Hrebenciuc: Sută la sută fac ordine. Urât. Rolul lui Ilie Sîrbu - INTERCEPTARI

default

Dimensiune font:

| 19-10-2014 14:38

stiripesurse.ro   prezintă davada constituirii grupului infracţional organizat în jurul lui lui Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam:

Din actele efectuate până la acest moment, respectiv declaraţiile de martor, declaraţii de suspect/inculpat, înscrisurile ataşate la dosar, procesele-verbale de redare a convorbirilor interceptate cu autorizaţia prealabilă a instanţei, se constată că există probe din care rezultă că Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam au săvârşit acte ilegale şi prin urmare pentru asigurarea bunei desfăşurări a urmăririi penale în continuare şi prevenirea săvârşirii de noi infracţiuni, este necesară luarea faţă de cei doi inculpaţi a măsurii arestării preventive, susţin anchetatorii potrivit datelor intrate în posesia redacţiei.

(referatul procurorilor a fost transmis la Comisia Juridica a Camerei Deputaţilor)

Iată câte aspecte din care reise activitatea infracţională a grupului:

Pentru a reuşi în activitatea infracţională, inculpatul Hrebenciuc Viorel l-a cooptat apoi şi pe suspectul Ghelasă Viorel, vicepreședinte PSD Bacău, instigându-l la inacțiune, instigarea sa fiind urmată de executare.

"La sfârşitul lunii octombrie 2013, inculpatul HREBENCIUC VIOREL şi-a intensificat demersurile în problema suprafeţelor de pădure vizate pentru restituire de către Paltin Gheorghe Sturdza, sens în care, 1-a contactat telefonic chiar pe directorul Direcţiei Silvice Bacău - Ghelasă Viorel Gheorghe, căruia i-a reproşat „blocajele" instituţionale apărute.
Din probe a rezultat că atât Adam Ioan cât și Bengescu Dan Costin i-au solicitat în mod direct lui Hrebenciuc Viorel să intervină pe lângă directorul general Romsilva, care, la rândul său trebuia să dispună juriștilor din cadrul Romsilva și ai DS Bacău să aibă o atitudine necombatantă, ceea ce s-a și petrecut.
În acest context este de menționat faptul că în luna decembrie 2013, după ce a aflat că jurista Alina Suciu, martor în cauză, din cadrul ROMSILVA a depus cererea de strămutare la ÎCCJ, obținând totodată și suspendarea judecății dosarului 2209/119/2013, după ce a fost admonestat de Hrebenciuc Viorel prin intermediul lui Sîrbu Ilie, Crăciunescu Adam a dispus ca Alina Suciu să nu mai reprezinte RNP Romsilva în cauzele ce privesc Domeniul Ghica Comănești și să nu mai facă deplasări în afara Bucureștiului, ceea ce a afectat în mod direct drepturile patrimoniale și interesele legitime ale acesteia.
Cererea de strămutare a cauzei de revizuire a creat o stare de agitație în rândul membrilor grupului, deoarece era de natură să ducă la tergiversarea punerii în posesie și a eliberării titlului de proprietate.
La data de 01.12.2013, ora 18.16, deputatul Ioan Adam, nemulţumit de demersurile efectuate de funcţionari ai ROMSILVA, care contestă în instanţă "Solicitările de retrocedare ale Iui Paltin - Sturdza, îi trimite lui Bengescu Dan, un sms cu următorul conţinut:
„ Vă rog nu vă mai lăsaţi călcaţi în picioare de com.jud.Bacău şi Ghelase care au cerut strămutarea în 27 nov. Asta întrece orice închipuire iar prietenul tău ( Hrebenciuc Viorel - n.a.) a fost în mod grosolan păcălit. Sunt curios ce reacţie va avea când în vei spune ptr că în acest sens şi-a dat cuvântul, far iată bomba".
Din conţinutul acestui sms rezultă că Ioan Adam îi cere lui Bengescu Dan să ia atitudine faţă de demersurile Romsilva şi să îi transmită lui Hrebenciuc Viorel că persoanele - funcţionari publici, cu care a discutat despre terenurile revendicate de Paltin - Sturdza, l-au păcălit, subliniind cu această ocazie că deputatul Hrebenciuc şi-a „dat cuvântul", în sensul că va rezolva problema.
La aceeaşi dată de 01.12.2013, ora 18.49, inculpatul Viorel Hrebenciuc, fiind încunoştinţat de Bengescu Dan în legătură cu cele comunicate prin sms de Ioan Adam, contactează un funcţionar din cadrul Consiliului Judeţean Bacău - comisia judeţeană de aplicare a legilor proprietăţii, căruia îi solicită relaţii cu privire la demersurile efectuate de această instituţie cu privire la procesele civile privind solicitările lui Paltin – Sturdza, însă funcționarul se scuză arătând că cererea a fost inițiată de ROMSILVA.
„Domn: Da, domnule preşedinte.
Viorel Hrebenciuc: Salut, boss, ce faci?
Domn: Vă rog, bine.
Viorel Hrebenciuc: Mă, spune-mi şi mie, deci aţi făcut aia, cerere de strămutare, comisia judeţeană?
Domn: Nu, nu, nu, e făcută de Direcţia Romsilva de la Bucureşti.
Viorel Hrebenciuc: de Romsilva, nu de voi de la Bacău?
Domn: Nu, nu, nu de noi, noi nu avem nicio treabă, doar că trebuie să treacă prin noi, ca parte în proces. De Romsilva e iniţiată şi făcută.
Viorel Hrebenciuc: Am înţeles, am înţeles. Bine, hai, vorbim.
Domn: Miercuri, dl. preşedinte
Viorel Hrebenciuc: Pa, pa.
Domn: Numai bine.

În continuare, Viorel Hrebenciuc îi transmite lui Ioan Adam că „suntem în plin război cu Romsilva! Nu-i mai cred! Vom câştiga 100%!" precum şi că „sută la sută fac ordine. Urât. O să le placă la toţi. O să vezi.".
Cu acest prilej s-a conturat foarte bine implicarea și rolul de sprijin al grupului pe care-l are numita Roxana Anca Adam (fostă Bularca), soția lui Adam Ioan.
Astfel, există indicii rezonabile că STURDZA PALTIN-GHEORGHE beneficiază - pe lângă consultanţa juridică a avocatului ADAM IOAN - şi de expertiza de specialitate a soţiei acestuia, judecătoarea ADAM ANCA-ROXANA - preşedinte delegat al Secţiei a II-a Civilă de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Braşov, de asemenea inculpat în prezenta cauză, aspecte ce se pot constitui în intenţii / premise de afectare a actului de justiţie.
Astfel, după ce a aflat soluţia judecătorului MOŞ VASILE - judecător Secţia I civilă din cadrul Tribunalului Braşov, emisă în dosarul nr.5964/62/2013, privind reducerea taxei de timbru, ADAM ANCA-ROXANA a afirmat că decizia a fost dată cu încălcarea prevederilor legale în materie, lăsând să se înţeleagă că interesele lui STURDZA PALTIN-GHEORGHE (în calitate de pârât) au fost astfel afectate.
În ziua de 06-12-2013, la ora 15:32:36, ADAM IOAN contactează pe ADAM ANCA-ROXANA
“ADAM IOAN: Băi ANCA, escrocii ăia de la voi n-au limite, mă. Duce-ţi-vă, dă-o în p... mă-sii.
ADAM ANCA-ROXANA: Nu, stii cine a rezolvat? La Vasile Moş a fost si e din Cluj, am avut si o discuţie cu el, ne-am si certat aici pe hol. Da bine, i-a redus, stai să-ti explic.
……
ADAM ANCA-ROXANA: N-ai cale de atac la asta, ….a turbat aici în birou, da e clar, e lucrătură ….
În data de 19.12.2013, STURDZA PALTIN-GHEORGHE i-a remis personal, în mod neoficial, judecătoarei ADAM ANCA-ROXANA (la locul de muncă al acesteia, după o înţelegere prealabilă) documentele din dosarul menţionat (n.n. - acţiunea sa, acţiunea reclamanţilor, contractul, prelungirea contractului şi scrisoarea de intenţie), stabilindu-se că, ulterior (în data de 23.12.2013), magistratul s-a interesat de programul de funcţionare al arhivei .
“STURDZA PALTIN-GHEORGHE: Da, vin eu si vă aduc, sunt pe drum, nu mai.
ADAM ANCA-ROXANA Da’ unde sunteţi? Eu sunt la tribunal.
STURDZA PALTIN-GHEORGHE: La tribunal, da. Păi vin eu la tribunal.”
Mai mult, în data de 11.02.2014, ADAM ANCA-ROXANA a fost informată de STURDZA PALTIN-GHEORGHE cu privire la demersurile efectuate de părţile adverse în dosarul în cauză, respectiv nominalizarea anumitor martori, printre care şi unii avocaţi care au fost implicaţi iniţial în proces în calitate de reprezentanţi legali, acesta solicitându-i magistratului opinia cu privire la legalitatea acestor nominalizări.
Ca urmare, în data de 12.02.2014, STURDZA PALTIN-GHEORGHE a avut o întâlnire cu ADAM IOAN, în scopul stabilirii strategiei de abordat la termenul din 03.03.2014.
Astfel, a rezultat în mod explicit faptul că judecătoarea ADAM ANCA-ROXANA are cunoştinţă de activităţile în care este implicat soţul său, ADAM IOAN, pe linia sprijinirii efective (în mod neoficial) și asigurării consultanţei de specialitate lui STURDZA PALTIN-GHEORGHE şi, mai mult, magistratul participă, folosindu-se (în mod disimulat) de prerogativele funcţiei deţinute / relaţiile profesionale proprii, la susţinerea demersurilor asociate favorizării intereselor de urgentare a retrocedării „Domeniului Ghica".
În acest context, prezintă relevanţă faptul că, anterior (în data de 28.01.2014), ADAM IOAN a purtat o discuţie cu BENGESCU DAN-COSTIN pe acelaşi subiect folosindu-se de limbajul medical specific, ce putea fi asociat la momentul respectiv, aparent, unei intervenţii chirurgicale la care a fost supus HREBENCIUC VIOREL - cei doi au invocat, de o manieră codificată, posibilitatea unei intervenţii a lui HREBENCIUC VIOREL în favoarea intereselor lui STURDZA PALTIN-GHEORGHE (n.n. - fără să se facă precizări concrete, aspecte reluate în cadrul întâlnirii celor doi, din data de 29.01.2014, realizate în parcarea unei instituţii publice din Braşov, într-un cadru menit să le ofere siguranţa confidenţialităţii discuţiilor).
Astfel, în data de 18.01.2014, BENGESCU DAN-COSTIN i-a comunicat lui ADAM IOAN că, la momentul respectiv, mai erau 3 comisii de fond funciar la localităţile Agăş, Palanca şi Comăneşti, care trebuiau să valideze amplasamentele (suprafaţa totală vizată fiind de aproximativ 14.000 ha), afirmând însă că nu este interesat de suprafeţele de la Palanca şi Comaneşti motivând că acolo este doar păşune, nu şi pădure, fapt ce scade valoarea terenului.
În ciuda poziției sale de deputat, din probele dosarului rezultă nu doar că Adam Ioan a fost inițiatorul grupului format din Sturdza Gheorghe Paltin, Bengescu Dan Costin și Hrebenciuc Viorel, dar este și coordonatorul acestui grup, persoana care se ocupă cu strategiile.
Pentru a realiza scopul urmărit de grup, respectiv punerea în posesie şi apoi valorificarea prin vânzare a pădurii, constatând că inculpatul Crăciunescu Adam nu a dat curs solicitării, inculpatul Hrebenciuc Viorel discută cu inculpatul Bengescu Dan Costin (discuţie în mediu ambiental din data d 13 august 2014), despre acţiunile pe care trebuie să le întreprindă în viitorul imediat apropiat pentru a-l determina pe Crăciunescu să execute ordinele date. În această discuţie Hrebenciuc propune ca variantă efectuarea de presiuni prin intermediul lui Sârbu Ilie:
VIOREL HREBENCIUC: ...?... acuma să-l folosesc pe ILIE SÂRBU. Să-l calce pe cap...?...
În același context, discutând despre punerea în posesie asupra terenurilor din comuna Brusturoasa, Hrebenciuc Viorel i-a spus lui Bengescu Dan Costin: pot face presiuni pe ăia acolo că nu știu ce, merge în ședință peste ei:
VIOREL HREBENCIUC: Eu mâine după-amiază la 4 jumate vorbesc încă o dată... la Bacău, să văd dacă au primit vreun semnal. Şi dacă n-a primit, te trimit la CRĂCIUNESCU să-i spună CRĂCIUNESCU că ştie că ai avut o discuţie şi-i spune exact ce are de făcut. Ai înţeles?
BENGESCU DAN: Da.
VIOREL HREBENCIUC: Adică, o lucrăm...
BENGESCU DAN: Aşa.
VIOREL HREBENCIUC: Aşa.
BENGESCU DAN: Haideţi să vă spun...?... Gata, deci n-a promis nimic, a zis că-mi rezolvă ei. Şi săptămâna trecută l-a sunat pe SORIN... ?... dă-i drumul înainte, nu-ţi mai contestă nimic.
VIOREL HREBENCIUC: ...?... sau cum?
BENGESCU DAN: Ai înţeles? Nu-ţi mai contestă, stai liniştit. Ne ocupăm de tot. Şi de Sibiu, ne ocupăm noi tot. 

 

 stiripesurse.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei