Cine sunt candidatii anuntati pentru Palatul Cotroceni

default

Dimensiune font:

| 30-07-2014 09:56

Presedintele PSD, Victor Ponta, a primit marti sprijinul PSD pentru candidatura la alegerile prezidentiale. Cu doua luni inainte de inceperea campaniei se contureaza lista candidatilor pentru Cotroceni.

Candidatul PSD

"Eram cu totii pregatiti sa imi lansez candidatura aici, la Craiova. Eu mi-am lansat deja candidatura la Novaci si la Begesti, alaturi de oameni care reprezinta Romania adevarata, alaturi de cativa eroi de la Salvamont. Mi-am lansat candidatura fara sa stiu si fara sa vreau, alaturi de oameni care asteptau de la mine si de la noi tot sprijinul si compasiunea", a spus premierul Victor Ponta, marti, in debutul discursului sau din fata Consiliului National al PSD.

"Pe 22 decembrie, la fix 25 de ani dupa ce ne-am castigat o data libertatea, o vom castiga din nou", a promis premierul.

Ponta: Candidez la prezidentiale. Cel mai dificil contracandidat ar fi fost Antonescu

Premierul are deja sprijinul oficial al PC si al UNPR, asa cum a anuntat, iar marti a avut loc, la Craiova, Consiliul National al PSD, eveniment in care Victor Ponta a cerut, formal, colegilor sai sa-l sustina in demersul de a ajunge presedinte.

Victor Ponta, de la origini albaneze si italiene, la candidatul la Presedintia Romaniei


Candidatul Dreptei unite

In ce priveste candidatul comun PDL-PNL, acesta urmeaza a fi ales dintre cele doua nume ramase in cursa pentru nominalizare, Catalin Predoiu si Klaus Iohannis, primarul Sibiului fiind votat de PNL in dauna fostului lider liberal si candidat la prezidentiale Crin Antonescu.

Urmeaza ca, pana in jurul datei de 5 august, sa fie anuntat candidatul Aliantei Crestin Liberale, sub care va merge in cursa pentru Cotroceni nominalizarea Dreptei, pana atunci urmand sa fie organizate sondaje de opinie, atat de PDL, cat si de PNL, iar cel mai tarziu la data de 4 august se va incheia masuratoarea sociologica.

Klaus Iohannis este candidatul PNL pentru prezidentiale

Lider PDL: Candidatul unic al dreptei la Presedintie va fi Klaus Iohannis

Primarul Sibiului, favorit in fata fostului ministru al Justitiei pentru a fi desemnat candidat la prezidentiale, ar putea avea insa probleme chiar cu Justitia, dupa o decizie a instantei, care i-a respins cererea privind suspendarea raportului prin care ANI a constatat ca Iohannis s-a aflat in incompatibilitate, asa ca procesul prin care el a cerut anularea actului respectiv va avea un nou termen pe data de 16 septembrie. Inscrierile in cursa electorala pentru presedintia Romaniei se fac pana la data de 26 septembrie, la BEC, conform calendarului electoral.

Daca Iohannis va fi desemnat candidatul unic al PNL-PDL la inceputul lunii august, iar in luna septembrie, sau la un termen ulterior, Inalta Curte da un verdict nefavorabil pentru el, stabilind ca raportul ANI se confirma si el a incalcat regimul incompatibilitatilor, cele doua partide risca sa ramana fara candidat la presedintie chiar in prag de campanie electorala.

Candidatura lui Iohannis, in pericol?

In schimb, prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a anuntat ca el a strans deja 200.000 de semnaturi necesare pentru depunerea candidaturii la presedintie, fiind ajutat de mai mult de 100 de oameni de afaceri.

Predoiu are semnaturile pentru prezidentiale, l-au ajutat 100 de oameni de afaceri

Candidatul lui Traian Basescu

Un alt candidat de pe partea dreapta a politicii romanesti este fostul consilier prezidential Cristian Diaconescu, din partea Partidului Miscarea Populara, care este sustinut si de catre presedintele Traian Basescu. Diaconescu a fost desemnat candidat al PMP la inceputul lunii iunie.

Cristian Diaconescu, candidatul PMP la prezidentiale

Presedintele Traian Basescu si-a exprimat deschis sprijinul fata de fostul sau consilier, fost ministru al Justitiei si de Externe, precum si fost social-democrat. Pe 10 iulie, seful statului l-a nominalizat pe Cristian Diaconescu drept candidatul cu "CV-ul perfect pentru a fi presedinte".

De asemenea, Traian Basescu a acceptat luni sa semneze pe lista de sustinatori ai candidatului Fundatiei Miscarea Populara pentru alegerile prezidentiale din luna noiembrie.

Basescu a semnat pentru Cristian Diaconescu pe lista pentru prezidentiale: Ce au vorbit la Cotroceni

De ce il vrea Basescu pe Cristi Diaconescu la Cotroceni: Alegerile aduc o armata de nulitati (Video)

Candidatura lui Tariceanu

Fostul premier si presedinte al PNL Calin Popescu Tariceanu si-a anuntat si el candidatura la alegerile prezidentiale, la sfarsitul lunii iunie, urmand a reprezenta Partidul Liberal Reformator.

Tariceanu candideaza la alegerile prezidentiale

Potrivit unui anunt facut la sfarsitul saptamanii trecute, insa, se pare ca grupul de liberali din jurul presedintelui Senatului va prelua Partidul National al Mediului, caruia ii va fi schimbat numele in Partidul Liberal Reformator, la inceputul lunii august, astfel ca fostul premier va putea candida la prezidentiale.

Miscarea facuta de Tariceanu pentru a putea candida la presedintie

Candidati independenti

Alti doi fosti membri PNL, Ioan Ghise si Viorel Catarama, si-au anuntat candidaturile independente la alegerile prezidentiale. Senatorul si-a anuntat demisia din partid, pe 21 iulie, iar ulterior a precizat ca, daca va reusi sa stranga suficiente semnaturi, va candida la alegerile prezidentiale ca independent.

Ghise pleaca din PNL: Am sa candidez independent la Presedintia Romaniei

De asemenea, pe 15 iulie, omul de afaceri Viorel Catarama si-a anuntat intentia de a candida independent la Presedintia Romaniei, aratand ca in calitate de presedinte al Romaniei va avea ca principal scop este organizarea unui referendum pentru modificarea Constitutiei si a promis un salariu minim de 500 de euro.

Viorel Catarama vrea sa fie presedinte si promite salariu minim de 500 de euro

Totodata, si deputatul Remus Cerneaa luat decizia de a candida ca independent la alegerile prezidentiale, la jumatatea lunii iunie. La alegerile din anul 2009, Cernea a primit mai mult de 60.000 de voturi.

Vechi candidati la Presedintia Romaniei

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si-a anuntat candidatura la alegerile prezidentiale, pe 17 iulie. El a mai candidat si in anul 2009, cand in primul tur a obtinut sub 4 procente, fiind pe locul 5, dupa Traian Basescu, Mircea Geoana, Crin Antonescu si Corneliu Vadim Tudor.

De altfel, presedintele PRM va candida din nou la Presedintie, pentru a cincea oara consecutiv, record absolut pentru tara noastra. Ultima oara, in 2009, Corneliu Vadim Tudor a obtinut peste 5,5 la suta din voturile exprimate. El si-a anuntat candidatura la prezidentialele din luna noiembrie pe 9 iulie.

Nu in ultimul rand, un politician care vorbeste de mai multi ani despre candidatura la prezidentiale este fondatorul PP-DD, Dan Diaconescu, care se vede in turul doi cu Victor Ponta. El nu a facut insa un anunt oficial privind cursa pentru Cotroceni.

Ce spun sondajele

Sambata a fost dat publicitatii un sondaj de opinie BCS care il prezinta pe Klaus Iohannis drept castigator al alegerilor prezidentiale din aceasta toamna, primul studiu cu acest posibil rezultat, diferenta fata de Victor Ponta fiind in marja de eroare, primarul Sibiului urmand sa obtina in turul al doilea 50,4 la suta din voturile exprimate.

De asemenea, intr-un interviu acordat la jumatatea lunii iulie Ziare.com, presedintele BCS, sociologul Bruno Stefan, afirma ca cel mai mare pericol pentru Victor Ponta il reprezinta presedintele PNL.

Primul sondaj in care Iohannis e dat castigator in fata lui Ponta - BCS

Prezidentialele in sondaje: Posibila surpriza, pericolul pentru Ponta si cat poate creste C. Diaconescu - Interviu

Cel mai recent sondaj efectuat de CSCI arata insa ca Victor Ponta i-ar invinge pe oricare dintre potentialii sai contracandidati la presedintia Romaniei, inclusiv pe Klaus Iohannis. Astfel, premierul ar obtine 41 la suta dintre voturi, iar primarul Sibiului 28 la suta. Dintre cei ramasi in cursa, le urmeaza Tariceanu - 10 la suta, Dan Diaconescu - 7 la suta si Cristian Diaconescu si Kelemen Hunor - fiecare cate 3 la suta. In cele mai multe dintre sondaje, Catalin Predoiu nu este luat in calcul drept optiunea Dreptei unite, ci Klaus Iohannis.

Ponta l-ar invinge pe Iohannis la prezidentiale - Sondaj CSCI
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei