1Relu FEnechiu

Dimensiune font:

Fenechiu ţine cu dinţii de avere!- EXCLUSIV

| 08-09-2017 05:15

Relu Fenechiu nu se dă bătut şi contestă executările silite iniţiate pe numele său de Fisc şi de Servicii Energetice Moldova SA. Acesta spune că nu ar fi fost respectate procedurile legale în ce priveşte executarea bunurilor sale mobile şi imobile. Fenechiu are de achitat despăgubiri colosale în urma pedepselor primite în dosarele „Transformatorul” şi „Siveco” 

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a deschis mai multe procese la Judecătoria Iaşi, prin care încearcă stoparea executărilor silite începute împotriva sa. Astfel, acesta a dat în judecată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), solicitându-le magistraţilor ieşeni să admită contestaţia la executare, a tuturor actelor de executare, dar şi a procesului-verbal de sechestru pentru bunurile mobile de pe data de 12 iulie 2017.
În urmă cu câteva luni, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Fenechiu pentru trafic de în formă continuată şi spălarea banilor, după încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DNA. „În perioada 2012 - 2014, inculpatul Fenechiu Relu a cerut şi a primit de la o firmă de software 15% din valoarea unor contracte promovate de Ministerul Justiţiei (în valoare de 13.990.059 de lei, fără TVA) şi de o societate farmaceutică, cu acţionar majoritar Ministerul Sănătăţii (în valoare de 8.130.721 de lei, fără TVA), pentru sprijinul promis şi acordat în câştigarea şi derularea acestor proiecte”, au spus cei de la DNA.
Pe lângă condamnarea la trei ani şi zece luni de închisoare din acel dosar, instanţa l-a obligat pe fostul liberal la plata unor despăgubiri de 4.075.080 de lei. Ulterior, Fiscul a iniţiat executarea silită. „ANAF a emis un proces-verbal de sechestru fără să fiu somat în prealabil şi fără a analiza posibilitatea sechestrării acelor bunuri. Dividendele obţinute de la firme sunt principalele surse de venit”, a precizat Relu Fenechiu. Acesta a făcut referire la sechestrul pus de Fisc pe participaţiile la compania ENGEKO SA.


Executorul a încălcat dispoziţiile legale!”
Fostul ministru al Transporturilor a dat în judecată şi Servicii Energetice Moldova SA, prin lichidatorul judiciar Sierra Quadrant SPRL Bacău. În acest dosar, Fenechiu le cere magistraţilor din cadrul Judecătoriei Iaşi să admită contestaţia formulată împotriva publicaţiei de vânzare şi a formelor de executare silită iniţiate împotriva casei de pe Aleea Teilor, din Bucium.
Reclamantul a mai menţionat că executarea imobilului a fost anulată în întregime, după ce soţia sa, Mariana Daniela Fenechiu, a solicitat tot în instanţă şi a obţinut acest lucru, pe motiv că doreşte partajarea patrimoniului deţinut împreună. „Executorul judecătoresc a continuat executarea silită imobiliară care face obiectul unui dosar de partaj aflat pe rolul instanţei. Acesta a încălcat şi dispoziţiile legale aplicabile cu privire la comunicarea oricărui act de executare, pentru că nu am fost notificat la locul de deţinere, respectiv Penitenciarul Vaslui. Astfel, procedura de comunicare a somaţiei a fost viciată”, a mai afirmat Relu Fenechiu.


Alături de alţi condamnaţi din „Transformatorul”

Într-un alt dosar, aflat tot pe rolul Judecătoriei Iaşi, fostul lider liberal, alături de fratele său, Lucian Fenechiu, dar şi de Bogdan Mihai Damian, a cerut desfiinţarea executării silite începute de aceeaşi firmă, Servicii Energetice Moldova SA. Amintim că aceştia au fost condamnaţi definitiv în dosarul „Transformatorul” în luna ianuarie 2014, după ce au fost trimişi în judecată de către procurorii DNA în iunie 2012. În acel dosar, Fenechiu a fost acuzat că, prin firmele sale, a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei. În urma condamnărilor primite, cei trei au fost obligaţi la plata unor despăgubiri de 5.672.081 de lei. „Dreptul de a solicita executarea silită s-a prescris pe 30 ianuarie 2017”, a menţionat Relu Fenechiu în acest dosar. Acum, urmează ca judecătorii să decidă dacă acesta are sau nu dreptate în ceea ce priveşte executările silite iniţiate de ANAF pe numele său.
Recent, fostul ministru al Transporturilor a fost pus în libertate, după o pedeapsă rezultantă de cinci ani şi şase luni de puşcărie, din care a executat aproximativ trei ani şi jumătate în detenţie la Penitenciarele Iaşi şi Vaslui. Pedepsele primite în dosarele „Transformatorul” şi „Siveco” au fost contopite şi, astfel, s-a ajuns la cinci ani şi şase luni de detenţie. Conform legislaţiei, o persoană privată de libertate poate părăsi penitenciarul mai repede în anumite condiţii, cum ar fi o purtare exemplară, ore de muncă prestate, redactarea unor lucrări ştiinţifice.

Citeşte şi Nichita dă în judecată Primăria!- EXCLUSIV


Ce spune Fenechiu
Contactat telefonic de reporterii cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”, fostul lider al liberalilor ieşeni se consideră nedreptăţit de executori, precizând că suma care îi este imputată cu titlu de prejudiciu ar fi fost demult restituită, dacă procedurile ar fi fost respectate. „Procesele deschise vorbesc, practic, despre bunurile comune executate înainte de partaj. Conform Codului Civil, nu poate fi executat un bun fără ca procesul de partaj să fie încheiat, însă, în cazul meu, nu s-a întâmplat acest lucru, existând posibilitatea ca eu să dau un bun în contravaloarea sumei care mi se impută şi să ajung mai târziu să rămân şi fără bani, dar şi fără acel bun. Dacă toate procedurile s-ar fi făcut ca la carte, până astăzi nu am mai fi vorbit despre acea sumă care mi se cere, ea fiind acoperită”, a declarat Relu Fenechiu.
Mai mult, fostul liberal precizează, din nou, că îi sunt ceruţi pe nedrept banii înapoi, lucru declarat de acesta şi la ieşirea sa din Penitenciarul Vaslui, în momentul liberării condiţionate. „Vedeţi telefonul ăsta (arătând telefonul său – n.r.)?! Să presupunem că eu vi-l vând, cum am vândut transformatoarele, iar dumneavoastră spuneţi că e scump, prost şi vechi. Logic, îmi cereţi banii înapoi, dar, dacă îmi cereţi banii, trebuie să-mi daţi şi telefonul înapoi! Transformatoarele nu mai pot fi date înapoi, pentru că SISE (SISE Electrica - n.r.) le-a vândut, totul a fost un mare bluf şi există o decizie a unei instanţe în acest sens, marea problemă este că în Justiţia din România nu mai există o cale de atac, dar o vom găsi”, spunea Fenechiu, în luna august. Ciprian NEDELCU, Anca BURNICHE

4.075.080 DE LEI
acesta este cuantumul despăgubirilor pe care fostul ministru al Transporturilor trebuie să le achite doar în dosarul „Siveco”

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Agdesy S.R.L. Suceava, cu sediul în sat Vicovu de Jos, nr.62, jud. Suceava, nr. de înregistrare în Registrul Comerțului: J33/381/1998, CUI: RO 10722344, potrivit Sentinței nr. 1549 din data de 22.11.2013, pronunțată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 8678/86/2010*/a5*, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 06.10.2017, ora 13.00, a activului S.C. Agdesy S.R.L. Suceava: Nr. Crt. – Denumire activ – Preţ evaluare (lei fără T.V.A.) – Valoarea de pornire la licitație (lei fără T.V.A.) Activ 1 – Proprietate imobiliară industrială - Fabrică producere încălțăminte, având în dotare echipamente, utilaje și mașini din industria ușoară – fabricarea încălțămintei, amplasată în com. Vicovu de Jos, jud. Suceava, compusă din: - teren intravilan, cu categoria de folosință curți construcții cu suprafața de 6.500,00 mp, înscris în Cartea Funciară 30019/Vicovu de Jos, cu nr. cad. 2702, pe care sunt edificate: - corp C1-clădire hală de producţie încălţăminte, regim înălţime P, cu suprafaţa construită de 1.470 mp, înscrisă în Cartea Funciară 30019/Vicovu de Jos, cu nr. cad. 2702; - corp C1-clădire hală producţie (sediu de birouri anexa halei de producţie) regim înălţime P+1E, cu suprafața construită de 282 mp și suprafața desfășurată de 564 mp, înscrisă în Cartea Funciară nr. 30019/Vicovu de Jos, cu nr. cad. 2702 și mobilierul comercial; - corp C2-clădire magazie, regim de înălțime P, cu suprafața construită de 363 mp și suprafața desfășurată de 363 mp, înscrisă în Cartea Funciară nr. 30019/Vicovu de Jos, cu nr. cad. 2702; - bunuri mobile: maşini pentru croirea pielor, pentru tălpuire, finisare şi asamblarea încălţămintei (46 buc), maşini de cusut (52 buc), aparatură birotică şi masini de cusut şi de croit (nefuncţionale). Proprietatea imobiliară dispune de reţea alimentare energie electrică, reţea apă, are deschidere frontală de cca. 40 ml la DN 2H- drum naţional auto asfaltat. – 3.262.450,00 lei – 1.957.470,00 lei Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 05.10.2017, ora 15.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iași, documentele prevăzute în caietul de sarcini. Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro și la numerele de telefon: 0232/243864, 0757545545.
ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, S.C. MASTER WOOD S.R.L., cu sediul în loc. Comănești, str. Combinatului nr. 9, jud. Bacău, C.U.I. 12014190, nr. de înreg. O.R.C. J4/493/1999, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., anunţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006 şi ale hotărârilor Adunării Creditorilor din data de 13.09.2017, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 05.10.2017, ora 14.00, a activelor: Nr. crt. – Denumire activ – Valoarea de evaluare (lei fără T.V.A.) – Valoare de pornire licitație (80% din val. evaluare) (lei fără T.V.A.) 1 – Fabrică cherestea funcţională (2001) Sc. 4.388,60 mp, cu Echipament prelucrare lemn şi Mijloace Transport, amplasata pe teren intravilan st. 30.379,81 mp în oraș Comănești, str. Combinatului nr. 9, jud. Bacău (zona periferică, vis-a-vis a serele Comanesti şi de cartierul Vernesti). Fabrica este compusă din: Clădire administrativă, P cu Sc. 141mp; hala gater P cu Sc. 595mp; ateliere P+1E parţial şi Sc. 376mp; depozit cherestea P şi Sc. 660mp; şoproane de uscare şi aburire P şi Sc. 2.155,60mp, capacitate de 100mc/celula (marca Baschild); locuinţă P+1E, sc. 90mp; hală banzic P si Sc. 252mp; seră cu centrală termică cu Sc. 119mp. Fabrica este dotată cu echipament prelucrare lemn (funcţional) şi mijloace de transport, dispune de utilităţi (energie electrică, apă) şi este pretabilă pentru activităţi industriale specifice prelucrării lemnului. Proprietatea are deschidere frontală la str.Combinatului (cca. 100m). (CF nr. 60399, nr. cad. 763) şi dispune de plaforma betonată (11.010,90 mp) – 2.633.005,60 Lei – 1.843.103,92 Lei 22 – Fabrică cherestea Sc. 2.933,81mp cu Echipamente şi Utilaje pentru fabricare lemn situate pe teren intravilan st. 85.488,635 mp în sat Agăș, com. Agăș, jud. Bacău (zona ocupată de construcţii rezidenţiale şi terenuri virane). Fabrica este compusă din: hală producţie cu Sc. 2.296,89 mp având în dotare echipamente (platforme uscătoare 6 buc; uscator; cameră uscare; instalatie aer comprimat; instalaţie exhaustare; post trafo; pupitru comandă uscător; acţionare electrică; instalaţie electrică hg); magazie Sc. 152,56 mp; 2 soproane cu Sc 393 Fabrica este dotată cu stocuri mărfuri și materii prime, echipamente și utilaje pentru prelucrarea lemnului și a metalelor, dispune de utilităţi (energie electrică, apă, canalizare) şi este pretabilă pentru activităţi industriale specifice prelucrării lemnului. Proprietatea are deschidere frontală la DN 12A (cca. 500m) şi drum sătesc pe două laturi. (CF nr. 60112/, cu nr.cad. 39). – 1.965.769,40 Lei – 1.376.038,58 Lei Poate participa la licitatie orice persoana fizica sau juridica care depune pana la data de 04.10.2017, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. Iaşi, Aleea Nicolina nr. 82, jud. Iaşi, documentele prevazute in Regulamentul de vanzare si caietul de sarcini. Relatii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0232/243864, 0757545545
 
Sevil Shhaideh, audiata la DNA in calitate de suspect intr-un dosar de coruptie
22/09/2017 12:56

 Sevil Shhaideh, vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, s-a prezentat vineri dimineata la sediul DNA. Ea nu a precizat motivul pentru care a fost chemata de procurorii anticoruptie. UPDATE:&n ...

Pinalti eliberat, Vasile Blaga audiat. Fostul lider PNL, în fața judecătorilor în dosarul finanțării ilegale a PDL
22/09/2017 12:51

 Vasile Blaga s-a prezentat vineri in faţa judecătorilor Tribunalului Bucuresti in procesul in care este acuzat de trafic de influenţă pentru finanţarea ilegală a PDL. La termenul precedent, a fost a ...

Finanțare ilegală PDL. Vasile Blaga, în fața judecătorilor
22/09/2017 11:26

 Vasile Blaga este aşteptat in faţa judecătorilor in procesul in care este acuzat de trafic de influenţă pentru finanţarea ilegală a PDL, transmite Antena 3.   Blaga a fost trimis in judecat ...

BOMBĂ la DNA: Vicepremierul Sevil Shhaideh, la Direcția Națională Anticorupție
22/09/2017 11:19

Vicepremierul Sevil Shhaideh s-a prezentat, vineri, cu putin timp inainte de ora 11, la DNA, insotita de avocat. Shhaideh, care este si ministru al Dezvoltarii, a refuzat sa dea declaratii jurnalistilor si a st ...

Viorel Hrebenciuc, din nou în fața judecătorilor în dosarul retrocedărilor ilegale
22/09/2017 09:19

Viorel Hrebenciuc s-a prezentat vineri dimineata la Înalta Curte de Casatie si Justitie, unde va fi audiat in dosarul Retrocedărilor ilegale de păduri. În ianuarie 2015, fostul deputat Viorel Hre ...

 Camelia Gavrilă, împotriva manualului unic
22/09/2017 06:00

Ajunsă in Camera Deputaţilor pe listele PSD Iaşi, Camelia Gavrilă a rămas la prima sa dragoste, activitatea didactică, devenind un pedagog al Parlamentului, prin concentrarea activităţilor de legiferare ...

Elitele din învăţământ, premiate de autorităţi
22/09/2017 05:30

Deputatul PSD de Botoşani Mihaela Huncă a anunţat că in cadrul Comisiei pentru invăţămant, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor s-a adoptat proiectul de lege al Guvernului prin care elev ...

 Dumitro Oprea scoate în evidenţă contradicţiile economiei româneşti
22/09/2017 05:30

Într-o Romanie in care predictibilitatea economică este doar un termen ce se regăseşte in manualele de economie, parlamentarul ieşean Dumitru Oprea ii solicită ministrului Finanţelor Publice, Ionuţ ...

Inspectorii de integritate, sesizaţi în legătură cu noua conducere de la Aeroport
21/09/2017 06:00

Consilierii judeţeni liberali vor să-i sesizeze pe inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate, aceştia fiind nemulţumiţii de rezultatele selecţiei pentru noul Consiliu de Administraţie al Aeroportul ...

Lovitură dată de inspectorii de integritate aleşilor din Moldova!
20/09/2017 11:30

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate şi conflictul de interese de natură administrativă in cazul a 20 de foşti şi actuali aleşi locali. Printre aceştia se reg ...