Chirica preia frâiele PSD Iaşi

default

Dimensiune font:

| 08-09-2016 05:10

După mai multe săptămâni de acalmie, timp în care Victorel Lupu şi-a înaintat demisia din funcţia de preşedinte, liderii social-democraţi au decis să ia act de voinţa acestuia şi să-l numească în funcţia de preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene a PSD pe edilul Mihai Chirica. Venit cu gânduri de reformă la cârma partidului, Chirica declară că nu va face decapitări, însă îi va supraveghea pe toţi social-democraţii care au luptat la locale împotriva sa

Liderii social-democraţilor au tranşat definitiv disensiunile din Organizaţia Judeţeană a PSD Iaşi. Astfel, în şedinţa de ieri a Biroului Permanent Naţional (BPN) a partidului s-a luat act de demisia înaintată de fostul şef al organizaţiei ieşene Victorel Lupu, fiind totodată validat în funcţia de preşedinte interimar Mihai Chirica, edilul municipiului reşedinţă de judeţ. Dat fiind că funcţia de preşedinte executiv a rămas vacantă datorită înaintării în grad politic al primarului, s-a decis ca cel de-al doilea om în partid să fie Maricel Popa, ales în urma alegerilor din 5 iunie preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.
Schimbările făcute ieri nu i-au surprins pe social-democraţii din teritoriu, deoarece o parte din membri de partid aveau cunoştinţă despre intenţiile lui Lupu de a preda frâiele organizaţiei. „În condiţiile în care situaţia din Organizaţia Judeţeană a PSD Iaşi nu permitea desfăşurarea unei campanii electorale aşa cum mi-aş fi dorit eu, am considerat că cel mai raţional trebuie să cedeze”, declară fostul lider al pesediştilor, Victorel Lupu, reamintind că şi-a depus demisia încă din data de 8 august. Încurajându-i pe social-democraţi să fie uniţi şi să lupte pentru binele partidului, Lupu aduce în discuţie conjunctura în care el a acceptat să preia puterea în PSD şi responsabilitatea deopotrivă. „Am preluat organizaţia într-un moment dificil, în care puţini s-ar fi încumetat să îşi asume responsabilitatea de a ţine partidul unit şi de a se lupta cu scindările care apăreau. Am fost deschis cu toată lumea şi prin muncă, împreună cu activul de partid, am scos la alegerile locale cel mai bun scor din ultimii 10-12 ani. Este importat ca noua conducere să lucreze pentru ca la alegerile parlamentare să obţină un scor ascendent, la fel cum este important ca social-democraţii să înţeleagă că acest partid este clădit pe principii şi ideologii şi că aşa trebuie să rămână”, a declarat Lupu, precizând că întotdeauna s-a ghidat după principiul că „este mai important să fii dorit, decât să îţi doreşti tu să ajungi undeva”.
Reamintim că în timpul petrecut în fruntea partidului, Victorel Lupu a început şi reforma în această structură, împotrivindu-se ca din Biroul Permanent Judeţean să mai facă parte social-democraţi certaţi cu legea, asumându-şi şi unele antipatii.

Citeşte şi Va fi PSD bun de plată?


„Fiecare primar e important”
Conştient de faptul că primarii joacă un rol foarte importat în partid, fiind totodată interfaţa dintre politică, administraţie şi electorat, noul lider al PSD Iaşi, Mihai Chirica, îşi doreşte să colaboreze cu aleşii locali. „Decizia de astăzi (ieri, 7 septembrie-n.r.) reprezintă reinstalarea unei stări de normalitate în interiorul partidului (...) Scopul meu nu este de a conduce, ci de a face o guvernare corectă, în care fiecare primar este important. Voi face echipă cu aceştia!”, a declarat Mihai Chirica.
În ceea ce priveşte conflictele pe care edilul le-a avut în ultima perioadă cu social-democratul Cristian Stanciu, pe care l-a acuzat în nenumărate rânduri de trădare, Chirica pare a-şi schimba abordarea, trecând de la execuţie la „iertare supravegheată”. „O să vedem cu decurg lucrurile. Politica se va schimba total în PSD, iar cine nu înţelege asta are trei posibilităţi: retrogradează, stagnează sau pleacă. În privinţa domnului Stanciu se poate merge şi pe varianta unei concilieri monitorizate”, conchide Mihai Chirica.
Şi Cristian Stanciu îl întâmpină pe edil cu un mesaj paşnic, îndemnând la uitarea tuturor disensiunilor avute. „Felicitări noului preşedinte interimar al PSD. Era normal ca odată ce domnul Lupu şi-a dat demisia, preşedintele executiv al partidului să preia această funcţie. Referitor la conflictele din PSD Iaşi, cred că acestea trebuie să rămână de domeniul trecutului şi să privim pragmatic spre viitor, din prisma viitoarelor alegeri şi a obiectivelor pe care ni le stabilim”, a declarat Stanciu.
Reamintim că liderul consilierilor judeţeni social-democraţi Cristian Stanciu a fost validat ca preşedinte de campanie, pentru parlamentare, funcţie pe care a deţinut-o şi la alegerile locale din 5 iunie, însă pe acestă speţă edilul Mihai Chirica a lăsat să se înţeleagă că vor fi făcute modificări, „profesionalizându-se strategia de abordare a bătăliei electorale”.
Domnul primar se bucură de toată susţinerea mea, atât în partid, cât şi în ceea ce priveşte proiectele comune ale ieşenilor. Sunt sigur că împreună vom scoate un rezultat foarte bun la alegerile din iarnă”, a declarat şeful judeţului, Maricel Popa.
Contactaţi de reporterii cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei” primarii din judeţ se declară mulţumiţi de decizia luată de şefii de la centru pentru organizaţia ieşeană, însă atrag cu toţii atenţia asupra modului în care trebuie să se construiască listele pentru viitoarele alegeri. „Orice partid şi-ar dori să-l aibă pe Mihai Chirica membru, deoarece aduce plus valoare. Cred că acesta va înţelege mult mai bine doleanţele primarilor datorită funcţiei sale. Totodată nu trebuie să ascundem sub preş problemele şi să recunoaştem că la alegerile locale au fost două tabere în partid, ambele reuşind să obţină rezultate bune pe bucăţica lor. Este nevoie ca în iarnă se ne mobilizăm, să avem un singur PSD, iar listele să conţină oameni responsabili, care să se bucure de respectul şi încrederea cetăţenilor”, a declarat Costel Iosub, primarul comunei Tătăruşi.
De-a dreptul halucinantă a fost însă declaraţia primarului din Podu Iloaiei, Constantin Istrate care, ori din teamă, ori din pură neştiinţă nu a fost în stare să lege două vorbe. „Nu am auzit de decizia luată la BPN şi nu vreau să comentez”. Îndrumat să deschidă televizorul pentru a vedea ce se întâmplă sub nasul lui, acesta a spus că „nu se uită la TV şi nici nu are internet, că nu e în Primărie”. Anca BURNICHE

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului Normatos Construct S.R.L., cu sediul social în mun. Rădăuţi, str. Volovăţului, nr. 39, sc. A+B, parter, cod postal 5875, jud. Suceava, C.U.I. RO4604263, nr. de înreg. O.R.C. J33/1464/1993, conform Sentinței civile nr. 1184/17.09.2013, pronunţată în dosarul nr. 15337/86/2011, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr.108/02.04.2024 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Codului de Procedură Civilă, la data de 16.05.2024, ora 14.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Normatos Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1. Denumire şi descriere activ: APARTAMENT nr. 12 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U12, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.): 288.000 lei. Activ 2: APARTAMENT nr. 16 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U16, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. 295.000 lei. Activ 3: TEREN INTRAVILAN, curți construcții, cu suprafața de 5.031 mp, situat în mun. Rădăuți, str. Putnei, F.N., jud. Suceava, înscris în CF 31695 UAT Rădăuți, nr. Cad. 31695. Valoare: 1.325.300 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.05.2024, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 15.05.2024, ora 14.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 15.05.2024, ora 14.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei