Cad capete în PSD

default

Dimensiune font:

| 02-07-2016 06:00

Rezultatele alegerilor încă se resimt în interiorul PSD, unde încep să cadă capete pentru înfrângerile de la locale. Astfel, în ultima şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al social-democraţilor 6 preşedinţi de organizaţii judeţene şi-au depus demisia, doi dintre aceştia venind din zona Regiunii de Nord-Est. Este vorba despre Ovidiu Portariuc şi Cătălin Nechifor, cei doi plătind înfrângerea din 5 iunie cu funcţiile de conducere deţinute în partid 

Alegerile locale din 5 iunie sunt subiect de analiză în rândul social-democraţilor, care fac studiu de caz pe rezultate, raportându-se la voinţa electoratului. Astfel, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional de la Târgovişte fiecare preşedinte de organizaţie judeţeană a fost scos la tablă pentru a-şi prezenta în faţa colegilor succesele sau eşecurile înregistrate la alegerile locale. Ca urmare a acestei proceduri, şi-au pierdut funcţiile de conducere şefii organizaţiei social-democrate de la Botoşani, Suceava, Cluj, Satu Mare, Alba şi Braşov.
Demisia de onoare
Una dintre cele mai răsunătoare înfrângeri înregistrate de social-democraţi în Moldova a fost marcată de Ovidiu Portariuc, primar în funcţie în momentul organizării alegerilor, care a pierdut bătălia electorală în favoarea lui Cătălin Flutur, candidat din partea dreptei. Astfel, liberalul a primit susţinerea a 45,78% de votanţi, din totalul celor 38.546 de voturi exprimate, învingându-l pe Portariuc, care a fost votat numai de 40,7% dintre botoşăneni. Aceasta la nivelul municipiului Botoşani, pentru că la nivelul judeţului PSD-ul condus de Portariuc a obţinut rezultate foarte bune.
Ovidiu Portariuc a decis să facă un pas în spate de la şefia Organizaţiei Judeţene a PSD, decizie anunţată în plină şedinţă a CEX. „Schimbările care s-au produs în cele două organizaţii PSD din Moldova au fost dovada asumării celor doi preşedinţi faţă de rezultatele obţinute la alegerile locale. Fiecare membru de partid şi-a făcut analiza în curtea proprie şi au decis să se retragă, cu atât mai mult cu cât vom începe pregătirile pentru alegerile parlamentare, de pe data de 1 august”, a declarat Ionel Arsene, secretar regional al PSD.
Dat fiind că demisia lui Portariuc a fost înaintată în timpul şedinţei de partid, pentru postul vacantat s-a găsit pe loc înlocuitor, fiind vorba despre senatoarea Doina Fedorovici. „Numirea noilor şefi ai organizaţiilor s-a făcut prin decizia CEX PSD. În timpul şedinţei, fiecare organizaţie judeţeană a prezentat rezultatele alegerilor din 5 iunie, cu bune şi cu rele, iar la final cei doi preşedinţi de organizaţie şi-au înaintat demisiile, ca o dovadă de maturitate politică şi onoare. În ceea ce mă priveşte pe mine, voi face la rându-mi o analiză cu membri din Organizaţia Judeţeană a PSD Botoşani, astfel încât să ştim cu exactitate cu trebuie atacată noua campanie electorală din toamnă. Părerea mea personală este că nu s-a comunicat suficient de mult cu electoratul, lucru resimţi în rezultatele localelor. Nu trebuie uitat nici faptul că PSD Botoşani are un potenţial fantastic la alegerile care vor urma, iar faptul că noi am reuşit să câştigăm şefia CJ după aproximativ 10 ani, cu preşedinte şi cei doi vicepreşedinţi, arată o mobilizare de forţe”, a declarat Doina Fedorovici. Având în vedere că pesedista ocupă în acest moment un fotoliu în Casa Poporului, acesta nu exclude varianta de a se regăsi în toamnă pe lista pentru parlamentare, având în vedere că noul catastif îi va trece prin mâini. „Dacă ai mei colegi vor considera că este bine să-i reprezint în Parlamentul României, cu siguranţă voi candida în toamnă. Personal, îmi doresc să duc mai departe proiectele pe care le-am început în actualul mandat”, a conchis Doina Fedorovici, preşedinte interimar PSD Botoşani.

Citeşte şi Maricel Popa: „Voi înlătura birocraţia din Consiliul Judeţean Iaşi”


Decăderea lui Nechifor
O altă demisie înaintată în cadrul CEX a fost cea a lui Cătălin Nechifor, care a fost preşedinte al PSD Suceava timp de 6 ani, fiind totodată preşedintele Consiliului Judeţean în mandatul trecut. Datorită rezultatelor foarte slabe obţinute de pesedişti la alegerile locale din 5 iunie, PNL a reuşit să facă în CJ majoritate absolută, frâiele judeţului fiind preluate de senatorul Gheorghe Flutur, care a stat în Parlamentul Românei trei legislaturi.



Odată cu plecarea lui Nechifor, conducerea Organizaţiei Judeţene a PSD Suceava a fost preluată de deputatul Ioan Stan. „După aceste demisii, este important de zis că PSD a lucrat ca o echipă şi va rămâne o echipă! Colegii care au ales să părăsească funcţiile de conducere vor primi alte atribuţii în partid, astfel încât în următoarea perioadă să lucrăm şi să ne ridicăm la aşteptările oamenilor”, a declarat Ioan Stan. Potrivit acestuia, greşeala pe care au făcut-o social-democraţii în campania din 5 iunie a fost să se încreadă mult prea mult în şarmul propriu şi în notorietatea dobândită de-a lungul timpului, lăsând dezbaterile şi interacţiunea cu electoratul în plan secund. Îngâmfarea acestora a fost sancţionată cu vârf şi îndesat de electorat.
Anca BURNICHE
* * *
Cătălin Nechifor este de profesie inginer. În anul 2007 acesta a fost ales europarlamentar pe listele social-democraţilor, iar în anul 2008 a prins un mandat de deputat din partea PSD- PC, urmând ca patru ani mai târziu să preia frâiele Consiliului Judeţean Suceava. După înfrângerea din 5 iunie, acesta activează în cadrul SC Servicii Comunitare SA Rădăuţi.
* * *
Dat fiind că Ovidiu Portariuc şi-a dat demisia din funcţia de şef al Organizaţiei Judeţene a PSD, acesta urmează să se întoarcă la cârna organizaţiei Municipale a partidului.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei