Produsele locale, secretul unui restaurant foarte căutat
Dimensiune font:
Un restaurant este cu atât mai bun cu cât bucătarul este mai inovativ, iar ingredientele sunt cât se poate de proaspete * pentru a avea produse de calitate, este necesar ca un restaurant să colaboreze cu fermierii şi procesatorii locali
Paul Tomescu este proprietarul unui restaurant din Botoşani şi spune că decorul şi servirea de calitate trebuie să fie o completare a unor feluri de mâncare gustoase puse în farfurie sub forma unor aranjamente care să te încânte şi vizual. Alimentele de calitate luate de la fermierii locali şi de la firmele botoşănene sunt principalele ingrediente pentru mâncarea gătită de bucătari. „Este extrem de important pentru noi ca restaurant să avem de unde lua ingrediente de cea mai bună calitate. Am cumpăra şi mai mult de pe plan local, dacă am avea de unde”, a spus Tomescu.
Solul şi flora, principalele secrete
De la carne, la lactate şi legume, ingredientele principale din farfuriile servite în restaurantul botoşănean sunt produse în judeţ, practic din „lanţul scurt” de aprovizionare, care duce la o valoare adăugată petnru economia locală. „Cumpărăm de la fermieri şi de la fabrici care pun accentul pe calitate. Carnea o cumpărăm de ani buni de la Meat Pop, de la domnul Popa, smântâna de la Lacto Solomonescu, un brand renumit al judeţului în toată ţara, caşcaval şi brânză de burduf luăm de la Viofanny Săveni, iar legumele le cumpărăm de la un fermier din Hudum care are solar şi care produce nişte roşii aşa cum ne dorim cu toţii să mâncăm”, a completat proprietarul restaurantului.
Agronomii spun că terenul din judeţul Botoşani este propice agriculturii, iar plantele din flora locală sunt deosebite, ceea ce conferă un gust foarte bun cărnii şi laptelui de la vaci, capre şi oi.
Alina CALINIUC
„Am cumpăra şi mai mult de pe plan local, dacă am avea de unde” -- Paul Tomescu, proprietar de restaurant
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau