1prefect (Florin Sinescu)

Dimensiune font:

A scăpat de dosar penal în luna cadourilor

| 27-12-2017 04:30

Un fost prefect din Regiunea de Nord Est a primit cel mai „frumos” cadou la care ar fi putut spera, în apropierea Crăciunului. Procurorii au hotărât să claseze dosarul penal întocmit pentru acesta, deşi reprezentantul Guvernului în teritoriu fusese acuzat de o sumedenie de infracţiuni. După ce a stat în arest şi după finalizarea anchetei, procurorii au ajuns la concluzia că prefectul a acţionat, în toate situaţiile, conform legii 

Un importat actant al vieţii politice şi administrative din judeţul Suceava a primit cel mai mare cadou de Crăciun. Este vorba despre fostul prefect Florin Sinescu, pentru care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Suceava au dispus clasarea dosarului în care acesta era acuzat de cinci infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite, dintre care una în formă continuată. Printre tinichelele care au atârnat de coada fostului reprezentant al Guvernului în teritoriu se numără şi infracţiunea de conflict de interese, uzurparea funcţiei şi uz de fals.


Combinaţii cu primarii, scoase la iveală de procurori
Potrivit comunicării înaintate de DNA în data de 25 martie 2015, procurorii îl acuzat pe prefectul Sucevei pentru faptul că a refuzat să-l demită din funcţie pe primarul social-democrat al comunei Udeşti, care fusese declarat în conflict de interese de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), abaterea de la lege a alesului local pesedist fiind confirmată din 2012, printr-o hotărâre a Curţii de Apel Suceava. Relaţia dintre cei doi părea a fi destul de strânsă, dat fiind că Florin Sinescu era acuzat şi de faptul că a intervenit la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) pentru ca primarului din Udeşti să i se acorde subvenţii, la acestea adăugându-se şi acuzaţia potrivit căreia că nu a exercitat corespunzător controlul de legalitate a unei hotărâri emisă de Consiliul Local Udeşti, prin faptul că a închis ochii permiţând ca o păşune să fie trecută ilegal în administrarea unei asociaţii care a obţinut subvenţii de la APIA.
Prefectul de Suceava a mai fost acuzat şi de abuz în serviciu pentru că, la solicitarea expresă a primarului comunei Brodina, Vasile-Viorel Melen, a intervenit pe lângă funcţionari ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava şi pe lângă administratorul unei firme pentru a găsi o soluţie de deblocare a conturilor Primăriei Brodina, care avea o datorie în valoare de 462.315,93 lei din 2008 faţă de o firmă de construcţie ce a reconstruit nouă case distruse de inundaţii. Astfel, după intervenţia şefului prefecturii, datorii au fost înscrise ca arierate, pentru a putea fi plătite de la bugetul de stat. Totodată, prefectul mai este acuzat că şi-a încălcat atribuţiile de serviciu pentru a obţine ilegal un titlu de proprietate pe o suprafaţă de 26.103 metri pătraţi de teren în comuna Moldoviţa pe numele socrilor săi, cunoscând că aceştia nu deţin documente de proprietate care să dovedească modul de dobândire, legătura cu proprietarii tabulari din Cartea Funciară sau înscrisuri care să demonstreze că sunt îndreptăţiţi să obţină un titlu de proprietate.


Sinescu a avut grijă şi de nevastă
Ca orice angajat „veritabil” al sistemului de stat, procurorii DNA arătau că Florin Sinescu se face vinovat şi de săvârşirea infracţiunii de conflict de interese pentru că, în calitate de prefect al judeţului Suceava, a semnat către Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava o adresă prin care a numit în comisia de concurs pentru postul de şef serviciu, la care a participat şi soţia sa, Angelica Sinescu, doi subordonaţi, preşedintele comisiei fiind un şef serviciu în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava, iar un membru al comisiei fiind un consilier juridic din aceeaşi instituţie, cei doi declarând-o pe soţia prefectului câştigătoare a concursului.


Scăparea prefectului
Deşi procurorii l-au acuzat pe sucevean de nenumărate infracţiuni, aceştia se pare că s-au răzgândit, luându-i prefectului de pe cap povara unui dosar penal. Astfel, potrivit unor surse judiciare, în acest caz s-a dispus clasarea dosarului, procurorii anticorupţie suceveni constatând că demersurile făcute de Florin Sinescu, în calitatea de prefect, au vizat soluţionarea, conform îndatoririlor pe care le avea, a unor situaţii apărute în localităţi ale judeţului, iar pentru unele acuzaţii s-a constatat că fapta nu există.
Mai mult, procurorii au realizat că, pe parcursul anchetei, nu au fost constatate încălcări ale atribuţiilor prefectului Florin Sinescu în ceea e priveşte activitatea APIA Suceava în cazul legat de subvenţiile primite de Consiliul Local Udeşti în 2013, iar în cazul privind deblocarea conturilor Primăriei Brodina, Sinescu ar fi făcut demersurile prevăzute de legislaţie.
Raportat la suspiciunea că prefectul ar fi intervenit pentru ca socrului său să i se întocmească un titlu de proprietate pentru terenul pe care îl deţinea, procurorii au constatat că fapta nu există, iar în cazul în care era acuzat că a numit persoane subordonate lui în comisia de concurs pentru postul de şef serviciu, concurs la care a participat şi soţia lui, s-a constatat că această comisie fusese numită de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, iar prefectul doar a emis dispoziţia prin care membrii comisiei sunt remuneraţi conform legii.
Procurorii au clasat şi suspiciunea că Florin Sinescu a intervenit pe lângă un funcţionar pentru a ajuta o persoană să-şi recupereze permisul de conducere, reţinut în luna decembrie 2014, de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Iaşi, constatându-se că şi în acest caz a fost respectată procedura prevăzută de lege.
Dan CONSTANTINESCU
* * *
În aceeaşi ordonanţă a fost clasată şi acuzaţia potrivit căreia, în luna noiembrie 2012, Florin Sinescu şi-a achiziţionat un autoturism Audi A4, ce a fost înmatriculat pe numele său, fiind folosite documente fictive.
* * *
Prefectul de Suceava a fost acuzat şi de uzurparea funcţiei pentru că, profitând de funcţia de prefect, a intervenit pe lângă şeful Serviciului Rutier Suceava pentru a ajuta un bărbat să-şi recupereze permisul de conducere, reţinut, în 27 decembrie 2014, de către poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Iaşi întrucât a fost surprins de radar în timp ce circula cu viteza de 106 km pe oră, printr-o localitate unde limita de viteză era de 50 de km.
* * *
Reamintim că în luna februarie a lui 2015 Florin Sinescu, care era prefect al judeţului Suceava, a fost reţinut 24 de ore de procurorii DNA Suceava, fiind acuzat de mai multe infracţiuni, iar instanţa a respins cererea de arestare preventivă.

 

loading...
Loading...

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

PUBLICAŢIE DE VANZARE SC Avrasop SRL, cu sediul social în mun. Iaşi, bd. Independenţei, nr. 4-6, ap.cam 8, înregistrată la ORC Iaşi sub nr. J22/284/2005, CUI 17192970, prin lichidator judiciar Rodafis IPURL cu sediul în mun. Iaşi, str. Străpungere Silvestru, nr. 48 A, anunţă vânzarea prin licitaţie publică cu strigare a bunurile mobile: Plug cu brazde PP3 – 701 lei; Grapa cu discuri – 1696 lei; Tăvălugi - 841 lei; Cisternă 3,6 to –1682 lei (prţturi fără TVA). Preţurile de pornire reprezintă 35% din preţurile de evaluare. Valorificarea activelor prin licitaţie publică deschisă cu strigare va avea loc la data de 23.01.2018, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar. Pentru bunurile neadjudecate, licitaţia se va repeta în ziua de 30.01.2018, aceeaşi locaţie şi oră, aceleaşi preţuri de pornire. Condiţiile de participare la licitaţie sunt conţinute în Caietul de sarcini. Caietul de sarcini, în valoare de 50 lei, se achiziţionează de la sediul lichidatorului, unde se depune şi documentaţia de participare la licitaţie, în original, până în preziua licitaţiei, orele 13.00. Garanţia de participare este de 30% din suma reprezentând preţul de pornire şi va putea fi plătită în contul nr. RO80BUCU1032235332633RON deschis la Alpha Bank Iaşi pe numele debitorului. Prezentul anunţ constituie şi notificare către creditori, debitor şi orice persoană fizică sau juridică interesată în cauză. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare au obligaţia, sub rezerva sancţiuni decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data licitaţiei. Informaţii suplimentare la tel/fax 0232/273948, e-mail: rodafis@gmail.com
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE S.C. INTERFARM BOTOSANI S.R.L. Iasi prin lichidator judiciar ACORD SPRL, Dosar nr. 2950/89/2014 Tribunalul Vaslui/Judecător Sindic ANUNŢĂ Organizarea şedinţei de licitație publică de vânzare, cu strigare, la data de 08.12.2017, ora 12.0, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iasi, str. Decebal 22A, bl.Z8, sc.A, et.1, ap.8, jud. Iaşi, pentru patrimoniul debitoarei S.C. INTERFARM BOTOSANI S.R.L. - in faliment, in bancruptcy, en faillite, CUI 2585521, cu numar de inregistrare la Registrul Comerţului J37/251/2011, cu sediul in municipiul Vaslui, Str. Ing. Badea Romeo, nr.1A, Parter, jud. Vaslui constând în: a. Construcţie situată în Botosani, Str. Viilor, Nr.77, Ap.1, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr.50058-C1-U13 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 339.829 lei, valoare fără TVA. b. Constructie situată în Municipiul Botosani, Str. Vârnav, Nr.17, Parter, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr. 50058-C1-U15 si Extindere si Terasa, Municipiul Botosani, Str. Vârnav, Nr.22, Parter, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr. 5558 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 332.904 lei, valoare fără TVA. c. Construcţie situată în Botosani, Piata Centrala, Platoul A, Obiectiv U18, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr.4819/N la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 516.793 lei, valoare fără TVA. d. Construcţie situată în Botosani, Str. Prieteniei, Nr.4, Bloc V4, Sc. C, Et.II, Ap.13, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr50386-C1-U20 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 67.151 lei, valoare fără TVA. e. Proprietate imobiliara constând în Teren intravilan in suprafaţă de 3.048 mp si construcţii situat în mun. Botoşani, Str. Dobosari, Nr.21 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 1.374.357 lei, valoare fără TVA. In caz de neadjudecare, urmatoarele şedinţe de licitații publice de vânzare, cu strigare, se vor desfăşura în fiecare zi de vineri la ora 1200, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iasi, str. Decebal 22A, bl.Z8, sc.A, et.1, ap.8, jud. Iaşi. Condițiile de participare la şedinţa de licitație publică de vânzare cu strigare și condițiile de adjudecatare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat de la sediul lichidatorului judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 1.000 lei pentru fiecare proprietate imobiliară pentru care se participă la licitaţie. Bunurile imobile anterior menţionate formează obiectul Dosarului nr.1219/193/2016 înregistrat pe rolul Judecatoriei Botosani având ca obiect Actiune in revendicare. Poate participa la şedinţa de licitatie publică de vânzare cu strigare orice persoana care isi manifesta, intentia de cumparare si care pana in preziua şedinţei de licitatie ora 1200, depune o cautiune reprezentand 10% din prețul de pornire al şedinţei de licitație pentru bunul imobil pentru care participa si face dovada achizitionarii caietului de sarcini. Înscrierile se pot face si cu scrisoare de participare la şedinţa de licitație, precum si cu toate documentele menționate în caietul de sarcini, până în preziua şedinţei de licitație, ora 1200. Nedepunerea tuturor documentelor la sediul lichidatorului judiciar în termenul menționat anterior conduce la pierderea dreptului de a participa la licitație. Toate persoanele interesate în achiziționarea bunurilor imobile care fac obiectul şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare sunt invitate să se înscrie la licitație. Orice persoana care emite pretentii asupra bunurilor imobile care fac obiectul şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare, este rugata sa-si manifeste pozitia cu 5 zile inainte de data şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare, aducand la cunostinta lichidatorului judiciar orice pretentie. Informatii suplimentare se pot obtine de la lichidatorul judiciar la telefon 0742207571. Lichidator judiciar ACORD S.P.R.L. Asociat coordonator Nitescu Dan Nistor
Înalta Curte, acuzații GRAVE pentru Radu Mazăre: a comis ABUZ!
21/01/2018 18:37

Înalta Curte de Casatie si Justitie arată, in in motivarea deciziei prin care au emis mandat de arestare pe numele lui Radu Mazăre, după ce acesta a fugit in Madagascar, că fostul primar a făcut abuz ...

Protestatarii IAU CU ASALT Capitala: Mii de oameni se îndreaptă spre Bucureşti / VIDEO
20/01/2018 12:02

 Protestatarii iau cu asalt pur şi simplu Capitala. Mii de oameni se indreaptă spre Bucureşti pentru a protesta in această seară, in Piaţa Universităţii. Aceştia vin din Craiova, Timişoara, Cluj, ...

Mars de protest de amploare impotriva modificarii legilor justitiei, Codului penal si Codului fiscal, sambata la ora 18:00
20/01/2018 11:09

 Un mars de protest de amploare impotriva modificarii legilor justitiei, a Codului penal si a Codului fiscal este programat sambata, incepand cu ora 18:00, in Piata Universitatii din Bucuresti. Mii de oame ...

 Extemporal la justiţie, în faţa europenilor
20/01/2018 05:30

Graba de care parlamentarii romani au dat dovadă in demersul schimbării legilor justiţiei, la care se adaugă şi nemulţumirile iscate de Ordonanţa 13, au dus la crearea unei imagini nefavorabile a ţării ...

 PNL sucevean dă de pământ cu majoritatea pesedistă
20/01/2018 05:25

Căderea celui de-al doilea guvern PSD- ALDE le-a ridicat liberalilor mingea la fileu, dandu-le acestora posibilitatea să-i atace de pe toate fronturile pe social- democraţi. Astfel, liberalii suceveni sunt d ...

 Arsene scapă de arest
20/01/2018 05:15

Liderul social-democraţilor nemţeni şi preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a scăpat de arest. Acesta a fost prezentat ieri, 19 ianuarie, Tribunalului Bacău cu propunere de arestare pr ...

ULTIMA ORĂ - Doi oameni de afaceri, audiați de procurorii DNA într-un dosar controversat
19/01/2018 10:09

Oamenii de afaceri Dinu Pescariu si Claudiu Florică au sosit vineri dimineată la sediul DNA pentru a fi audiati in dosarul „Microsoft 3”. Pe 10 aprilie 2017, DNA i-a pus sub acuzare pe Dinu Pesca ...

Arsene, reţinut pentru şpagă
19/01/2018 05:15

Zi neagră pentru social-democraţii din Regiunea de Nord-Est, deoarece, in decursul zilei de ieri, procurorii anticorepţie au dispus reţinerea lui Ionel Arsene pentru 24 de ore. Astfel, preşedintele Organ ...

 Moldovenii construiesc soclul Vioricăi Dăncilă
19/01/2018 04:30

Preşedinţii organizaţiilor judeţene social-democrate au inceput să lucreze la „soclul” Vioricăi Dăncilă, imediat ce preşedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a acceptat-o pe acesta pentru a p ...

PNL – an nou, promisiuni noi
18/01/2018 05:15

Liberalii pietreni consideră că numai dialogul şi intalnirile constante cu cetăţenii sunt căile de rezolvare a tuturor problemelor care apar in comunitate. Chiar dacă, săptămana trecută, social democr ...