1lege

Dimensiune font:

Deputatul „mitralieră” vrea să ciuruiască, urgent, Codurile penale

| 28-12-2017 05:15

Un deputat pesedist certat cu legea a considerat că are toate cunoştinţele juridice pentru a schilodi Codul Penal. Astfel, Cătălin Rădulescu vrea să introducă un prag de 200.000 de euro pentru infracţiunea de abuz în serviciu, iar condamnaţii care primesc pedepse sub trei ani să le poată executa ...acasă. Iniţiativa lui Rădulescu a stârnit un val de nemulţumire şi repulsie faţă de clasa politică, iar europarlamentarul Cătălin Ivan atrage atenţia că astfel de modificări ne pot aduce grave sancţiuni din partea Comisiei Europene. Unul dintre semnatarii acestei iniţiative legislative este parlamentarul ieşean Silviu Macovei  

Activitatea de legiferare a Parlamentului a devenit o adevărată mană cerească pentru politicienii care au probleme penale sau pentru cei care-şi apără prieteniile cu indivizi certaţi cu legea. Un exemplu clar de parlamentar care „lucrează” în interesul unui grup penal bine organizat este social-democratul Cătălin Rădulescu, un individ care şi-a propus să schilodească urgent Codul Penal şi cel de Procedură penală.
Astfel, pesedistul a depus, alături de alţi 39 de colegi, un proiect legislativ prin care vrea să modifice articolului 297, care se referă la abuzul în serviciu, Rădulescu fiind de părere că aplicarea unei sancţiuni penale trebuie să intervină numai când fapta este săvârşită într-o formă gravă, şi anume când fapta a cauzat o pagubă materială substanţială, respectiv numai pentru o pagubă mai mare de 200.000 de euro. „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte prin încălcarea legii şi prin aceasta cauzează o pagubă materială mai mare de 200.000 euro unei persoane fizice sau unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”, se arată în iniţiativa pesedistului, ce ar putea deveni lege. Mai mult, parlamentarul vrea să-i scape pe penali şi de zăngănitul cătuşelor, acesta fiind de părere că pedepsele privative de libertate, cu o dura mai mică de 3 ani, să poată fi executate la domiciliu. „Pedepsele cu închisoarea de până la 3 ani se execută la domiciliu. Pedeapsa cu închisoarea la domiciliu se aplică şi în cazul persoanelor condamnate la pedeapsa cu închisoarea peste 3 ani dar cu vârsta de cel puţin 60 de ani sau al celor care suferă de bolile grave sau incurabile stabilite prin lege”, îşi propune pesedistul.


Modificări demne de noaptea minţii

Aşa cum era de aşteptat, iniţiativa deputatului stârneşte repulsie în rândul opoziţiei. „Prin această iniţiativă s-a dovedit că pesedisţii nu mai au limită. Din păcate, dacă majoritatea PSD-ALDE îşi propun să facă din rahat bici, reuşesc, pentru că au o majoritate confortabilă”, ne-a declarat liberalul Dumitru Oprea, fiind de părere că social-democraţii au realizat că „opoziţia este dezbinată să-şi fac de cap”.
Cuvinte dure la adresa pesedistului a avut şi deputatul PMP Petru Movilă, care este de părere că Rădulescu este de fapt o marionetă a intereselor mai marilor din PSD. „Este clar faptul că PSD-ALDE-UDMR modifică legea pentru acei membri de partid care au probleme penale, fără a ţine cont de proiectul de ţară al României şi al Comisiei Europene de a combate corupţia”, declară Movilă.


Mergem pe urmele Poloniei

Şi pesediştii se dezic de iniţiativa lui Rădulescu, unul dintre cei care-l sancţionează aspru pe deputat fiind Cătălin Ivan. „Cred că domnul Rădulescu a vrut să dea un imbold imobiliarilor de a construi case cât mai mari, care să dispună de toate condiţiile, astfel încât celor condamnaţi la domiciliu să nu le lipsească nimic”, susţine ironic europarlamentarul, fiind de părere că deputatul „mitralieră” are consimţământul oamenilor din spatele lui Dragnea şi chiar al liderului de partid. În afară de bătaia de joc la adresa cetăţenilor corecţi, schilodirea legilor justiţiei poate aduce României grave sancţiuni din partea decidenţilor europeni, aşa cum s-a întâmplat cu Polonia, care a subjugat politic justiţia. „Mai mult ca sigur, dacă vom continua în acestă formă, vom atrage asupra nostră atât sancţiuni venite din partea Comisiei Europene, cât şi sancţiuni interne, în partid, din partea familiei social-democrate, toţi manifestându-şi în repetate rânduri dezacordul cu privire la modalitatea în care sunt modificate legile justiţiei”, conchide ieşeanul Cătălin Ivan, unul din reprezentanţii României în Parlamentul European.


Un parlamentar ieşean printre „justiţiari”

Unul dintre semnatarii iniţiativei legislative depusă de parlamentarul „mitralieră” este deputatul Silviu Macovei (PSD), care susţine că şi-a pus semnătura pe documentul depus la Casa Poporului pentru a aduce în atenţia publică necesitatea schimbării Codului Penal. „Am semnat o simplă inițiativă legislativă, la fel cum toți colegii semnează pentru fiecare inițiativă și propunere, adică tocmai pentru a le aduce în dezbatere publică și în discuțiile parlamentarilor. Asta nu înseamnă că inițiativa nu trebuie să treacă prin toate filtrele democratice: prin dezbatere publică, analiză și amendare atât în comisiile de specialitate, cât și în Plen. Personal, am intenția clară de a amenda inițiativa așa cum a fost depusă spre dezbatere, iar varianta finală nu va arăta în nici un caz ca acum”, susţine Macovei. Potrivit acestuia, o iniţiativă ca a lui Rădulescu poate fi retrasă de însuşi acesta dacă ea stârneşte mai multe tensiuni, decât să rezolve probleme. „Inițiativa colegului a apărut în contextul discuțiilor despre unele modificări necesare la Codul Penal, modificări care trebuie analizate și gândite foarte atent de toți actorii implicați în înfăptuirea actului justiției. Sunt de părere că graba strică treaba și tocmai de aceea avem termen până în aprilie 2018 să discutăm modificările necesare la Codul Penal”, a conchis Silviu Macovei.
Reamintim că deputatul Cătălin Rădulescu este supranumit şi „deputatul mitralieră”, după ce a declarat că este dispus să iasă în stradă cu arma şi să tragă, dacă în România se va instala un nou regim autoritar ce nu va avea de-a face cu democraţia. Mai mult, în anul 2014 acesta a fost pus sub control judiciar de către procurorii anticorupţie, fiind suspect de efectuarea unor operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, dar şi de dare de mită. Anca BURNICHE
* * *
Cred că după acestă iniţiativă Rădulescu ar trebui exclus din partid!”, Cătălin Ivan, europarlamentar PSD

loading...
Loading...

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

PUBLICAŢIE DE VANZARE SC Avrasop SRL, cu sediul social în mun. Iaşi, bd. Independenţei, nr. 4-6, ap.cam 8, înregistrată la ORC Iaşi sub nr. J22/284/2005, CUI 17192970, prin lichidator judiciar Rodafis IPURL cu sediul în mun. Iaşi, str. Străpungere Silvestru, nr. 48 A, anunţă vânzarea prin licitaţie publică cu strigare a bunurile mobile: Plug cu brazde PP3 – 701 lei; Grapa cu discuri – 1696 lei; Tăvălugi - 841 lei; Cisternă 3,6 to –1682 lei (prţturi fără TVA). Preţurile de pornire reprezintă 35% din preţurile de evaluare. Valorificarea activelor prin licitaţie publică deschisă cu strigare va avea loc la data de 23.01.2018, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar. Pentru bunurile neadjudecate, licitaţia se va repeta în ziua de 30.01.2018, aceeaşi locaţie şi oră, aceleaşi preţuri de pornire. Condiţiile de participare la licitaţie sunt conţinute în Caietul de sarcini. Caietul de sarcini, în valoare de 50 lei, se achiziţionează de la sediul lichidatorului, unde se depune şi documentaţia de participare la licitaţie, în original, până în preziua licitaţiei, orele 13.00. Garanţia de participare este de 30% din suma reprezentând preţul de pornire şi va putea fi plătită în contul nr. RO80BUCU1032235332633RON deschis la Alpha Bank Iaşi pe numele debitorului. Prezentul anunţ constituie şi notificare către creditori, debitor şi orice persoană fizică sau juridică interesată în cauză. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare au obligaţia, sub rezerva sancţiuni decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data licitaţiei. Informaţii suplimentare la tel/fax 0232/273948, e-mail: rodafis@gmail.com
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE S.C. INTERFARM BOTOSANI S.R.L. Iasi prin lichidator judiciar ACORD SPRL, Dosar nr. 2950/89/2014 Tribunalul Vaslui/Judecător Sindic ANUNŢĂ Organizarea şedinţei de licitație publică de vânzare, cu strigare, la data de 08.12.2017, ora 12.0, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iasi, str. Decebal 22A, bl.Z8, sc.A, et.1, ap.8, jud. Iaşi, pentru patrimoniul debitoarei S.C. INTERFARM BOTOSANI S.R.L. - in faliment, in bancruptcy, en faillite, CUI 2585521, cu numar de inregistrare la Registrul Comerţului J37/251/2011, cu sediul in municipiul Vaslui, Str. Ing. Badea Romeo, nr.1A, Parter, jud. Vaslui constând în: a. Construcţie situată în Botosani, Str. Viilor, Nr.77, Ap.1, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr.50058-C1-U13 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 339.829 lei, valoare fără TVA. b. Constructie situată în Municipiul Botosani, Str. Vârnav, Nr.17, Parter, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr. 50058-C1-U15 si Extindere si Terasa, Municipiul Botosani, Str. Vârnav, Nr.22, Parter, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr. 5558 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 332.904 lei, valoare fără TVA. c. Construcţie situată în Botosani, Piata Centrala, Platoul A, Obiectiv U18, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr.4819/N la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 516.793 lei, valoare fără TVA. d. Construcţie situată în Botosani, Str. Prieteniei, Nr.4, Bloc V4, Sc. C, Et.II, Ap.13, jud. Botosani întabulată în Cartea Funciara nr50386-C1-U20 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 67.151 lei, valoare fără TVA. e. Proprietate imobiliara constând în Teren intravilan in suprafaţă de 3.048 mp si construcţii situat în mun. Botoşani, Str. Dobosari, Nr.21 la preţul de strigare la şedinţa de licitaţie publică de 1.374.357 lei, valoare fără TVA. In caz de neadjudecare, urmatoarele şedinţe de licitații publice de vânzare, cu strigare, se vor desfăşura în fiecare zi de vineri la ora 1200, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iasi, str. Decebal 22A, bl.Z8, sc.A, et.1, ap.8, jud. Iaşi. Condițiile de participare la şedinţa de licitație publică de vânzare cu strigare și condițiile de adjudecatare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat de la sediul lichidatorului judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 1.000 lei pentru fiecare proprietate imobiliară pentru care se participă la licitaţie. Bunurile imobile anterior menţionate formează obiectul Dosarului nr.1219/193/2016 înregistrat pe rolul Judecatoriei Botosani având ca obiect Actiune in revendicare. Poate participa la şedinţa de licitatie publică de vânzare cu strigare orice persoana care isi manifesta, intentia de cumparare si care pana in preziua şedinţei de licitatie ora 1200, depune o cautiune reprezentand 10% din prețul de pornire al şedinţei de licitație pentru bunul imobil pentru care participa si face dovada achizitionarii caietului de sarcini. Înscrierile se pot face si cu scrisoare de participare la şedinţa de licitație, precum si cu toate documentele menționate în caietul de sarcini, până în preziua şedinţei de licitație, ora 1200. Nedepunerea tuturor documentelor la sediul lichidatorului judiciar în termenul menționat anterior conduce la pierderea dreptului de a participa la licitație. Toate persoanele interesate în achiziționarea bunurilor imobile care fac obiectul şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare sunt invitate să se înscrie la licitație. Orice persoana care emite pretentii asupra bunurilor imobile care fac obiectul şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare, este rugata sa-si manifeste pozitia cu 5 zile inainte de data şedinţei de licitație publică de vânzare cu strigare, aducand la cunostinta lichidatorului judiciar orice pretentie. Informatii suplimentare se pot obtine de la lichidatorul judiciar la telefon 0742207571. Lichidator judiciar ACORD S.P.R.L. Asociat coordonator Nitescu Dan Nistor
Protestatarii IAU CU ASALT Capitala: Mii de oameni se îndreaptă spre Bucureşti / VIDEO
20/01/2018 12:02

 Protestatarii iau cu asalt pur şi simplu Capitala. Mii de oameni se indreaptă spre Bucureşti pentru a protesta in această seară, in Piaţa Universităţii. Aceştia vin din Craiova, Timişoara, Cluj, ...

Mars de protest de amploare impotriva modificarii legilor justitiei, Codului penal si Codului fiscal, sambata la ora 18:00
20/01/2018 11:09

 Un mars de protest de amploare impotriva modificarii legilor justitiei, a Codului penal si a Codului fiscal este programat sambata, incepand cu ora 18:00, in Piata Universitatii din Bucuresti. Mii de oame ...

 Extemporal la justiţie, în faţa europenilor
20/01/2018 05:30

Graba de care parlamentarii romani au dat dovadă in demersul schimbării legilor justiţiei, la care se adaugă şi nemulţumirile iscate de Ordonanţa 13, au dus la crearea unei imagini nefavorabile a ţării ...

 PNL sucevean dă de pământ cu majoritatea pesedistă
20/01/2018 05:25

Căderea celui de-al doilea guvern PSD- ALDE le-a ridicat liberalilor mingea la fileu, dandu-le acestora posibilitatea să-i atace de pe toate fronturile pe social- democraţi. Astfel, liberalii suceveni sunt d ...

 Arsene scapă de arest
20/01/2018 05:15

Liderul social-democraţilor nemţeni şi preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a scăpat de arest. Acesta a fost prezentat ieri, 19 ianuarie, Tribunalului Bacău cu propunere de arestare pr ...

ULTIMA ORĂ - Doi oameni de afaceri, audiați de procurorii DNA într-un dosar controversat
19/01/2018 10:09

Oamenii de afaceri Dinu Pescariu si Claudiu Florică au sosit vineri dimineată la sediul DNA pentru a fi audiati in dosarul „Microsoft 3”. Pe 10 aprilie 2017, DNA i-a pus sub acuzare pe Dinu Pesca ...

Arsene, reţinut pentru şpagă
19/01/2018 05:15

Zi neagră pentru social-democraţii din Regiunea de Nord-Est, deoarece, in decursul zilei de ieri, procurorii anticorepţie au dispus reţinerea lui Ionel Arsene pentru 24 de ore. Astfel, preşedintele Organ ...

 Moldovenii construiesc soclul Vioricăi Dăncilă
19/01/2018 04:30

Preşedinţii organizaţiilor judeţene social-democrate au inceput să lucreze la „soclul” Vioricăi Dăncilă, imediat ce preşedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a acceptat-o pe acesta pentru a p ...

PNL – an nou, promisiuni noi
18/01/2018 05:15

Liberalii pietreni consideră că numai dialogul şi intalnirile constante cu cetăţenii sunt căile de rezolvare a tuturor problemelor care apar in comunitate. Chiar dacă, săptămana trecută, social democr ...

 Pesedist şcolit de M10
18/01/2018 05:00

Adrian Niţă, un politician tanăr, educat in barca liberală de către Gheorghe Ştefan şi echipa sa, şi lider al organizaţiei M10 Neamţ, dar şi unul dintre vicepreşedinţii de la nivel naţional ai for ...