Cine sunt tehnocraţii lui Cioloş

default

Dimensiune font:

| 19-11-2015 06:06

 Cotidianul „Evenimentul Regional al Moldovei” vi-i prezintă pe cei care au preluat frâiele ţării, ascunşi sub sintagma Guvern tehnocrat

Lazăr Comănescu. Ministrul pentru Afacerilor Externe a fost angajat ca diplomat la Departamentul Organizaţiei Economice Internaţionale din Ministerul Afacerilor Externe (MAE) înainte de '90. După Revoluţie, acesta a revenit la MAE, pe funcţia de consilier. Din 1993 devine ministru-consilier la Misiunea României pe lângă Uniunea Europeană (UE), director al Direcţiei UE, director general şi consilier al ministrului Afacerilor Externe şi director de cabinet. În '95 este numit secretar de stat în MAE, unde rămâne trei ani. Din 1998, pentru Comănescu urmează o perioadă de zece ani de reprezentare diplomatică a României la UE, în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, fiind şeful Misiunii României pe lângă NATO şi UE. În Guvernul Tăriceanu, Comănescu a fost timp de nouă luni ministru al Afacerilor Externe, iar în perioada 2009-2014 a fost ambasadorul României la Berlin.
Vasile Dancu, nominalizatul lui Cioloş pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a fost ministru al Informaţiilor Publice în Guvernul Adrian Nastase, ocupând totodată şi funcţia de preşedinte al casei de sondare IRES. Acesta este şi cadru didactic la Universitatea „Babes-Bolyai” şi la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” a SRI.
Mihnea Motoc, ministru al Apărării, este uns cu toate alifiile diplomaţiei, acesta ocupând de-a lungul timpului funcţiile de ambasador al României în Marea Britanie, ambasador la ONU, conducând reprezentanţa ţării noastre şi la CE.
Petre Tobă (ministru de Interne) a condus Poliţia Română în reprize, din 2009 până în 2010 şi din 2012 până la învestirea în Guvernul Cioloş, cea mai mare parte din activitatea sa desfăşurându-se în cadrul Poliţiei, unde a ocupat mai multe funcţii. Acesta a activat şi ca şef la Ordine şi Siguranţă Publică, tot cu rang de secretar de stat, dar a fost secretar general adjunct şi în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, din martie 2011 până în martie 2012.
Ministrul Finanţelor, Anca Paliu, a profesat ca economist în cadrul Directoratului general de economie şi finanţe al CE, ocupând aceeaşi funcţie şi la Banca Naţională a României, în perioada 1996-2001. Timp de 12 ani, Paliu a fost şef în cadrul biroului Fondului Monetar Internaţional de la Bucureşti, având şi calitatea de membru al Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România.
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, este membru fondator al „Transparency International” România şi membru fondator al Asociaţiei „Societatea pentru Justiţie”. Raluca Prună este avocat înscris în Baroul Bucureşti, ocupând în trecut poziţiile de coordonator de programe pentru sectorul Justiţie şi Afaceri Interne la Delegaţia CE la Bucureşti şi jurist lingvist în cadrul serviciului juridic al Consiliului Uniunii Europene.

Citeşte şi Guvernul din scripte al României


Marian Costescu (ministrul Transporturilor) a ocupat funcţia de director executiv al Căilor Ferate Române. De asemenea, Costescu a fost responsabil pentru strategiile de achiziţie, restructurare, repoziţionare pe piaţă a unor companii precum Romvag (România), Karsdorfer Eisenbahn - KEG (Germania), Autoritatea Feroviara Română (AFER).
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, este directorul Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării şi profesor de Automatică în cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti. Curaj a fost consultant al Băncii Mondiale, UNESCO şi al CE pentru realizarea de studii pe politici în ştiinţă şi inovare.
Ministrul sănătăţii, Patriciu Achimas-Cadariu, este directorul Institutului Oncologic „Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca. Aceasta lucrează din 2006 la institutul clujean ca medic primar de ginecologie oncologică şi chirurgie oncologică.
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a fost secretar de stat al acestui minister în perioada 2012-2014, iar în momentul nominalizării ocupa funcţia de ministru-consilier în cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE. Tot în Ministerul Agriculturii, Irimescu a ocupat şi funcţiile de şef serviciu şi consilier superior, între anii 1990-1998.
Victor Grigorescu (ministrul Energiei) a fost membru în Consiliul de Administraţie al Electrica. Între anii 2007-2011 a fost secretar în cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE, activând de asemenea şi în cadrul societăţii AG Industrial Construct.
Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, are o vastă experienţă în domeniul fondurilor europene, ocupând funcţiile de Programme Manager - Unit Romania, Directoratul General pentru Politică Regională în cadrul CE şi de Principal Manager în cadrul Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).
Claudia Moarcăş (ministrul Muncii) este profesor la Universitatea din Bucureşti, unde predă Dreptul Muncii. Aceasta a fost adjunct al Avocatului Poporului, având şi calitatea de consultant al OMPI şi ONU.
Cristiana Palmer, noul ministru al Mediului, a ocupat funcţia de şef al unităţii de mediu din cadrul CE, fiind absolventă de Ştiinţe Naturale, la Bucureşti. De asemenea, acesta şi-a finalizat şi studiile masterale în domeniul administraţiei publice, la Universitatea Harvard.
Ministrul Comunicării, Marius Bostan, este fondatorul VMB Parteners şi membru al Consiliului de Administraţie al societăţii Telekon. Acesta a lucrat la implementarea unor programe pentru administraţia publică locală ale Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare, ale Băncii Mondiale şi ale CE.
Elisabeta Lipă, noua şefă a Ministerului Tineretului şi Sportului, conduce Federaţia Română de Canotaj şi ocupă funcţia de vicepreşedinte în Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.
Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a fost ambasadorul României la Luxemburg. Acesta este conferenţiar la catedra de limba şi literatura franceză a Universităţii din Bucureşti şi este membru în mai multe societăţi ştiinţifice.

Citeşte şi Cine pune mâna pe ultimii bani europeni 


Violeta Alexandru, ministrul delegat pentru consultare publică şi dialog social, este şefa ONG-ului „Institutul pentru politici publice”, una dintre cele mai active societăţi nonguvernamentale din ţară, care militează pentru creşterea calităţii proceselor de elaborare a politicilor publice.
De relaţiile cu românii de pretutindeni se va ocupa Dan Stoenescu, fost diplomat român la Madrid şi Beirut şi fost preşedinte al European Union National Institutes for Culture din Liban.
Relaţiile cu Parlamentul vor fi gestionate de Cristian Bucur, preşedintele Institutului pentru Evaluare şi Cercetare Sociologică şi vicepreşedintele Asociaţiei Internaţionale de Drept Civil.
Şeful cancelariei premierului Cioloş este Ioan Tudorache, fost responsabil de relaţiile internaţionale şi probleme legate de spaţiul Schengen, în cadrul Direcţiei Generale pentru Afaceri Interne.
Guvernul Cioloş a fost votat de 389 de parlamentari, iar 115 aleşi au votat „împotriva” tehnocraţilor care formează noul Executiv.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei