Politicienii se împotmolesc în noul Cod Fiscal

default

Dimensiune font:

| 24-08-2015 06:00

Deşi urmau să tranşeze definitiv problema Codului Fiscal, într-o şedinţă extraordinară, parlamentarii vor discuta pe acestă speţă abia săptămâna viitoare. Decizia a aparţinut liderilor PSD, UNPR şi PNL, care sunt de părere că pe această temă este necesar să se ajungă mai întâi la un consens politic. În tot acest timp, responsabilitatea noului Cod Fiscal este pasată de la un partid la altul, fiecare arătând cu degetul, pentru întârzierea adoptării noii legi, către celălalt

Mult-aşteptatele discuţii din Parlament pe tema noului Cod Fiscal au debutat la începutul acestei săptămâni printr-o amânare. Astfel, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat ieri, 24 august, că votul pentru reexminarea Codului va fi amânat, dat fiind că înainte de toate este necesar ca partidele să ajungă la un consens politic pe această speţă. O astfel de convocare a tuturor formaţiunilor politice a mai avut loc, la iniţiativa preşedintelui UNPR, Gabriel Oprea, dar social-democraţii nu au luat parte la acestă întâlnire. Astfel, în viziunea lui Dragnea, înainte ca parlamentarii să treacă la vot, mai este necesară o întrevedere între greii partidelor aflate atât la guvernare, cât şi în opoziţie. „Am avut o discuţie în coaliţie cu privire la paşii de urmat în legătură cu luarea în dezbatere a solicitării preşedintelui privind reanalizarea legii privind Codul Fiscal. Aşa cum bine ştiţi, a fost o întâlnire tehnică, la care au fost prezenţi specialişti de la toate partidele. Urmează să se ia decizia politică de către conducerile partidelor parlamentare”, a justificat Liviu Dragnea amânarea şedinţei extraordinare în care era programat votul final pe noul Cod Fiscal.
Potrivit social-democratului, întrunirea liderilor politici ar urma să aibă loc în decursul acestei săptămâni, cel mai probabil joi, 27 august, urmând ca săptămâna viitoare, când vacanţa parlamentară ia sfârşit, să fie supusă la vot cererea preşedintelui de reexaminare a Codului Fiscal.

Citeşte şi Iertarea traseiştiloe ieşeni


Coaliţia este în acord şi la Iaşi
Dat fiind că deciziile importante sunt luate la centru, iar în teritoriu acestea sunt doar puse în practică, coaliţia PSD-UNPR susţine amânarea votului pentru noul Cod Fiscal, fiind de părere că această chestiune trebuie tranşată şi politic. „Dacă liderii au hotărât că trebuie să discute şi politic pe lângă abordarea tehnică în chestiunea Codului Fiscal, atunci aşa se va face. Este un lucru bun, deoarece odată obţinut un consens politic, proiectul Codului va avea susţinere majoritară în Parlament atunci când se va vota”, este de părere deputatul Gheorghe Emacu (UNPR), precizând că ar trebui să se obţină consens politic şi pe alte teme prioritare pentru populaţie, precum sănătatea, învăţământul, rolul României în NATO sau în Uniunea Europeană.
Mai comod, social-democratul Constantin Adăscăliţei este de părere că votul pe noul Cod Fiscal poate aştepta până săptămâna viitoare, timp în care şi membrii PNL au timp să răspundă şi la cele 10 întrebări formulate de premierul Victor Ponta pe această speţă. „Având în vedere că sesiunea parlamentară începe săptămâna viitoare, nu cred că este o grabă atât de mare să convocăm o şedinţă extraordinară. Mai mult, liberalii au timp să soluţioneze disfuncţiile apărute între ei şi preşedinte, aceştia încercând să justifice faptul că se cere reexaminarea Codului fără argumente, fiind vorba de o luare de poziţie pur politicianistă”, a declarat Adăscăliţei, acuzându-i pe liberali că sunt cu două feţe pentru că „au votat alături de PSD codul Fiscal şi la scurt timp i-au găsit chichiţe”.
Mult mai răzvrătit este pemepistul Petru Movilă, care susţine că „PSD împreună cu UNPR şi PNL şi-au bătut joc de popor amânând dezbaterile şi votul pe tema Codului Fiscal”. „Practic, prin această manevră se demonstrează că există comunicare subterană între aceste partide, deşi public susţin că sunt în opoziţie. Este ruşinos cum toată vara nu s-a putut face o şedinţă extraordinară pentru a se vota această lege, cele trei partide mari arătând cât de puţin le interesează soarta ţării şi a mediului de afaceri din România”, este de părere Movilă. Mai mult, acesta atrage atenţia asupra unui blocaj comunicaţional între liberali şi preşedintele în exerciţiu. „În primul rând se remarcă o necorelare între PNL şi Klaus Iohannis, acesta fiind un produs al liberalilor, pentru că ar fi fost normal ca preşedintele să comunice părerea sa cu privire la Codul Fiscal reprezentanţilor PNL, iar aceştia să rezolve problema prin introducerea unor amendamente, atunci când s-a votata acest cod. În altă ordine de idei, preşedintele a solicitat reexaminarea legii, însă nu a indicat articolele pe care trebuie să se revină”, a punctat deputatul Petru Movilă, evidenţiind faptul că parlamentarii nu ştiu concret asupra căror prevederi trebuie să mai lucreze.

Citeşte şi Clovnul trist din Consiliul Judeţean Iaşi


Liberalii rămân tot în opoziţie
În ceea ce-i priveşte pe liberali, aceştia susţin că rămân pe poziţie în privinţa Codului Fiscal, chiar dacă vor lua parte la discuţii împreună cu celelalte partide. „Referitor la discuţiile cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, consider că, atunci când e vorba de viitorul ţării, trebuie să lăsăm politica de o parte şi să încercăm să găsim cea mai bună soluţie pentru români. Domnul Dragnea dă impresia că nu e dispus să accepte experienţele periculoase ale lui Victor Ponta, acesta din urmă fiind iresponsabil pentru că ştie că nu mai are multe luni la putere”, a declarat deputatul liberal Costel Alexe, precizând că „indiferent cum vor evolua discuţiile cu PSD, UNPR sau celalalt partid, nu se schimba nimic, ei fiind la putere, PNL în opoziţie”.
Potrivit social-democratului Liviu Dragnea, partidele ar urma să se întâlnească joi, 27 august, să discute pe tema Codului Fiscal, urmând ca de săptămâna viitoare parlamentarii să se întoarcă la lucru, dat fiind că vacanţa acestora se sfârşeşte şi să voteze noul Cod.
***

În privinţa comunicării dintre preşedintele Iohannis şi PNL, reamintesc că şeful statului nu are atribuţii legislative şi nu se putea implica în dezbaterea din Parlament pe Codul Fiscal. Domnul Iohannis nu e Traian Băsescu şi nu încearcă sa-şi depăşească rolul constituţional”, Costel Alexe, deputat PNL

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei