Moldova luptă să fie reprezentată la vârful PNL

default

Dimensiune font:

| 15-06-2017 05:00

Alegerile în tabăra liberală bat la uşă. Deşi niciun politician al dreptei din Regiunea de Nord-Est nu râvneşte la funcţia de preşedinte al partidului, nouă moldoveni vor să pună mâna pe alte posturi care le-ar garanta locul la masa deciziilor

După două tururi de scrutin pierdute într-un mod ruşinos în faţa social-democraţilor, tabăra penelistă din întreaga ţară se va întruni la finalul acestei săptămâni, mai exact pe data de 17 iunie, pentru a-şi alege noua structură de conducere. Deşi pentru şefia formaţiunii nu se întrec decât două persoane, Ludovic Orban şi Cristian Buşoi, pentru celelalte funcţii de conducere şi-au manifestat dorinţa nouă liberali ce şi-au construit cariera politică în Regiunea de Nord-Est.
Trei dintr-o lovitură vor puterea la Iaşi
Având în vedere că filiala din Podu Roşu a fost greu încercată de tensiuni şi dezbinări, noul preşedinte al Organizaţiei Municipale a PNL, Marius Bodea, este de părere că Iaşul trebuie să aibă în cele din urmă o reprezentare serioasă la nivel central, motiv pentru care îşi încearcă pentru funcţia de vicepreşedinte. „Iaşul şi Regiunea de Nord-Est trebuie să fie mai bine reprezentate la Bucureşti. Candidez pentru că vreau o Moldovă unită, puternică, care îşi afirmă tăios interesul regional la nivel guvernamental şi parlamentar. Am fost şi suntem subreprezentaţi politic la Bucureşti. Niciun prim-ministru sau preşedinte al României nu a fost din Moldova în ultimii 25 ani. Niciun şef de partid mare din România nu a fost din Moldova în ultimii 25 ani. Cu câteva excepţii, în perioada guvernării liberale, miniştrii din Moldova au lipsit din Guvern. Lipseşte o agendă clară a regiunii noastre, o asumare a unor proiecte majore, cu care regiunea noastră să se identifice”, a declarat Marius Bodea, justificând astfel intrarea sa în competiţia internă din partid.
Pe Regiunea Nord-Est, pentru funcţia de vicepreşedinte, îi va face concurenţă ieşeanului deputatul de Suceava, Ioan Bălan, cel care în cele două mandate bifate până în prezent în Parlament şi-a ţesut suficiente relaţii printre colegii de partid. Trebuie precizat că Bălan a dat explicaţii pentru zona Moldovei în faţa liderilor de la centru şi în trecut, iar în momentul în care filiala din Podu Roş clocotea, conducerea PNL l-a delegat pe acesta să se ocupe de gestionarea tensiunilor interne dintre peneliştii ieşeni. Totuşi, Bălan nu a avut sorţi de izbândă, dat fiind că activul de partid de aici nu s-a lăsat convins şi „împăcat” de un om venit pe filieră „pedelistă”, motiv pentru care în capitala Moldovei a fost trimis Dan Motreanu.

Citește și Primii paşi în dezvoltarea comunei Popricani


Plecat de la Iaşi pentru a consolida filiala nemţeană a PNL, lucru care s-a şi întâmplat, deputatul Mugur Cozmanciuc s-a decis la rându-i să îşi cuantifice puterea în interiorul partidului, candidând pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. „Am fost, sunt şi voi fi un avocat pledant al României şi al regiunii Moldovei. Indiferent de ce funcţie politică ocupăm trebuie să fim corecţi şi să privim spre viitor cu încredere. Am decis să candidez pentru funcţia de prim- vicepreşedinte PNL. Vreau să construim o echipă, alături de colegii mei liberali din Regiunea de Nord - Est, care să promoveze intens interesele acestei zone, dar mai ales să ducă la îndeplinire un plan coerent de dezvoltare a României şi a Moldovei. La nivel central, dar mai ales la nivel european şi internaţional, Moldova trebuie să devină o prioritate, pentru că este una dintre cele mai sărace regiuni din Uniunea Europeană. Trebuie să privim cu încredere spre viitor. Centenarul Marii Uniri să ne regăsească cu un PNL puternic pregătit de alegerile europarlamentare şi prezidenţiale. Autostrada Unirii trebuie să devină o realitate! PNL- partidul viitorului trebuie să fie proiectul prin care vom construi o Românie dreaptă, echilibrată şi puternică”, a declarat Cozmanciuc. De remarcat faptul că la momentul actual deputatul de Neamţ este şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL.
Având în vedere că în noua structură de conducere ce se va valida la finalul acestei săptămâni va fi câte un reprezentant pentru cele mai importante domenii de activitate, fostul primar al Romanului, actualmente deputat de Neamţ, Dan Leoreanu, candidează pentru funcţia de vicepreşedinte pe administraţie.
Nume importante de politicieni ai Regiunii de Nord-Est se regăsesc şi pe lista de candidaturi pentru calitatea de membru, având în vedere că toţi cei care prind o astfel de funcţie vor deveni automat vicepreşedinţi politic, prin modificarea statutului, la întrunirea Consiliului Naţional. Astfel, pentru aceste funcţii vor candida Costel Alexe, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Iaşi, Ionel Palăr, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Bacău, Costel Şoptică, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Botoşani, şi Nelu Tătaru, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Vaslui. Încheie lista deputatul de Iaşi Dumitru Oprea, care se visează şi el în forurile de conducere. Anca BURNICHE
* * *
Sâmbătă, 17 iunie, are loc congresul PNL, în urma căruia va fi ales preşedintele partidului. Pentru şefia PNL candidează Ludovic Orban şi Cristian Buşoi.
* * *
Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) al PNL se va reuni duminică pentru alegerea funcţiilor de conducerea. CNC al PNL va alege patru prim-vicepreşedinţi, secretarul general, 16 vicepreşedinţi: opt vicepreşedinţi pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate, şi opt vicepreşedinţi pe regiunile de dezvoltare şi 16 membri pentru Biroul Executiv, trezorierul şi membrii comisiilor CA şi CNRC. Secretarul general al PNL este propus de preşedintele PNL.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:12

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei