IMPERIUL DE BUSINESS al lui ”ALI BABA”. Cum și-a RAMIFICAT afacerile Darius Vâlcov în TURISM, CONTABILITATE și TELEVIZIUNE

default

Dimensiune font:

| 31-03-2015 14:46

 

Firmele erau controlate de Vâlcov, prin interpuși, iar unele dintre ele erau FINANȚATE DIN MITĂ


Societățile controlate prin intermediari de fostul ministru de Finanțe. Vâlcov este demnitarul care își trecuse în declarația de avere doar autoturismul, nu avea case sau terenuri, dar derula afaceri de sute de mii de euro. „Evenimentul zilei” vă prezintă firmele care, potrivit procurorilor, sunt controlate de Vâlcov prin intermediul unor apropiați. Conform datelor de la Registrul Comerțului, asociați sau administratori în aceste societăți sunt apropiați ai lui Darius Vâlcov.
 



 

Zi decisivă, mâine, pentru fostul ministru de Finanțe, senatorul Darius Vâlcov (PSD). Plenul Senatului urmează să supună la vot cea de-a doua cerere făcută de procurori, de încuviințare a anchetării, reținerii și arestării preventive.

Comisia Juridică a Senatului a aprobat marți ambele cereri emise de DNA pe numele lui Vâlcov.

Tot miercuri, Curtea Supremă va judeca contestaţia DNA privind arestarea la domiciliu, pentru 30 de zile, a lui Vâlcov şi cere arestarea preventivă a acestuia. Senatorul este cercetat pentru trafic de influență și efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția.

 

Datele din Registru

„Evenimentul zilei” vă prezintă firmele care, potrivit procurorilor, sunt controlate de Vâlcov prin intermediul unor apropiați.

Conform datelor de la Registrul Comerțului, asociați sau administratori în aceste societăți sunt apropiați ai lui Darius Vâlcov.

Procurorii DNA susțin că aceste firme erau controlate de Vâlcov, iar unele erau finanțate din banii de mită. Așa cum este cazul hotelului din Slatina sau al galeriei de artă.

O parte din aceste firme erau abonate, la rândul lor, la contracte cu instituția de stat, așa cum este cazul firmei de contabilitate, care avea contracte cu Primăria Slatina sau cu Compania de Apă.

Ancheta în acest caz a început după ce milionarul Theodor Berna a denunțat la DNA că i-a dat 2 milioane de euro lui Vâlcov.

În schimb, firma sa, Tehnologica Radion, a câștigat mai multe contracte cu Compania de Apă. (A colaborat Ionel Stoica).

 

CARACATIȚA INTERESELOR

CONTABILITATE

Contis Company : Contabilitate și audit financiar. Asociat unic și administrator Iuliana Strinu. Societatea ține evidența la toate firmele controlate de Vâlcov. Strinu a fost mandatar financiar al Partidului Inițiativa Națională (PIN)- la care a fost vicepreședinte Lavinia Șandru. În 2009, Strinu a fost numită cenzor la o firmă din București, Soco Dezvoltare&Management, firmă care i-a avut ca acționari pe Sorin Ovidiu Vîntu și Cozmin Gușă. Din 2010, Strinu a fost numită director economic la Compania de Apă Olt, iar la scurt timp a fost înființată Contis Company, care ține evidențele contabile ale tuturor firmelor aflate în relații comerciale cu Primăria Slatina și Compania de Apă Olt. Soțul acesteia, Marinică Strinu, este șoferul lui Darius Vâlcov. La domiciliul lui Marinică din Băstrăvățu, procurorii DNA au descoperit 20 de tablouri. Contis Consulting Company: Contabilitate și audit financiar. Asociați: Andra- Mădălina Dan (5%) și Ioana Cristina Popa (95%)- aceasta din urmă deține și funcția de administrator.

 

 ARTĂ

Galeria Raphael: Comerț cu amănuntul cu obiecte de artă. Asociat unic și administrator: Larisa Maria Popa. Este ultima afacere în care Vâlcov urma să investească sumele de bani obținute din celelalte activități pe care le controla din umbră. În iulie 2013, Popa, fostă Miss Universe România 2011 și prezentatoare la Olt TV, a înființat Galeria Raphael. Tablourile erau cumpărate de fostul șofer al lui Vâlcov, Lucian Șușală. O mare parte din aceste tablouri au fost găsite de procurori într-o clădire de lux din centrul Capitalei, clădire deținută de un offshore din Cipru.


FOTO: Galeria Raphael



CADASTRU

Millenium Topographica SRL: Inginerie și consultanță tehnică. Asociat unic și administrator: Marinela- Elena Calotă- Sălcianu. Administrator a fost, până anul trecut, Alexandru Ștefan Motorga, candidat la Consiliul Județean Olt în 2012, pe lista PDL. Calotă- Sălcianu este soția lui Alin Calotă, șeful serviciului de Executări Silite din Primăria Slatina încă din mandatul lui Vâlcov și prieten cu fostul ministru. La casa părinților lui Alin Calotă, din Osica de Sus, a fost descoperit celebrul seif al lui Darius Vâlcov, în care erau 100.000 de dolari, peste un milion de lei, trei kilograme de aur și trei tablouri extrem de valoroase.

AVOCATURĂ

Societatea Civilă de Avocați Ciobanu și Asociații. Este formată din Irina Alexandra Ciobanu și Nicolae Bogdan Chiosan, potrivit site-ului oficial, și oferă o gamă variată de servicii. Sediul societății este în același imobil cu City Hotel. Numele lui Chiosan apare în referatul DNA, atunci când complicii lui Darius Vâlcov vorbeau de contracte. „Păi, da! Da’ nu, a zis că e scris la fiecare așa cum le-a pus ăsta, Chiosan, că el i le-a dat. Așa, cu spatele, așa. Eu am pus X unde să semnezi. Sunt întoarse unde să semnezi tu. În mod normal tre’ să întorci filele”, spunea Petre Bogdan Timofte, unul dintre complici.

TELEVIZIUNE

Enero Prod SRL: producție cinematografică și programe de televiziune. Asociați: Alexandru- Nicolae Diță (90,32%) și Marcel- Constantin Saulescu (9,68%)- care deține și funcția de administrator. Firma este cea care deține, din 2006, cea mai importantă televiziune locală din Slatina, Olt TV. Din iunie 2009, la cârma postului a fost Andra Bărbulescu- soția deputatului Daniel Bărbulescu (PSD). Seiful lui Vâlcov a fost mutat, la un moment dat, la domiciliul familiei Bărbulescu, iar deputatul a fost audiat ca martor la DNA. Olt TV a dus, din 2011, o campanie în favoarea PSD. Astfel, în 2012, CNA arăta: „În emisiunile informative ale postului Olt TV au fost prezentate predominant activități de campanie ale competitorului USL, despre care au fost difuzate 66 de știri, în timp ce activitățile altor candidați au fost mult mai puțin reflectate, fiind difuzate câte două știri despre competitorii PP-DD, PDL și FC”.


FOTO:  OLT TV



HOTEL

City Hotel & Lounge SRL: Hoteluri și alte facilități de cazare. Asociat unic și administrator: Dorina Cristina Barbu. Hotelul pe care îl controla Vâlcov este situat chiar în centrul Slatinei, lângă Casa de Cultură din localitate. Procurorii DNA susțin că Vâlcov a investit o mare parte din mită în acest hotel. „City Hotel Slatina se poziționează în topul hotelurilor din județul Olt, atât din punct de vedere al imaginii,cât și al nivelului serviciilor oferite. Aici s-a reușit cu succes o îmbinare perfectă între un design modern și funcționalitățile unei facilități de cazare premium” - este una dintre reclamele unității de cazare pe postul Olt TV.

Denunțătorul și complicele, uniți de contractele publice

Firmele prin intermediul cărora Darius Vâlcov a trecut o parte din şpaga primită de la Theodor Berna sunt abonate la contracte date de Primăria Slatina. Unul dintre afaceriştii cheie din dosar este Andrei- Ovidiu Ramba (37 de ani), care controlează, alături de fratele său, Christian Virgil Ramba (35 de ani), societatea Plus Confort SRL. Cei doi sunt fiii lui Virgil Ramba, fost director general la RADET. Andrei-Ovidiu a denunțat la DNA contractele fictive, rolul jucat de Vâlcov și de oamenii săi de încredere: actualul primar al Slatinei, Minel Prina, și șoferul Lucian Șușală.


FOTO: Firmele prin intermediul cărora Darius Vâlcov a trecut o parte din şpaga primită de la Theodor Berna



Plus Confort a primit mai multe contracte publice: cel mai scump, în decembrie 2010, 160 de milioane de lei, de la Primăria Slatina pentru „proiectare și execuție lucrări de construcții, finisare, reparații, renovare și restaurare clădiri”. Andrei- Ovidiu a mai luat contracte cu primăria prin intermediul societății Aceti, pe care o controlează prin intermediul firmei Rupiah SA.

Milioane de euro

O altă societate apropiată senatorului PSD este Cafmin. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma este deținută și administrată de Loredana Minodora Țiganu (40 de ani) din Drăgășani. Ea este cumnata afaceristului Cristian Tomescu, suspect în dosarul lui Vâlcov pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Cafmin a primit, în ultimii 10 ani, aproximativ 20 de contracte, iar valoarea acestora ajunge la 60 de milioane de euro.

Averea i-a lăsat pe senatori cu gura căscată

Colegii fostului ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, au fost surprinși de averea pe care acesta a reușit să o strângă în perioada în care a fost primar al Slatinei din partea PDL.

Mai ales că declarațiile de avere ale lui Vâlcov nu acoperă nici măcar 10% din valoarea tablourilor, fără a pune la socoteală lingourile de aur sau banii descoperiți de anchetatori. Colegii din Senat recunosc că, din leafa de parlamentar, nu ai cum să faci asemenea averi.


FOTO:  Toti se mira de avera lui Darius Valcov



„Să vedem dacă sunt autentice”

„Pentru un om simplu este o avere inimaginabilă. Dar trebuie să vedem dacă sunt autentice, dacă sunt ale lui. Dacă se dovedește că sunt ale lui, atunci să răspundă. Din salariul de parlamentar nu ai cum să aduni o asemenea avere”, a declarat, pentru EVZ, senatoarea PC Cristiana Anghel (foto). Un fost coleg de partid al lui Vâlcov, senatorul PNL, fost PDL, Marius Pașcanu, a declarat și el că este o avere impresionantă. „Eu pornesc de la prezumția de nevinovăție, dar dacă este adevărat, și toate probele duc în această direcție și el nu a dezmințit public, sunt absolut uluit, îngrozit. Este o avere impresionantă”, a spus Pașcanu. Unii colegi nu au vrut să comenteze pe marginea acestui subiect, însă au doar cuvinte de laudă pentru Vâlcov. „Este un om cu o pregăterie excepțională. Nu m-aș fi gândit”, a spus un senator. (Larisa Bernaschi)


Noi imagini din PESTERA lui ALI BABA. Galeria completă a TABLOURILOR de LUX pe care Darius Vâlcov le-a cumpărat din ȘPAGĂ | GALERIE FOTO

Tablou Darius Vâlcov Tablou Darius Vâlcov 2 Etichetă tablou Darius Vâlcov 1 Etichetă tablou Darius Vâlcov 2 Tablou Darius Vâlcov 3


 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:12

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei