căci au fost și destule probleme! - au ținut mai ales de Guvern și de parlamentarii Iașului. Așa cum am mai declarat, cabinetele lui Liviu Dragnea din fruntea țării au pus Iașul, ca și întreaga regiune de Nord-Est, pe lista neagră a statului privind investițiile. De asemenea, multe dintre deciziile guvernanților, mai ales din zona fiscalității, ne-au afectat și ne vor afecta nivelul veniturilor de la bugetul local. La rândul lor, aleșii Iașului nu ne-au ajutat deloc, una promițând în campania electorală și cu totul altceva votând în Parlament!

În pofida acestor lovituri nemeritate primite din partea celor care ar fi trebuit să lupte pentru proiectele Iașului, în acest moment, orașul se îndreaptă în direcția cea bună. Știu, mai sunt multe proiecte de realizat, dar ne aflăm la începutul unei noi abordări în administrația locală, iar reușitele înregistrate într-o perioadă scurtă îmi dau încredere că, împreună, putem dezvolta orașul. Așa cum am promis, grație acestor eforturi comune, Iașul se schimbă în bine!

Vă invit să citiți/descărcați raportul meu de activitate pe anul trecut, în varianta sa extinsă, de aici: 

 

 


http://www.primaria-iasi.ro/…/1522406272-Raportul%20de%20ac…

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

ANUNȚ SELECȚIE FIRMĂ SPECIALIZATĂ ÎN SERVICIUL ARHIVISTIC Subscrisa EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Iași, str. Zorilor nr. 11, jud. Iași, înregistrată în Registrul Societăţilor Profesionale de Practicieni în Insolvenţă sub nr. RFO II 0022/2006, Cod de Identificare Fiscală 16605670, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C. GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L, cu sediul social în: Iași, Calea Chișinăului nr. 33, bl. Constr. C1, ap. birouri, jud. Iași, înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului Iaşi sub nr. J22/108/2006, Cod de Identificare Fiscală 18291905, astfel desemnat prin Sentinţa Civilă nr. 62 din data de 30.01.2018 pronunţată de Tribunalul Iaşi, secţia II Civilă-Faliment, în dosarul nr. 4062/99/2014 (format vechi: 285/2014) primește oferte, pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 20.08.2018, orele 13.00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 20.08.2018, orele 14.00. Plata se va face după valorificarea bunurilor din patrimoniul debitoarei. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente, modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului, a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale, precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr. 137/27.09.2013 și a art. 18 indice 4, din Legea nr. 138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc. ale societăţii falite S.C. GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L, cu sediul social în Iași, Calea Chișinăului, nr. 33, bl. Constr. C1, ap. birouri, jud. Iași – în cantitate de aproximativ 8 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmează a fi primite vor fi supuse atenţiei Comitetului Creditorilor debitoarei GARDIAN PRIVAT SECURITY S.R.L. - in faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Comitetului Creditorilor. Relații suplimentare la tel./fax 0232/220777, mail: office.is@lrj.ro, www.lrj.ro.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE S.C. VINI COM COPOU S.R.L. Iași, prin administrator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., numit potrivit Încheierii nr. 171/19.07.2017, pronunţată de Tribunalul Iași, în dosarul nr. 5373/99/2017, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014 și ale hotărârilor adunării creditorilor din data de 20.06.2018, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, la data de 01.10.2018, orele 12.00, la sediul administratorului judiciar din Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, a următoarelor categorii de stocuri: Nr. crt. – Active propuse spre valorificare – Cantitate – Preţ unitar pe buc./litru (lei, cu T.V.A. inclus) – Valoare de pornire a licitaţiei (lei, fără T.V.A.) 4. – RIESLING ITALIAN DOC – vin vrac* – 16.828 litri – 2,00 lei/litru – 33.656,00* * În cazul în care acest activ nu se va valorifica la prețul din prezenta publicație de vânzare, în cadrul aceleiași licitații el va putea fi valorificat la cel mai mare preț oferit, cu condiția să nu fie derizoriu. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 28.09.2018, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina nr. 82, jud. Iași. Pentru participarea la licitaţie, potenţialii cumpărători trebuie să depună la sediul administratorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina nr. 82, jud. Iași, până la data de 28.09.2018, ora 12.00, documentele prevăzute în publicația de vânzare ce poate fi vizualizată pe site-ul www.insolventa.ro. Accesul direct la activul oferit la vânzare se face cu programare şi este condiţionat de semnarea unui Protocol de vizitare a activului care cuprinde clauze de confidenţialitate. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232/212231 sau e-mail vanzari@insolventa.ro intenţia de vizitare. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0749244377, 0755132471, 0232/243864.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE S.C. Util Store S.R.L. C.U.I. 26185417, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.-Filiala Suceava, numit conform Sentinței nr. 309/03.04.2015, pronunţată de Tribunalul Suceava în dosarul nr. 3845/86/2014*, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006 și ale H.A.C. din 28.03.2017, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, la data de 10.10.2018, orele 14.00, a activului: Restaurant și pensiune Luxor*** (Sc 309 mp, suprafața desfășurată 716 mp, amplasate pe un teren intravilan curți construcții 418 mp, la ieșirea din com. Marginea spre Sucevița, jud. Suceava, vis-a-vis de Muzeul de ceramică neagră Marginea), împreună cu mobilier restaurant, echipament profesional bucătărie, alte bunuri mobile. Proprietatea imobiliară este de tip P+1E+M, cu finisaje de înaltă calitate, mobilier, aer condiționat și sistem de ventilație a aerului. Restaurantul are o capacitate de 300 locuri, mobilier și echipament profesional pentru bucătărie. Spațiul de cazare este la mezanin, format din 2 apartamente și o cameră dublă fiecare cu baie proprie. Proprietatea dispune de rețea alimentare apă și canalizare în regie proprie, rețea energie electrică de la rețea locală, două boilere electrice, centrală termică și are o deschidere frontală la DN 17A de 16 mp. Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.) - 479.412,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 09.10.2018, ora 12.00, la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina nr. 82, jud. Iași. Poate participa la licitație orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 09.10.2018, orele 14.00, toate documentele prevăzute în caietele de sarcini care se pot procura de la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 09.10.2018, ora 12.00. Relaţii suplimentare se pot obţine: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. la telefoanele: 0749244377, 0757545545, 0232/243864. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.-Filiala Suceava
Publicaţie de vânzare bun mobil SC Sanrotex SRL LD Expert Grup IPURL, lichidatorul judiciar al SC Sanrotex SRL, Sat Hemeius, com. Hemeius, jud. Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, vinde prin licitaţie publică următorul activ: 1. Bun mobil: Maşină de împachetat RVE 210 – preţ 8.882 lei. Preţul nu conţine TVA. Licitaţiile vor avea loc în datele de 28 septembrie 2018, 12 şi 26 octombrie, ora 11.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: a.cerere de participare la licitaţie; b.dovada achitãrii cauţiunii - 10% din valoarea bunului licitat, fără TVA; c.dovada achitãrii taxei de participare – 500 lei; d.dovada achitãrii caietului de sarcini în valoare de 500 lei; e.documentele care atestă identitatea şi calitatea participantului la licitaţie, după cum urmează: actele de identificare ale persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxele se vor achita în contul nr. RO31BTRL00401202439798XX, cont deschis pe numele debitoarei SC Sanrotex SRL la Banca Transilvania SA. Înscrierile se fac la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacau cu o zi ȋnainte de data desfăşurării licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit, 5 zile de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunului, care va fi scos din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Informaţii lichidator judiciar la numerele de telefon 0746153363, 0745630037. Lichidator judiciar LD Expert Grup IPURL Practician în insolvenţă Lazăr Dumitru
FOTO: Crimă la Şipote! Şi-a ucis soţia pentru că dorea să plece la muncă în străinătate
23/09/2018 17:17

Un bărbat de 45 de ani a fost dus la audieri ieri după-amiază, după ce soţia acestuia a fost găsită decedată. Anchetatorii au precizat faptul că, ieri, in jurul orei 14, bărbatul, Daniel Rom ...

Drumarii din toată ţara au studiat drumul Târgu Frumos – Botoşani
23/09/2018 17:15

* Congresul Naţional de Drumuri şi Poduri de la Iaşi s-a incheiat cu o vizită tehnică organizată pe DN 28B, pe tronsonul Targu Frumos – Botoşani, ce urmează a fi reabilitat in perioada următoare ...

Jandarmi huiduiti la un meci dupa ce au cerut inlaturarea unor bannere cu mesajul
23/09/2018 14:16

 Jandarmii care au asigurat masurile de ordine la partida de Liga I Politehnica Iasi - FC Dinamo Bucuresti au fost huiduiti de catre suporteri dupa ce au cerut renuntarea la mai multe bannere ale galeriei ...

 Peste 20 de șoferi prinși băuți la volan, în week-end
23/09/2018 14:15

      Peste 20 de soferi au fost prinsi băuti la volan, in week-endul care a trecut după ce zeci de echipaje de politie au făcut filtre pe drumurile din judetul Suceava. Tuturor celor ...

 

 „Am luat bătaie! Şi? O să retrogradăm. Şi?”
23/09/2018 13:53

  Finanţatorul echipei FC Botoşani, omul de afaceri Valeriu Iftime, a declarat, după infrangerea pe teren propriu in faţa Concordiei Chiajna, că fotbalul trebuie tratat ca un sport in care se pot i ...

  Accident cu doi morţi şi un rănit pe DN 2
23/09/2018 13:52

    Accident cumplit ieri dimineaţă pe DN 2, in localitatea băcăuană Gheorghe Doja, in urma căruia două femei au murit şi un tanăr a fost rănit. La locul evenimentului s-au deplasat o auto ...

Jandarmii ieşeni, huiduiţi pe stadionul din Copou
23/09/2018 13:02

* atat fanii ieşeni, cat şi cei ai echipei Dinamo Bucureşti au huiduit intervenţia forţelor de ordine pentru inlăturarea bannerelor „Moldova vrea autostradă” Jandarmii care au asigurat măsu ...

De la parastas, la spital
23/09/2018 12:55

* şase oameni au ajuns la spital cu toxiifecţie alimentară, după ce au participat la o pomenire Şase persoane au ajuns la Spitalul Harlău, din judeţul Iaşi, după ce au participat la o pomenire, in loc ...

Iaşul va fi capitala muzicii bizantine
23/09/2018 12:26

    În perioada 26-30 septembrie, Iaşul va fi gazda celei de-a doua ediţii a Festivalului de Muzică Bizantină. Timp de cinci zile, unele dintre cele mai cunoscute coruri de muzică bizanti ...

Ritmuri astrale, la echinocţtiul de toamnă
23/09/2018 12:19

    În energia echinoctiului, care are loc pe 23 septembrie, a avut loc la Iasi prima sesiune de toamnă a simpozionului de astrologie „Ritmuri Astrale”. „Am derulat un semin ...