1prefect (Florin Sinescu)

Dimensiune font:

A scăpat de dosar penal în luna cadourilor

| 27-12-2017 04:30

Un fost prefect din Regiunea de Nord Est a primit cel mai „frumos” cadou la care ar fi putut spera, în apropierea Crăciunului. Procurorii au hotărât să claseze dosarul penal întocmit pentru acesta, deşi reprezentantul Guvernului în teritoriu fusese acuzat de o sumedenie de infracţiuni. După ce a stat în arest şi după finalizarea anchetei, procurorii au ajuns la concluzia că prefectul a acţionat, în toate situaţiile, conform legii 

Un importat actant al vieţii politice şi administrative din judeţul Suceava a primit cel mai mare cadou de Crăciun. Este vorba despre fostul prefect Florin Sinescu, pentru care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Suceava au dispus clasarea dosarului în care acesta era acuzat de cinci infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite, dintre care una în formă continuată. Printre tinichelele care au atârnat de coada fostului reprezentant al Guvernului în teritoriu se numără şi infracţiunea de conflict de interese, uzurparea funcţiei şi uz de fals.


Combinaţii cu primarii, scoase la iveală de procurori
Potrivit comunicării înaintate de DNA în data de 25 martie 2015, procurorii îl acuzat pe prefectul Sucevei pentru faptul că a refuzat să-l demită din funcţie pe primarul social-democrat al comunei Udeşti, care fusese declarat în conflict de interese de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), abaterea de la lege a alesului local pesedist fiind confirmată din 2012, printr-o hotărâre a Curţii de Apel Suceava. Relaţia dintre cei doi părea a fi destul de strânsă, dat fiind că Florin Sinescu era acuzat şi de faptul că a intervenit la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) pentru ca primarului din Udeşti să i se acorde subvenţii, la acestea adăugându-se şi acuzaţia potrivit căreia că nu a exercitat corespunzător controlul de legalitate a unei hotărâri emisă de Consiliul Local Udeşti, prin faptul că a închis ochii permiţând ca o păşune să fie trecută ilegal în administrarea unei asociaţii care a obţinut subvenţii de la APIA.
Prefectul de Suceava a mai fost acuzat şi de abuz în serviciu pentru că, la solicitarea expresă a primarului comunei Brodina, Vasile-Viorel Melen, a intervenit pe lângă funcţionari ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava şi pe lângă administratorul unei firme pentru a găsi o soluţie de deblocare a conturilor Primăriei Brodina, care avea o datorie în valoare de 462.315,93 lei din 2008 faţă de o firmă de construcţie ce a reconstruit nouă case distruse de inundaţii. Astfel, după intervenţia şefului prefecturii, datorii au fost înscrise ca arierate, pentru a putea fi plătite de la bugetul de stat. Totodată, prefectul mai este acuzat că şi-a încălcat atribuţiile de serviciu pentru a obţine ilegal un titlu de proprietate pe o suprafaţă de 26.103 metri pătraţi de teren în comuna Moldoviţa pe numele socrilor săi, cunoscând că aceştia nu deţin documente de proprietate care să dovedească modul de dobândire, legătura cu proprietarii tabulari din Cartea Funciară sau înscrisuri care să demonstreze că sunt îndreptăţiţi să obţină un titlu de proprietate.


Sinescu a avut grijă şi de nevastă
Ca orice angajat „veritabil” al sistemului de stat, procurorii DNA arătau că Florin Sinescu se face vinovat şi de săvârşirea infracţiunii de conflict de interese pentru că, în calitate de prefect al judeţului Suceava, a semnat către Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava o adresă prin care a numit în comisia de concurs pentru postul de şef serviciu, la care a participat şi soţia sa, Angelica Sinescu, doi subordonaţi, preşedintele comisiei fiind un şef serviciu în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava, iar un membru al comisiei fiind un consilier juridic din aceeaşi instituţie, cei doi declarând-o pe soţia prefectului câştigătoare a concursului.


Scăparea prefectului
Deşi procurorii l-au acuzat pe sucevean de nenumărate infracţiuni, aceştia se pare că s-au răzgândit, luându-i prefectului de pe cap povara unui dosar penal. Astfel, potrivit unor surse judiciare, în acest caz s-a dispus clasarea dosarului, procurorii anticorupţie suceveni constatând că demersurile făcute de Florin Sinescu, în calitatea de prefect, au vizat soluţionarea, conform îndatoririlor pe care le avea, a unor situaţii apărute în localităţi ale judeţului, iar pentru unele acuzaţii s-a constatat că fapta nu există.
Mai mult, procurorii au realizat că, pe parcursul anchetei, nu au fost constatate încălcări ale atribuţiilor prefectului Florin Sinescu în ceea e priveşte activitatea APIA Suceava în cazul legat de subvenţiile primite de Consiliul Local Udeşti în 2013, iar în cazul privind deblocarea conturilor Primăriei Brodina, Sinescu ar fi făcut demersurile prevăzute de legislaţie.
Raportat la suspiciunea că prefectul ar fi intervenit pentru ca socrului său să i se întocmească un titlu de proprietate pentru terenul pe care îl deţinea, procurorii au constatat că fapta nu există, iar în cazul în care era acuzat că a numit persoane subordonate lui în comisia de concurs pentru postul de şef serviciu, concurs la care a participat şi soţia lui, s-a constatat că această comisie fusese numită de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, iar prefectul doar a emis dispoziţia prin care membrii comisiei sunt remuneraţi conform legii.
Procurorii au clasat şi suspiciunea că Florin Sinescu a intervenit pe lângă un funcţionar pentru a ajuta o persoană să-şi recupereze permisul de conducere, reţinut în luna decembrie 2014, de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Iaşi, constatându-se că şi în acest caz a fost respectată procedura prevăzută de lege.
Dan CONSTANTINESCU
* * *
În aceeaşi ordonanţă a fost clasată şi acuzaţia potrivit căreia, în luna noiembrie 2012, Florin Sinescu şi-a achiziţionat un autoturism Audi A4, ce a fost înmatriculat pe numele său, fiind folosite documente fictive.
* * *
Prefectul de Suceava a fost acuzat şi de uzurparea funcţiei pentru că, profitând de funcţia de prefect, a intervenit pe lângă şeful Serviciului Rutier Suceava pentru a ajuta un bărbat să-şi recupereze permisul de conducere, reţinut, în 27 decembrie 2014, de către poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Iaşi întrucât a fost surprins de radar în timp ce circula cu viteza de 106 km pe oră, printr-o localitate unde limita de viteză era de 50 de km.
* * *
Reamintim că în luna februarie a lui 2015 Florin Sinescu, care era prefect al judeţului Suceava, a fost reţinut 24 de ore de procurorii DNA Suceava, fiind acuzat de mai multe infracţiuni, iar instanţa a respins cererea de arestare preventivă.

 

Loading...

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

ANUNŢ Privind organizarea, la data de 11.07.2018 ora 11, a selecţiei de oferte în vederea desemnării unor evaluatori în vederea efectuării rapoartelor de evaluare a bunurilor imobile şi mobile ale debitoarei Subscrisa CASA DE INSOLVENŢĂ A&B SPRL, în calitate de lichidator judiciar al SC OPEN SERVICE SA IAŞI, anunţă organizarea, la data de 11.07.2018 ora 11 a selectie de oferte în vederea desemnării a 2 evaluatori (unul pentru evaluarea bunurilor imobile şi unul pentru evaluarea bunurilor mobile ale debitoarei) care să efectueze rapoartele de evaluare a bunurilor imobile şi mobile ale debitoarei. Bunurile imobile constau în teren şi cladiri situate în Iaşi, Calea Chişinăului nr. 45 iar bunurile mobile constau în utilaje, autoturisme şi stoc de marfă (piese auto). Ofertele vor fi depuse în plic la sediul lichidatorului judiciar în Iaşi, str. A. Panu nr. 13-15 mezanin sau trimise prin fax la nr. 0232/211090 cel mai târziu până la data de 10.07.2018 ora 16. În ofertă se va menţiona onorariul solicitat de evaluator şi perioada de execuţie a lucrării. Desemnerea ofertei câştigătoare va avea loc la data de 11.07.2018 ora 11 la sediul lichidatorului. Criteriile de desemnare a ofertelor câştigătoare atât pentru evaluarea bunurilor imobile cât şi pentru evaluarea bunurilor mobile sunt: onorariul cel mai mic solicitat de evaluator – 20 de puncte maxim şi perioada ce mai scurtă de execuţie a lucrărilor – 10 puncte maxim. Lichidator Judiciar, Casa de Insolvenţă A&B SPRL.
S.C. MECANO FUC S.A. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Metalurgiei nr. 4, construcția C1, birou 9, jud. Vaslui, nr. de înreg. La Registrul Comerțului J37/748/1992, C.U.I. RO 842629 prin administrator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., desemnat prin Încheierea de ședință nr. 16/F/2016 din data de 29.06.2016, pronunţată de Tribunalul Vaslui, în dosarul nr. 1320/89/2016, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 18.07.2018, ora 13.00, la sediul administratorului judiciar din Mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, a următoarelor active: Nr. crt. – Bunuri mobile – Mijloace de transport – Valoare pornire la licitaţie (lei fără TVA) BUNURI MOBILE – MIJLOACE DE TRANSPORT - GESTIUNEA IAŞI: – TRACTOR UTB, TIP U825, NR. IDENTIFICARE ROPHCCM3790004, MASA PROPRIE 4.310 KG, TOTAL MAX. AUTORIZATĂ 5.860 KG, NR. LOCURI 1, CAPACITATE CILINDRICĂ 4400 CMC, PUTERE/TURAŢIE 55/2200 (75 CP), SURSA DE ENERGIE MOTORINĂ, NR. AXE 2, TRACŢIUNE SPATE, CULOARE ROŞU-NEGRU, AN FABRICAŢIE 2012, nr. inv. 3550. Stare tehnica - funcţional – 37.760,00 3. – AUTOUTILITARĂ CATEGORIA BA SUPRASTRUCTURĂ DESCHISĂ, MARCA RENAULT VI, TIP 42AEA1/UV9A69/MIDLUM 180DCI, AN FABRICAŢIE 2006, NR. IDENTIFICARE VF642AEA000023396, MASA PROPRIE 4664 KG, MASA TOTAL AUTORIZATĂ 11990 KG, DIMENSIUNILE DE GABARIT 9545X 2500 X 3330 MM, NR, LOCURI 2, CILINDREE 4116 CMC, PUTERE 128 KW, TIP MOTOR DCI 4CJO1, SERIA MOTOR NU POATE FI POANSONATĂ, SURSA ENEGIE MOTORINĂ, TRACŢIUNE SPATE, CULOARE ALB-GRI, NR. ÎNMATRCULARE VS-05-AYG (în lista inventar este identificată ca AUTOUTILITARĂ RENAULT VI cu nr. înmatriculare IS-49-ARR), nr. inv. 4-0021. Stare tehnica - nefuncţională (defecţiuni motor, injectoarele necesită înlocuire fiind defecte, defecţiuni la sistem suspensii, ITP expirat, anvelope uzate, acumulator descărcat şi nu poate fi citit kilometrajul în bord) – 14.640,00 8. – AUTOUTILITARĂ VOLKSWAGEN, CAROSERIA FURGON 21 UŞI, TIP CADDY, NR. IDENTIFICARE WV1ZZZ9KZ1R525805, AN FABRICAŢIE 2001, NORMA DE POLUARE EURO 3, MASA PROPRIE 1.180 KG, NR. LOCURI 2, CAPACITATE CILINDRICĂ 1,896 CMC, PUTERE/TURAŢIE 47/4200 (64 CP), SURSA DE ENERGIE MOTORINĂ, TRACŢIUNE FAŢĂ, CULOARE ALBASTRU, NR. ÎNMATRICULARE IS-05-HBD. Stare tehnică - nefuncţională (defecţiuni motor, sistem suspensii, ITP expirat, anvelope uzate, caroseria prezintă urme de corozie, acumulator descărcat şi nu poate fi citit kilometrajul în bord) – 1.760,00 BUNURI MOBILE – MIJLOACE DE TRANSPORT - GESTIUNEA MOINEȘTI: 11. – AUTOÎNCĂRCĂTOR TIH, nr. inv. 400040. Stare tehnică - funcţional – 5.584,00 13. – REMORCĂ COMPA, CAROSERIE CAMION, TIP SELECT 300 AE, NR. IDENTIFICARE UVP103SUCXNAE0068, MASA PROPRIE 150 KG, TOTAL MAX. AUTORIZATĂ 500 KG, DIMENSIUNI DE GABARIT 2860*1538*1426 (L*l*h), TRACŢIUNE FĂRĂ, CULOARE ROŞIE, AN FABRICAŢIE 1999, NR. DE IDENTIFICARE BC-80-EKR – 1.200,00 Pentru bunurile mobile se aplică TVA. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunurilor scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 16.07.2018, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232/212231 sau e-mail vanzari@insolventa.ro; intenţia de vizitare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, până pe data de 16.07.2018, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine prin accesarea site-ul-ui www.insolventa.ro si la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: 0751083082, 0757545545, 0232/243864. Administrator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
O decizie pierzătoare
10/07/2018 00:00

Ieri, preşedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul de revocare din funcţie a procurorului şef de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi. În mesajul preşedintel ...

PSD duce la îndeplinire promisiunea regelui Carol I
09/07/2018 00:00

* printre iniţiatorii proiectului „Municipiul Iaşi, Capitală Istorică a Romaniei” se numără şi ministrul Transporturilor, Lucian Şova, dar şi noul director al Serviciului Informaţiilor Ext ...

O manevră şi două cutume
09/07/2018 00:00

Săptămana trecută, Petru-Gabriel Vlase a depus jurămantul in faţa preşedintelui Klaus Iohannis, in calitate de director al SIE. În felul acesta a fost pus capăt interimatului apărut pentru mai bin ...

Un ieşean a câştigat alegerile pentru preşedinţia OT PMP
08/07/2018 17:24

Marius-Lucian Lupu a fost ales sambătă preşedinte al Organizaţiei de Tineret a Partidului Mişcarea Populară (OT PMP), cu 333 de voturi „pentru” şi 21 „impotrivă”. „Î ...

 

Polonia, Ungaria, România – trei repere pe harta populismului
07/07/2018 00:00

Săptămana aceasta, Polonia a intrat in procedura de infringement din partea Uniunii Europene după ce a făcut mai multe modificări controversate ale legilor Justiţiei. Printre cele mai recente măsuri se a ...

„Pensia trebuie calculată doar în baza contribuţiei”
07/07/2018 00:00

Partidul Mişcarea Populară va depune un proiect de lege, la inceputul lunii septembrie, ce vizează anularea intregului sistem de pensii speciale. Principala concluzie: fără pensii speciale! „Noi cred ...

În anul Centenarului, trăim cel mai mare dezastru demografic din istorie
02/07/2018 00:00

Anul Centenarului reprezintă, mai bine ca oricand, un bun prilej de a face bilanţul a ceea ce am realizat in ultimii ani, cu bune şi rele, dar şi a direcţiei in care ne indreptăm. Sigur, avem datoria să ...

Lupte la baionetă în PNL
30/06/2018 00:00

Viorel Cataramă, prim-vicepreşedintele PNL Sector 2 Bucureşti, a starnit din nou animozităţi printre liberali declarand că Ludovic Orban, preşedintele partidului, a devenit o persoană nefrecventabilă a ...

  Moţiunea de cenzură, un eşec cu final previzibil
29/06/2018 00:00

Moţiunii de cenzură depusă de PNL impotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă pe teme legate de performanţele economice ale Romaniei şi de amestecul coaliţiei PSD şi ALDE in legile justiţiei cu sco ...

Securitate, ameninţări şi incertitudini într-o Europă dezbinată
28/06/2018 00:00

Preşedintele Romaniei Klaus Iohannis va participa astăzi şi mane la o reuniune a Consiliului European. Pe agenda de discuţii sunt probleme importante precum creşterea economică, domeniul digital, creşter ...