« Inapoi

Sunt bani pentru cofinanţarea proiectelor din fonduri europene

Sunt bani pentru cofinanţarea proiectelor din fonduri europene#1
Mărime font - +

 

 

O veste bună le-a mai ridicat moralul primarilor. „Ieri am avizat pozitiv la Comisia pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului actul normativ prin care Guvernul a identificat soluţii concrete pentru dezvoltarea comunităţilor locale prin creşterea absorbţiei fondurilor europene”, a declarat senatorul botoşănean Lucian Trufin (PSD). Ca fost primar, el a realizat multe proiecte în comuna Vlăsineşti prin finanţare de la Uniunea Europeană şi cunoaşte foarte bine situaţia. „Completările aduse de Executiv la legea finanţelor publice locale rezolvă o problemă foarte mare cu care se confruntă primăriile. Practic, fiecare unitate administrativ teritorială va avea la dispoziţie resurse financiare suplimentare pentru continuarea sau demararea investiţiilor pentru reabilitarea şi modernizarea infrastructurii locale”, a spus Trufin.

La începutul acestei luni a intrat în vigoare Ordonanţa de Urgenţă nr. 27/2017 prin care Guvernul a acordat posibilitatea administraţilor publice locale de a accesa împrumuturi de până la 500.000 lei de la Trezoreria Statului pentru asigurarea prefinanţării şi cofinanţării proiectelor finanţate din fonduri externe europene nerambursabile. Împrumutul va putea fi achitat într-o perioadă de până la 20 de ani, cu posibilitatea rambursării anticipate, parţial sau integral.

Alina CALINIUC

 

Data publicarii: 21/04/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > BOTOSANI

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

 

 

 

editia online din 25.06.2017 - 5:01

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange