2014, anul negru pentru administratia publica locala: 17 presedinti de Consilii judedene si zeci de primari au probleme cu DNA pentru acte de coruptie

default

Dimensiune font:

| 25-12-2014 11:39

 In 2014, 17 presedinti de Consilii Judetene din 41 au fost trimisi in judecata, arestati sau urmariti penal de DNA.  Printre acestia se numara presedintii CJ Buzau, Hunedoara, Timis, Braila, Bacau, Botosani, Brasov etc.  Acestora li se adauga zeci de primari care au probleme cu legea, o parte dintre ei fiind deja condamnati la inchisoare. O alta pata neagra pe obrazul alesilor locali este asa zisa ordonanta a traseistilor, data de Guvernul Ponta chiar inainte de alegeri si  care a permis alesilor locali sa isi schimbe partidul fara sa isi piarda functia. In urma cu cateva saptamani aceasta a fost declarata neconstitutionala si acum ramane de vazut ce se va intampla cu migratorii, decizia urmand a fi luata de Parlament. In 2014 insa s-a intamplat si un lucru bun. Scarbiti de toate aceste evenimente, cativa cetateni din sectorul 3 al Capitalei si din Constanta au inceput strangerea de semnaturi pentru demiterea edililor respectivi.


  • Presedinti de consilii judetene arestati/aflati in atentia DNA

 

Cristinel Bigiu
Cristinel Bigiu
Foto: CJ Buzau

1. Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Cristinel Bigiu, a fost suspendat din functie dupa ce a fost arestat preventiv  pe 7 decembrie 2014 de magistratii Tribunalului Bucuresti pentru luare de mita in forma continuata. 
Astfel, Cristinel Bigiu este urmarit penal pentru ca ar fi cerut si primit bani in schimbul unor contracte pe bani publici.  Seful CJ Buzau a fost luat pe 6 decembrie de procurorii DNA de la locuinta sa, dupa ce a fost prins in flagrant luand mita in parcarea din fata blocului in care locuieste.

 Marian-Cristinel Bigiu, in varsta de 47 de ani, se afla la primul sau mandat de presedinte al Consiliului Judetean Buzau, fiind ales pe listele USL.

Cristinel Bigiu a fost membru PNL timp de 17 ani, incepand cu anul 1997, iar de-a lungul timpului a fost presedinte al organizatiei de tineret a PNL Buzau, presedinte al filialei judetene a partidului, vicepresedinte la nivel national, ultima functie in PNL.  Pn 18 septembrie, Bigiu a anuntat ca s-a inscris in PSD, in baza Ordonantei traseistilor, declarata recent neconstitutionala de Curtea Constitutionala.



Mircea Molot
Mircea Molot
Foto: Agerpres

2. Seful Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara, Mircea Molot, vicepresedintele CJ, Tiberiu Balint, ginerele lui Molot, Roberto Patrik Venter, si oamenii de afaceri Vasile Axinte si Pup Emanoil Milica, au fost retinuti pe 3 decembrie 2014 de procurorii DNA pentru fapte de coruprie si in prezent sunt cercetati sub control judiciar pana pe 15 februarie 2015.
Potrivit procurorilor DNA, Molot este acuzat de trafic de influenta, in forma continuata (2 acte materiale), luare de mita, in forma continuata (21 acte materiale), luare de mita, luare de mita, in forma continuata (3 acte materiale), folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, spalare de bani, in forma instigarii (2 infractiuni), conflict de interese si detinerea fara drept a unui document ce contine informatii secrete de stat.
Procurorii sustin ca, in perioada 2011-2013, Mircea Molot, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, si-a traficat influenta reala pe care o avea asupra unei persoane de la SC Apa Prod SA Deva - societate al carei actionar majoritar este CJ Hunedoara (76,72%) alaturi de consiliile locale din judet, in scopul avantajarii societatilor comerciale Viva Construct SRL Deva si Euro Cons Expert SRL, in cadrul procedurii de atribuire a unor contracte de lucrari.

In schimbul sprijinului oferit, Vasile Axinte a cedat executia unei parti din lucrarile respective catre SC Vivanty Industries SRL Soimus, societate controlata direct, in calitate de asociat si administrator, de catre Robertto Patrick Venter, ginerele presedintelui Consiliului Judetean Hunedoara. 

De asemenea, procurorii DNA sustin ca SC Viva Construct SRL, firma controlata de Axinte, a asfaltat o strada unde Molot detinea un imobil, in conditiile in care lipseau proiectul tehnic si autorizatiile de construire, contravaloarea lucrarilor ramanand in sarcina executantului.

Molot a precizat ca tot ce a facut si tot ce va face in activitatea de presedinte al CJ Hunedoara face in mod legal si nu are de ce sa-i fie frica.

Citeste aici mai mult
 

Titu Bojin
Titu Bojin
Foto: Agerpres

3. Presedintele CJ Timis, Titus Bojin, este cercetat sub control judiciar dupa ce procurorii DNA au facut pe 10 decembrie percehzitii la sediul CJ si a fost saltat pentru audieri. 
Potrivit unor documente ale procurorilor, obtinute de Mediafax, Titu Bojin, folosindu-se de functia de presedinte al CJ Timis si de pozitia de lider al filialei judetene a PSD, ar fi identificat primarii din Timis, conduse de alesi locali din PSD, cu care George Didila, prin SC Ecomet West SRL, a incheiat contracte de achizitii publice, cu atribuire directa. In acest demers, Didila ar fi fost sprijinit atat de Titu Bojin, cat si de Marcel Mihoc, consilier judetean in CJ Timis.

Anchetatorii au mai stabilit ca, in cazul in care primariile care au incheiat contracte cu SC Ecomet West SRL tergiversau plata contractelor incheiate, George Didila apela tot la Titu Bojin pentru a determina primarii sa plateasca, cu celeritate, aceste contracte.

Intrucat unele dintre primariile care au incheiat astfel de contracte cu SC Ecomet West SRL nu aveau prevazute in buget fonduri pentru plata produselor achizitionate, consilierul judetean Marcel Mihoc ar fi promis, la data incheierii contractelor, alocarea fondurilor necesare cu ocazia rectificarilor bugetare, se mai arata in documentele citate.
Procurorii il suspecteaza pe Titu Bojin ca directiona alocari bugetare din bugetul Consiliului Judetean Timis catre unitati administrativ teritorial din judet, in vederea finantarii contractelor pe care acestgea le aveau in derulare cu SC Ecomet West SRL.

Citeste mai mult aici.
 

Dragos Benea
Dragos Benea
Foto: Facebook/ Dragos Benea

4. Presedintele CJ Bacau, Dragos Benea, este urmarit penal in rem de procurorii DNA pentru  fapte de coruprie savarsite in perioada  2005-2012. Pe 5 august 2014, Dragos Benea a fost audiat  la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce in luna iulie anchetatorii au facut perchezitii la sediul institutiei si la alte 27 de adrese din judet. 
Descinderile au vizat si sediul Consiliului Judetean Bacau, precum si locuinta presedintelui CJ, Adrian Dragos Benea, si pe cele ale altor angajati ai institutiei. In urma perchezitiilor, au fost ridicate documente care au legatura cu ancheta desfasurata in acest caz.

Consiliul Judetean Bacau este condus, din 2004, de Dragos Adrian Benea, lider al filialei judetene a PSD, si de vicepresedintii Ionel Floroiu, care este si vicepresedinte al organizatiei judetene a PSD, si Claudiu Constantin Nastasa (PNL).

Citeste aici mai mult.





Florin Turcanu
Florin Turcanu
Foto: Camera Deputatilor

5. Presedintele Consiliului Judetean (CJ) si al PNL Botosani, Florin Turcanu, a fost condamnat, pe 11 decembrie 2014, la sase luni de inchisoare cu suspendare, de Curtea de Apel Suceava, decizia fiind definitiva. 

Magistratii de la Curtea de Apel Suceava l-au gasit vinovat pe Turcanu de fals si uz de fals, dupa ce a consemnat nereal ca membri ai PNL Botosani au fost exclusi din partid, acestia pierzandu-si astfel functiile de consilieri judeteni sau locali.

Presedintele CJ Botosani isi va pierde functia, prefectul judetului urmand sa emita un ordin in acest sens.

Citeste aici mai mult.





Aristotel Cancescu
Aristotel Cancescu
Foto: AGERPRES

6. Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu,a fost arestat pe 26 octombrie 2014 dupa ce  Inalta Curte de Casatie si Justitie  a decis arestarea preventiva pentru 30 de zile  intr-un dosar in care este acuzat de DNA pentru fapte de coruptie. Pe 27 octombrie acesta a fost suspendat din functie, iar instanta a decis prelungirea arestului pana pe 23 decembrie.
Seful CJ Brasov, Aristotel Cancescu (PNL), este cercetat de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, trafic de influenta, abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci fapte) si instigare la tentativa la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Potrivit anchetatorilor, firmele care ar fi fost favorizate la atribuirea unor contracte de catre CJ Brasov sunt detinute de Gabriel Bagiu si de Ion Dinita, deputat PC, cercetat si el in acest dosar.

Potrivit procurorilor, in urma platilor nelegale facute de CJ Brasov catre firma SC Gotic SA, a lui Dinita, institutia publica a fost prejudiciata cu peste 7,6 milioane de euro.
Totodata, firma SC Ramb Sistem a incasat nejustificat peste 660.000 de lei, iar Cancescu a intervenit ca aceasta sa obtina si un al treilea contract, de 20 de milioane de lei, privind renovarea Spitalului Judetean de Urgenta Brasov, desi licitatia fusese castigata de o alta societate.
Aristotel Cancescu a fost presedintele Consiliului Judetean Brasov din anul 2000, fiind la al patrulea mandat. El a fost liderul filialei judetene Brasov a PNL, iar in legislaturile 1992-1996 si 1996-2000 a fost senator. 

Citeste aici mai mult.
 

Bunea Stancu
Bunea Stancu
Foto: Agerpres

7. Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru cinci infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una in forma continuata (6 acte materiale) si conflict de interese. Alaturi de Bunea Stancu, in acest dosar au mai fost trimise in judecata alte 15 persoane si trei societati comerciale. Printre cei trimisi in judecata se numara vicepresedintele CJ Braila Florin Mija si seful Serviciului Achizitii Publice din cadrul Consiliului Judetean Braila, Nicolae Moisiu. Dosarul a fost inaintat spre judecare Tribnunalului Vrancea.

Gheorghe Bunea Stancu este acuzat de DNA ca a atribuit ilegal mai multe contracte de achizitii publice in calitate de sef al Consiliului Judetean Braila. DNA a cerut la inceputul lunii august ca Bunea Stancu sa fie arestat preventiv, dar instanta l-a plasat atunci in arest la domiciliu.

Pe 26 noiembrie, Gheorghe Bunea Stancu a fost revocat de prefect din functia de presedinte de CJ Braila dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat definitiv in cazul sau, declarandu-l in conflict de interese.

Citeste aici mai mult.

 

Horea Uioreanu
Horea Uioreanu
Foto: Agerpres

8. Horea Uioreanu, presedintele Consiliului Judetean Cluj, a fost trimis in judecata pe 23 iunie 2014 de catre procurorii DNA, pentru trei infractiuni de luare de mita, din care doua in forma continuata (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii ca instigator, in forma continuata (2 acte materiale) si complicitate la spalare de bani.

Horea Uioreanu a fost arestat preventiv in 29 mai, masura fiind ulterior prelungita.

In luna august, Tribunalul Cluj a respins cererea lui Horea Uioreanu, care invoca motive medicale, de inlocuire a masurii arestarii preventive cu cea a arestului la domiciliu. Pe 3 octombrie, acesta si-a depus demisia de la sefia CJ, pana atunci fiind doar suspendat din functie. Magistratii Tribunalului Cluj au dispus, in noiembrie ca Uioreanu sa fie plasat in arest la domiciliu, decizia nefiind insa definitiva. 

Citeste aici mai mult.


Nicusor Constantinescu
Nicusor Constantinescu
Foto: Agerpres

9. Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, este acum cercetat sub control judiciar si  a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea, pentru ca a atribuit nelegal terenuri. Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de calibrul noua milimetri.

Citeste aici mai mult.






Adrian Tutuianu
Adrian Tutuianu
Foto: Facebook

10. Presedintele CJ, Dambovita Adrian Tutuianu,  este cercetat de DNA inca din 2013 pentru trafic de influenta in legatura cu campania electorala pentru alegerile locale din 2012, informatia fiind cuprinsa in dosarul senatorului PSD Ion Stan.

Procurorii DNA arata ca au disjuns cercetarile fata de Adrian Tutuianu in urma unui denunt facut de omul de afaceri Nicusor Sorin Dima, cel care l-a denuntat si pe Ion Stan.
In 2014, acesta a fost  numit de Senat membru supleant al Consiliului National de Integritate  care supravegheaza activitatea Agentiei Nationale de Integritate, in conditiile in care exista posibilitatea ca acesta sa faca obiectul unor noi verificari ANI. Imediat dupa, acesta si-a dat demisia din aceasta functie.

Citeste aici mai mult.



Ion Prioteasa
Ion Prioteasa
Foto: CJ Dolj

11. Presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, este urmarit penal de DNA din decembrie 2013  in dosarul privind atribuirea, in conditii presupus nelegale, a unor contracte finantate din fonduri locale si europene.

In acelasi dosar mai sunt urmariti penal Dan Pappa, seful Serviciului Urbanism din CJ Dolj si arhitect sef, Ileana Majina, seful Serviciului Programe Europene, Luiza Tulitu, director al unitatii Medico-Sociale Bechet, si Ileana Maricutoiu, director al Spitalului Dabuleni.

Din rezolutia de incepere a urmaririi penale, a rezultat ca exista date si indicii potrivit carora, in perioada 2012-2013, invinuitul Prioteasa uzand de autoritatea cu care a fost investit si beneficiind de sprijinul functionarilor publici din institutia respectiva pe care i-a numit in functiile respective, a intervenit in procedurile de atribuire a unor contracte, directionandu-le catre firmele agreate, in schimbul unui 'comision' din valoarea contractelor.

'Concret, invinuitii Prioteasa, Iovan si Pappa au actionat astfel incat, prin crearea conditiilor tehnice si organizatorice favorizante, contractele privind modernizarea Aeroportului Craiova si cel privind 'Proiectarea si executia punctului de operare aeromedicala SMURD' sa fie atribuite unor firme agreate, aceleasi in cazul celor doua contracte. Folosindu-si autoritatea, Ion Prioteasa i-a interzis sefului Biroului audit al CJ Dolj sa consemneze intr-un document oficial aspectele deficitare rezultate in urma unui control derulat in octombrie 2012', sustin procurorii. Potrivit DNA, in schimbul sustinerii la atribuirea lucrarilor din cadrul proiectului 'Consolidare, restaurare Palatul Jean Mihail - Muzeul de Arta Craiova' (proiect realizat, in parte, din fonduri europene), Ion Prioteasa a primit o suma de bani de la unul din actionarii firmei beneficiare.

Citeste aici mai mult. 

Borboly Csaba
Borboly Csaba
Foto: Facebook

12. Presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a fost trimis in judecata de DNA in septembrie 2013, fiind acuzati, printre altele, de abuz in serviciu contra intereselor publice.  In total, in acest dosar au fost trimise in judecata 13 persoane, prejudiciul estimat fiind de peste 1,1 milioane euro.

Potrivit procurorilor, in luna decembrie 2010, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba a dispus in mod nelegal si nejustificat, decontarea sumei de 1.888.914,20 lei in favoarea constructorului SC STRAVIA GROUP SRL pentru o serie lucrari de reabilitare a unui drum judetean. Plata s-a facut in conditiile in care preturile firmei care a castigat licitatia erau cu mult mai mari decat cele ale firmei excluse din procedura de licitatie, in care dirigintele de santier nu a fost de acord cu acceptarea la plata a lucrarilor si in conditiile in care proiectul initial nu fusese respectat in ce priveste grosimea asfaltului si nici nu exista o dispozitie de modificare a acestui proiect.

De asemenea, perioada 27-29 decembrie 2010, Borboly Csaba a dispus in mod nelegal si nejustificat decontarea sumei de 672.051,59 lei in favoarea constructorului SC STRAVIA GROUP SRL si a sumei de 496.632,84 lei in favoarea constructorului SC BRIDGE ROAD CONSTRUCT SRL, in ambele cazuri pentru materiale lasate in custodie care nu existau in fapt. 

Citeste aici mai mult. 

Adrian Duicu
Adrian Duicu
Foto: Agerpres

13. Presedintele CJ Mehedinti, Adrian Duicu, a fost retinut de procurori in aprilie 2014, acesta fiind trimis in judecata pentru fapte de coruptie. Dupa cateva luni de arest, pe 18 octombrie 2014, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, definitiv, ca acesta sa stea in arest la domiciliu. 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au trimis in judecata pe Ioan Adrian Duicu, presedintele Consiliului Judetean Mehedinti la data faptelor, pentru trafic de influenta, cumparare de influenta, trei infractiuni de folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, doua infractiuni de dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, trafic de influenta, primire de foloase necuvenite si doua infractiuni de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia.

Duicu a declarat ca este nevinovat si ca va proba acest lucru in instanta.

Citeste aici mai mult.



14. Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma,
 si fiul acestuia, Vlad Cosma, au fost trimisi in judecata sub control judiciar in aprilie 2014 de procurorii DNA,  fiind acuzati de fapte de coruptie.

Mircea Cosma este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu, iar Vlad Cosma, de trafic de influenta. 

Citeste aici mai mult.

 

15. Presedintele CJ Sibiu, Ion Cindrea,
  a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in decembrie 2014 de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, el fiind acuzat ca si-a angajat ilegal sotia la biroul sau parlamentar. Cindrea a atacat cu recurs decizia.

Ioan Cindrea a fost trimis in judecata in iunie 2014 de procurorii Parchetului General, dosarul fiind deschis in urma unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate.
Potrivit sesizarii, in perioada octombrie 2009 - februarie 2011, in calitate de deputat, Ioan Cindrea a propus angajarea in cadrul biroului sau parlamentar a sotiei sale, Amalia Cindrea, si a avizat contractul individual de munca incheiat cu aceasta, contract in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru aceasta in cuantum total de 35.061 lei, suma platita din bugetul Camerei Deputatilor. 

Dupa condamnare, Presedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, a demisionat din toate functiile de conducere detinute in PSD, pana la solutionarea problemelor din justitie.

Marian Oprisan
Marian Oprisan
Foto: Agerpres

16. Presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, la inceputul lunii iunie 2006,  pentru abuz in serviciu, utilizarea creditelor in alte scopuri, fals si uz de fals. 

Alaturi de el, in dosar au mai fost inculpati vicepresedintele CJ, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, directorul Directiei Economice, Ion Costeanu, directorul Directiei Tehnice, Liviu Rusu, fost sef Serviciu Drumuri si Poduri din Directia Tehnica a Consiliului Judetean.

 In 2006, cand Oprisan a fost deferit justitiei, DNA spunea ca Judecatoria Focsani este cea competenta pentru a solutiona cauza. In 14 noiembrie 2007 insa, magistratii de la Judecatoria Focsani au dispus restituirea cauzei la Parchetul de pe langa Judecatoria Focsani, pentru refacerea urmaririi penale.

In februarie 2008, dosarul lui Marian Oprisan a ajuns in fata judecatorilor de la Tribunalul Vrancea. O luna mai tarziu, procesul a fost mutat la Tribunalul Cluj, dupa ce instanta suprema a admis stramutarea acestuia.

Atunci, stramutarea a fost ceruta de procurori, care au sustinut ca Oprisan ar fi oferit locuinte unor judecatori din zona si ca popularitatea acestuia ar putea afecta judecata impartiala a magistratilor.

La sfarsitul lunii decembrie 2009, dosarul a fost trimis apoi la Judecatoria Focsani, in urma declinarii de competenta. Dosarul nu a ramas insa pe rolul instantei vrancene, el ajungand, pentru a doua oara, la Judecatoria Cluj-Napoca.

Astfel, din 7 iulie 2010, dosarul se afla pe rolul Judecatoriei Cluj-Napoca, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea de stramutare a cazului.

In 5 iunie, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a sesizat Inspectia Judiciara din CSM cu privire la posibile abateri disciplinare savarsite de magistratii clujeni care judeca dosarul de coruptie al presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan.  Surse oficiale din cadrul DNA au precizat atunci, pentru MEDIAFAX, ca DNA solicita efectuarea verificarilor cu privire la faptul ca, desi Oprisan a fost trimis in judecata in iunie 2006, dosarul in care acesta este acuzat de abuz in serviciu, utilizarea creditelor in alte scopuri, fals si uz de fals nu a fost solutionat nici pana in prezent.

Ulterior, DNA preciza ca dosarul in care este vizat Marian Oprisan se afla de 1.263 de zile pe rolul Judecatoriei Cluj-Napoca, acordandu-se 29 de termene.
In noiembrie 2014, Judecatoria Cluj-Napoca a dat un nou termen, al 34-lea, in procesul in care presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan este judecat. 

Citeste aici mai mult. 


17. Fostul presedinte al CJ Arges, Constantin Nicolescu,  a fost condamnat, in iunie 2014, de Curtea de Apel Bucuresti, la noua ani si sase luni de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat de fraudare de fonduri europene pentru reconstructia a doua poduri, prejudiciul fiind de 1,2 milioane de euro. Decizia nu este definitiva.

Pe 24 februarie, prefectul judetului Arges, Cristian Soare, a semnat ordinul privind incetarea mandatului lui Nicolescu, dupa ce instanta suprema a decis definitiv ca acesta a fost in conflict de interese. Nicolescu a fost trimis in judecata in februarie 2013.

Citeste aici mai mult.


  • Primari arestati/trimisi in judecata/condamnati in 2014

 

Vanzare teren IASI - 75.899 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, -  lucicalcc@gmail.com 

Vanzare Teren IASI - 56.438 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com 

anunturi-->

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei