VIDEO - „Jumătate din studiile de fezabilitate pentru autostradă sunt la DNA”

default

Dimensiune font:

| 23-09-2018 10:00

 

Pe Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, îl aşteaptă câteva luni de foc. Vrea să obţină şefia filialei judeţene a PSD, să aducă un miliard de euro pentru judeţ şi mulţi, foarte mulţi miniştri europeni la Iaşi. Să scoată Iaşul în lume, cum spune el.

 

 - Domnule preşedinte, Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, se arată nemulţumită de modul în care România atrage fonduri europene, în special pentru transporturi. Ea susţine că din partea Comisiei Europene a fost oferită disponibilitate pentru finanţarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Iaşi - Târgu Mureş, susţinând că sunt bani şi s-a oferit chiar ajutorul pentru acest studiu de fezabilitate pe perioada actuală a exerciţiului financiar, până în anul 2020, urmând ca, efectiv, construcţia autostrăzii să înceapă din 2021. Cum de nu s-a folosit acest sprijin?

- La întrebarea dumneavoastră vă răspund cu o întrebare: aţi văzut cumva, undeva, că a spus banii pentru A8?

- Sigur! Studiu de fezabilitate...

- Studiile de fezabilitate pentru A8 sunt făcute. Jumătate sunt pe la DNA, iar cealaltă jumătate la Curtea de Conturi. Sunt făcute, dar nu se pot reactualiza acum. Aşteaptă de un an de zile pe la Curtea de Conturi şi pe la DNA să se poată.

- Şi în condiţiile acestea... cum se poate debloca situaţia?

- Nu reprezint instituţiile statului... Vă rog să mă întrebaţi la nivel de Consiliu Judeţean. Să nu deviem... Cunosc foarte bine tema, îmi doresc şi eu ca Autostrada de la Ungheni la Târgu Mureş să fie cât mai repede executată, dar despre ceea ce afirmă unii, la global, nu răspund eu. România are şase miliarde de euro pentru toate autostrăzile, iar priorităţile s-au stabilit în 2013-2014. Nu am văzut să dea Uniunea Europeană 30 miliarde de euro pentru autostrăzi, cât ne trebuie nouă. Noi trebuie să ne încadrăm în banii stabiliţi. S-a început autostrada la Sibiu, inclusiv de la Deva şi nu s-a finalizat. Restul... sunt supoziţii. Îmi doresc autostrada, lupt pentru autostradă. Lucrarea va putea fi făcută şi prin parteneriat public – privat, cum s-a făcut în Ungaria, cu peste 60 de miliarde de euro, deoarece este o metodologie mult mai rapidă. La noi, din păcate durează foarte mult, deoarece sunt prevederile legale pe care le ştim cu toţii.

La mastreplanul de drumuri judeţene a trebuit să obţin o mie şi ceva de autorizaţii

- Prea multe proceduri, prea multe studii şi prevederi...

- Numai pentru şoseaua de centură, care este bugetată, nu se reuşeşte nici acum să facă studiu de fezabilitate, datorită procedurilor. La drumurile judeţene am un an şi ceva de când am semnat finanţarea pentru axa Iaşi - Suceava şi încă nu am reuşit să scot acest drum la licitaţie.

- Şi nu se poate schimba legislaţia, nu se poate face nimic? Cel puţin să se încerce un proiect de lege, ceva...

- Eu m-aş bucura, ca toată lumea, ca şi ONG-urile să lupte pentru a micşora termenii în licitaţii. Am semnat anul trecut, în iunie, pentru proiectul drumului Iaşi – Suceava, care are 173 km. Nici acum n-am reuşit - prin proceduri, prin tot felul de presiuni, n-am reuşit să-l scot la licitaţia de execuţie. Se aşteaptă documentaţia, să se facă contestaţii, sunt proceduri la care, pentru fiecare în parte, trebuie să aştepţi câte 30 de zile. Păi, la masterplanul de drumuri judeţene a trebuit să obţin o mie şi ceva de autorizaţii! Gândiţi-vă numai la comisia de la EON, care se întruneşte o dată pe lună şi dacă îţi întoarce o dată documentaţia, trebuie să te prezinţi peste o lună sau două... Nu poţi merge mai departe dacă nu ai o singură autorizaţie.

- Dar legislaţia o puteţi schimba dumneavoastră, ca partid de guvernământ!

- Da... dar de ce iese lumea în stradă? Că se schimbă legislaţia!

- Dar e vorba de ceva util aici...

- Vă rog frumos, din toată inima: întrebări referitoare la locul unde administrez eu şi unde răspund eu!

- Am înţeles... Cum vedeţi parteneriatul acesta public – privat în ceea ce priveşte autostrada? Executivul a stabilit un preţ maximal pentru fiecare maşină care va merge pe autostrada Bucureşti – Braşov, de exemplu. Acolo s-ar putea plăti 6,3 euro fără TVA pe 100 de kilometri, adică peste 100 de lei dus - întors. Iar camioanele vor fi taxate cu dublul acestei sume...

- Parteneriatul public – privat este o activitate care se desfăşoară în toată lumea. N-am avut cadru legal până acum. A fost nevoie de câţiva ani, din 2013, de când s-a pus în dezbatere la Parlament acest tip de parteneriat, abia acum s-a reuşit să se deblocheze şi se pot înfiinţa astfel de parteneriate. Sunt investiţii pe care le poţi demara foarte rapid, costurile sunt mai mici decât în licitaţiile publice, deoarece fiecare este interesat să coste cât mai puţin. Ungaria a făcut 400 km de autostradă în parteneriat public-privat şi n-a mai ţipat nimeni. Chiar dacă este o taxă, conform legislaţiei, parteneriatul acesta este foarte bun.

- Revenind la achiziţii, n-am văzut pe nimeni din partidul de guvernământ să spună că va introduce un proiect de lege pentru a modifica legislaţia în acest domeniu...

- S-a încercat o ordonanţă cu legea achiziţiilor publice şi a fost scandal şase luni că vrea Guvernul să-şi aranjeze afaceri! Cum să nu! Mai studiaţi problema... Şi dumneavoastră aţi publicat, în ziarul la care lucraţi, faptul că nu este adevărat, că vrea cineva să facă ceva. Parteneriatul public-privat este foarte bun, ca şi banca de investiţii. Toate pensiile, alocaţiile, proiectele europene, totul se comisoinează de către băncile străine, nu de băncile româneşti. Dar de ce să fie banii aceştia plătiţi la băncile multinaţionale, pe care le respect, dealtfel, şi de ce să nu dăm la CEC sau la o bancă a noastră?

O treime din personalul Consiliului Judeţean a fost angajat pe vremea lui Adomniţei

- Un termen optimist, dacă ar fi să înaintaţi, în ceea ce priveşte autostrada, la ce an v-aţi gândi?

- Nu pot să-mi asum eu aşa ceva, că nu sunt în măsură. Când voi fi eu ministrul Transporturilor vă spun sigur. Îmi doresc, desigur, un termen cât mai scurt. Şi de calitate.

- În ceea ce priveşte Aeroportul, planul de management a fost respins. Liberalii resping astăzi cam tot ceea ce vine din această direcţie...

- Din păcate, sunt şi în Consiliul Judeţean şi în multe societăţi ale acestuia foarte mulţi liberali care întârzie voit, prin tot felul de subterfuigii, legale, proiectele Iaşului. Avem liberali şi la achiziţii publice, dar şi la alte departamente ale Consiliului Judeţean, care întârzie nepermis de mult... Probabil primesc ordin pe unitate din Podu Roş: întârziaţi! Panul de management a fost dat jos de liberali. Ştiam. Nu contează... L-au scos de pe ordinea de zi. Puteau să-l dezbată, că era timp, dar n-au vrut.

- Şi de ce credeţi că fac ei toate acestea?

- Vă rog să-i întrebaţi pe dumnealor. O fac pentru a nu realiza eu vreun proiect major. Aşa a fost şi la drumul către Suceava, unde au fost intervenţii pe la Bucureşti să se frâneze, aşa a fost şi la Spitalul de copii, cu intervenţii ca să treneze lucrările. Nu ştiu cine, nu dau nume. Dar liberalii nu vor să se realizeze proiecte majore în Iaşi. Chiar dacă ei ţipă că nu s-a făcut nimic, sunt proiecte întârziate de unii salariaţi ai Consiliului Judeţean care au fost angajaţi pe vremea fostului preşedinte al CJ, Cristian Adomniţei - au fost angajate atunci 60 de persoane. Deci, o treime din personalul Consiliului Judeţean a fost angajat pe vremea lui Adomniţei şi întârzie anumite proiecte. La un funcţionar public, un document poate sta 30 de zile, după care trimite la un alt birou răspunsul. Apoi alte 30 de zile... Şi mai spunem de autostradă că nu merge repede!

Aeroportul poate să proceseze încă cel puţin 200-300 de mii de pasageri, lejer

- La Aeroport trebuie numaidecât un nou terminal. Aţi văzut şi dumneavoastră, care circulaţi foarte des cu avionul, ştiţi ce se întâmplă acolo...

- Am văzut că, dacă plouă afară, după opinia liberalilor, tot eu sunt vinovat. Dacă a scăzut turismul în Iaşi, datorită aeroportului a scăzut. Nu este adevărat! Aeroportul poate să proceseze încă cel puţin 200-300 de mii de pasageri, lejer. Nu mai este creşterea de călători din 2013-2014, când aeroporturile de la Bacău şi Suceava erau închise. S-au mai deschis acum alte două aeroporturi. Aven nişa noastră, avem o creştere, dar nu exponenţială, dar este creştere la 1.300.000, faţă de 700.000, cum a lăsat Marius Bodea. Oare o fi creştere sau descreştere, că nu mai înţeleg nici eu?! De la 700 de mii la un milion şi trei sute de mii e creştere?

- După spusele liberalilor este o descreştere, în sensul că ei se aşteptau la o creştere exponenţială...

- Nu, nu, nu! Citim numai aşa, ce ne convine nouă, în nu ştiu care lună? Asta se face anual. Nu înseamnă că dacă într-o lună a mai scăzut e nu ştiu ce... Noi am crescut de la 18 destinaţii externe la 28! A scăzut?

- S-a retras şi Ernest Airlines...

- Da, s-a retras Compania Ernest, deoarece ei merg sezonier, pe timp de vară. Merg în altă parte, nu pot merge cu avioanele goale. Exact ca Blue Air, la Timişoara, cu avioane mari, căci low-cost e predominat de avioanele mari. Iar acestea, cum erau cele pe ruta Iaşi – Timişoara, aveau 40 de călători şi nu erau rentabile. La Tarom, cu avionul mic, de 42 de locuri, e rentabil, are sută la sută ocupat. La ei era doar 30 la sută ocupat, iar un avion, dacă nu are cel puţin 60-65 la sută grad de ocupare, nu este rentabil. Cursele Ernest pentru Italia - Cuneo şi Milano, au mers foarte bine, cu grad de ocupare de 70-80 la sută, ceea ce este mulţumitor, dar pe timp de iarnă nu au cerinţe. Discutam cu reprezentantul lor şi spunea că au câte zece călători. La un avion de 180 de locuri...

Şi acolo, la Aeroport, s-a penelizat la maxim. Absolut tot!

  - Există, totuşi, o preocupare pentru construirea unui nou terminal la Aeroportul ieşean?

 - Bineînţeles că există această preocupare! Pentru orice construcţie la Aeroport, autorizaţiile durează cel puţin un an de zile. Acum avem în lucru documentaţiile... N-am putut să intervin, deoarece Ordonanţa 109 (Ordonanţa Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice – n.r.) spune că dacă intervii în administraţia corporatistă este abuz în serviciu. Un alt dosar... N-am putut să intervin. Iar domnul Alexandru Anghel, de un an şi jumătate în care a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Aeroportului, vicepreşedinte al Consiliului de administraţie şi directorul general, toate la un loc, plătibile toate, nu a făcut niciun demers pentru a lua autorizaţie. Nici studiu de fezabilitate măcar la aviaţia utilitară, pe care i-am dat-o în administrare, nici la pistă, nimic. A făcut, împreună cu domnul Bodea, nişte desene, nişte cuburi pe hârtie, că tot spunea domnul deputat Bodea că a lăsat pe masă sau în dulap toate proiectele... Nu! Doar o planşă desenată, atât! Fără autorizaţie, fără nimic. A luat un proiectant, care nu-i specialist în aviaţie, şi a înaintat domnul Anghel, la un moment dat, la Bucureşti, la Autoritatea Aeronautică, un proiect pentru un nou terminal, care a primit 26 de observaţii, necorelări la legea aviaţiei. Mai mult decât asta, ce să mai spun? Când inspectorul de siguranţă de la Aeroport a fost director la căminul de bătrâni de la Răducăneni, al doilea a terminat filologia, al treilea geografia, ce să mai spun?... Or fi buni, excepţional de buni specialişti... N-am nimic cu nimeni. Oricine este un funcţionar foarte bun, dar să-şi facă treaba. Şi acolo, la Aeroport, s-a penelizat la maxim. Absolut tot.

  - La Braşov am văzut că se construieşte un nou aeroport, cu terminal pe trei niveluri, cu o suprafaţă de 11.000 metri pătraţi. La noi sunt trei clădiri...

 - Unde aţi auzit dumneavoastră la Braşov să-şi facă terminal nou?

  - Am văzut zilele trecute o informaţie legată de acest subiect.

 - Dar aţi verificat informaţia, ca specialist?

  - Am văzut proiectul, machetele... bineînţeles, la stadiu de intenţie...

 - Şi la Iaşi domnul Anghel a lăsat la stadiu de intenţie visuri plăcute. Cum visează...

  - Tocmai de aceea v-am întrebat şi eu dacă există o preocupare la Consiliul Judeţean Iaşi în această direcţie...

 - Ei, acolo, la Braşov, nu şi-au rezolvat problema cu Institutul de cercetare a cartofului, care deţine terenul. Au făcut în câmp o pistă, în 2012, şi doar atât. Pe viitor probabil că vor face, dar Braşovul nu are cum să aibă nişa de călători mai mare de câteva sute de mii, pentru că va fi un aeroport pentru avioane private şi doar atât. Restul sunt visuri. Eu le doresc foarte mult să aibă 5 sau 10 milioane de călători, chiar... După macheta aceea probabil că vor avea vreo câteva milioane de călători, dar nu are cum. Dovada este Clujul şi Sibiul, Târgu Mureş şi Sibiu. Câţi călători au fiecare?

   Nu ne lasă Uniunea Europeană să facem un alt aeroport

  - Se vehiculează ideea unui nou aeroport. Am tot citit declaraţii în acest sens.

 - Nu aţi citit, ci doar visează câte unii foarte plăcut. S-a pierdut trenul. Acum trebuie doar să dezvoltăm ceea ce avem.

- Deci asta nu poate intra în discuţie, datorită cheltuielilor foarte mari...

- În următorii cinci ani nu intră în discuţie. Nu ne lasă Uniunea Europeană să facem un alt aeroport.

  - Eu insist, totuşi... există, măcar pe hârtie, la stadiul acesta frumos, de proiect, un nou terminal?

 - Există pus un nou terminal. S-a demarat studiul de fezabilitate pentru un nou terminal, refacerea studiului pentru un nou terminal pentru următorii ani. S-a analizat un nou acces, dar toate trebuie corelate şi de aceea eu rog insistent Primăria Iaşi să facă un al doilea acces, că este drumul Primăriei. Ei au asfaltat o parte, dar trebuie finalizat. Noi vrem să creştem aeroportul, care este vital pentru noi şi vom avea o dezvoltare etapizată a aeroportului. Vrem să dezvoltăm un terminal cargo, un terminal de mentenanţă şi platforma de parcare a avioanelor, să mărim platforma, iar aici se face studiul de fezabilitate şi proiectarea, care s-au demarat în urmă cu două sau trei săptămâni. Până acum nu s-a făcut nimic, este adevărat, datorită faptului că directorul anterior nu a vrut să demareze proiectele.

  - Şi ce interese aveau să-l blocheze? Le creştea şi lor numărul de călători...

 - N-aveau nici un interes decât să nu meargă proiectul. Ca şi alte păroiecte, ca şi drumul de la Iaşi la Suceava, ca şi spitalul ca şi alte proiecte - să le frâneze şi să ţipe după aceea că n-a făcut Popa nimic. Cu toate că am început un proiect major de modernizare a drumurilor judeţene de 500 de kilometri. Pe 300 de km vor fi drumuri modernizate în totalitate, iar pe 200 km se vor aştermne covoare asfaltice, acolo unde asflatul mai are un grad de portanţă destul de bun. În următorii doi ani vor fi aproximativ 500 km de drum judeţean aproape nou. În ultimii zece ani s-au realizat doar 38 km de drum judeţean. Am început anul trecut proiectul de covoare asfaltice, am realizat într-un an 49 km, miercuri demarez 200 km.

   Semafoarele domnului primar învaţă, de patru ani, să memoreze 

  - Cât priveşte şoseaua ocolitoare, spuneaţi adineauri că este o prioritate...

 

 

- Îmi doresc foarte mult şoseaua de centură. Am făcut demersuri la guvern, s-a finanţat... Au început drumurile naţionale - CNAIR studiul de fezabilitate al acestei şosele, dar trebuie corelat totul cu autostrada Ungheni – Târgu Neamţ, care rezolvă şoseaua de centură a Iaşului, Paşcaniului, a oraşului Târgu Frumos, cea a oraşului Podu Iloaiei...

  - La Podu Iloaiei ştiţi şi dumneavoastră ce se întâmplă vinerea, luni de dimineaţă, că nu se poate circula...

 - Cunosc problemele judeţului mai bine ca oricine. Merg cel puţin o dată sau de două ori pe lună prin judeţ, iar sâmbăta şi duminica eu vizitez drumurile ...

  - Acolo, de doi ani nu se poate face nimic pentru a fluidiza traficul?

 - Nu înţeleg întrebarea... Nu de doi ani! De douăzeci de ani, de treizeci de ani nu se poate face! Da, se va face şoseaua de centură, prinsă în autostrada Ungheni - Târgu Neamţ.

  - Deci, totul ţine de autostradă. Când vom avea autostradă vom avea şi şosele de centură!

 - Nu are Iaşul şosea de centură, iar noi ne întrebăm de Podu Iloaiei! De ce nu mă întrebaţi de traficul din Iaşi, care este un dezastru, pentru că semafoarele învaţă să memoreze, de opt ani! Ştiţi că domnul primar ne spunea, în 2014, că semafoarele învaţă şi memorează traficul. S-au cheltuit 17 milioane de euro, iar domnul primar era directorul general al Primăriei, cel care ştie tot, partea executivă, că restul e politic... După aceea a fost viceprimar, deci ştia de trafic, iar din 2014 a fost primar, iar de atunci semafoarele tot învaţă! Bani cheltuiţi în zadar şi mai trebuie încă 12 milioane de euro pentru camere de luat vederi, pentru siguranţa traficului.

  - Vă întreb, că este ridicol să faci jumătate de oră sau mai mult din CUG până în centru...

 - Sunt semafoarele domnului primar care învaţă, de patri ani, să memoreze. Încă nu au trecut clasa, nu au mers în clasa I, nu au încă şapte ani, dar probabil că vor depăşi... căci au rămas corigente la clasa pregătitoare! 

Dacă avem al doilea buget pe România, a fost Iaşul ocolit? Întreb şi eu...

- Schimbând domeniul... în ceea ce priveşte latura politică, aţi spus că se vor organiza alegeri interne pe 29 septembrie şi 5 octombrie pentru funcţia de preşedinte al filialei judeţene şi a celei municipale...

- Da, pe 29 septembrie vor fi alegeri, adunări generale la toate organizaţiile locale din judeţ şi la municipiul Iaşi, iar pe 5 octombrie vor fi alegeri generale, la organizaţia judeţeană. Mă voi înscrie în cursa pentru funcţia de preşedinte la organizaţia judeţeană pentru a duce mai departe proiectele în care sunt implicat, pentru că am semnat proiecte europene şi guvernamentale de peste 600 milioane de euro şi îmi doresc să le implementez. Mă voi înscrie în cursă pentru că pot face mai departe demersuri, la nivel politic şi de Executiv, pentru a aduce în continuare bani pentru Iaşi.

  - Aţi precizat că veţi rămâne de partea lui Liviu Dragnea...

 - Este un statut pe care îl voi respecta. Votul meu în Consiliul Executiv PSD l-am dat la Neptun. Vreau să fie unitate în partid, vreau să se implementeze programul guvernamental pe cele trei direcţii – infrastructură, sănătate şi învăţământ. O parte dintre acestea au fost implementate şi dorim să implementăm şi restul. Iar eu vreau să aduc şi mai mulţi bani pentru Iaşi - un miliard de euro în cei patru ani..

  - S-a tot spus că în ultimii ani Iaşul nu a avut, totuşi, o anumită deschidere la nivel central în ceea ce priveşte partea politică.

 - Care ani?

  - Să spunem ultimii doi, trei ani...

 - Da, avem al doilea buget pe România pentru investiţii din partea Guvernului. Spune presa altceva, dar avem 256 milioane de euro investiţii rurale, avem 73 milioane de euro la drumul de la Botoşani, avem cinci cămine din 30 şi sunt şi multe alte investiţii pentru universităţi şi pentru spitale. Investiţii mari. Dacă avem al doilea buget pe România, a fost Iaşul ocolit? Întreb şi eu... În afara acestui aspect, analizaţi vă rog, alt aspect: joi am trimis situaţia de calamităţi, de 32 milioane, iar marţi ni s-a aprobat în Guvern. Înainte se aprobau în şase luni sau chiar un an sau doi. Deci, în mai puţin de zece zile ni s-au aprobat aceste sume pentru calamităţi. Ne-a ocolit Guvernul? Vă dau alt exemplu: joi am semnat contractul cu Ministerul Dezvoltării pentru consolidarea blocurilor cu risc seismic, pentru Primărie. Marţi am avut discuţii cu domnul Burleanu (Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal – n.r), pentru a realiza în Iaşi, a investi într-o academie a fotbalului, împreună cu Ministerul Dezvoltării. Vom realiza în jur de zece terenuri de sport, în prima fază, în comunele unde sunt peste o mie de copii, pentru a dezvolta sportul. Cu cât investeşti mai mult în sport, cu atât investeşti mai mult în sănătate. În cinci ani, peste o sută de copii vor fi la academia de fotbal, la Iaşi 

În cinci ani, peste o sută de copii vor fi la academia de fotbal, la Iaşi

- Mai sunt comune cu peste o mie de copii în judeţ?

 - Sunt multe comune cu peste o mie de copii şi noi trebuie să investim în sport, să dăm o atenţie deosebită sportului. Din păcate, din perioada 1990-1995, această speţă a sportului pentru copii şi tineret a fost lăsată pe locul doi - trei, dar vrem să refacem şi vreau să facem un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, cu Federaţia Română de Fotbal, care au specialişti pentru realizarea unui centru de excelenţă în fotbal, la Iaşi. Vreau să mai formăm încă un centru de excelenţă, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, pentru a aduce copiii cu posibilităţi reduse de la ţară în internat, la Iaşi. În cinci ani, peste o sută de copii vor fi la academia de fotbal, la Iaşi. O să facem un centru de excelenţă pentru sport. Vom recupera copiii din faţa calculatoarelor şi a televizorului.

  - Nu e rău...

 - În afară de acest aspect vreau să vă spun că Iaşul este pol de dezvoltare sanitar-medical, centru de excelenţă neuro-chirurgicală pe estul Europei, Iaşul are programul cu scanere pentru cancerul de col uterin şi mamar, din 2014, unde există deja şi două ambulanţe. S-a rezolvat o problemă acută... s-au obţinut investiţii de 30 milioane de euro pentru Spitalul de copii, investiţii care n-au fost niciodată în Iaşi. Pentru sistemul medical, pentru toate spitalele din judeţul Iaşi - pentru că şi municipiul Iaşi şi municipiul Paşcani fac parte din judeţul Iaşi, se vor obţine investiţii de 32 milioane de euro pentru modernizarea spitalelor...

  - Ce vă doriţi dumneavoastră de la filiala judeţeană a partidului?

 - Mă interesează în mod deosebit să investim în dezvoltarea judeţului, în infrastructură. Am reuşit deja să aducem bani, aşa cum spuneaţi dumneavoastră că Iaşul a fost ocolit, între ghilimele, dar am reuşit să aducem bani pentru 187 de şcoli în Iaşi, modernizare şcoli, cu avize pentru apă, canalizare, să nu mai fie veceul în fundul curţii, un proiect foarte mare şi ambiţios. Am reuşit să aduc investiţii în Iaşi pentru modernizarea a 44 de dispensare, dintre care 26 dispensare noi în judeţ şi mergem mai departe. Am reuşit să aducem bani pentru apă-canal în jur de 700 km de conductă de apă şi canalizare. Nu ne-a ocolit Bucureştiul? Sub nici o formă! Am obţinut al doilea buget pe ţară, iar asta înseamnă mult. Avem peste 200 milioane de euro proiecte europene semnate şi vreau să duc mai departe proiectele Iaşului, să ajung la un miliard de euro investiţii în judeţ. 

Acum au început din interior să rupă PSD

- S-au vehiculat zilele trecute datele unui ultim sondaj de opinie, în care PSD domină în intenţia de vot, la o distanţă considerabilă de PNL. Ne puteţi spune ceva despre asta?

 - Nu cunosc această speţă, dar PSD rămâne un partid care, chiar dacă este la guvernare şi aici există o etapă de erodare, rămâne cel mai puternic partid din România. Avem foarte mulţi simpatizanţi în Iaşi. Suntem cel mai puternic partid din Iaşi, indiferent dacă unii din exterior vor să desfiinţeze, să diminueze forţa PSD, nu vor avea şanse. Dacă înainte au fost din exterior, acum au început din interior să rupă PSD, dar partidul va rămâne unit.

  - Vă referiţi la ceea ce se petrece în plan local?

 - Pe plan local, judeţean, naţional. Îmi doresc unitate, linişte şi vreau să implementez cât mai multe proiecte europene şi guvernamentale. În afară de acest aspect, fac demersuri pentru a scoate Iaşul şi a-l promova în lume, pentru a avea cât mai multe reuniuni ale comisiilor europene la Iaşi. Deja avem discuţii cu miniştrii Comunicaţiilor din toate statele europene, să vină la Iaşi, în luna februarie. Vor veni aici şi miniştrii Economiei din Uniunea Europeană, plus comisarii europeni, vor veni şi cei de la Apărare. Mai mult, sunt discuţii pentru reunirea miniştrilor de Justiţie din ţările UE, pentru a veni la Iaşi Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) al Consiliului Europei.

  a consemnat Dan M.BREZULEANU

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
FOTO-VIDEO: Reportaj la
02/08/2022 14:54

Într-un colţ de rai, pe ţinuturile Bucovinei, este situat varful Dadu. Pentru a ajunge la el, am ajuns pană in Iacobeni, iar de acolo am virat la dreapta pană la Carlibaba. Într-o zi de iulie, ...

Liberalii, ținta atacurilor unui deputat PSD
18/12/2019 10:54

    Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru are o sumă de reprosuri pentru liberalii din Botosani care in urmă cu un an au votat impotriva bugetului de stat, iar acum se laudă cu alocările fina ...

Marea grijă a şoferului beat: să nu-i agite poliţistul petul cu bere
25/11/2019 18:53

 O nouă culme a impertinenţei manifestată de un conducător auto depistat la volan sub influenţă bahică a fost atinsă cu ocazia turului doi al alegerilor prezidenţiale. I.C., in varstă de 28 de an ...

„ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede”, la BNR Iaşi
22/11/2019 00:00

  * Sucursala Regională Iaşi şi Muzeul Băncii Naţionale a Romaniei au inaugurat, ieri, expoziţia „ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede” * proiectul este iniţiat in parteneria ...

Mecanica, marele pariu al învăţământului profesional ieşean
21/11/2019 00:00

  * domeniile cu cele mai mari solicitări din partea operatorilor economici pentru includerea in planul de şcolarizare 2019-2020 au fost cele de mecanică - 910 locuri * totodată, s-au format 5 noi cla ...

Puterea şi opoziţia din CJ se pun la aceeaşi masă, pentru a soluţiona soarta a 46 de proiecte
19/11/2019 00:00

  Consilierii judeţeni se vor intruni din nou maine, avand in dezbatere 46 de proiecte de hotărare. Printre acestea se află şi proiectul privind solicitarea de trecere din administrarea Consiliului Lo ...

Începe Postul Crăciunului
15/11/2019 11:11

      După Lăsatul Secului, petrecut ieri, in seara de Sfantul Filip, astăzi incepe Postul Crăciunului, una dintre cele patru mari perioade de ajunare randuite de Biserica Ortodoxă. Post ...

Un tânăr din Iași, beat și fără permis, nu a oprit la semnalul politistilor. Oamenii legii l-au urmarit 1km
10/11/2019 12:51

În jurul orei 01.00, in timp ce patrulau in zona Horlesti, politistii din Letcani au observat o masină cu un comportament destul de suspect in trafic. Oamenii legii au facut semn de oprire autoturismulu ...

Poliţiştii din Popricani, cei mai iscusiţi vânători de şoferi băuţi
09/11/2019 20:04

Datele statistice arată fără dubiu faptul că poliţiştii din Popricani sunt foarte dibaci in depistarea şi prinderea şoferilor ce conduc sub influenţa alcoolului. Numai in primele 10 luni din 2019, pe r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei