Sute de ieşeni interesaţi de Târgul „Alege Oaia”
Dimensiune font:
Deschiderea Târgului „Alege Oaia” a stârnit interesul ieşenilor * la Iaşi au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
Ieşenii au luat cu asalt tarabele Târgului Alege Oaia, organizat în parcarea Instituţiei Prefectului. La deschidere a participat şi secretarul de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Dumitru Botănoiu, alături de reprezentanţi ai administraţiei publice locale, respectiv prefectul Marian Şerbescu, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, directorul Direcţiei de Agricultură Judeţeană Iaşi, Laurenţiu Precup dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu. „Vreau să mulţumesc Consiliului Judeţean Iaşi pentru ajutorul acordat în privinţa acestui program. Alege oaia este un program care a deschis şi minţile, şi sufletele, dar şi calea producătorului român către piaţa din România. Cred că acest lucru este extrem de important. Pe de altă parte, cred că această perlă vie, cum îi spunem noi, oaia, ne hrăneşte, ne îmbracă, menţine tradiţia totodată, şi să nu uităm că omul, oaia şi albina au făcut România să fie unde este astăzi. Cred că Alege oaia este programul care va da curaj producătorilor, pe de o parte, dar şi consumatorilor, care pot găsi astfel o carne de o calitate foarte ridicată”, a declarat secretarul de stat, Daniel Dumitru Botănoiu.
Obiectivul final: păstrarea tradiţiilor locale
Prefectul Marian Şerbescu a subliniat importanţa târgului organizat la Iaşi. „Este un program pentru încurajarea consumului cărnii de oaie şi a produselor din carne de oaie, benefic atât pentru consumatori cât şi producători. La acest târg se află fermieri din judeţele vecine, precum Vaslui, Botoşani, Bacău, Neamţ, fiind un program extrem de benefic”, a declarat prefectul Marian Şerbescu. Totodată, ieri, au fost atestate alte produse tradiţionale locale. „Reamintim că obiectivul final al acestei campanii este păstrarea tradițiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a cărnii de oaie, creșterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea la nivel național a unei piețe de Gross, iar la nivel județean constituirea de magazine destinate comercializării cărnii și a produselor din carne de oaie”, a precizat Laurenţiu Precup, directorul DAJ Iaşi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau