1miting PSD

Dimensiune font:

„Statul paralel” dezbină PSD

| 05-12-2017 04:45

Hotărârea luată de mai marii PSD, de a organiza un miting împotriva statului paralel, îi împarte pe social-democraţii din teritoriu în două tabere. În afara extremelor care, fie aprobă în totalitate deciziile liderilor de la centru, fie le contestă, rămân primarii şi simplii membri de partid care se arată dispuşi să iasă în stradă pentru a susţine guvernarea, nicidecum să lupte împotriva „statului paralel”, noţiune pe care pretind că nu o înţeleg 

România devine, treptat, ţara mitingurilor şi a mişcărilor de stradă. După ce în mai multe judeţe au avut loc manifestaţii împotriva măsurilor fiscale luate de coaliţia de guvernare PSD-ALDE, nemulţumiri existând şi din cauza încăpăţânării decidenţilor de a schimba pe repede înainte legile justiţiei, social-democraţii anunţă şi ei că au de gând să scoată oamenii în stradă, de această dată pentru a-şi arăta sprijinul pentru Guvernul Tudose. Cel care a făcut anunţul despre acest protest de susţinere a fost secretarul general- adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, după ce greii partidului au fost convocaţi la final de săptămână, la o şedinţă ad-hoc. „S-a stabilit azi să facem un miting şi noi, un miting de protest. Mitingul nostru nu este pentru susţinerea Guvernului, nu pentru susţinerea lui Dragnea, a coaliţiei sau a programului de guvernare, pentru că astea deja au fost votate anul trecut de români. Va fi un miting împotriva statului paralel şi ilegitim, un miting împotriva abuzurilor, un miting împotriva ascultării telefoanelor, împotriva încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti”, a declarat Ştefănescu.

Citeşte şi Politici paralele în interiorul PSD

Păreri pro şi contra în social-democraţia ieşeană
Decizia luată la final de săptămână la Bucureşti, cu privire la organizarea unui miting împotriva statului „paralel şi ilegitim”, nu pare a fi privită cu ochi buni în teritoriu, acolo unde aleşii locali ce şi-au dobândit mandatele pe listele PSD nu prea înţeleg ce înseamnă acestă noţiune de care se tem liderii, sau, dacă înţeleg, nu vor să o recunoască. „Eu nu am avut până acum discuţii cu cetăţenii pe care-i reprezint, despre un posibil miting, dar dacă va fi decizia partidului şi vor fi şi oameni care vor să-şi manifeste sprijinul pentru PSD, nu văd nicio problemă în ceea ce priveşte această manifestaţie”, ne-a declarat Cătălin Martinuş, primarul comunei Dobrovăţ. Întrebat însă dacă s-a lovit vreodată de „sistemul paralel” instaurat în ţară şi dacă poate să-l definească, social-democratul a preferat să se abţină de la prea multe comentarii. „Sunt un cetăţean paralel cu sistemul paralel”, a conchis Martinuş.
La proteste e dispus să-i scoată pe oameni şi primarul din Erbiceni, care susţine că a primit din partea locuitorilor comunei ieşene semnale că vor să se manifeste „pro guvernare”. „Cu certitudine, oamenii vor ieşi dacă se vor face aceste manifestări. Au venit ei şi m-au întrebat ce se întâmplă, de ce nu luăm poziţie pentru a ne arăta susţinerea faţă de oamenii care au câştigat alegerile şi care trebuie să guverneze”, explică Ionel Lungu.
Dacă primarii PSD dau semne că s-ar putea mobiliza să îndeplinească directiva partidului de a manifesta, aceştia se feresc să vorbească despre paralelism şi teorii ale conspiraţiei. „Este foarte greu de spus ce înseamnă statul paralel, ştiu şi eu despre acestă noţiune de la presă, care face dezvăluiri ce mă înspăimântă. Dacă te trezeşti peste noapte audiat de procurorul Portocală, probabil că ajungi să spui că există aşa ceva...”, declară, reticent, Costel Iosub, primarul comunei Tătăruşi.


„Incompetenţa lui Dragnea” vs linia de partid
Aşa cum era de aşteptat, o parte dintre social-democraţi se vor supune directivei de partid, alţii se vor abate. Ca de exemplu, vicepreşedinte şi lider de grup al consilierilor judeţeni PSD, Cristian Stanciu anunţă că organizaţia se va mobiliza pentru a respecta hotărârea centrului. „Organizaţia Judeţeană a PSD Iaşi a luat act de decizia Organizaţiei naţionale a PSD şi va începe pregătirile pentru organizarea, alături de celelalte filiale judeţene, a mitingului. Consideram că este vorba de o manifestaţie pe care oamenii o cer pentru menţinerea stabilităţii României, pentru respectarea rezultatelor alegerilor de acum un an, pentru realizarea programului de guvernare votat de marea majoritate a romanilor şi pentru eliminarea abuzurilor din societatea românească”, susţine Stanciu.
În antiteză cu acesta este primarul Mihai Chirica, acesta susţinând că mitingul din inima Moldovei va fi organizat doar dacă va respecta legea. „Acest miting va primi aviz de desfăşurare numai dacă va îndeplini toate condiţiile prevăzute de cadrul legislativ al acestui stat, nu al celui paralel”, declară edilul, cu ironie la adresa celor care luptă cu „nălucile paralele”. În ceea ce priveşte prezenţa sa la protest, acesta susţine, din capul locului, că nu va lua parte la manifestaţiile PSD. „În calitate de membru al PSD nu pot să particip la o astfel de bazaconie, pentru că sunt întreg la minte. În acest moment, Dragnea îşi ascunde eşecurile în spatele unor utopii născute din incapacitatea acestuia de a separa interesele personale de cele ale statului şi ale guvernării”, a conchis Mihai Chirica.
Potrivit comunicării centrale, mitingul împotriva PSD ar trebui să aibă loc sâmbătă, 9 decembrie. Anca BURNICHE
* * *
„Organizaţia Judeţeană a PSD Iaşi a luat act de decizia Organizaţiei PSD naţional şi va începe pregătirile pentru organizarea, alături de celelalte filiale judeţene, a mitingului”- Cristian Stanciu, vicepreşedinte PSD

* * *
În calitate de membru al PSD nu pot să particip la o astfel de bazaconie pentru că sunt întreg la minte”- Mihai Chirica, primarul Iaşului şi membru PSD

Loading...

Comentarii

nica valeriu

Dec 05, 2017

statul paralel s dezbine p.s.d.-ul .nu cred.de ce voi reporterii tia de la adevrul,libertatea,ziarulevenimentul,realitatea,etc nu v-a trecut prin cap s scriei ,,statul paralel,, pe google traducere s-au translate.google.ro i obineai the parallel state.ce era att de greu.!!!! v elucidai c romnia se aseamn cu turcia.

nica valeriu

Dec 05, 2017

statul paralel s dezbine p.s.d.-ul .nu cred.de ce voi reporterii tia de la adevrul,libertatea,ziarulevenimentul,realitatea,etc nu v-a trecut prin cap s scriei ,,statul paralel,, pe google traducere s-au translate.google.ro i obineai the parallel state.ce era att de greu.!!!! v elucidai c romnia se aseamn cu turcia.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

ANUNŢ Privind organizarea, la data de 11.07.2018 ora 11, a selecţiei de oferte în vederea desemnării unor evaluatori în vederea efectuării rapoartelor de evaluare a bunurilor imobile şi mobile ale debitoarei Subscrisa CASA DE INSOLVENŢĂ A&B SPRL, în calitate de lichidator judiciar al SC OPEN SERVICE SA IAŞI, anunţă organizarea, la data de 11.07.2018 ora 11 a selectie de oferte în vederea desemnării a 2 evaluatori (unul pentru evaluarea bunurilor imobile şi unul pentru evaluarea bunurilor mobile ale debitoarei) care să efectueze rapoartele de evaluare a bunurilor imobile şi mobile ale debitoarei. Bunurile imobile constau în teren şi cladiri situate în Iaşi, Calea Chişinăului nr. 45 iar bunurile mobile constau în utilaje, autoturisme şi stoc de marfă (piese auto). Ofertele vor fi depuse în plic la sediul lichidatorului judiciar în Iaşi, str. A. Panu nr. 13-15 mezanin sau trimise prin fax la nr. 0232/211090 cel mai târziu până la data de 10.07.2018 ora 16. În ofertă se va menţiona onorariul solicitat de evaluator şi perioada de execuţie a lucrării. Desemnerea ofertei câştigătoare va avea loc la data de 11.07.2018 ora 11 la sediul lichidatorului. Criteriile de desemnare a ofertelor câştigătoare atât pentru evaluarea bunurilor imobile cât şi pentru evaluarea bunurilor mobile sunt: onorariul cel mai mic solicitat de evaluator – 20 de puncte maxim şi perioada ce mai scurtă de execuţie a lucrărilor – 10 puncte maxim. Lichidator Judiciar, Casa de Insolvenţă A&B SPRL.
S.C. MECANO FUC S.A. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Metalurgiei nr. 4, construcția C1, birou 9, jud. Vaslui, nr. de înreg. La Registrul Comerțului J37/748/1992, C.U.I. RO 842629 prin administrator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., desemnat prin Încheierea de ședință nr. 16/F/2016 din data de 29.06.2016, pronunţată de Tribunalul Vaslui, în dosarul nr. 1320/89/2016, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 18.07.2018, ora 13.00, la sediul administratorului judiciar din Mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, a următoarelor active: Nr. crt. – Bunuri mobile – Mijloace de transport – Valoare pornire la licitaţie (lei fără TVA) BUNURI MOBILE – MIJLOACE DE TRANSPORT - GESTIUNEA IAŞI: – TRACTOR UTB, TIP U825, NR. IDENTIFICARE ROPHCCM3790004, MASA PROPRIE 4.310 KG, TOTAL MAX. AUTORIZATĂ 5.860 KG, NR. LOCURI 1, CAPACITATE CILINDRICĂ 4400 CMC, PUTERE/TURAŢIE 55/2200 (75 CP), SURSA DE ENERGIE MOTORINĂ, NR. AXE 2, TRACŢIUNE SPATE, CULOARE ROŞU-NEGRU, AN FABRICAŢIE 2012, nr. inv. 3550. Stare tehnica - funcţional – 37.760,00 3. – AUTOUTILITARĂ CATEGORIA BA SUPRASTRUCTURĂ DESCHISĂ, MARCA RENAULT VI, TIP 42AEA1/UV9A69/MIDLUM 180DCI, AN FABRICAŢIE 2006, NR. IDENTIFICARE VF642AEA000023396, MASA PROPRIE 4664 KG, MASA TOTAL AUTORIZATĂ 11990 KG, DIMENSIUNILE DE GABARIT 9545X 2500 X 3330 MM, NR, LOCURI 2, CILINDREE 4116 CMC, PUTERE 128 KW, TIP MOTOR DCI 4CJO1, SERIA MOTOR NU POATE FI POANSONATĂ, SURSA ENEGIE MOTORINĂ, TRACŢIUNE SPATE, CULOARE ALB-GRI, NR. ÎNMATRCULARE VS-05-AYG (în lista inventar este identificată ca AUTOUTILITARĂ RENAULT VI cu nr. înmatriculare IS-49-ARR), nr. inv. 4-0021. Stare tehnica - nefuncţională (defecţiuni motor, injectoarele necesită înlocuire fiind defecte, defecţiuni la sistem suspensii, ITP expirat, anvelope uzate, acumulator descărcat şi nu poate fi citit kilometrajul în bord) – 14.640,00 8. – AUTOUTILITARĂ VOLKSWAGEN, CAROSERIA FURGON 21 UŞI, TIP CADDY, NR. IDENTIFICARE WV1ZZZ9KZ1R525805, AN FABRICAŢIE 2001, NORMA DE POLUARE EURO 3, MASA PROPRIE 1.180 KG, NR. LOCURI 2, CAPACITATE CILINDRICĂ 1,896 CMC, PUTERE/TURAŢIE 47/4200 (64 CP), SURSA DE ENERGIE MOTORINĂ, TRACŢIUNE FAŢĂ, CULOARE ALBASTRU, NR. ÎNMATRICULARE IS-05-HBD. Stare tehnică - nefuncţională (defecţiuni motor, sistem suspensii, ITP expirat, anvelope uzate, caroseria prezintă urme de corozie, acumulator descărcat şi nu poate fi citit kilometrajul în bord) – 1.760,00 BUNURI MOBILE – MIJLOACE DE TRANSPORT - GESTIUNEA MOINEȘTI: 11. – AUTOÎNCĂRCĂTOR TIH, nr. inv. 400040. Stare tehnică - funcţional – 5.584,00 13. – REMORCĂ COMPA, CAROSERIE CAMION, TIP SELECT 300 AE, NR. IDENTIFICARE UVP103SUCXNAE0068, MASA PROPRIE 150 KG, TOTAL MAX. AUTORIZATĂ 500 KG, DIMENSIUNI DE GABARIT 2860*1538*1426 (L*l*h), TRACŢIUNE FĂRĂ, CULOARE ROŞIE, AN FABRICAŢIE 1999, NR. DE IDENTIFICARE BC-80-EKR – 1.200,00 Pentru bunurile mobile se aplică TVA. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunurilor scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 16.07.2018, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232/212231 sau e-mail vanzari@insolventa.ro; intenţia de vizitare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul administratorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, până pe data de 16.07.2018, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine prin accesarea site-ul-ui www.insolventa.ro si la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: 0751083082, 0757545545, 0232/243864. Administrator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
O decizie pierzătoare
10/07/2018 00:00

Ieri, preşedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul de revocare din funcţie a procurorului şef de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi. În mesajul preşedintel ...

PSD duce la îndeplinire promisiunea regelui Carol I
09/07/2018 00:00

* printre iniţiatorii proiectului „Municipiul Iaşi, Capitală Istorică a Romaniei” se numără şi ministrul Transporturilor, Lucian Şova, dar şi noul director al Serviciului Informaţiilor Ext ...

O manevră şi două cutume
09/07/2018 00:00

Săptămana trecută, Petru-Gabriel Vlase a depus jurămantul in faţa preşedintelui Klaus Iohannis, in calitate de director al SIE. În felul acesta a fost pus capăt interimatului apărut pentru mai bin ...

Un ieşean a câştigat alegerile pentru preşedinţia OT PMP
08/07/2018 17:24

Marius-Lucian Lupu a fost ales sambătă preşedinte al Organizaţiei de Tineret a Partidului Mişcarea Populară (OT PMP), cu 333 de voturi „pentru” şi 21 „impotrivă”. „Î ...

 

Polonia, Ungaria, România – trei repere pe harta populismului
07/07/2018 00:00

Săptămana aceasta, Polonia a intrat in procedura de infringement din partea Uniunii Europene după ce a făcut mai multe modificări controversate ale legilor Justiţiei. Printre cele mai recente măsuri se a ...

„Pensia trebuie calculată doar în baza contribuţiei”
07/07/2018 00:00

Partidul Mişcarea Populară va depune un proiect de lege, la inceputul lunii septembrie, ce vizează anularea intregului sistem de pensii speciale. Principala concluzie: fără pensii speciale! „Noi cred ...

În anul Centenarului, trăim cel mai mare dezastru demografic din istorie
02/07/2018 00:00

Anul Centenarului reprezintă, mai bine ca oricand, un bun prilej de a face bilanţul a ceea ce am realizat in ultimii ani, cu bune şi rele, dar şi a direcţiei in care ne indreptăm. Sigur, avem datoria să ...

Lupte la baionetă în PNL
30/06/2018 00:00

Viorel Cataramă, prim-vicepreşedintele PNL Sector 2 Bucureşti, a starnit din nou animozităţi printre liberali declarand că Ludovic Orban, preşedintele partidului, a devenit o persoană nefrecventabilă a ...

  Moţiunea de cenzură, un eşec cu final previzibil
29/06/2018 00:00

Moţiunii de cenzură depusă de PNL impotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă pe teme legate de performanţele economice ale Romaniei şi de amestecul coaliţiei PSD şi ALDE in legile justiţiei cu sco ...

Securitate, ameninţări şi incertitudini într-o Europă dezbinată
28/06/2018 00:00

Preşedintele Romaniei Klaus Iohannis va participa astăzi şi mane la o reuniune a Consiliului European. Pe agenda de discuţii sunt probleme importante precum creşterea economică, domeniul digital, creşter ...