Gheorghe Nichita: „Duminică votăm în familie. Un vot pentru PRU, unul pentru PSD”

default

Dimensiune font:

| 09-12-2016 06:00

Gheorghe Nichita candidează la alegerile de duminică, 11 decembrie, pentru un mandat la Camera Deputaţilor din partea Partidului România Unită.

- De ce credeţi că vă votează ieşenii?
- Mă cunoaşteţi bine pentru că am condus 12 ani Primăria Iaşi şi cea mai puternică filială de partid din judeţ. Am câştigat toate bătăliile politice. Acum conduc cea mai tânără organizaţie politică din judeţ, a Partidului România Unită (PRU). Vă chem în continuare alături de mine pe voi, ieşenii, care aţi votat cu mine în ultimii 12 ani. Dacă într-o familie sunteţi patru, daţi un vot pentru PRU şi restul pentru PSD. Dacă sunteţi trei într-o familie, daţi un vot pentru PRU şi restul pentru PSD. Dacă sunteţi doi, daţi un vot pentru PRU şi unul pentru PSD. Aşa vom reuşi să facem împreună, PRU şi PSD, un Guvern pentru ieşeni, pentru români, cu Victor Ponta prim-ministru. În concluzie: un vot pentru PRU în fiecare familie.

- Timp de 12 ani, cât aţi fost primar al Iaşului, aţi manifestat o grijă deosebită pentru pensionari. Ce mesaj aţi dori să le transmiteţi acestor oameni, care-şi pun acum speranţele în dumneavoastră?
- Îi chem alături de mine şi de PRU pe ieşenii pensionari care au muncit o viaţă de om şi merită respectul generaţiilor care le urmează. Ca primar al Iaşului, am fost alături de zeci de mii de pensionari. Le-am acordat tichete sociale la fiecare sfântă sărbătoare de Paşte şi Crăciun. Le-am acordat gratuitate pe autobuze şi tramvaie. Am dat premii familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Am înfiinţat cluburi ale pensionarilor şi am organizat an de an Revelionul pensionarilor. Vreau să fac mai mult. Vreau să fiu apărătorul pensionarilor ieşeni în Parlamentul României. Vreau să aibă pensii mai mari ca să poată trăi decent şi să se bucure în continuare de viaţă. PRU va majora pensia minimă la 900 lei. Un vot pentru PRU este un vot pentru o pensie mărită.

- Cum îi vor ajuta Gheorghe Nichita şi PRU pe profesori?
- Profesorii din tot judeţul Iaşi sunt oameni activi şi dedicaţi meseriei lor. S-ar putea spune că au o profesie liberală, asemenea arhitecţilor, medicilor sau avocaţilor. Totuşi, nu este împotriva firii să voteze pe 11 decembrie cu mine şi cu partidul meu, PRU. Cunoaşteţi foarte bine ce mă recomandă de îndrăznesc să le cer votul. Știţi că am fost singurul primar din România care a alocat o treime din bugetul local pentru învăţământul preuniversitar. Asta a însemnat an de an repararea şi modernizarea şcolilor şi colegiilor, dotarea laboratoarelor şi cabinetelor, premierea performanţei celor mai buni dascăli şi elevi. Voi fi deputatul lor şi al educaţiei ieşene.

- În ce relaţii vă aflaţi cu primarii PSD, pe care i-aţi condus foarte mulţi ani din calitatea de preşedinte al partidului şi alături de care aţi participat la foarte multe bătălii electorale?
- Mă adresez şi lor, celor mai importanţi oameni ai PSD-ului din judeţul Iaşi: primarii de comune şi oraşe. Suntem pe aceeaşi lungime de undă pentru că vrem acelaşi viitor: un Guvern stabil format de PRU şi PSD, cu Victor Ponta prim-ministru. PSD are nevoie de PRU ca de aer, altfel va rămâne în opoziţie în următorii patru ani, iar România va încăpea pe mâinile celor care răspund altor interese decât ale românilor, în timp ce primarii PSD vor primii uitaţi. Eu nu vreau să ajungem la un astfel de rezultat întunecat. Orice susţinere şi orice vot pentru PRU este un vot pentru viitorul Guvern şi pentru Victor Ponta prim-ministru.

- Ca primar, aţi luptat permanent pentru finanţarea sistemului de sănătate. Ce măsuri propuneţi acum pentru sănătate, dar şi pentru oamenii care lucrează în acest sistem?
- Ieşenii care lucrează în sistemul de sănătate, medici şi asistente, infirmiere şi brancardieri, pot vedea în Gheorghe Nichita şi PRU adevăraţii susţinători ai sistemului medical românesc. Ca primar al Iaşului am finanţat puternic repararea şi dotarea spitalelor ieşene din subordinea municipalităţii. Ca deputat, voi susţine majorarea salariilor pentru toţi angajaţii din sistemul de sănătate şi alocarea de fonduri consistente pentru funcţionarea optimă a tuturor unităţilor medicale. Votul lor pentru Nichita şi PRU înseamnă salarii mai mari pentru întreg personalul din sănătate.

- Cunoaşteţi foarte bine nevoile funcţionarilor publici. Cum îi veţi sprijini în continuare pentru a obţine salarii mai mari?
- Ieşenii care lucrează ca funcţionari publici sunt foarte aproape de sufletul meu. Cei 12 ani ca primar al Iaşului m-au ajutat să le cunosc corect nevoile şi speranţele. Eu am modernizat administraţia publică, inclusiv prin informatizarea sistemului şi înfiinţarea primăriilor de cartier, ceea ce a uşurat munca angajaţilor din primărie. Dar mi se pare corect ca funcţionarilor publici să le crească leafa. Votul lor pentru PRU înseamnă salariul minim de 2.000 lei în administraţia publică.

- Cum veţi sprijini fermierii, producătorii din mediul rural?
- Pentru că iubesc pământul românesc, mă simt aproape de nevoile agricultorilor şi crescătorilor de animale. Fermierii sunt cei care asigură hrana poporului român. Ei produc suficient ca românii să aibă ce pune pe masă zi de zi, an de an. Eu vreau să spunem STOP importurilor de alimente. Voi fi deputatul lor, vocea lor în Parlament, ca să fie sprijiniţi de statul român şi să le fie plătite subvenţiile la timp. Îi chem să fie alături de Nichita şi de PRU pe 11 decembrie. Cu votul lor PRU va favoriza producătorul român.

- În ce constă amnistia fiscală pe care partidul dumneavoastră a anunţat-o?
- Zeci de mii de ieşeni au datorii şi procese prin care li se impută pe nedrept sume de plătit către stat sau recuperatori. PRU va introduce amnistia fiscală. Asta înseamnă stingerea datoriilor care provin din legi neclare, din abuzurile unor funcţionari, recuperatori ori executori judecătoreşti, sau din greşeli contabile. Dacă ieşenii au asemenea datorii, să voteze Gheorghe Nichita deputat, să voteze PRU pe 11 decembrie. Vom şterge datoriile tuturor vinovaţilor fără vină.

- Ce soluţii aveţi pentru mediul universitar ieşean?
- Studenţii au nevoie de condiţii de studiu, dar şi de recreere, iar părinţii nu trebuie să cheltuiască sute de euro lunar cu chiria. Perspectiva mea nouă înseamnă construirea unui nou campus studenţesc la Iaşi, cu cel puţin 20 de cămine noi, însumând 10.000 locuri de cazare. Plus toate facilităţile necesare studiului şi petrecerii timpului liber. Dacă studenţii ieşeni şi părinţii lor votează PRU pe 11 decembrie, acest mare proiect va deveni realitate.

- Care este viziunea dumneavoastră referitor la apărarea naţională, liniştea şi ordinea publică?
- Ieşenii care asigură liniştea şi ordinea publică, care salvează vieţi şi apără frontierele ţării sunt prioritate naţională în viziunea PRU. Ca deputat de Iaşi îmi propun să fiu delegatul lor care să susţină alocarea de fonduri consistente pentru toate activităţile din domeniul apărării naţionale, liniştii şi ordinii publice. Vrem să întărim Armata Română prin angajarea a 30.000 soldaţi şi alocarea a 2% din PIB, în vederea asigurării apărării ţării în contextul ameninţărilor externe. Cred în votul vostru de patrioţi acordat unui patriot, Gheorghe Nichita, şi unui partid naţionalist, Partidul România Unită.

- Care este mesajul pe care-l transmiteţi ieşenilor la final de campanie electorală?
- Vă spun încă o dată: duminică, 11 decembrie, votăm în familie. Un vot pentru PRU, unul pentru PSD.
A consemnat Anca BURNICHE

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei