1Relu FEnechiu

Dimensiune font:

Fenechiu ţine cu dinţii de avere!- EXCLUSIV

| 08-09-2017 05:15

Relu Fenechiu nu se dă bătut şi contestă executările silite iniţiate pe numele său de Fisc şi de Servicii Energetice Moldova SA. Acesta spune că nu ar fi fost respectate procedurile legale în ce priveşte executarea bunurilor sale mobile şi imobile. Fenechiu are de achitat despăgubiri colosale în urma pedepselor primite în dosarele „Transformatorul” şi „Siveco” 

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a deschis mai multe procese la Judecătoria Iaşi, prin care încearcă stoparea executărilor silite începute împotriva sa. Astfel, acesta a dat în judecată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), solicitându-le magistraţilor ieşeni să admită contestaţia la executare, a tuturor actelor de executare, dar şi a procesului-verbal de sechestru pentru bunurile mobile de pe data de 12 iulie 2017.
În urmă cu câteva luni, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Fenechiu pentru trafic de în formă continuată şi spălarea banilor, după încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DNA. „În perioada 2012 - 2014, inculpatul Fenechiu Relu a cerut şi a primit de la o firmă de software 15% din valoarea unor contracte promovate de Ministerul Justiţiei (în valoare de 13.990.059 de lei, fără TVA) şi de o societate farmaceutică, cu acţionar majoritar Ministerul Sănătăţii (în valoare de 8.130.721 de lei, fără TVA), pentru sprijinul promis şi acordat în câştigarea şi derularea acestor proiecte”, au spus cei de la DNA.
Pe lângă condamnarea la trei ani şi zece luni de închisoare din acel dosar, instanţa l-a obligat pe fostul liberal la plata unor despăgubiri de 4.075.080 de lei. Ulterior, Fiscul a iniţiat executarea silită. „ANAF a emis un proces-verbal de sechestru fără să fiu somat în prealabil şi fără a analiza posibilitatea sechestrării acelor bunuri. Dividendele obţinute de la firme sunt principalele surse de venit”, a precizat Relu Fenechiu. Acesta a făcut referire la sechestrul pus de Fisc pe participaţiile la compania ENGEKO SA.


Executorul a încălcat dispoziţiile legale!”
Fostul ministru al Transporturilor a dat în judecată şi Servicii Energetice Moldova SA, prin lichidatorul judiciar Sierra Quadrant SPRL Bacău. În acest dosar, Fenechiu le cere magistraţilor din cadrul Judecătoriei Iaşi să admită contestaţia formulată împotriva publicaţiei de vânzare şi a formelor de executare silită iniţiate împotriva casei de pe Aleea Teilor, din Bucium.
Reclamantul a mai menţionat că executarea imobilului a fost anulată în întregime, după ce soţia sa, Mariana Daniela Fenechiu, a solicitat tot în instanţă şi a obţinut acest lucru, pe motiv că doreşte partajarea patrimoniului deţinut împreună. „Executorul judecătoresc a continuat executarea silită imobiliară care face obiectul unui dosar de partaj aflat pe rolul instanţei. Acesta a încălcat şi dispoziţiile legale aplicabile cu privire la comunicarea oricărui act de executare, pentru că nu am fost notificat la locul de deţinere, respectiv Penitenciarul Vaslui. Astfel, procedura de comunicare a somaţiei a fost viciată”, a mai afirmat Relu Fenechiu.


Alături de alţi condamnaţi din „Transformatorul”

Într-un alt dosar, aflat tot pe rolul Judecătoriei Iaşi, fostul lider liberal, alături de fratele său, Lucian Fenechiu, dar şi de Bogdan Mihai Damian, a cerut desfiinţarea executării silite începute de aceeaşi firmă, Servicii Energetice Moldova SA. Amintim că aceştia au fost condamnaţi definitiv în dosarul „Transformatorul” în luna ianuarie 2014, după ce au fost trimişi în judecată de către procurorii DNA în iunie 2012. În acel dosar, Fenechiu a fost acuzat că, prin firmele sale, a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei. În urma condamnărilor primite, cei trei au fost obligaţi la plata unor despăgubiri de 5.672.081 de lei. „Dreptul de a solicita executarea silită s-a prescris pe 30 ianuarie 2017”, a menţionat Relu Fenechiu în acest dosar. Acum, urmează ca judecătorii să decidă dacă acesta are sau nu dreptate în ceea ce priveşte executările silite iniţiate de ANAF pe numele său.
Recent, fostul ministru al Transporturilor a fost pus în libertate, după o pedeapsă rezultantă de cinci ani şi şase luni de puşcărie, din care a executat aproximativ trei ani şi jumătate în detenţie la Penitenciarele Iaşi şi Vaslui. Pedepsele primite în dosarele „Transformatorul” şi „Siveco” au fost contopite şi, astfel, s-a ajuns la cinci ani şi şase luni de detenţie. Conform legislaţiei, o persoană privată de libertate poate părăsi penitenciarul mai repede în anumite condiţii, cum ar fi o purtare exemplară, ore de muncă prestate, redactarea unor lucrări ştiinţifice.

Citeşte şi Nichita dă în judecată Primăria!- EXCLUSIV


Ce spune Fenechiu
Contactat telefonic de reporterii cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”, fostul lider al liberalilor ieşeni se consideră nedreptăţit de executori, precizând că suma care îi este imputată cu titlu de prejudiciu ar fi fost demult restituită, dacă procedurile ar fi fost respectate. „Procesele deschise vorbesc, practic, despre bunurile comune executate înainte de partaj. Conform Codului Civil, nu poate fi executat un bun fără ca procesul de partaj să fie încheiat, însă, în cazul meu, nu s-a întâmplat acest lucru, existând posibilitatea ca eu să dau un bun în contravaloarea sumei care mi se impută şi să ajung mai târziu să rămân şi fără bani, dar şi fără acel bun. Dacă toate procedurile s-ar fi făcut ca la carte, până astăzi nu am mai fi vorbit despre acea sumă care mi se cere, ea fiind acoperită”, a declarat Relu Fenechiu.
Mai mult, fostul liberal precizează, din nou, că îi sunt ceruţi pe nedrept banii înapoi, lucru declarat de acesta şi la ieşirea sa din Penitenciarul Vaslui, în momentul liberării condiţionate. „Vedeţi telefonul ăsta (arătând telefonul său – n.r.)?! Să presupunem că eu vi-l vând, cum am vândut transformatoarele, iar dumneavoastră spuneţi că e scump, prost şi vechi. Logic, îmi cereţi banii înapoi, dar, dacă îmi cereţi banii, trebuie să-mi daţi şi telefonul înapoi! Transformatoarele nu mai pot fi date înapoi, pentru că SISE (SISE Electrica - n.r.) le-a vândut, totul a fost un mare bluf şi există o decizie a unei instanţe în acest sens, marea problemă este că în Justiţia din România nu mai există o cale de atac, dar o vom găsi”, spunea Fenechiu, în luna august. Ciprian NEDELCU, Anca BURNICHE

4.075.080 DE LEI
acesta este cuantumul despăgubirilor pe care fostul ministru al Transporturilor trebuie să le achite doar în dosarul „Siveco”

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, S.C. MASTER WOOD S.R.L. cu sediul în loc. Comănești, str. Combinatului, nr. 9, jud. Bacău, C.U.I. 12014190, nr. de înreg. O.R.C. J4/493/1999, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., anunţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006 şi ale hotărârilor Adunării Creditorilor din data de 13.09.2017, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 24.11.2017, ora 13.00, a activelor: Nr. crt. – Denumire activ – Valoarea de evaluare (lei fără T.V.A.) – Valoare de pornire licitație (70% din val. evaluare) (lei fără T.V.A.) 1 – Fabrică cherestea functionala (2001) Sc. 4.388,60 mp, cu Echipament prelucrare lemn si mijloace transport, amplasata pe teren intravilan st. 30.379,81 mp in oraș Comănești, str. Combinatului, nr. 9, jud. Bacău (zona periferica, vis-a-vis a serele Comanesti si de cartierul Vernesti). Fabrica este compusa din: Cladire administrativa, P cu Sc. 141mp; hala gater P cu Sc. 595mp; ateliere P+1E partial si Sc. 376mp; depozit cherestea P si Sc. 660mp; soproane de uscare si aburire P si Sc. 2.155,60mp, capacitate de 100mc/celula (marca Baschild); locuinta P+1E, sc. 90mp; hala banzic P si Sc. 252mp; sera cu centrala termica cu Sc. 119mp. Fabrica este dotata cu echipament prelucrare lemn (functional) si mijloace de transport, dispune de utilitati (energie electrica, apa) si este pretabila pentru activitati industriale specifice prelucrarii lemnului. Proprietatea are deschidere frontala la str.Combinatului (cca. 100m). (CF nr. 60399, nr. cad. 763) si dispune de plaforma betonată (11.010,90 mp) – 2.633.005,60 Lei – 1.843.103,92 Lei 22 – Fabrică cherestea Sc. 2.933,81mp cu Echipamente si Utilaje pentru fabricare lemn situate pe teren intravilan st. 85.488,635 mp în sat Agăș, com. Agăș, jud. Bacău (zona ocupata de constructii rezidentiale si terenuri virane). Fabrica este compusa din: hala productie cu Sc. 2.296,89 mp avand in dotare echipamente (platforme uscatoare 6 buc; uscator; camera uscare; instalatie aer comprimat; instalatie exhaustare; post trafo; pupitru comanda uscator; actionare electrica; instalatie electrica hg); magazie Sc. 152,56 mp; 2 soproane cu Sc 393 Fabrica este dotata cu stocuri mărfuri și materii prime, echipamente și utilaje pentru prelucrarea lemnului și a metalelor, dispune de utilitati (energie electrica, apa, canalizare) si este pretabila pentru activitati industriale specifice prelucrarii lemnului. Proprietatea are deschidere frontala la DN 12A (cca. 500m) si drum satesc pe doua laturi. (CF nr. 60112/, cu nr.cad. 39). – 1.965.769,40 Lei – 1.376.038,58 Lei Poate participa la licitatie orice persoana fizica sau juridica care depune pana la data de 23.11.2017, ora 16.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, documentele prevazute in Regulamentul de vanzare si caietul de sarcini. Relatii suplimentare se pot obtine la telefoanele: 0232/243864, 0757545545
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE S.C. Util Store S.R.L. C.U.I. 26185417, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.-Filiala Suceava, numit conform Sentinței nr. 309/03.04.2015, pronunţată de Tribunalul Suceava în dosarul nr. 3845/86/2014*, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006 și ale H.A.C. din 23.10.2015 si respectiv 29.07.2016, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, la data de 14.12.2017, orele 12.00, a activului: Restaurant şi pensiune Luxor***, Sc 309 mp, suprafaţa desfăşurată 716 mp, amplasate pe un teren intravilan curţi construcţii 418 mp, la iesirea din com. Marginea spre Sucevita, jud. Suceava, vis-a-vis de Muzeul de ceramica neagra Marginea. Proprietatea imobiliara este de tip P+1E+M, cu finisaje de inalta calitate, mobilier, aer conditionat si sistem de ventilatie a aerului. Restaurantul are o capacitate de 300 locuri, mobilier si echipament profesional pentru bucatarie. Spatiul de cazare este la mezanin, format din 2 apartamente si o camera dubla fiecare cu baie proprie. Proprietatea dispune de retea alimentare apa si canalizare in regie proprie, retea energie electrica de la retea locala, doua boilere electrice, centrala termica si are o deschidere frontala la DN 17A de 16 mp. Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.)- 491.100,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 13.12.2017, ora 12.00, la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina nr. 82, jud. Iași. Poate participa la licitație orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 13.12.2017, orele 12.00, toate documentele prevăzute în caietele de sarcini care se pot procura de la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 13.12.2017, ora 12.00. Relaţii suplimentare se pot obţine: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. la telefoanele: 0755132476; 0757544544. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L.-Filiala Suceava Asociat coordonator, Craciunas Liliana
Publicaţie de vânzare LD Expert Grup IPURL, lichidator judiciar al SC Paul şi Tati SRL, Iaşi, Str. Bucium, nr. 23, jud. Iaşi, în temeiul Legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, vinde prin licitaţie publicã următoarele active imobile: Lot 1 – teren extravilan, categorie curţi-construcţii, suprafaţă 300mp, nr cadastral 5800, CF 39252, situat în Iaşi, zona Bucium. Lot 2 –imobil înscris în CF 39252 situat în Iaşi, zona Bucium compus din teren extravilan, categorie curţi-construcţii, suprafaţă 650mp (reali măsuraţi 649,61mp), nr cadastral 5799 şi construcţie, nr cadastral 5799- C1 compusã din: parter cu a.u 119,66mp, et 1 cu a.u. 119,78mp, mansardă cu a.u. 119,46mp. Faţă de extrasul de carte funciară există modificări ce nu sunt înregistrate. La inspecţie s-a constatat că clădirea are regim de înălţime S (demisol s.u. 21,00mp)+P+1E+M. Proprietatea dispune de energie electrică, gaz, apă din puţ forat cu hidrofor şi fosa aflată pe proprietatea vecină. Clădirea nu este finalizată. Gradul de finalizare este de 79%. Preţ: 648.000 lei. Licitaţia va avea loc la data de 08.12.2017 şi 28.12.2017, orele 13.00, la biroul lichidatorului judiciar din Iaşi, str Cronicar Mustea, nr 17, parter, ap 12, jud Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării caietului de sarcini - 500 lei; - dovada achitării taxei de participare la licitaţie – 1.000 lei; - dovada achitării cauţiunii de 30% din preţul de pornire al licitaţiei; - documentele care atestă identitatea şi calitatea participantului la licitaţie, după cum urmează: actele de identificare ale persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxele se vor achita în contul nr. RO87 BRDE 380S V322 1716 3800, cont deschis pe numele debitoarei SC Paul şi Tati SRL la BRD Vaslui Înscrierile se fac la biroul lichidatorului judiciar din Iaşi, str Cronicar Mustea, nr 17, parter, ap 12, jud Iaşi, cu o zi înainte de data desfăşurării licitaţiei, ora 15.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit, 30 zile de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunului, care va fi scos din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra imobilelor scoase la vânzare se va adresa lichidatorului judiciar cu trei zile ȋnainte de data desfăşurării licitaţiei. Informaţii lichidator judiciar telefon 0232/235508.
LIVE VIDEO  PARLAMENT- Ziua a doua de dezbateri pe legile justitie, fara finalitate pe Legea 303 privind statutul magistratilor
24/11/2017 09:57

 Comisia speciala parlamentara privind elaborarea modificarilor la legile justitiei a incheiat joi inca o zi de dezbateri pentru definitivarea modificarilor pe prima luata in discutie, Legea 303/2004 privi ...

Duminica se anunta proteste de amploare. Marile confederatii sindicale si Opozitia se alatura
24/11/2017 07:27

 Duminica se anunta proteste de amploare in tara si in diaspora, dar de data aceasta se alatura manifestatilor doua sindicate importante, dar si reprezentantii Opozitiei. Dupa ce Blocul National Si ...

Mihai Chirica îl atacă public pe Liviu Dragnea-Atac la Dragnea, de la Iaşi
24/11/2017 07:10

Atacurile primarului de Iaşi la adresa liderului său de partid par a nu se opri. Deşi a caştigat mandatul de edil pe listele social-democraţilor, Mihai Chirica nu se dă in lături de la a-l critica public ...

Fonduri europene pentru „comorile” culturale ale Iaşului
24/11/2017 05:15

Proiectele pentru Restaurarea Muzeelor „Vasile Pogor” si „Sfantul Ierarh Dosoftei Mitropolitul”, depuse in cadrul Programului Operational Regional (POR) la Agenţia de Dezvoltare Region ...

 PSD îşi ridică primarii în cap cu „revoluţia fiscală”
24/11/2017 04:45

Deşi o vorbă din bătrani ar trebui să-i inveţe pe parlamentari că „lauda de sine nu miroase-a bine”, deputatul social-democrat Costel Lupaşcu se incăpăţanează să aducă ode partidului ca ...

DNA poate ancheta hotararea de guvern din cazul Belina. CCR a respins in unanimitate sesizarea lui Tariceanu
23/11/2017 16:47

 Curtea Constitutionala a respins in unanimitate sesizarea depusa de catre presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, in legatura cu Dosarul Belina, privind existenta unui conflict juridic de natura ...

Curtea Constituțională explică de ce a RESPINS sesizarea în Dosarul Belina
23/11/2017 16:39

Judecătorii Curtii Constitutionale au respins sesizarea lui Călin Popescu Tăriceanu in Dosarul Belina. Judecătorii explică că, spre deosebire de OUG 13, Hotărarea Guvernului nr.858/2013 şi Hotărarea Gu ...

CCR decide azi daca exista conflict juridic in cazul anchetei Belina. Miza este uriasa
23/11/2017 10:00

Curtea Constitutionala a Romaniei se pronunta, joi, asupra sesizarii lui Calin Popescu-Tariceanu privind ancheta DNA legata de modul cum au fost adoptate in Guvern hotararile referitoare la insula Belina. Taric ...

Învăţare prin comunicare
23/11/2017 05:00

Deputatul Camelia Gavrilă, preşedintele Comisiei pentru invăţămant, ştiinţă, tineret şi sport, atrage atenţia asupra importanţei zilei mondiale a televiziunii, in contextual in care ne aflăm intr-o ...

„Nu se cuvine să sărbătorim Centenarul Marii Uniri cu beţii şi burţi pline cu mici”
23/11/2017 05:00

- Domnule Popa, pentru ce ar alege să se reintoarcă in Romania cineva care a studiat la Stanford, Harvard şi Universitatea din Texas? - Din dorinţa de a schimba ceva in ţara sa. Cred că alt motiv nu poa ...

 

 

 

Viva FM Iași

 

 

 

 

 

Viva FM Iași