« Inapoi

Traficantul cu drogurile în cozonac vrea libertate

Traficantul cu drogurile în cozonac vrea libertate#1
Mărime font - +

Bârlădeanul condamnat pentru că aducea în ţară canabis ascuns în cozonaci vrea să scape de închisoare * condamnat definitiv la 2 ani şi 9 luni de închisoare, Octavan Tomescu a făcut contestaţie la executare, pe motiv că în sentinţa pronunţată de Tribunalul Vaslui erau nişte erori corectate abia după ce condamnarea a rămas definitivă prin decizia Curţii de Apel Iaşi

 

 

În februarie 2016, poliţiştii şi procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziţii la domiciliile a trei bârlădeni, Tiberiu Ştefăniţă, zis Baneni, Radu Ciprian Costea şi Octavian Tomescu, bănuiţi de trafic de droguri de risc. Cu această ocazie au fost descoperite 4 pachete conţinând o cantitate totală de 488,60 grame de rezină de canabis, ascunse în interiorul unui cozonac, dar şi mai multe pistoale cu glonţ şi cu gaz, o puşcă semiautomată şi sute de cartuşe. Câteva zile mai târziu, celor trei li s-au adăugat în arest preventiv alţi 2 bârlădeni, Dragoş Mureşanu şi Gabriel Stratulat, poreclit Găvănel, membri ai aceleiaşi reţele. Ei se ocupau cu introducerea în ţară a stupefiantelor procurate din Italia, fiind ajutaţi, contra unei cantităţi de droguri, de doi consumatori, Costea şi Tomescu.

Traficanţii au ajuns după gratii

Toţi cei 5 traficanţi şi-au recunoscut vina, astfel că, după trimiterea lor în judecată, în mai, magistraţii Tribunalului Vaslui au dat sentinţa în acest dosar. Capul reţelei, Tiberiu Ştefăniţă, care mai avea o condamnare primită la începutul anilor 2000 tot pentru trafic de droguri, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, pentru comiterea infracţiunii de introducere în ţară de droguri de risc. Pentru aceeaşi infracţiune, Mureşanu a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare, în timp ce Stratulat, la domiciliu căruia au şi fost găsite o parte din droguri, a primit o pedeapsă totală de 3 ani şi 5 luni de închisoare. Cei doi complici, Radu Costea şi Octavian Tomescu, au fost condamnaţi la câte 2 ani şi 9 luni de închisoare. Cu toţii, au contestat pedepsele primite, contestaţii respinse ca nefondate de magistraţii Curţii de Apel Iaşi. Cu o singură excepţie: în cazul lui Ştefăniţă, judecătorii ieşeni au considerat că nu ar fi fost cazul unei recidive, acesta depăşind termenul de încercare aferent primei sale condamnări, şi în consecinţă i-au redus condamnarea de la 5 la 3 ani de închisoare.

Nu i-a impresionat pe judecători

La doar două săptămâni după condamnarea definitivă, unul dintre traficanţi, Octavian Tomescu, a făcut la Judecătoria Vaslui o cerere de contestaţie la executare, sperând să scape din penitenciar mult mai devreme decât termenul la care putea cere eliberarea condiţionată. Numai că Tomescu a greşit instanţa care ar fi putut soluţiona o astfel de cerere, astfel, la sfârşitul lui decembrie, Judecătoria şi-a declinat competenţa în favoarea Tribunalului Vaslui, unde abia ieri a avut un prim termen de judecată. Pe motiv că, în sentinţa iniţială s-au strecurat nişte erori corectate de judecătorii Tribunalului Vaslui după pronunţarea sentinţei definitive, la Curtea de Apel Iaşi, Tomescu a decis că nu ar strica să încerce să scape mai devreme din închisoare. Asta cu atât mai mult cu cât el a mai beneficiat odată de clemenţa judecătorilor, în 2010, când, condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru că a fost prins în două rânduri băut la volan şi fără permis de conducere, judecătorii bârlădeni l-au iertat de puşcărie, dispunând suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

Ovidiu IANCU

Data publicarii: 17/02/2017
loading...
 
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > VASLUI

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

Dolarul a scăzut până la 4,06 lei

Dolarul a scăzut până la 4,06 lei

Cursul a scăzut de la 4,5616 la 4,56 lei, într-o şedinţă în care tranzacţiile(...)
Sala Polivalentă din Oneşti, reabilitată

Sala Polivalentă din Oneşti, reabilitată

„Am purtat discuţii cu specialişti din cadrul Primăriei şi împreună(...)

 

 

editia online din 23.05.2017 - 4:00

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange