« Inapoi

Traficantul cu drogurile în cozonac vrea libertate

Traficantul cu drogurile în cozonac vrea libertate#1
Mărime font - +

Bârlădeanul condamnat pentru că aducea în ţară canabis ascuns în cozonaci vrea să scape de închisoare * condamnat definitiv la 2 ani şi 9 luni de închisoare, Octavan Tomescu a făcut contestaţie la executare, pe motiv că în sentinţa pronunţată de Tribunalul Vaslui erau nişte erori corectate abia după ce condamnarea a rămas definitivă prin decizia Curţii de Apel Iaşi

 

 

În februarie 2016, poliţiştii şi procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziţii la domiciliile a trei bârlădeni, Tiberiu Ştefăniţă, zis Baneni, Radu Ciprian Costea şi Octavian Tomescu, bănuiţi de trafic de droguri de risc. Cu această ocazie au fost descoperite 4 pachete conţinând o cantitate totală de 488,60 grame de rezină de canabis, ascunse în interiorul unui cozonac, dar şi mai multe pistoale cu glonţ şi cu gaz, o puşcă semiautomată şi sute de cartuşe. Câteva zile mai târziu, celor trei li s-au adăugat în arest preventiv alţi 2 bârlădeni, Dragoş Mureşanu şi Gabriel Stratulat, poreclit Găvănel, membri ai aceleiaşi reţele. Ei se ocupau cu introducerea în ţară a stupefiantelor procurate din Italia, fiind ajutaţi, contra unei cantităţi de droguri, de doi consumatori, Costea şi Tomescu.

Traficanţii au ajuns după gratii

Toţi cei 5 traficanţi şi-au recunoscut vina, astfel că, după trimiterea lor în judecată, în mai, magistraţii Tribunalului Vaslui au dat sentinţa în acest dosar. Capul reţelei, Tiberiu Ştefăniţă, care mai avea o condamnare primită la începutul anilor 2000 tot pentru trafic de droguri, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, pentru comiterea infracţiunii de introducere în ţară de droguri de risc. Pentru aceeaşi infracţiune, Mureşanu a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare, în timp ce Stratulat, la domiciliu căruia au şi fost găsite o parte din droguri, a primit o pedeapsă totală de 3 ani şi 5 luni de închisoare. Cei doi complici, Radu Costea şi Octavian Tomescu, au fost condamnaţi la câte 2 ani şi 9 luni de închisoare. Cu toţii, au contestat pedepsele primite, contestaţii respinse ca nefondate de magistraţii Curţii de Apel Iaşi. Cu o singură excepţie: în cazul lui Ştefăniţă, judecătorii ieşeni au considerat că nu ar fi fost cazul unei recidive, acesta depăşind termenul de încercare aferent primei sale condamnări, şi în consecinţă i-au redus condamnarea de la 5 la 3 ani de închisoare.

Nu i-a impresionat pe judecători

La doar două săptămâni după condamnarea definitivă, unul dintre traficanţi, Octavian Tomescu, a făcut la Judecătoria Vaslui o cerere de contestaţie la executare, sperând să scape din penitenciar mult mai devreme decât termenul la care putea cere eliberarea condiţionată. Numai că Tomescu a greşit instanţa care ar fi putut soluţiona o astfel de cerere, astfel, la sfârşitul lui decembrie, Judecătoria şi-a declinat competenţa în favoarea Tribunalului Vaslui, unde abia ieri a avut un prim termen de judecată. Pe motiv că, în sentinţa iniţială s-au strecurat nişte erori corectate de judecătorii Tribunalului Vaslui după pronunţarea sentinţei definitive, la Curtea de Apel Iaşi, Tomescu a decis că nu ar strica să încerce să scape mai devreme din închisoare. Asta cu atât mai mult cu cât el a mai beneficiat odată de clemenţa judecătorilor, în 2010, când, condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru că a fost prins în două rânduri băut la volan şi fără permis de conducere, judecătorii bârlădeni l-au iertat de puşcărie, dispunând suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

Ovidiu IANCU

Data publicarii: 17/02/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > MOLDOVA > VASLUI

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

Horoscop 28 iunie 2017

Horoscop 28 iunie 2017

 BERBEC: Veselia şi cheful de aventuri de care dai dovada te vor face remarcat(...)
Oportunități de lucru în Danemarca

Oportunități de lucru în Danemarca

 Din ce in ce mai multe persoane aleg să muncească pentru o perioadă în(...)
Primul Război Mondial reflectat în presa vremii. Ziarul „Evenimentul” acum 100 de ani " 28 iunie 1917 GALERIE FOTO

Primul Război Mondial reflectat în presa vremii. Ziarul „Evenimentul” acum 100 de ani – 28 iunie 1917 GALERIE FOTO

 Astăzi a avut loc înmormântarea medicilor francezi Dubois, Clunet şi(...)

 

 

 

editia online din 28.06.2017 - 18:48

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange