Condamnaţi, cercetaţi penal şi traseişti pe listele PSD Iaşi pentru parlamentare

default

Dimensiune font:

| 13-10-2016 00:00

Dintr-o organizaţie de peste 13.000 de membri, social-democraţii ieşeni au nominalizat pentru viitorul Parlament o gloată de politruci cu probleme de justiţie şi cu o vastă experienţă în „traseismul politic”. Astfel, pe lista şi-au făcut apariţia Sorin Lazăr, condamnat definitiv în două dosare, Sorin Iacoban şi Florin Constantinescu - ambii cu procese pe rol, aceştia fiind urmaţi de traseiştii Camelia Gavrilă, Tudor Ciuhodaru sau Florin Boca

Apropierea alegerilor parlamentare i-a băgat în priză pe liderii partidelor politice care s-au apucat de convocat şedinţe peste şedinţe pentru a stabili listele electorale pentru scrutinul din data de 11 decembrie. Astfel, s-au apucat de făcut nominalizări şi social-democraţii ieşeni care, din lipsă de scrupule, ori din lipsa oamenilor de calitate, au scos la înaintare o serie de politruci certaţi cu legea ori momiţi de pe la alte formaţiuni politice cu cine ştie ce funcţii.

Citeşte şi Candidat cu trei dosare, emblema PNL!


„Ruşinea judeţului” adunată într-o listă
Deşi s-a vorbit mult despre excluderea penalilor din cărţile puterii, ideea de reformă în partid a fost spulberată odată cu structurarea listei care astăzi ajunge pe masa lui Liviu Dragnea, având în vedere că pe aceasta s-au regăsit mai mulţi social-democraţi care au deschise dosare pe numele lor, ba chiar condamnări definitive. „Comitetul Executiv Judeţean al PSD Iaşi a făcut, din celor 17 dosare de înscriere pentru Camera Deputaţilor, 12 nominalizări, la care s-au adăugat încă trei supleanţi. Aceştia sunt Bogdan Alexa, Vasile Axinte, Tudor Ciuhodaru, Vasile Cîtea, Bogdan Cojocaru, Camelia Gavrilă, Sorin Iacoban, Mihaela Ivancia, Silviu Macovei, Cristian Stanciu, Ionuţ Câmpeanu şi Mihai Mihalache, cărora li se alătură Ovidiu Laicu, Daniel Grozavu şi Bogdan Crucianu (ultimii trei figurând ca supleanţi-n.r.)”, a declarat Mihai Chirica, preşedintele social-democraţilor ieşeni.
Cu astfel de nominalizări plecate din capitala Moldovei, se cuvine să facem o trecere în revistă a pesediştilor certaţi iremediabil cu justiţia. Primul este Sorin Iacoban care, în urmă cu aproape doi ani, a stârnit rumoare la nivel naţional, după ce a postat pe contul personal de Facebook o fotografie trucată, cu o zvastică nazistă lipită pe fruntea candidatului ACL, Klaus Iohannis. Atunci, liderii ACL Iaşi au anunţat că au depus o plângere penală pe numele lui Sorin Iacoban, actualmente deputat PSD de Iaşi. „A fost depusă o plângere penală împotriva deputatului PSD Sorin Avram Iacoban, pentru încălcarea legii prin răspândirea prin orice mijloace ori confecţionarea de simboluri rasiste, fasciste sau xenofobe”, a spus atunci vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban. Mai mult, Iacoban a avut unele divergenţe în instanţă şi cu un hotel. Reprezentanţii hotelului de cinci stele din Capitală l-au acţionat pe acesta în judecată. „Admite cererea formulată de creditoarea Bucureşti Turism SA, în contradictoriu cu debitorul Iacoban Sorin Avram. Ordonă debitorului să achite creditoarei suma de 19.994,77 lei, reprezentând contravaloare servicii prestate, conform facturii fiscale din data de 3 iunie 2015”, au precizat în sentinţă magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi.
Nici Ovidiu Laicu nu a avut o viaţă prea liniştită, dat fiind că în urmă cu aproximativ doi ani procurorii DNA au descins acasă la acesta. Percheziţiile, care au avut loc şi la CNADNR şi Direcţiile de Drumuri şi Poduri, s-au desfăşurat într-un dosar în care a fost începută urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu, în legătură cu atribuirea unor contracte privind servicii de reparare şi întreţinere a unor maşini de la DRDP, fiind implicate mai multe firme.
Procurorii au efectuat atunci 30 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Suceava, Iaşi, Cluj, Dolj şi Braşov, la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), la Direcţii de Drumuri şi Poduri şi la firme, într-un dosar în care sunt vizate mai multe persoane care în perioada 2008-2014 ar fi comis fapte asimilate celor de corupţie.
Atunci, Laicu a declarat pentru „Evenimentul Regional al Moldovei” că au fost efectuate percheziţii şi la domiciliul său. Ulterior, cei de la DNA nu au mai făcut precizări cu privire la acele percheziţii.
În categoria aleşilor locali cu bulină neagră se regăseşte şi primarul comunei Schitu Duca. În urmă cu aproximativ un an, zeci de săteni din unitatea administrativ- teritorială păstorită de Mihai Mihalache au declarat pentru reporterii cotidianului nostru că sunt pregătiţi să facă plângeri la DNA, după ce primarul ar fi dat pământurile lor unui fiu de preot. Atunci, Mihai Mihalache s-a apărat, susţinând că, de fapt, retrocedările ar fi fost făcute în mod legal. „Nu eu sunt cel care decide cum şi cui sunt date terenurile”, declara atunci edilul din Schitu Duca. În acest moment nu se ştie ce s-a mai întâmplat cu plângerile sătenilor, cert este că DNA nu a emis vreun comunicat în acest sens.

Citeşte şi Dosare şi scandaluri în Casa Blestemată EXCLUSIV


Un condamnat propus senator
Pentru Senat nominalizările sunt mult mai dubioase, având în vedere că unul dintre pesediştii propuşi pentru un nou mandat are în CV-ul personal două condamnări. Astfel, lista înaintată către Liviu Dragnea ni-i prezintă ca potenţiali membri ai noului Legislativ pe Florin Constantinescu, Florin Boca, Sorin Lazăr şi Victorel Lupu, până la acest moment figurând ca supleant Romeo Olteanu. Dacă actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean îşi merită locul pe listă, deoarece nu a ajut niciodată probleme cu justiţia, este lesne să ne întrebăm de ce lui Constantinescu şi lui Lazăr li se mai permite să râvnească la încă patru ani de huzur pe banii statului, în condiţiile în care aceştia au dosare grele în spate.
Reamintim că Sorin Lazăr a fost condamnat definitiv pentru conflict de interese şi pentru abuz în serviciu, sentinţa fiind dată chiar ieri de reprezentanţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, lucru care nu i-a împiedicat însă pe social-democraţii ieşeni să-l valideze pe acesta pentru un nou mandat, la câteva ore de la comunicarea deciziei. În ceea ce-l priveşte pe senatorul de Paşcani, amintim că în urmă cu aproximativ un an, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane, printre care Neculai Răţoi, dar şi Florin Constantinescu, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată. Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, el având termen pe data de 29 septembrie.
Cu a listă atât de pestriţă, social-democraţii ieşeni se prezintă astăzi în faţa conducerii centrale a partidului, aşteptând ca şefii de la centru să stabilească ordinea celor care vor să mai prindă încă un loc în Parlament. Poate că în ultimul ceas Liviu Dragnea îşi va aminti de Codul de Etică al partidului care spune că „în cazul începerii urmăririi penale, a dispunerii arestării preventive, a trimiterii în judecată şi a condamnării în primă instanţă sau definitivă”, membri Comisiei de Etică din partid pot dispune „retragerea sprijinului politic, suspendarea din funcţia politică, suspendarea din calitatea de membru de partid sau excluderea din partid”, nicidecum promovarea penalului pentru un nou mandat în Legislativ. Totuşi, aşteptările de la şeful PSD nu trebuie să fie prea mari, având în vedere că şi acesta este condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumului. Anca BURNICHE, Ciprian NEDELCU
* * *
Şi liberalii ieşeni au strecurat pe listă un membru de partid certat cu legea. Este vorba despre Liviu Bulgaru, al cărui nume a fost implicat în mai multe dosare pe rolul instanţelor, inclusiv în unul penal, care abia se desfăşoară.

* * *
O dată la patru ani toţi primarii devin foarte iubiţi de parlamentari, din păcate cam rar. Una dintre măsurile care sper să se ia acum este o formă de contestare a modului în care şi-au îndeplinit atribuţiunile, motiv pentru care mulţi dintre colegii mei aleg să nu-i susţină pe mulţi dintre cei care şi-au depus candidatura. Sperăm ca pe viitor noii parlamentari să înţeleagă că au nevoie de cei care i-au pus pe liste şi ca atare or să treacă mai des prin mediul rural şi o să treacă pe la noi”, a declarat Cătălin Martinuş, primarul comunei Dobrovăţ 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei