Politicienii ieşeni s-au mutat pe reţelele de socializare

default

Dimensiune font:

| 20-11-2018 00:00

Nu eşti un politician în adevăratul sens al cuvântului dacă nu eşti activ şi pe reţelele de socializare. Tot mai mulţi au înţeles potenţialul acestora şi nu au stat prea mult pe gânduri pentru a-şi face conturi, în mod special în perioada campaniilor electorale. Aceste instrumente de comunicare au un rol tot mai important în comunicarea politică, iar politicienii ieşeni au învăţat să profite (şi) de ele, folosindu-le din plin, de multe ori chiar şi pentru a face declaraţii oficiale (care în anii trecuţi erau făcute numai prin intermediul presei).

În perspectiva proceselor electorale din România - cele europarlamentare din 2019 şi alegerile prezidenţiale din 2020, se preconizează că tot Facebook va avea cea mai mare greutate în ceea ce priveşte comunicarea online.
Senatoarea liberală Iulia Scântei atrage atenţia (pe Facebook!) că în campania premergătoare acestor procese electorale,
„forţe politice populiste şi eurosceptice ar putea folosi platforme online pentru a răspândi teorii ale conspiraţiei, ştiri false şi a difuza înregistrări video trucate. Cum ne pregătim pentru aceste alegeri noi, liberalii, din perspectiva riscurilor şi atacurilor de sorginte rusească? Le conştientizăm?”, se întreabă senatoarea Scântei.
Politicienii interacţionează cu potenţialii alegători

De altfel, liberalii sunt foarte prezenţi pe reţelele din mediul virtual, chiar dacă şi aceştia (ca majoritatea politicienilor) sunt ocupaţi cu treburile ţării, îşi fac timp şi pentru socializare. „25.000 de români mor din cauza poluării aerului. 25.000!!!! Şi avem Iaşul, Braşovul şi Bucureştiul ca fiind cele mai poluate oraşe din ţară!
Dacă omora cineva 100 de oameni, era tragedie naţională. (...) E fix la fel şi-n cazul accidentelor rutiere, unde anual mor mii de oameni, pe rând, în fiecare zi...”
, se arată scris pe contul de Facebook a preşedintelui PNL Iaşi, Costel Alexe.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, obişnuieşte să facă anunţuri importante pe Facebook, evitând de cele mai multe ori să se folosească de biroul de presă al instituţiei. Popa nu pierde timpul cu analize politice sau distribuirea de poze cu icoane făcătoare de minuni. Nu se complică deloc, folosind cea mai din popor reţetă de succes a unui politician - vorbeşte doar despre proiectele şi realizările sale sau ale partidului pe care îl reprezintă (PSD). „A fost turnat ultimul strat de asfalt pe drumul judeţean 248A (...) Modernizarea tronsonului de 2,6 kilometri a fost terminată în două luni de la începerea lucrărilor, mai devreme faţă de termenul prevăzut în contract, fiind montate deja şi cele 12 podeţe tubulare”, spunea Popa recent într-o postare.

Nici primarul municipiului, Mihai Chirica, nu este străin de canalele de comunicare online, dovada fiind comunicarea intensă şi susţinută pe reţelele sociale, dar şi utilizarea altor modalităţi de promovare online, precum transmisiunea în direct, pe YouTube, şedinţele plenului fiind transmise de câţiva ani pe pagina instituţiei ieşene.

Dacă ţinem cont de interacţiunea puternică existentă pe pagina lui (textele sale strâng zeci, poate sute de comentarii), putem concluziona că Mihai Chirica este unul dintre cei mai de succes utilizatori virtuali autohtoni.
Şi bărbaţii iubesc florile...
Un alt politician activ pe reţelele de socializare, dar şi pe blog, este deputatul PNL de Iaşi Dumitru Oprea. Acesta scrie pe blogul său frecvent, unde comunică ideile sau dă drept la replica în problemele care îl privesc, pe Facebook preferând mai degrabă să îşi încânte prietenii cu cele mai bune şi frumoase flori.
Marian Uscatu, consilier judeţean PMP, îşi arată deseori îngrijorarea şi mustră conducerea CJ Iaşi atât în cadrul şedinţelor de consiliu, cât şi în mediul virtual.
„În scurt timp va începe un nou an. Centenarul va trece cum a început: într-un mare anonimat. Autostrada A8 Iaşi - Târgu Mureş, Spitalul Regional de Urgenţă sau proiectul de Unire cu Basarabia continuă să fie doar vorbe în vânt. Lipsa de implicare şi dezinteresul faţă de proiectele de ţară caracterizează, în continuare, conducerea Consiliul Judeţean Iaşi. P. S. - Rămân în urmă doar comunicatele optimiste de la începutul anului...”, este mesajul postat de consilier pe pagina sa de socializare.

Gafele politicienilor, la mare preţ!

Internauţii taxează gafele, postările şi inclusiv răspunsurile pe care le primesc la întrebările pe care le adresează. În online, de critici nu scapă nici miniştrii, nici parlamentarii, nici liderii de partid.

Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii şi actual deputat de Iaşi, care a demisionat în vara acestui an din PSD şi a trecut la formaţiunea nou-înfiinţată de Victor Ponta, Pro România, a trăit-o pe pielea lui.Uitaţi-vă ce a ajuns PSD-ul azi! Un partid condus de cel mai antipatizat politician din România, fără viziune şi fără vreun plan de viitor. Dacă Dragnea nu pleacă de la conducerea PSD-ului nu există decât soluţia venirii în Pro România!”, este mesajul scris de acesta pe Facebook, care a stârnit furia internauţilor. Imediat, un utilizator i-a reamintit politicianului de perioada în care era ministru al Sănătăţii (acesta declara, pe atunci, faptul că, în ceea ce-i priveşte pe răniţii din clubul Colectiv, „medicii noştri pot gestiona situaţia”). „Şi morţii de la # Colectiv ce-ţi spun?” „Ce faci, criminalule, ştergi comentarii? Tu ştii ce zi e azi?” sunt câteva dintre mesajele care nu îi fac deloc cinste deputatului de Iaşi.
Nici liberalul Marius Bodea nu are o comunitate de ignorat. Postările sale surprind inclusiv momente cu familia şi comunicate prin care prezintă proiectele şi realizările sale de lider de organizaţie şi deputat. Însă, de multe ori, cetăţenii apasă mai des butonul de Like la imagini cu membrii familiei, decât la postările ce vizează oraşul Iaşi. Una dintre ultimele sale postări este legată de autostrada A8.
„Autostrada Moldova - Transilvania este un obiectiv de investiţii de interes #NAŢIONAL. 4 milioane de cetăţeni din Moldova sunt cetăţeni marginalizaţi în propria ţară fără o conexiune rutieră cu vestul ţării şi Europei.”, scrie Marius Bodea pe pagina sa oficială. Comentariile critice nu au întârziat să apară: „Doar mereu întâlniri şi veşnice dezbateri, în teren doar eternul praf”, fiind unul dintre ele.

Politicienii ieşeni nu scapă ocazia de a câştiga ceva credibilitate sau să-şi expună pe larg viziunile politice şi, la nevoie, nu se sfiesc să dezvăluie anumite detalii din viaţa personală, care trezesc empatia publicului.

***

Publicul român este obişnuit cu politicieni vocali, îndrăzneţi până la tupeu, cu promisiuni, cu discursuri demagogice. Totuşi, celor de pe scena politică le este greu să înţeleagă faptul că ei trebuie să fie creatori şi lideri de opinie, exemple de urmat. De cele mai multe ori îşi doresc să fie doar admiraţi şi foarte puţin criticaţi. Florentina SANDU

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului Normatos Construct S.R.L., cu sediul social în mun. Rădăuţi, str. Volovăţului, nr. 39, sc. A+B, parter, cod postal 5875, jud. Suceava, C.U.I. RO4604263, nr. de înreg. O.R.C. J33/1464/1993, conform Sentinței civile nr. 1184/17.09.2013, pronunţată în dosarul nr. 15337/86/2011, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr.108/02.04.2024 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Codului de Procedură Civilă, la data de 16.05.2024, ora 14.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Normatos Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1. Denumire şi descriere activ: APARTAMENT nr. 12 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U12, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.): 288.000 lei. Activ 2: APARTAMENT nr. 16 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U16, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. 295.000 lei. Activ 3: TEREN INTRAVILAN, curți construcții, cu suprafața de 5.031 mp, situat în mun. Rădăuți, str. Putnei, F.N., jud. Suceava, înscris în CF 31695 UAT Rădăuți, nr. Cad. 31695. Valoare: 1.325.300 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.05.2024, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 15.05.2024, ora 14.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 15.05.2024, ora 14.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
FOTO-VIDEO: Reportaj la
02/08/2022 14:54

Într-un colţ de rai, pe ţinuturile Bucovinei, este situat varful Dadu. Pentru a ajunge la el, am ajuns pană in Iacobeni, iar de acolo am virat la dreapta pană la Carlibaba. Într-o zi de iulie, ...

Liberalii, ținta atacurilor unui deputat PSD
18/12/2019 10:54

    Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru are o sumă de reprosuri pentru liberalii din Botosani care in urmă cu un an au votat impotriva bugetului de stat, iar acum se laudă cu alocările fina ...

Marea grijă a şoferului beat: să nu-i agite poliţistul petul cu bere
25/11/2019 18:53

 O nouă culme a impertinenţei manifestată de un conducător auto depistat la volan sub influenţă bahică a fost atinsă cu ocazia turului doi al alegerilor prezidenţiale. I.C., in varstă de 28 de an ...

„ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede”, la BNR Iaşi
22/11/2019 00:00

  * Sucursala Regională Iaşi şi Muzeul Băncii Naţionale a Romaniei au inaugurat, ieri, expoziţia „ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede” * proiectul este iniţiat in parteneria ...

Mecanica, marele pariu al învăţământului profesional ieşean
21/11/2019 00:00

  * domeniile cu cele mai mari solicitări din partea operatorilor economici pentru includerea in planul de şcolarizare 2019-2020 au fost cele de mecanică - 910 locuri * totodată, s-au format 5 noi cla ...

Puterea şi opoziţia din CJ se pun la aceeaşi masă, pentru a soluţiona soarta a 46 de proiecte
19/11/2019 00:00

  Consilierii judeţeni se vor intruni din nou maine, avand in dezbatere 46 de proiecte de hotărare. Printre acestea se află şi proiectul privind solicitarea de trecere din administrarea Consiliului Lo ...

Începe Postul Crăciunului
15/11/2019 11:11

      După Lăsatul Secului, petrecut ieri, in seara de Sfantul Filip, astăzi incepe Postul Crăciunului, una dintre cele patru mari perioade de ajunare randuite de Biserica Ortodoxă. Post ...

Un tânăr din Iași, beat și fără permis, nu a oprit la semnalul politistilor. Oamenii legii l-au urmarit 1km
10/11/2019 12:51

În jurul orei 01.00, in timp ce patrulau in zona Horlesti, politistii din Letcani au observat o masină cu un comportament destul de suspect in trafic. Oamenii legii au facut semn de oprire autoturismulu ...

Poliţiştii din Popricani, cei mai iscusiţi vânători de şoferi băuţi
09/11/2019 20:04

Datele statistice arată fără dubiu faptul că poliţiştii din Popricani sunt foarte dibaci in depistarea şi prinderea şoferilor ce conduc sub influenţa alcoolului. Numai in primele 10 luni din 2019, pe r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei