Marele invatat >DABIJA> FENECHIU sfaturi catre colegii inca in libertate

default

Dimensiune font:

| 02-03-2015 15:04

 

Fostul ministru liberal Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”, susţine într-un interviu acordat în exclusivitate NewsPro că a fost „în general nedreptăţit” în timpul şederii în Penitenciarul Iaşi. Ex-liberalul a precizat că a vopsit baia şi a văruit camera de unul singur şi că a fost nevoit să stea în cameră cu homosexuali. În interviul acordatNewsPro Fenechiu povesteşte cum îi merg afacerile, cât de mult se mai implică în activitatea PNL şi ce va face după ce va fi eliberat.


Relu Fenechiu a vorbit pentru prima dată despre condiţiile pe care le-a avut în Penitenciarul Iaşi negând că ar fi fost avantajat în spatele gratiilor sau că ar avea o relaţie apropiată cu directorul unităţii Marius Vulpe. În interviul acordat în exclusivitate pentru NewsPro, fostul ministru al Transporturilor a precizat că nu a primit nicio permisie de a părăsi închisoarea timp de un un an şi că i s-ar fi refuzat beneficiile conferite de lege întrucât el ar fi fost “sub lupă”.

Pe timpul şederii de la Iaşi, Relu Fenechiu a spus că a cerut să repare televizoare însă a fost refuzat. A povestit reporterilor noştri că a ajuns în cameră cu homosexuali, că şi-a vopsit camera de unul singur şi că a avut parte de aceeaşi „baie infectă cu WC turcesc şi chiuvetă ruginită” ca orice alt deţinut din puşcăria ieşeană.

Fenechiu a mai vorbit şi despre planurile de a se întoarce în politică, după ce va fi eliberat. Fostul lider liberal a spus că a fost vizitat de foşti colegi din Guvern, fără a da nume, dar şi că afacerile sale au scăzut după încarcerare. „Îmi doresc să-mi închei cât mai repede pedeapsa, să mă pot reabilita și să dezvolt activități aducătoare de profit și locuri de muncă, măcar la nivelul dinaintea condamnării noastre”, ne-a spus Fenechiu. Acesta a mai precizat că s-a oferit să răscumpere transformatoarele care l-au adus la puşcărie, justiţia urmând a oferi un verdict în acest sens.

Principalele declaraţii ale lui Fenechiu din interviul acordat în exclusivitate NewsPro:

  • Am cerut instanței să mi se returneze produsele pentru a le plăti. Vom vedea rezultatele.
  • Am fost cazat într-o cameră din penitenciar, într-un corp în care au fost cazați deținuții de la maximă siguranță, din arest preventiv și regim închis. Camera era exact la fel ca celelalte 90 din acel corp. Am dormit în aceleași paturi ruginite, provenite din dezafectări ale unităților militare, am avut aceleași geamuri care nu se închid și același fel de baie infectă, cu WC turcesc și chiuvetă ruginită.
  • După vreo șase luni, mi s-au dat o găleată de var și un litru de vopsea. Am vopsit eu baia și am văruit jumătate din cameră (pentru nu mi-a ajuns varul). În cameră și în baie era curat pentru că spălăm zilnic, dar asta nu se datora administrației penitenciarului.
  • În mai bine de un an nu am beneficiat de nicio învoire (deși legea permitea până la 15 zile), mi-au fost respinse cereri de a-mi vedea copilul fără dispozitiv de siguranță între noi sau de a repara televizoare pentru a-mi reduce pedeapsa.
  • Domnul Klaus Iohannis a spus „punct și de la capăt”. Cred că asta nu vrea să însemne că cei care au fost prinși să plătească, iar cei care au scăpat sunt buni scăpați?!
  • Am susținut mulți oameni în politică și nu numai. Am avut și satisfacții, dar și dezamăgiri.
  • De campaniile făcute pe bani negri au beneficiat, însă, aproape toți politicienii.
  • Îmi doresc să-mi închei cât mai repede pedeapsa, să mă pot reabilita și să dezvolt activități aducătoare de profit și locuri de muncă, măcar la nivelul dinaintea condamnării noastre
  • Mă voi întoarce în politică după ce voi dovedi că am fost condamnat în urma unei erori judiciare. Până nu se va întâmpla acest lucru, nu o voi face.
  • Spre norocul meu, mai multe instituții media și organisme neguvernamentale din Europa s-au interesat de situația mea și mi-au cerut materialele care pot dovedi eroarea judiciară făcută în cazul meu

 Interviul integral, acordat NewsPro

 NewsPro: Înainte de a intra la închisoare ați negat complet acuzațiile. Ați mai reflectat asupra lor, aveți aceeași părere?

Cred că sunt singurul politician din România care a prezentat pe larg, în timpul procesului, în fața mass media, documente care reprezintă dovezi clare ale faptului că toate acuzațiile care mi-au fost aduse sunt neîntemeiate.

Din nefericire pentru mine, în România de astăzi, senzaționalul este mai important decât adevărul, iar condamnarea politicienilor face mai mult rating decât judecata dreaptă. Astfel că, la fel ca și instanțele, în mass-media nu s-a dorit realizarea unei anchete jurnalistice pentru aflarea adevărului, ci doar s-a prezentat situația mea, așa cum a fost ea promovată de către procurori.

fenechiu epoch timesRelu Fenechiu a fost primul ministru din România condamnat în timpul exercitării funcţiei. Faptele datează dinainte ca Fenechiu să ajungă o figură importantă pe plan naţional. Imaginea de mai sus este din timpul procesului din dosarul „Transformatorul” FOTO Epoch Times

Chiar dacă dețin și am arătat documente care dovedesc contrariul, în spațiul public se susține în continuare că am vândut produse vechi la preț de produse noi, că produsele vândute de mine au rămas aproape în totalitate pe stoc și sunt inutilizabile, că nu a fost realizată nicio procedură de achiziție publică, etc. Spre norocul meu, mai multe instituții media și organisme neguvernamentale din Europa s-au interesat de situația mea și mi-au cerut materialele care pot dovedi eroarea judiciară făcută în cazul meu. În curând, va fi publicat pe blogul meu acest material, în speranța că îl veți studia și vă veți forma o opinie, pe care să o și prezentați la acel moment.

NewsPro: Cât a recuperat, până în prezent, statul din prejudiciul care v-a fost imputat în dosarul Transformatorul?

Mai fac odată precizarea că eu am fost condamnat pentru „complicitate la abuz în serviciu”. Cei trei făptuitori cu care eu am fost, conform acuzațiilor, complice sunt foști funcționari din conducerea SISEE Moldova. Ei sunt acuzați că au cumpărat produse nefolosibile, care au rămas pe stoc și constituie achiziții nejustificate, deci, prejudiciu. Problema este că marea majoritate a acestor produse nu se mai află pe stoc, ele fiind vândute și încasate de către SISEE.

În orice societate civilizată, dacă cineva consideră că produsul cumpărat nu este bun, cere banii înapoi, dar returnează produsul. Nimeni nu concepe ca acel cineva să vândă produsul, să încaseze bani pe el și să mai ceară odată banii înapoi și de la furnizor. Nimeni nu ar scăpa de lege dacă ar face asemenea abuzuri. Lichidatorul SISEE a început, însă, procedura de executare. Paradoxal, nu și împotriva făptuitorului, ci numai a complicilor. Am cerut instanței să mi se returneze produsele pentru a le plăti. Vom vedea rezultatele.

NewsPro: S-a speculat că sunteți avantajat în spatele gratiilor pentru că ați fost încadrat ca deținut cu risc de vulnerabilitate. Care este relația pe care o aveți cu directorul Penitenciarul Iași, domnul Marius Vulpe?

Nu vă doresc și nu doresc nimănui să ajungă într-o închisoare din România. Nu cred că a respecta legea este sinonim cu a avantaja pe cineva. Conform articolului 28 din Legea 254/2013 și a regulamentului de aplicare în penitenciare, sunt stabilite unele măsuri de protecție pentru deținuți vulnerabili. Din această categorie, fac parte foști demnitari, magistrați, lucrători din MAI, precum și persoane aparținând unor minorități sexuale, bolnavi de SIDA, etc. Singura măsura care se ia față de aceștia este a separării de deținuții cu grad sporit de risc.

Am fost cazat într-o cameră din penitenciar, într-un corp în care sunt cazați deținuții de la maximă siguranță, din arest preventiv și regim închis. Camera era exact la fel ca celelalte 90 din acest corp. Am dormit în aceleași paturi ruginite, provenite din dezafectări ale unităților militare, am avut aceleași geamuri care nu se închid și același fel de baie infectă, cu WC turcesc și chiuvetă ruginită. Apă caldă am avut doar 2 ore pe săptămână, iar mâncare a fost aceeași pentru toată lumea. După vreo șase luni, mi s-au dat o găleată de var și un litru de vopsea. Am vopsit eu baia și am văruit jumătate din cameră (pentru nu mi-a ajuns varul).

marius vulpeMarius Vulpe este director al Penitenciarul Iaşi iar presa locală a speculat că acesta l-ar fi favorizat pe Fenechiu în spatele gratiilor FOTO Evenimentul

În cameră și în baie era curat pentru că spălam zilnic, dar asta nu s-a datorat administrației penitenciarului. Între cei cu care am stat în cameră au fost homosexuali și deținuți condamnați pentru sex cu minori. Fiind, însă, și ei încadrați în categoria deținuților vulnerabili, nu a avut nimeni vreo reținere în a ne caza în aceeași cameră.  Mă întrebați dacă am fost avantajat. Vă spun cu toată sinceritatea că am fost în general nedreptățit. Mi s-a spus de mai multe ori că lucruri de care pot beneficia alți deținuți, pentru mine nu sunt valabile, pentru că eu sunt „sub lupă”.

Așa încât, în mai bine de un an, nu am beneficiat de nicio învoire (deși legea permitea până la 15 zile), mi-au fost respinse cereri de a-mi vedea copilul fără dispozitiv de siguranță între noi sau de a repara televizoare pentru a-mi reduce pedeapsa. Chiar dacă aveam toate recomandările medicilor pentru o pernă ortopedică (am hernie de disc cervicală), nu mi-a fost aprobată cumpărarea acesteia. Chiar dacă legea permitea să fiu repartizat la regim semideschis, am fost repartizat la regim închis, la un loc cu criminali, violatori, tâlhari sau pedofili.

Chiar dacă termenul de reanalizare a regimului este, conform legii, de „cel mult un an”, mie mi s-a stabilit termenul maxim (adică un an). Pot să vă mai dau multe exemple, dar cred că e de ajuns ca să vă faceți o impresie cu privire la presupusele avantaje ce mi-ar fi fost oferite de directorul Penitenciarului. Vreau, însă, să precizez că cea mai mare parte a angajaților penitenciarului au fost oameni deosebiti, iar comportamentul lor a fost dominat de respect și înțelegere, motiv pentru care doresc să le mulțumesc public!

NewsPro: Din postările pe care le-ați făcut până acum pe blog reiese că aţi rămas conectat la viața politică din România. Din exterior, având în vedere campania anticorupție derulată de DNA impresia este că aceasta este dominată de corupție. Cum vedeați dumneavoastră scena politică atunci când erați printre liderii acesteia şi cum o vedeți acum, când sunteți în afara ei?

Da, România a fost și încă mai este dominată de corupție. Românii au fost învățați să meargă cu „atenții” mai mici sau mai mari la medic, la profesor, la polițist sau la funcționarul de la ghișeu. De asemenea, cea mai mare parte a ordonatorilor de credite, de la primarul unei comune până la un ministru, de la un director de sucursală până la directorul unei companii naționale, toți au cheltuit bani publici, beneficiind de binecunoscutul „parandărăt”.

Nenorocirea este că, în practicarea acestui „sport național”, unii au ajuns la „performanțe” de-a dreptul devastatoare pentru economia țării. Astfel, au fost vândute pe doi lei active importante, chiar strategice, din România, s-au făcut retrocedări abuzive sau achiziții inutile, la valori incredibile. Vorbim în ultimul timp de șpăgi de milioane, zeci și chiar sute de milioane de euro. Chiar dacă aceste ultime cazuri sunt cele mai spectaculoase, corupția trebuie eliminate la toate nivelurile, pentru că aceasta este dăunătoare societății ca fenomen în sine. Iar, ca valoare absolută, dacă se adună șpăgile mici și, aparent, neînsemnate, s-ar putea să depășească sumele vehiculate în dosarele de mare corupție.

O problemă care trebuie rezolvată o reprezintă finanțarea campaniei electorale. În 2013, când a fost condamnat Adrian Năstase, am spus că toate partidele folosesc bani negri în campaniile electorale. Am fost apostrofat și de colegi, și de adversarii politici. Ultima perioadă arată că am avut dreptate. Iar, daca DNA continuă, veți vedea și valorile reale la care ajungeau unele campanii. Cu privire la finanțarea campaniilor, câțiva vor fi prinși, dar marea majoritate nu. De campaniile făcute pe bani negri au beneficiat, însă, aproape toți politicienii. Domnul Klaus Iohannis a spus „punct și de la capăt”. Cred că asta nu vrea să însemne că cei care au fost prinși să plătească, iar cei care au scăpat sunt buni scăpați?!

NewsPro: Ați discutat sau ați fost vizitat de un fost coleg din Guvern în perioada de detenție?

Da, am fost vizitat de mai mulți colegi din Guvern și Parlament, cărora le mulțumesc. Le mulțumesc și celor care au dorit să mă viziteze și i-am refuzat. Cei care nu vin în calitate oficială pot să viziteze un deținut doar în limita celor trei vizite pe lună permise de lege și am preferat să utilizez acele vizite pentru a-mi vedea familia.

NewsPro: Mai multe persoane promovate sau susținute în politică de dumneavoastră au, la rândul lor, probleme cu legea. I-aș exemplifica pe Tudor Chiuariu sau Radu Prisăcaru. Regretați susținerea pe care le-ați acordat-o acestora?

Am susținut mulți oameni în politică și nu numai. Am avut și satisfacții, dar și dezamăgiri. Și nu mă refer neapărat la persoanele amintite de dumneavoastră. Per ansamblu, sunt mulțumit de oamenii pe care i-am încurajat și promovat. Munca cu oamenii este foarte grea. Există dezamăgiri și în familii și în propria companie, darămite într-un partid politic, în care un lider nu poate cenzura nici înscrierea și nici promovarea.

tudor chiuariuTudor Chiuariu, unul dintre protejaţii lui Fenechiu, condamnat cu suspendare şi cercetat într-un alt dosar al DNA

Sunt mulțumit că, alături de oamenii pe care i-am promovat, am avut rezultate notabile și care nu pot fi negate. Buni sau răi, Iașul nu a avut miniștri decât din organizația liberală condusă de mine. Iar atunci când au deținut această calitate, miniștrii liberali au făcut extrem de multe pentru Iași. Fără miniștri liberali, nu aveam aeroport, Curte de Apel, șosea de centură, Biblioteca Central-Universitară, Teatrul Național, Palatul lui Cuza de la Ruginoasa, Palatul Copiiilor sau zeci de monumente istorice reabilitate și mii de obiective în mediul rural. Din nefericire, acestea se uită sau sunt asumate de alții și rămân doar greșelile.

NewsPro: Cum merg afacerile firmelor dumneavoastră, vă mai implicați în activitățile acestora?

Bineînțeles că și firmele de care m-am ocupat în libertate, atât eu, cât și fratele meu, au de suferit. Ele sunt administrate acum de o firmă, pentru că noi nu le mai putem administra din închisoare. Rezultatele financiare sunt satisfăcătoare, dar nivelul afacerilor a scăzut și, odată cu acest nivel, au fost operate și concedieri.

fene grup
Înainte ca Relu Fenechiu să meargă la puşcărie, grupul său de firme se numea Fene Grup

Îmi doresc să-mi închei cât mai repede pedeapsa, să mă pot reabilita și să dezvolt activități aducătoare de profit și locuri de muncă, măcar la nivelul dinaintea condamnării noastre. Le mulțumesc angajaților și colaboratorilor care au înțeles perioada dificilă prin care trecem și ne-au sprijinit!

NewsPro: Vă mai implicați, măcar la nivel consultativ, în activitatea PNL Iași?

Atunci când am considerat că pot fi de folos, am trimis atât colegilor de la Iași, cât și celor de la București materiale privind viziunea mea asupra unor teme de actualitate. Cea mai elocventă a fost analiza critică a Master Planului de Transport și soluții pentru realizarea Autostrăzii Iași – Târgu Mureș.

fenechiu pnlRelu Fenechiu a fost preşedinte al PNL Iaşi şi vicepreşedinte la nivel naţional al PNL

Am primit multe mulțumiri și felicitări pentru acel material și de la colegi și de la adversarii politici, am văzut pasaje și imagini din acesta publicate și comentate, dar nimeni nu a afirmat că sunt ideile mele. Ce e important este că, în fața argumentelor serioase, Guvernul a acceptat includerea autostrăzii în Master Plan și aplicarea soluțiilor propuse de mine. Păcat că nu au citit până la capăt, pentru că mai erau niște amănunte care puteau aduce plusvaloare Master Planului.

NewsPro: Intenționați să vă întoarceți în politică sau administrație după ce veți fi eliberat?

Mă voi întoarce în politică după ce voi dovedi că am fost condamnat în urma unei erori judiciare. Până nu se va întâmpla acest lucru, nu o voi face.

Chiar dacă eu sunt acuzat pentru o complicitate la un presupus abuz în serviciu și nu pentru o faptă de corupție, chiar dacă presupusele mele fapte nu au fost făcute în perioada în care eram deputat, cu atât mai puțin în exercițiul unei funcții publice, cred că ar fi dificil să performez în politică cu „greutatea” condamnării pe umerii mei.


Info: Relu Fenechiu a fost transferat din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi în Penitenciarul Vaslui, acolo unde beneficiază de condiţii mai bune decât cele de la Iaşi

Info: Relu Fenechiu a petrecut un an în Penitenciarul Iaşi, după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul “Transformatorul”

Info: În mai puţin de doi ani şi jumătate, Relu Fenechiu va putea solicita eliberarea condiţionată.

Interviu realizat de Ionuţ Benea

 

http://www.newspro.ro/

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei