1miting PSD

Dimensiune font:

„Statul paralel” dezbină PSD

| 05-12-2017 04:45

Hotărârea luată de mai marii PSD, de a organiza un miting împotriva statului paralel, îi împarte pe social-democraţii din teritoriu în două tabere. În afara extremelor care, fie aprobă în totalitate deciziile liderilor de la centru, fie le contestă, rămân primarii şi simplii membri de partid care se arată dispuşi să iasă în stradă pentru a susţine guvernarea, nicidecum să lupte împotriva „statului paralel”, noţiune pe care pretind că nu o înţeleg 

România devine, treptat, ţara mitingurilor şi a mişcărilor de stradă. După ce în mai multe judeţe au avut loc manifestaţii împotriva măsurilor fiscale luate de coaliţia de guvernare PSD-ALDE, nemulţumiri existând şi din cauza încăpăţânării decidenţilor de a schimba pe repede înainte legile justiţiei, social-democraţii anunţă şi ei că au de gând să scoată oamenii în stradă, de această dată pentru a-şi arăta sprijinul pentru Guvernul Tudose. Cel care a făcut anunţul despre acest protest de susţinere a fost secretarul general- adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, după ce greii partidului au fost convocaţi la final de săptămână, la o şedinţă ad-hoc. „S-a stabilit azi să facem un miting şi noi, un miting de protest. Mitingul nostru nu este pentru susţinerea Guvernului, nu pentru susţinerea lui Dragnea, a coaliţiei sau a programului de guvernare, pentru că astea deja au fost votate anul trecut de români. Va fi un miting împotriva statului paralel şi ilegitim, un miting împotriva abuzurilor, un miting împotriva ascultării telefoanelor, împotriva încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti”, a declarat Ştefănescu.

Citeşte şi Politici paralele în interiorul PSD

Păreri pro şi contra în social-democraţia ieşeană
Decizia luată la final de săptămână la Bucureşti, cu privire la organizarea unui miting împotriva statului „paralel şi ilegitim”, nu pare a fi privită cu ochi buni în teritoriu, acolo unde aleşii locali ce şi-au dobândit mandatele pe listele PSD nu prea înţeleg ce înseamnă acestă noţiune de care se tem liderii, sau, dacă înţeleg, nu vor să o recunoască. „Eu nu am avut până acum discuţii cu cetăţenii pe care-i reprezint, despre un posibil miting, dar dacă va fi decizia partidului şi vor fi şi oameni care vor să-şi manifeste sprijinul pentru PSD, nu văd nicio problemă în ceea ce priveşte această manifestaţie”, ne-a declarat Cătălin Martinuş, primarul comunei Dobrovăţ. Întrebat însă dacă s-a lovit vreodată de „sistemul paralel” instaurat în ţară şi dacă poate să-l definească, social-democratul a preferat să se abţină de la prea multe comentarii. „Sunt un cetăţean paralel cu sistemul paralel”, a conchis Martinuş.
La proteste e dispus să-i scoată pe oameni şi primarul din Erbiceni, care susţine că a primit din partea locuitorilor comunei ieşene semnale că vor să se manifeste „pro guvernare”. „Cu certitudine, oamenii vor ieşi dacă se vor face aceste manifestări. Au venit ei şi m-au întrebat ce se întâmplă, de ce nu luăm poziţie pentru a ne arăta susţinerea faţă de oamenii care au câştigat alegerile şi care trebuie să guverneze”, explică Ionel Lungu.
Dacă primarii PSD dau semne că s-ar putea mobiliza să îndeplinească directiva partidului de a manifesta, aceştia se feresc să vorbească despre paralelism şi teorii ale conspiraţiei. „Este foarte greu de spus ce înseamnă statul paralel, ştiu şi eu despre acestă noţiune de la presă, care face dezvăluiri ce mă înspăimântă. Dacă te trezeşti peste noapte audiat de procurorul Portocală, probabil că ajungi să spui că există aşa ceva...”, declară, reticent, Costel Iosub, primarul comunei Tătăruşi.


„Incompetenţa lui Dragnea” vs linia de partid
Aşa cum era de aşteptat, o parte dintre social-democraţi se vor supune directivei de partid, alţii se vor abate. Ca de exemplu, vicepreşedinte şi lider de grup al consilierilor judeţeni PSD, Cristian Stanciu anunţă că organizaţia se va mobiliza pentru a respecta hotărârea centrului. „Organizaţia Judeţeană a PSD Iaşi a luat act de decizia Organizaţiei naţionale a PSD şi va începe pregătirile pentru organizarea, alături de celelalte filiale judeţene, a mitingului. Consideram că este vorba de o manifestaţie pe care oamenii o cer pentru menţinerea stabilităţii României, pentru respectarea rezultatelor alegerilor de acum un an, pentru realizarea programului de guvernare votat de marea majoritate a romanilor şi pentru eliminarea abuzurilor din societatea românească”, susţine Stanciu.
În antiteză cu acesta este primarul Mihai Chirica, acesta susţinând că mitingul din inima Moldovei va fi organizat doar dacă va respecta legea. „Acest miting va primi aviz de desfăşurare numai dacă va îndeplini toate condiţiile prevăzute de cadrul legislativ al acestui stat, nu al celui paralel”, declară edilul, cu ironie la adresa celor care luptă cu „nălucile paralele”. În ceea ce priveşte prezenţa sa la protest, acesta susţine, din capul locului, că nu va lua parte la manifestaţiile PSD. „În calitate de membru al PSD nu pot să particip la o astfel de bazaconie, pentru că sunt întreg la minte. În acest moment, Dragnea îşi ascunde eşecurile în spatele unor utopii născute din incapacitatea acestuia de a separa interesele personale de cele ale statului şi ale guvernării”, a conchis Mihai Chirica.
Potrivit comunicării centrale, mitingul împotriva PSD ar trebui să aibă loc sâmbătă, 9 decembrie. Anca BURNICHE
* * *
„Organizaţia Judeţeană a PSD Iaşi a luat act de decizia Organizaţiei PSD naţional şi va începe pregătirile pentru organizarea, alături de celelalte filiale judeţene, a mitingului”- Cristian Stanciu, vicepreşedinte PSD

* * *
În calitate de membru al PSD nu pot să particip la o astfel de bazaconie pentru că sunt întreg la minte”- Mihai Chirica, primarul Iaşului şi membru PSD

loading...
Loading...

Comentarii

nica valeriu

Dec 05, 2017

statul paralel s dezbine p.s.d.-ul .nu cred.de ce voi reporterii tia de la adevrul,libertatea,ziarulevenimentul,realitatea,etc nu v-a trecut prin cap s scriei ,,statul paralel,, pe google traducere s-au translate.google.ro i obineai the parallel state.ce era att de greu.!!!! v elucidai c romnia se aseamn cu turcia.

nica valeriu

Dec 05, 2017

statul paralel s dezbine p.s.d.-ul .nu cred.de ce voi reporterii tia de la adevrul,libertatea,ziarulevenimentul,realitatea,etc nu v-a trecut prin cap s scriei ,,statul paralel,, pe google traducere s-au translate.google.ro i obineai the parallel state.ce era att de greu.!!!! v elucidai c romnia se aseamn cu turcia.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

PUBLICAŢIE DE VANZARE SC Avrasop SRL, cu sediul social în mun. Iaşi, bd. Independenţei, nr. 4-6, ap.cam 8, înregistrată la ORC Iaşi sub nr. J22/284/2005, CUI 17192970, prin lichidator judiciar Rodafis IPURL cu sediul în mun. Iaşi, str. Străpungere Silvestru, nr. 48 A, anunţă vânzarea prin licitaţie publică cu strigare a bunurile mobile: Plug cu brazde PP3 – 701 lei; Grapa cu discuri – 1696 lei; Tăvălugi - 841 lei; Cisternă 3,6 to –1682 lei (prţturi fără TVA). Preţurile de pornire reprezintă 35% din preţurile de evaluare. Valorificarea activelor prin licitaţie publică deschisă cu strigare va avea loc la data de 23.01.2018, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar. Pentru bunurile neadjudecate, licitaţia se va repeta în ziua de 30.01.2018, aceeaşi locaţie şi oră, aceleaşi preţuri de pornire. Condiţiile de participare la licitaţie sunt conţinute în Caietul de sarcini. Caietul de sarcini, în valoare de 50 lei, se achiziţionează de la sediul lichidatorului, unde se depune şi documentaţia de participare la licitaţie, în original, până în preziua licitaţiei, orele 13.00. Garanţia de participare este de 30% din suma reprezentând preţul de pornire şi va putea fi plătită în contul nr. RO80BUCU1032235332633RON deschis la Alpha Bank Iaşi pe numele debitorului. Prezentul anunţ constituie şi notificare către creditori, debitor şi orice persoană fizică sau juridică interesată în cauză. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare au obligaţia, sub rezerva sancţiuni decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data licitaţiei. Informaţii suplimentare la tel/fax 0232/273948, e-mail: rodafis@gmail.com
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE S.C. INTERFARM BOTOSANI S.R.L. Iasi prin lichidator judiciar ACORD SPRL, Dosar nr. 2950/89/2014 Tribunalul Vaslui/Judecător Sindic ANUNŢĂ Organizarea şedinţei de licitație publică de vânzare, cu strigare, la data de 08.12.2017, ora 12.0, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iasi, str. Decebal 22A, bl.Z8, sc.A, et.1, ap.8, jud. Iaşi, pentru patrimoniul debitoarei S.C. INTERFARM BOTOSANI S.R.L. - in faliment, in bancruptcy, en faillite, CUI 2585521, cu numar de inregistrare la Registrul Comerţului J37/251/2011, cu sediul in municipiul Vaslui, Str. Ing. Badea Romeo, nr.1A, Parter, jud. Vaslui constând în: a. Construcţie situată în Botosani, Str. Viilor, Nr.77, Ap.1, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr.50058-C1-U13 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 339.829 lei, valoare fără TVA. b. Constructie situată în Municipiul Botosani, Str. Vârnav, Nr.17, Parter, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr. 50058-C1-U15 si Extindere si Terasa, Municipiul Botosani, Str. Vârnav, Nr.22, Parter, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr. 5558 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 332.904 lei, valoare fără TVA. c. Construcţie situată în Botosani, Piata Centrala, Platoul A, Obiectiv U18, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr.4819/N la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 516.793 lei, valoare fără TVA. d. Construcţie situată în Botosani, Str. Prieteniei, Nr.4, Bloc V4, Sc. C, Et.II, Ap.13, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr50386-C1-U20 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 67.151 lei, valoare fără TVA. e. Proprietate imobiliara constând în Teren intravilan in suprafaţă de 3.048 mp si construcţii situat în mun. Botoşani, Str. Dobosari, Nr.21 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 1.374.357 lei, valoare fără TVA. In caz de neadjudecare, urmatoarele şedinţe de licitații publice de vânzare, cu strigare, se vor desfăşura în fiecare zi de vineri la ora 1200, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iasi, str. Decebal 22A, bl.Z8, sc.A, et.1, ap.8, jud. Iaşi. Condițiile de participare la şedinţa de licitație publică de vânzare cu strigare și condițiile de adjudecatare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat de la sediul lichidatorului judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 1.000 lei pentru fiecare proprietate imobiliară pentru care se participă la licitaţie. Bunurile imobile anterior menţionate formează obiectul Dosarului nr.1219/193/2016 înregistrat pe rolul Judecatoriei Botosani având ca obiect Actiune in revendicare. Poate participa la şedinţa de licitatie publică de vânzare cu strigare orice persoana care isi manifesta, intentia de cumparare si care pana in preziua şedinţei de licitatie ora 1200, depune o cautiune reprezentand 10% din prețul de pornire al şedinţei de licitație pentru bunul imobil pentru care participa si face dovada achizitionarii caietului de sarcini. Înscrierile se pot face si cu scrisoare de participare la şedinţa de licitație, precum si cu toate documentele menționate în caietul de sarcini, până în preziua şedinţei de licitație, ora 1200. Nedepunerea tuturor documentelor la sediul lichidatorului judiciar în termenul menționat anterior conduce la pierderea dreptului de a participa la licitație. Toate persoanele interesate în achiziționarea bunurilor imobile care fac obiectul şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare sunt invitate să se înscrie la licitație. Orice persoana care emite pretentii asupra bunurilor imobile care fac obiectul şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare, este rugata sa-si manifeste pozitia cu 5 zile inainte de data şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare, aducand la cunostinta lichidatorului judiciar orice pretentie. Informatii suplimentare se pot obtine de la lichidatorul judiciar la telefon 0742207571. Lichidator judiciar ACORD S.P.R.L. Asociat coordonator Nitescu Dan Nistor
Liberalii vor să schimbe modalitatea de alocare a banilor europeni
23/01/2018 05:45

Liberalii vin cu o nouă idee pentru a-i ajuta pe primarii din teritoriu să-şi finanţeze investiţiile. În acest scop fostul eurodeputat sucevean Petru Luhan, şef al Comisiei pentru Fonduri Europene d ...

 PMP schimbă macazul politic în funcţie de interese
23/01/2018 05:20

Conducerea PMP Neamţ a dat cu bata in baltă la prima conferinţă organizată in acest an. Pe langă realizările inregistrate in 2017, cand „PMP a devenit al treilea partid politic din Romania şi din ...

Huncă, în cărţi pentru Educaţie
23/01/2018 05:15

Căderea Guvernului Tudose şi instaurarea Guvernului Dăncilă i-ar putea avantaja pe social-democraţii din Regiunea de Nord- Est. Astfel, odată cu schimbările de la Palatul Victoria, pe lista de miniştri ...

Andronescu, chemată în instanţă pentru „declaraţii gratuite”
22/01/2018 05:30

 Protestele impotriva guvernării PSD-ALDE au luat amploare la finalul săptămanii, atat in capitală, cat şi in cele mai mari oraşe din ţară. Oamenii ieşiţi in stradă şi-au strigat nemulţumirile ...

 Extemporal la justiţie, în faţa europenilor
20/01/2018 05:30

Graba de care parlamentarii romani au dat dovadă in demersul schimbării legilor justiţiei, la care se adaugă şi nemulţumirile iscate de Ordonanţa 13, au dus la crearea unei imagini nefavorabile a ţării ...

 PNL sucevean dă de pământ cu majoritatea pesedistă
20/01/2018 05:25

Căderea celui de-al doilea guvern PSD- ALDE le-a ridicat liberalilor mingea la fileu, dandu-le acestora posibilitatea să-i atace de pe toate fronturile pe social- democraţi. Astfel, liberalii suceveni sunt d ...

 Arsene scapă de arest
20/01/2018 05:15

Liderul social-democraţilor nemţeni şi preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a scăpat de arest. Acesta a fost prezentat ieri, 19 ianuarie, Tribunalului Bacău cu propunere de arestare pr ...

Arsene, reţinut pentru şpagă
19/01/2018 05:15

Zi neagră pentru social-democraţii din Regiunea de Nord-Est, deoarece, in decursul zilei de ieri, procurorii anticorepţie au dispus reţinerea lui Ionel Arsene pentru 24 de ore. Astfel, preşedintele Organ ...

 Moldovenii construiesc soclul Vioricăi Dăncilă
19/01/2018 04:30

Preşedinţii organizaţiilor judeţene social-democrate au inceput să lucreze la „soclul” Vioricăi Dăncilă, imediat ce preşedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a acceptat-o pe acesta pentru a p ...

PNL – an nou, promisiuni noi
18/01/2018 05:15

Liberalii pietreni consideră că numai dialogul şi intalnirile constante cu cetăţenii sunt căile de rezolvare a tuturor problemelor care apar in comunitate. Chiar dacă, săptămana trecută, social democr ...