1Relu FEnechiu

Dimensiune font:

Fenechiu ţine cu dinţii de avere!- EXCLUSIV

| 08-09-2017 05:15

Relu Fenechiu nu se dă bătut şi contestă executările silite iniţiate pe numele său de Fisc şi de Servicii Energetice Moldova SA. Acesta spune că nu ar fi fost respectate procedurile legale în ce priveşte executarea bunurilor sale mobile şi imobile. Fenechiu are de achitat despăgubiri colosale în urma pedepselor primite în dosarele „Transformatorul” şi „Siveco” 

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a deschis mai multe procese la Judecătoria Iaşi, prin care încearcă stoparea executărilor silite începute împotriva sa. Astfel, acesta a dat în judecată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), solicitându-le magistraţilor ieşeni să admită contestaţia la executare, a tuturor actelor de executare, dar şi a procesului-verbal de sechestru pentru bunurile mobile de pe data de 12 iulie 2017.
În urmă cu câteva luni, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Fenechiu pentru trafic de în formă continuată şi spălarea banilor, după încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DNA. „În perioada 2012 - 2014, inculpatul Fenechiu Relu a cerut şi a primit de la o firmă de software 15% din valoarea unor contracte promovate de Ministerul Justiţiei (în valoare de 13.990.059 de lei, fără TVA) şi de o societate farmaceutică, cu acţionar majoritar Ministerul Sănătăţii (în valoare de 8.130.721 de lei, fără TVA), pentru sprijinul promis şi acordat în câştigarea şi derularea acestor proiecte”, au spus cei de la DNA.
Pe lângă condamnarea la trei ani şi zece luni de închisoare din acel dosar, instanţa l-a obligat pe fostul liberal la plata unor despăgubiri de 4.075.080 de lei. Ulterior, Fiscul a iniţiat executarea silită. „ANAF a emis un proces-verbal de sechestru fără să fiu somat în prealabil şi fără a analiza posibilitatea sechestrării acelor bunuri. Dividendele obţinute de la firme sunt principalele surse de venit”, a precizat Relu Fenechiu. Acesta a făcut referire la sechestrul pus de Fisc pe participaţiile la compania ENGEKO SA.


Executorul a încălcat dispoziţiile legale!”
Fostul ministru al Transporturilor a dat în judecată şi Servicii Energetice Moldova SA, prin lichidatorul judiciar Sierra Quadrant SPRL Bacău. În acest dosar, Fenechiu le cere magistraţilor din cadrul Judecătoriei Iaşi să admită contestaţia formulată împotriva publicaţiei de vânzare şi a formelor de executare silită iniţiate împotriva casei de pe Aleea Teilor, din Bucium.
Reclamantul a mai menţionat că executarea imobilului a fost anulată în întregime, după ce soţia sa, Mariana Daniela Fenechiu, a solicitat tot în instanţă şi a obţinut acest lucru, pe motiv că doreşte partajarea patrimoniului deţinut împreună. „Executorul judecătoresc a continuat executarea silită imobiliară care face obiectul unui dosar de partaj aflat pe rolul instanţei. Acesta a încălcat şi dispoziţiile legale aplicabile cu privire la comunicarea oricărui act de executare, pentru că nu am fost notificat la locul de deţinere, respectiv Penitenciarul Vaslui. Astfel, procedura de comunicare a somaţiei a fost viciată”, a mai afirmat Relu Fenechiu.


Alături de alţi condamnaţi din „Transformatorul”

Într-un alt dosar, aflat tot pe rolul Judecătoriei Iaşi, fostul lider liberal, alături de fratele său, Lucian Fenechiu, dar şi de Bogdan Mihai Damian, a cerut desfiinţarea executării silite începute de aceeaşi firmă, Servicii Energetice Moldova SA. Amintim că aceştia au fost condamnaţi definitiv în dosarul „Transformatorul” în luna ianuarie 2014, după ce au fost trimişi în judecată de către procurorii DNA în iunie 2012. În acel dosar, Fenechiu a fost acuzat că, prin firmele sale, a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei. În urma condamnărilor primite, cei trei au fost obligaţi la plata unor despăgubiri de 5.672.081 de lei. „Dreptul de a solicita executarea silită s-a prescris pe 30 ianuarie 2017”, a menţionat Relu Fenechiu în acest dosar. Acum, urmează ca judecătorii să decidă dacă acesta are sau nu dreptate în ceea ce priveşte executările silite iniţiate de ANAF pe numele său.
Recent, fostul ministru al Transporturilor a fost pus în libertate, după o pedeapsă rezultantă de cinci ani şi şase luni de puşcărie, din care a executat aproximativ trei ani şi jumătate în detenţie la Penitenciarele Iaşi şi Vaslui. Pedepsele primite în dosarele „Transformatorul” şi „Siveco” au fost contopite şi, astfel, s-a ajuns la cinci ani şi şase luni de detenţie. Conform legislaţiei, o persoană privată de libertate poate părăsi penitenciarul mai repede în anumite condiţii, cum ar fi o purtare exemplară, ore de muncă prestate, redactarea unor lucrări ştiinţifice.

Citeşte şi Nichita dă în judecată Primăria!- EXCLUSIV


Ce spune Fenechiu
Contactat telefonic de reporterii cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”, fostul lider al liberalilor ieşeni se consideră nedreptăţit de executori, precizând că suma care îi este imputată cu titlu de prejudiciu ar fi fost demult restituită, dacă procedurile ar fi fost respectate. „Procesele deschise vorbesc, practic, despre bunurile comune executate înainte de partaj. Conform Codului Civil, nu poate fi executat un bun fără ca procesul de partaj să fie încheiat, însă, în cazul meu, nu s-a întâmplat acest lucru, existând posibilitatea ca eu să dau un bun în contravaloarea sumei care mi se impută şi să ajung mai târziu să rămân şi fără bani, dar şi fără acel bun. Dacă toate procedurile s-ar fi făcut ca la carte, până astăzi nu am mai fi vorbit despre acea sumă care mi se cere, ea fiind acoperită”, a declarat Relu Fenechiu.
Mai mult, fostul liberal precizează, din nou, că îi sunt ceruţi pe nedrept banii înapoi, lucru declarat de acesta şi la ieşirea sa din Penitenciarul Vaslui, în momentul liberării condiţionate. „Vedeţi telefonul ăsta (arătând telefonul său – n.r.)?! Să presupunem că eu vi-l vând, cum am vândut transformatoarele, iar dumneavoastră spuneţi că e scump, prost şi vechi. Logic, îmi cereţi banii înapoi, dar, dacă îmi cereţi banii, trebuie să-mi daţi şi telefonul înapoi! Transformatoarele nu mai pot fi date înapoi, pentru că SISE (SISE Electrica - n.r.) le-a vândut, totul a fost un mare bluf şi există o decizie a unei instanţe în acest sens, marea problemă este că în Justiţia din România nu mai există o cale de atac, dar o vom găsi”, spunea Fenechiu, în luna august. Ciprian NEDELCU, Anca BURNICHE

4.075.080 DE LEI
acesta este cuantumul despăgubirilor pe care fostul ministru al Transporturilor trebuie să le achite doar în dosarul „Siveco”

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VANZARE SC Avrasop SRL, cu sediul social în mun. Iaşi, bd. Independenţei, nr. 4-6, ap.cam 8, înregistrată la ORC Iaşi sub nr. J22/284/2005, CUI 17192970, prin lichidator judiciar Rodafis IPURL cu sediul în mun. Iaşi, str. Străpungere Silvestru, nr. 48 A, anunţă vânzarea prin licitaţie publică cu strigare a bunurile mobile: Plug cu brazde PP3 – 701 lei; Grapa cu discuri – 1696 lei; Tăvălugi - 841 lei; Cisternă 3,6 to –1682 lei (prţturi fără TVA). Preţurile de pornire reprezintă 35% din preţurile de evaluare. Valorificarea activelor prin licitaţie publică deschisă cu strigare va avea loc la data de 23.01.2018, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar. Pentru bunurile neadjudecate, licitaţia se va repeta în ziua de 30.01.2018, aceeaşi locaţie şi oră, aceleaşi preţuri de pornire. Condiţiile de participare la licitaţie sunt conţinute în Caietul de sarcini. Caietul de sarcini, în valoare de 50 lei, se achiziţionează de la sediul lichidatorului, unde se depune şi documentaţia de participare la licitaţie, în original, până în preziua licitaţiei, orele 13.00. Garanţia de participare este de 30% din suma reprezentând preţul de pornire şi va putea fi plătită în contul nr. RO80BUCU1032235332633RON deschis la Alpha Bank Iaşi pe numele debitorului. Prezentul anunţ constituie şi notificare către creditori, debitor şi orice persoană fizică sau juridică interesată în cauză. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare au obligaţia, sub rezerva sancţiuni decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data licitaţiei. Informaţii suplimentare la tel/fax 0232/273948, e-mail: rodafis@gmail.com
ANUNŢ Lichidatorul judiciar desemnat prin Sentinţa civilă nr. 79/31 ianuarie 2018, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă-Faliment, în dosarul nr. 7935/99/2017 (493/2017), privind debitoarea S.C. ROBALEX S.R.L. Dorobanţ, având C.U.I. 22820621, sediul social în sat Dorobanţ, com. Aroneanu, jud. Iaşi, număr de ordine în registrul comerţului J22/3342/2007, notifică deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă, conform Legii privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor este 16.03.2018. În temeiul art. 114 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, nedepunerea cererii de admitere a creanţei până la termenul menţionat atrage decăderea din drepturi privind creanţa/creanţele deţinute împotriva debitoarei. Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 26.03.2018. Termenul pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 20.04.2018. Se convoacǎ prima Adunare a creditorilor în data de 30.03.2018, ora 10.00, la sediul lichidatorului judiciar situat în mun. Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, jud. Vaslui, având următoarea ordine de zi: 1. desemnarea comitetului creditorilor şi a preşedintelui acestuia; 2. confirmarea lichidatorului judiciar şi a onorariului, 3. probleme diverse. Relaţii la lichidatorul judiciar ESTCONSULT I.P.U.R.L. Huşi, tel. 0335/566035, 0727850575.
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE Debitoarea S.C. PETROL NETWORK S.R.L. C.U.I. RO 11734355, J22/1267/2015, cu social sediul în mun. Iași, str. Serg. Grigore Ioan, nr. 7, jud. Iași, reprezentată prin lichidator judiciar Insolvency House S.P.R.L. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, Centrul de Afaceri, Tronson I, etaj 1 cam. 4 str. Decebal nr. 16, jud. Vaslui, potrivit Sentinței civile nr. 65/F/15.03.2017, pronunţată de Tribunalul Vaslui în dosarul 1904/89/2015, în baza Procesului Verbal al Adunării Creditorilor nr. 253 din data de 08.05.2017, scoate la vânzare următoarele bunuri imobile la preţul de 90% din valoarea de evaluare: Nr. crt. – Denumire bun imobil/Descriere – Valoare lichidare în lei exclusiv T.V.A. – Stație comercializare/distribuție carburanți Iași – Str. Sergent Grigore Ioan, nr. 7 (Cartier Dacia) - compusă din: Teren intravilan Curți Construcții cu Suprafața (S) = 614mp și Construcţie (P) (Spaţiu comercial, Birou, Grup sanitar) cu Suprafața construită desfăşurată (S.c.d.) = 60mp/Suprafața utilă desfăşurată (S.u.d.) = 57,31mp, 3 pompe de alimentare cu benzină şi motorină a câte două braţe de alimentare, capacitate de stocare 49,800 litri în 6 rezervoare subterane în cuve betonate, 1 pompă și rezervor alimentare cu gaz, copertină. – 1.429.459,20 – Apartament cu 3 camere și dependinţe, cu Suprafața utilă de 62.83 mp (incl. balcon), situat în Municipiul Iaşi, Str. Anton Crihan (fosta Dimboviţa), Nr. 9, Bloc E3, Scara A, Etaj III, Ap. 13, Județul Iaşi. – 208.350 – SPAȚIU / CENTRU COMERCIAL VASLUI – compus din – - Construcție (Parter + 2 Etaje) cu A.c. sol. = 466,33 mp / A.c. desf. = 1.417,15 mp / A.u. desf. = 1.262,09 mp; - Teren intravilan – S.= 508,42 mp – 2.117.867,40 Total valoare bunuri imobile = 3.755.676,60 lei Prețurile nu includ T.V.A Vânzarea de bunuri imobile şi a terenurilor aferente este scutită de T.V.A. conform art. 292, alin. (2), lit. f din Codul Fiscal care prevede: „Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxe: lit.f) livrarea de către orice persoană a unei construcţii, a unei părţi a acesteia şi a terenului pe care este construită, precum şi a oricărui alt teren...” Licitaţia privind bunurile imobile va avea loc la sediul lichidatorului judiciar, respectiv în Vaslui, Centrul de Afaceri, tronson I, etaj 1, cam. 4, str. Decebal nr. 16, jud Vaslui, în data de 19.03.2018, ora 13:00. Participarea la licitaţie este condiţionată de consemnarea în contul averii debitorului nr. RO83 CECEVS0130RON0400330, deschis la CEC BANK SA Vaslui, la dispoziţia lichidatorului judiciar, până la începerea licitaţiei, a unei cauţiuni de 10% din preţul de pornire a licitaţiei. În caz de neadjudecare a bunului, licitaţia se va repeta în fiecare săptămână, în fiecare zi de luni, ora 13:00. Orice persoană care pretinde vreun drept asupra bunului este invitată, mai înainte de termenul de vânzare, să anunţe lichidatorul judiciar dreptul său. Potrivit art. 843 alin. (2) cod. pr. civ. debitorul nu poate participa la licitație nici personal, nici prin persoane interpuse. Toţi cei care doresc să cumpere bunurile sunt invitaţi la termenul stabilit să liciteze iar, până la această dată, vor prezenta în scris, oferta de preţ. Procesul verbal de afişare a publicaţiei face parte integrantă din publicaţie de vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine de la sediul lichidatorului judiciar sau la telefoanele: 0753419128, 0744663190 şi 0235/319427. Insolvency House S.P.R.L.
PLANURILE CADRU PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNTUL LICEAL   Arhitectura unei educaţii centrate pe elev şi pe imperativele sociale
25/02/2018 12:58

 PLANURILE CADRU PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNTUL LICEAL   Arhitectura unei educaţii centrate pe elev şi pe imperativele sociale             &nbs ...

COMUNICAT DE PRESĂ  Educaţia incluzivă şi abordările interculturale – soluţii viabile pentru integrare şi performanţă şcolară
25/02/2018 12:25

  CABINET PREŞEDINTE 22 februarie 2018     COMUNICAT DE PRESĂ  Educaţia incluzivă şi abordările interculturale – soluţii viabile pentru integrare şi performanţă şcola ...

Proteste pentru sustinerea DNA si a Laurei Codruta Kovesi, anuntate in Bucuresti si in mai multe orase
25/02/2018 09:44

Proteste pentru sustinerea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si a Laurei Codruta Kovesi sunt anuntate pe Facebook, pentru duminica, in Piata Victoriei din Capitala, precum si in alte orase, precum Cluj, Si ...

PSD vine cu un anunț CRUCIAL: când va porni marele proiect al descentralizării
24/02/2018 23:47

 Preşedintele Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, Marian Oprişan, a declarat joi, după Adunarea Generală a Consiliilor Judeţene din Romania, că un prim draft privind legea descentra ...

Dezincriminarea faptelor de corupție cu foloase necuvenite pentru alții, aviz favorabil de la Consiliul Legislativ. Proiectul, trimis la comisii
24/02/2018 10:34

 Proiectul de lege care prevede dezincriminarea unor fapte de coruptie dacă foloseale necuvenite sunt obtinute pentru alte persoane a primit aviz favorabil de la Consiliul Legislativ. Proiectul a fost dep ...

 Documente/Ministerul Justitiei a publicat Raportul lui Tudorel Toader privind activitatea manageriala la DNA
24/02/2018 08:00

 Ministerul Justitiei a publicat vineri raportul privind activitatea manageriala a DNA, prezentat in urma cu o zi de ministrul Tudorel Toader. Site-ul este in continuare "temporar nefunctional" ...

Liberalii scot din sertar Cartea Neagră a administraţiei la Consiliul Judeţean
24/02/2018 05:40

Administaţia PSD-ALDE la nivelul Consiliului Judeţean Iaşi a fost luată in vizor de grupul PNL pentru activitatea actualului mandat. Liderii PNL au prezentat, ieri, Cartea Neagră a conducerii Consiliului J ...

Elan Schwartzenberg, interviu la B1 TV: Sebastian Ghita a fost dominat total, controlat, speriat de generalul Coldea
23/02/2018 21:12

 Postul B1 TV difuzeaza vineri seara un interviu cu Elan Schwartzenberg, fugit de sase ani din tara si pe numele caruia exista un mandat international de arestare. Interviul, realizat de jurnalista Sorina ...

Incident EXTREM! Sediu PSD, atacat cu un cocktail Molotov după ce Tudorel Toader a anunțat revocarea lui Kovesi / VIDEO
23/02/2018 14:24

 Poliţiştii clujeni au declanşat, vineri, o anchetă după ce preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a reclamat că persoane necunoscute au dat foc unor ziare in faţa sediului filialei judeţen ...

 Senatorul Doru Pănescu: „Clasificarea universităţilor are câteva scăpări”
22/02/2018 05:44

Senatorul PSD Iaşi, Doru Pănescu a declarat, ieri, că a studiat metodologia propusă de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru clasificarea universităţilor romaneşti şi că a indentificat o serie de ava ...