« Inapoi

Patru noi cazuri de rujeolă

Patru noi cazuri de rujeolă#1
Mărime font - +

Bolnavii au vârste cuprinse între 2 şi 37 de ani 

 De la începutul acestei luni, în judeţul s-au înregistrat patru cazuri de rujeolă. Asta după ce în judeţul Bacău, în 2016, au fost confirmate patru cazuri, iar în primele şase luni ale acestui an nu a mai apărut niciunul. „Începând cu data de 3 iulie şi până în prezent, la nivelul judeţului Bacău, s-au confirmat 4 cazuri de rujeolă, la persoane cu vârste cuprinse între 2 şi 37 de ani”, a spus Anda Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău.
Medicii au atras atenţia în repetate rânduri cu privire la importanţa vaccinării copiilor, mai ales că România se confruntă deja cu o epidemie de rujeolă. „În luna iunie s-au vaccinat cu vaccin ROR un număr total de 4.732 de copii, iar la nivelul judeţului mai existau 1.331 de doze. Menţionăm că, instituţia noastră va primi de la Ministerul Sănătăţii, pe parcursul acestei săptămâni, 11.280 de vaccinuri ROR”, a mai spus Anda Dumitrescu.
7.600 de cazuri la nivel naţional
Tot pentru limitarea extinderii acestei epidemii, la nivel naţinal a fost organizată o campanie suplimentară de vaccinare cu ROR a copiilor nevaccinaţi şi incomplet vaccinaţi, iar la chemarea specialiştilor au răspuns într-un final şi părinţi care iniţial au spus un „Nu” hotărât vaccinării.
Potrivit unei situaţii prezentate la sfârşitul lunii mai de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile cu rezultatele acestei campanii, judeţul Bacău apare cu o rată de vaccinare a copiilor cu vârste de 9-11 luni de 40.9%, iar la cei cu vârste între 1 şi 4 ani, care nu mai fuseseră vaccinaţi cu ROR, rata de vaccinare era de 67.7%. La copiii cu vârste între 5 şi 9 ani, care nu au mai fost vaccinaţi, rata era de 82.5%, iar la cei care aveau o doză administrată rata a fost de 59.2%. De la debutul epidemiei de rujeolă, în septembrie anul trecut, şi până în prezent, s-au înregistrat peste 7.600 de cazuri de îmbolnăvire, în 41 de judeţe, şi 31 de decese. Florin CRĂCIUN

31
Acesta este numărul deceselor la nivel naţional cauzate de rujeolă.

Data publicarii: 17/07/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > BACAU

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

S-a aflat în sfârșit adevărul: ce a declanșat INCENDIUL de la Bamboo

S-a aflat în sfârșit adevărul: ce a declanșat INCENDIUL de la Bamboo

 După tragedia din Clubul Colectiv, istoria era pe punctul să se repete în(...)

 

 

editia online din 22.07.2017 - 1:34

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange